Gå til innhold

robert7h

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av robert7h

  1. Hei! Får alarm ved å trykke inn bremsen. Dette er uansett selv om bilen ikke har startet. Har fått tips pm at det henger sammen med hengerfeste, og at det er noe galt der.  Alarmen kommer fra en klosse som ligger i høyre bakskjerm, og tar for seg noe elektronikken som går helt bak.

    Bilen er en Peugeot 4007. 2008 mod.

    Noen som har kjenskap med dette problemet og om det er noe man kan gjøre, eller hva alarmen kommer av?

    Westfalia er vel et hengerfeste leverandør.

    Klossen lyden kommer av: 

    IMG_1770.JPG

  2. Har en peugeot 4007, 2008 mod. som jeg har bygget om til 7 seter. Bygget om fra varebil til personbil. 

    Dette var som jeg forsto et ganske nytt problem da disse bilene (4007, Outlander og C-Crosser) nå begynte å komme til ombygging. Håper noen har funnet noen løsninger her og kan hjelpe.

     

    Mitt spørsmål er om noen har noe informasjon om den forterkningen som blir fjerne i ombyggingen til varebil. Den som ligger mot de bakre hjulbuene. Denne kreves for at mitsubishi kan godkjenne bilen som personbil, og at setene kan brukes. Han på tilsynet sa at det var vanlig at de kuttet boltene på "bunnplaten" da de tok vekk forsterkningen, selv har disse blitt berget. Om noen har løsninger kan også dette nevnes da sikkert flere lure på det.


    Lurer på hvor man får tak i disse forsterkningene da jeg ennå ikke har fått sporet første-eier, og ikke er sikker på om har tatt vare på dette. Har noen fått tak i hos forhandler? pris? På bildene lengre ned ser dere hvor forsterkningen skal være i forhold til plast dekselet.
    post-375467-0-02972200-1551444830_thumb.jpgpost-375467-0-82355400-1551444831_thumb.jpg

     

     

     

    Også dekslene som skal ligge bak og rundt baksetene hadde vært fint å få tak i. Har vært i prat med Prøven bil, med Loyds og Lafinto (som har hat mange av ombyggingene til varebil) uten hell. Dette er det  ingen info om og er gitt videre til førstegangs-eiere. Har noen noe mer info om dette?

     

    Om noen har løst noe av dette på andre måter så del gjerne!!! Selv har jeg skaffet filt og vurderer å legge "isolasjonsputer" (vet ikke hva de heter) for så å legge filt over og noe mer holdbart der det trengs.
     

    post-375467-0-99280900-1551444871_thumb.jpgpost-375467-0-59245100-1551444877_thumb.jpgpost-375467-0-90926100-1551444878_thumb.jpg

     

     

     

  3. Melder meg på her. Har en peugeot 4007, 2008 mod. som jeg har bygget om til 7 seter. Bygget om fra varebil til personbil. Regner med vi snakker om samme ombygging da disse er så si like. Nå er prisen kun på godkjenning + skilter og omregistering. ikke særlig høy og et par tusen skulle vel holde. Om du mangler seter kan det sikkert fort bli verre. Da er det sikkert mulig å få de av tidligere eiere.

     

    Mitt spørsmål er om noen har noe informasjon om den forterkningen som blir fjerne i ombyggingen til varebil. Den som ligger mot de bakre hjulbuene. Denne kreves for at mitsubishi kan godkjenne bilen som personbil, og at setene kan brukes.Lurer på hvor man får tak i disse da jeg ennå ikke har fått sporet første-eier, og ikke er sikker på om har tatt vare på dette.
    post-375467-0-07023100-1551443424_thumb.jpg

     

     

     

    Også dekslene som skal ligge bak og rundt baksetene hadde vært fint å få tak i. Har vært i prat med Prøven bil, med Loyds og Lafinto (som har hat mange av ombyggingene til varebil) uten hell. Dette er det  ingen info om og er gitt videre til førstegangs-eiere. Har noen noe mer info om dette?
    post-375467-0-79574300-1551443850_thumb.jpgpost-375467-0-77094800-1551443852_thumb.jpg

     

    • Liker 1
  4. Hei! Jeg er netopp ferdig med fagbrevet som elektriker. Har tidligere tatt studiekompetanse og tatt kveldskole det siste året for å få spesiell studiekompetanse. Jeg vet fortsatt ikke vilken retning jeg skal velge. I det siste har jeg tenkt på yrkeslærer. Det har også gått mye i lokfører, som var en eldre plan da jeg og en venn lenge siktet oss inn mot dette. Hans far er lokfører.

    Jeg får med meg at det er er utmerket yrke uten noen negative sider. Jeg ser for meg at dette er et yrke som kunne passet godt på meg.

     

    Det jeg lurer på er hvordan jobber de fleste av dere? Jeg leser intervjuer, men blir ikke klok på tider, turnus og lønn. Er det stor forskjell på NSB, flytog og cargo osv? Både arbeidstider og miljø? Hvor dere blir stasjonert? Lønn er også ganske viktig for meg, som for alle. Jeg hører at det er godt betalt, som alle sier, men når jeg leser og ser på statistikker, så stemmer ikke det med uttalelsene som alle lokførere skriver på nett. Hva tjener dere? Noen sier under 400, noen opp mot 1m. Er dere jevnt på 6-700?

     

    Hvordan er mulighetene nå i 2016/17? Videre utdanning? Er Jernbaneverket grei når det gjelder visere kursing og utdanning?

     

    Nå bor jeg i Bergen og med tanke på det utdanningsløpet, så er det jo muligheter for at jeg kommer inn på noe annet. Hvordan er oppholdet der? Du søker 1. Mai. Når du får vite at du kommer inn? Leser to kull per år. Kan man velge dette selv? Vill ikke avbryte noe jeg starter med.

    Har jernbaneskolen egne hybler el?

     

    Det var det jeg kom på i farten nå. Så kanskje jeg blir mer presis senere :-)

    Takk for svar. Si ifra viss dette ikke egner seg på denne tråden. Så kan jeg starte en annen. Ser bare ut som det er ny aktivitet her og en del folk, både nyutdannede og eldre. Og med tanke på barn og familie, hvordan er fritid osv.? Har dere mye tid hjemme? Er jobbtider gunstige med barn på skole osv?

     

    Takk!

  5. Hei, fikk plutselig en morgen startproblemer med min MB, har ikke hatt mye kuldegrader her i bergen i vinter, så når vi fikk et par minus natt til onsdag ville ikke bilen min starte onsdag morgen. hadde lite diesel i tanken, men var ikke på reservetanken, så tror det er utelukket. kan det være kondens? kjøpte kondensfjerne og mer diesel, men ville forsatt ikke, har prøvd litt hver dag, prøvde med startkabler igår, så er heller ikke batteriet. så over dieselslangene da jeg hadde problemer med returen i fjor, men fant ingen løse slanger, ei noen lukt. fikk tips å fylle dieselfilteret, at det er noe problem der.
    fikk så og si start på torsdag, men den døde ganske raskt ut så føler problemet ikke er noe stort å levere på et verksted å betale for.

×
×
  • Opprett ny...