Gå til innhold

Juayumi

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Juayumi

  1. I noen dager nå har jeg hørt en slags skrapelyd som kommer fra ett sted foran ved hjulet. Det høres litt ut som metallskrapelyd på en måte. Lyden er ikke hele tiden, men rimelig ofte. Når jeg svinger til høyre så blir lyden borte. Jeg tenkte først det kanskje var bremseskjoldet, for dette var løst og rustet ihjel, så jeg fjernet det. Men ingen endring i lyden.. Hva kan dette være?

  2. mobile999 skrev (13 timer siden):

    Jeg kommer ikke på noe vedrørende lyset i instrumentet blir svakere annet enn kanskje midlertidig bortfall av ladespenning eller et jordingspunkt som er dårlig. Det kan tenkes at noe slik kan skape slike symptomer du beskriver.

    Lyser ikke motorlampen?
    Har du diagnoseapparat? Evt. hvilket?

    Okey. Nei ingen motorlamper som lyser. Jeg har ikke diagnoseapparat heller..

    Bestiller bensinpumpe i løpet av dagen, så får jeg byttet den :)

  3. mobile999 skrev (10 timer siden):

    Det ser ut til at man måler bensintrykket med trykkmåler med et adapter på toppen av bensinfilteret på denne bilen.

    Du kan evt gjøre følgende test med bruk av startgass:

    Ta av luftinntaket fra spjeldhuset, åpne spjeldet og spray inn startgass. Sett luftinntaket tilbake på spjeldhuset (du trenger ikke stramme klemma). Gå inn i bilen og start motoren. Stram klemma på luftinntaket.

    Testen må gjøres når du forventer at en vanlig start av motoren ikke vil fungere.

    Ja, dette har jeg prøvd på andre biler så det vet jeg hvordan jeg gjør :)

    Slet senest i stad med å starte den. Startet fint på andre forsøk etter å ha stått over natten, kjørte så en halvtimestid, var innom butikken i 10 min og når jeg kom ut igjen var det umulig å få start. Måtte sitte i bilen i 20 min ca før den startet igjen.. Kan dette skyldes bensinpumpa da? ?

    Skal få kjøpt startgass, og prøve dette neste gang jeg sliter.

  4. mobile999 skrev (3 minutter siden):

    Symptomene passer med lavt bensintrykk, f.eks. dårlig bensinpumpe.

    Den bruker rimelig mye bensin, men det gir kanskje ikke mening om trykket er for lavt? Da skal jeg få skrudd ut og bytte pumpa, tilfelle det er den :) Fikk byttet bensinfilter i helga, og bilen er lik som den var.

  5. Hei! Jeg har en Camry 2000 mod, 2.2 l.

    I de siste månedene har jeg sliti noen ganger med å få start på bilen pluss at den jukser. Hvis bilen har stått over natten og jeg skal starte den på morgen går det aldri på første forsøk, men alltid på andre. Bilen oppfører seg helt normalt frem til jeg har kjørt en halvtimestid.. Da er det som om jeg ikke får gitt ordentlig gass, og den hakker på en måte fremover når jeg gir gass. Akkurat som turtallet ikke vil opp liksom, og det tar veldig lang tid å komme opp i fart. Noen ganger hjelper det å slå av og på bilen igjen, mens andre ganger får jeg ikke start på den igjen. Og må prøve i ca 10 min før den vil starte igjen.

    Første gangen det skjedde hadde jeg kjørt i en time ca, og plutselig kunne jeg ikke gi gass. Ingenting skjedde når jeg trykte på gasspedalen, jeg fikk rullet meg inn til siden og da slo bilen seg etterhvert av. Den startet igjen på første forsøk og var da helt normal igjen.

    Noen måneder før dette igjen byttet jeg påfyllingsrøret, da dette var hullete og stygt. Jeg tenkte derfor at det kanskje kunne ha kommet litt grums/vann etc oppi tanken, og fylte kondensfjerner. Den ble litt bedre en stund, før den nå har blitt mye værre og jeg er nå usikker på om det er kondens det er snakk om.

    Kan det være bensinfilteret som må byttes? Hva annet kan det eventuelt være? Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte..

  6. Har du flere feilkoder, eller er det bare den du henviste til i første innlegg?

     

    Når den starter, går den normalt på tomgang, eller må du gi litt gass for å holde liv i den? Kan du kjøre med den? Hvordan oppfører den seg etter hvert som turtallet stiger når du kjører, hvis det er mulig? Har du forsøkt å slette feilkoden? Kommer den tilbake?

