Gå til innhold

docbilbo

Medlemmer
  • Innlegg

    177
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av docbilbo

  1. Hei :) Hatt denne pcen nå i snart en uke og fått testet den ganske greit ut :)

     

    Jeg også opplevde en del problemer med WLAN kortet. Men det var også for meg ihvertfall en enkel fix på det; Jeg bare deaktiverte 802.11B i DIR855`n min (kjører kun G/N nå) og det ble med en gang mer enn nok stabilt for meg ihvertfall.

     

    Men det er helt klart at den sliter tydeligvis med routere som har 802.11B aktiv.

     

    Midlertidlig fix for meg har bare vært å ha en liten Dlink DWA-131 USB wlan adapter (med i pcvesken, her hjemme funker det jo utmerket). Liten sak som passer godt til maskinen. Regner jo nesten å støte på noen flere routere med 802.11B aktiv rundt omkring ;)

     

    Selvfølgelig litt irriterende med det WLAN greiene, men ihvertfall det å deaktivere 802.11B i routeren var en god nok fix for meg her hjemme :)

     

    Ellers knall fornøyd med pcen - den er en fryd å jobbe med ! Meget rask og responsiv, tastaturet er helt fantastisk og touchpad`n er faktisk meget bra (måtte bare venne meg til den)

     

    Så jeg har ihvertfall ikke noe problem med å anbefale denne pcen til noen som vil ha en meget rask liten ultraportabel pc :)

     

    Torbjørn :)

  2. Hei folkens :)

     

    Har selv brukt iPhone i noen år nå og det er da for meg naturlig å sammenligne disse litt. Skaffet meg nemlig en Samsung Galaxy S for litt siden - da dette så ut som et intr leketøy ;)

     

    Lurer egentlig på om dere opplever de samme tingene. Specsene på Samsungen tilsier jo at den burde ha håndtert dette langt mer smooth.

     

    Her er mine største cons på Samsung Galaxy S vs iOS 4:

     

    - Facebook appen for Android virker utroooolig treg. Den bruker jo en liten evighet med å hente ned bilder og sånn i feeden. iPhone henter ned utrolig raskt og effektivt - men Android versjonen virker rett og slett laggy.

     

    - Exchange på Samsungen virker en del tregere enn på iOS4. Vant til at ting skjer "instant" på iOS4. Er vel litt av poenget med push mail? Vet det er flisespikkeri men det er en klar forskjell fra iOS4 til Samsung Galaxy S. Husker også jeg testet ut HTC Desire og der virka det mer smooth for å si det sånn - merket ikke noe lag der ihvertfall.

     

    - Jeg syns heller ikke det er en spesielt god flyt på mobilen når man har surra rundt litt. Ser jo ut som den automatisk multitasker på de siste 6 programmene man har kjørt. Er det mulig å tweake denne til å f.eks alltid ha minst XX MB RAM ledig? Hvis man f.eks har kjørt 6 tyngre programmer og alle ligger å surrer i bakgrunnen blir telefonen kjempe treig. Har for lengst lastet ned apps for å drepe prosesser manuellt men det hadde vært mer praktisk om en kunne ha satt en grense for hvor mye RAM mobilen skal bruke til multitasking før den begynner å lukke ned den "eldste" instansen den multitasker på.

     

    - Litt relatert til forrige punktet men jeg syns mobilen blir unormalt treig når den skal installere apps. Virker som den er tunet til å bruke 100% CPU på den oppgaven - hvis vi igjen skal sammenligne med Desire så syns jeg den taklet det bedre.

     

    - Sikkert en app for det men også irriterende at det ikke er native støtte for tjenester som VGTV og Youtube (fra f.eks Facebook). En blir jo så godt vant med at ting bare "funker" på iPhone ;)

     

     

    Flere som opplever dette? Som sagt syns jeg det er litt mye lag iforhold til specsene på mobilen. Den burde ha mer enn nok kraft til å gjøre ting smooth og uten lag.

  3. Hm, MagSafe er patentert så jeg tviler det finnes til andre produkter enn Apples. Kan hende det finnes noen Kina-versjoner, men jeg klarte ikke å finne noe liknende ihvertfall.

     

    Det jeg også fryktet. Fant heller ingenting. Har nemlig ei søster som er litt flink på å ødelegge disse strømkontaktene ;) Hadde derfor vært praktisk med noe system a-la det til Apple. Men hun ønsker en PC og ikke Mac.

     

    Torbjørn

  4. Her er ordlyden på Telenor sine kontrakter:

     

    Tilleggsvilkår for Mobilt Bredbånd

     

    Videresalg m.m.