    Er to feilkoder har jeg funnet ut. 17582/P1174 og 16687.

     

    Må som regel gi gass for å holde liv i den (spesielt med en gang), men har klart å holde den på tomgang også innimellom. Kan forsåvidt kjøre med den men er som sagt rimelig lite effekt å få ut av bilen. Gasser jeg virker det som den ikke får nok av noe eller for lite om du forstår hva jeg mener. Jeg kan ikke såå mye om bil så litt vanskelig å forklare :p

    Merker ikke noe forskjell om turtallet stiger, bilen er lik uansett. Må ruse bilen og gi myye gass for at noe skal skje.

     

    Har slettet kodene flere ganger, men de kommer tilbake. Den ene gangen jeg slettet kodene var bilen helt normal i fem minutter, men så gikk den i nødmodus igjen og begynte å "fuske".

  7. Kan være så enkelt som en dårlig tennplugg.. Er vel ett sted å starte om ikke noe annet...

     

     

    Siden koden er spesifikk for én sylinder ville jeg utelukket ting som ville påvirket alle sylinderne. Kan som nevnt være tennplugg, coil (hvis den har coil packs) evt. fordeler eller pluggledninger. Kan også være en innsprøytningsdyse.

     

     

    Det høres dyrt ut. Få Sigmund Aiko i Sarpsborg til å sjekke for deg. Du finner han på face.

    Bilen står nå på ett billopphuggeri der jeg har folk som sjekker for meg. Men de vet liksom ikke om hva det kan skyldes, da vi har "utelukket" det mest logiske. Er det mulig å bare sende han Sigmund en melding på face da tro?

     

    Feilkoden antyder tenningsfeil i sylinder 3. Ville ha begynt med å ta ut alle pluggene og sammenlignet utseende på dem, og sett om den fra sylinder 3 ser anderledes ut og tatt det derfra.

    Har byttet til nye tennplugger, uten noe forskjell. Har også sjekket tennkabler og tennspole -Disse var riktignok brukte de vi prøvde.

     

    Bilen går i nødmodus nesten med en gang den starter. Når jeg da prøver å kjøre må jeg gasse veldig mye for at noe skal skje, hender at den også bare slukner og må da starte den på nytt. Den virker relativt dau/svak.

     

     

     

  8. Lite peil på bil derfor spør jeg her. Noen som vet hva denne feilkoden kan skyldes? Når jeg søker opp feilkoden kommer det opp så utallige mange "årsaker" det kan være;

    • Ignition system
    • Fuel injectors
    • Fuel pressure
    • Running out of fuel
    • EVAP canister purge valve
    • Evaporative emission system
    • Low compression
    • Base engine problems
    • Controle Module damaged

    Vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne, og tenkte kanskje det er noen sånne typiske standardfeil på disse bilene noen her har kjennskap til?

    Er snakk om en Seat Toledo 1.6 16v 2001 mod.

     

  9. Vel, basert på hva en finner på ebay - forutsett at tilstanden er pent brukt - ser det ut til at du muligens kan selge forsterkeren for rundt 2500 - 3000 kroner. Det som gjør det vanskelig å sammenlikne, er at prisene på ebay automatisk omregnes til nokr, mhp dagens kronekurs slik at om jeg skulle svare på det samme om en uke så kan prisen være noe helt annet.

     

    Tilsvarende kondensator ligger på rundt litt over 200 kroner nye (kjenner ikke til kvaliteten på de som selges på ebay) - dermed kan jeg tenke meg at du får solgt disse for en hundrings.

    Tusen hjertelig for svar! :)

  10. Hei Kowserosa!

     

    Du er veldig ærlig og svarer på ditt eget spørsmål " ... kan ta bremseklosser som passer andre biler og justere disse litt" med at du ikke har mye peiling på sånt.

     

    Bremseklosser er i særkategori sikkerhetsutstyr, og uten inngående kjennskap så skal du helt klart ikke modifisere deler fra andre biler slik at de passer.

     

    Det kan også være smart å få hjelp av andre når du skifter bremseklosser selv første gang.

     

    /Ole

    Jeg hadde selvsagt ikke tenkt å gjøre dette selv :)

×
×
  • Opprett ny...