    Tjenestene kan ikke selges, leies ut, eller på annen måte gjøres tilgjengelig for tredjemann, verken mot vederlag eller gratis.

     

    Forbehold om overføringshastighet

    For å sikre at alle våre kunder opplever tilgang til og god ytelse på Mobilt Bredbånd, forbeholder Telenor seg retten til å begrense overføringshastigheten for Mobilt Bredbånd til maksimum 100 kbit/s dersom bruken overstiger 5 GB per kalendermåned i 2 måneder eller mer. Begrensingen gjelder ikke bruk av Trådløs Sone (WLAN). Begrensningen i hastighet vil gjelde i maksimum 30 dager.

     

    De har brukt denne så lenge jeg kan huske ihvertfall.

     

    mvh

    Torbjørn

  5. Hei!

     

    Et litt spesielt spørsmål ;)

     

    Klarte mesterverket å legge inn ny OS (ville leke litt med Windows 7) på min SL 300 uten å ha brent ut DVD med recovery på Windows Vista Buisness først.

     

    Kom jo på litt for sent at det kun følger med fysiske recovery plater for Windows XP Pro.

     

    Er det noen snille mennesker med Thinkpad SL300 som kanksje kunne ha gjort en liten jobb med å brenne ut 1 stk recovery DVD for Windows Vista buisness for meg? Man får vel gjort det ganske enkelt med det programmet i Thinkadvantage programmene :)

     

    Tror det er samme skiva for alle SL300`er.. Men hvis dere trenger mer info så har jeg den modellen som heter "2738-53G"

     

    Hva skal denne snille personen evnt ha for jobben? :)

     

    På forhånd tusen takk ;)

  6. Hei!

     

    Kan bekrefte at Telefast (mobildistrubutør) som igjen eies av Kjedehuset har fått inn S.E C905 Gold nå. Og ihverfall i Telekiosken vil C905 Gold bli tilgjengelig. Jeg bestilte ihvertfall den akkurat til min butikk nå selv og det stod den var på lager hos grossist :)

     

    Dette er da en kampanjetelefon med Telenor operatør lås og sponsing.

  7. Hei!

     

    Jeg har også lekt meg litt med denne. Og jeg har problemer med noe så banalt som å få html mail til å fungere med exchange løsningen. Når jeg legger inn selve mail kontoen så velger jeg selvfølgelig html - men når greiene starter opp er det fortsatt bare ren tekst. Mildt sagt irriterende.

     

    Har resatt og lagt inn på nytt en rekke ganger, men hver gang med samme resultat.

     

    Noen som har noen gode tips?

     

    På forhånd tusen takk :)

  8. Jepp! Jeg var iblandt de 500 første så jeg "vant" visstnok en tskjorte. Men maksimalt skuffet over at man ikke får noen hints om hvem mobil/ting de skal lansere. Var jo bare et meningsløst filmklipp.. det levde ihvertfall opp til sine forventninger om å gjøre en gal ;)

     

    Kanksje det står noen mer hints på skjortene? ;)

     

    Når en hadde løst alle gåtene så fikk en laste ned et par bilder også. Legger disse ved her så dere kan se dem selv. Det ene er en slags screenshot ifra "filmklippet" imens det andre er bare merkelig ;)

     

    Enjoy ;)

    post-37546-1218654236_thumb.jpg

    post-37546-1218654281_thumb.jpg

  9. Hei!

     

    Dette er helt uproblematisk :) Jeg gjorde det selv med denne modellen. Fremgangsmåten er som følger:

     

    1. Kjøp ønsket modell med det minste abonnementet (da får du lavest pris totaltsett)

    2. Ring NetCom for å si opp abo. De vil da sende autorisering til Apple sine servere for opplåsning.

    3. Kjøre en full gjennoppretning via iTunes. Dette kan ta litt tid men når den er ferdig så er telefonen uten operatørlås :)

     

    Og det var det ;)

     

    Har brukt min iPhone 3G på Telenor en stund nå og alt funker som det skal :) Fremtidige oppdateringer bør også fungere greit. Det som skjer når NetCom legger inn denne autorisasjonen er at i Apple sine systemer vil din mobil med imei nr være reg som ulåst. :)

  10. Så vidt meg bekjent er det ingen mobilselskaper som "nekter" kundene å bryte bindingen. Det som ofte skjer er jo at kunder bryter binding fordi de trenger en ny mobil før bindingen er over. Og kombinert med litt "heldige" bruddgebyrer så er det jo god butikk både for kunden og selskapet (som tross alt får de inn på ny kontrakt og sponset telefon).

     

    Bruddgebyrene varierer dog en del iforhold til abo type og gjenstående bindingstid.

     

    Når det gjelder iPhone 3G så fikk ihvertfall jeg svar på min mail til de om nettopp dette følgende: Ja, det er anledning til å få låst opp iPhone 3G når man kjøper seg ut. Men de visste ikke på dette tidspunktet hvordan dette ville foregå.

     

    Det er også flere andre her på forumet som har fått samme svar.

     

    mvh

    Torbjørn :)

  11. Hei Pologutt!

     

    Ser du bor i Oslo :) Der er det jo flere drop-in verksteder! Har selv brukt Mobilfiksern som ligger ca vegg i vegg med Spaceworld i storgata. Det er ca et steinkast ifra Oslo City . Der kan de fikse på dagen imot et lite ekspress gebyr :) Husk bare å ta med kvittering for mobilen.

     

    mvh

    Torbjørn :)

  12. Hei!

     

    Som mange andre her på forumet har jeg vært veldig intressert i hvordan det ville stille

    seg ved å få låst opp en iPhone 3G, etter at man har betalt seg ut av avtalen. Jeg fikk endelig et svar ifra NetCom på dette i dag!!

     

    Din henvendelse har fått referansenummer 4671768.

     

    Din henvendelse:

    - Heisann!

     

    Jeg er en av de som venter i stor spenni ...

     

    Svar fra NetCom kundesenter:

    -

     

    Det er mulighet for å betale gebyret for å bryte avtaletiden for å få låst opp en eventuell operatørlås.

     

    Hvordan en eventuell operatørlås åpnes, har vi per dags dato ingen informasjon om.

     

    Ha en fin dag!

     

    mvh Lene L******* (stjernet ut etternavet for å beskytte identiteten på kundebehandler)

    Kundesenter NetCom as

     

     

    Dvs de erkjenner at man vil få låst opp mobilen for andre sim kort ;) Men det kan virke som de enda ikke helt har på stell hvordan dette vil skje.

     

    Uansett gode nyheter ;) Tror dette er første bekreftende melding jeg har sett

    ifra NetCom på denne saken. Fikk også for morro skyld en jeg kjenner som jobber med

    NetCom - til å ringe forhandlerservice. Der gav de faktisk også samme svaret ;)

     

    En skulle jo da tro at vi vil få mulighet til å låse mobilen opp etter at man har

    kjøpt seg ut av avtalen :)

  13. Heisann folkens :)

     

    Har noen av dere klart å få en bekreftelse ifra NetCom om at iPhone 3G faktisk blir

    operatørlås fri etter at man kjøper seg ut av bindingsavtalen? Jeg er klar over at

    dette er vanlig praksis - Men en vet jo liksom aldri med disse mobilene.

     

    Har selv prøvd å maile de om dette - men ikke fått noe svar enda.

     

    Så derfor lurte jeg på om noen av dere som har vært i kontakt med NetCom har fått BEKREFTET at mobilen vil kunne bli låst opp etter at man kjøper seg ut av avtalen? Dessuten er det noen som har peiling på hvordan de gjør det?

     

    På forhånd tusen takk :)

  14. SMS funka overraskende bra :) Man har et hav av muligheter for input til mobilen :) disse forskjellige måtene for å få tekst/tall/etc inn på telefonen har også veeldig mange muligheter for videre personlig tilpasning :) Eneste jeg reagerte på der og da var at man måtte tappe for hver bokstav man skulle fjerne (backspace) funka ikke å holde inne altså. Men det er mulig dette også kan stilles inn.

    Så¨en video på nettet at man med fingeren kunne markere teksten du skal ha vekk, så backspace. Så ihvertfall ut som om det vare det han gjorde :D

     

     

    Kult! ;) Det må jeg prøve ut i morgen. Nå er det sovetid :)

     

    mvh

    Torbjørn

  15. Første inntrykket av HTC Diamond:

     

     

    Var så heldig at jeg fikk prøve en Diamond allerede for 3-4 uker siden i Sverige på en messe med jobben. Men den hadde bare halvparten av arbeidsminne som denne vi har nå fått i Norge :) Resultatet er en kjempe elegant og ikke minst responsiv mobil med ALT av funksjoner og litt til :)

     

    Testet nettleseren ganske omstendelig og jeg like virkelig hva jeg opplevde her! Sidene fløy regelrett inn (var koblet på via WLAN) og det var meget lett å navigere på dem :) Skal man fortstørre noe så var det bare en enkel dobbeltapp :) Flere tunge nettsider i forskjellige faner funket også som en drøm :)

     

    Selve menyene på telefonen er elegante og lette å bruke :) touch systemet er meget responsivt og ikke minst logisk. Kul finesse med "vær" funksjonen ;) morsomt når det regner og du ser regndråpene på skjermen.

     

    SMS funka overraskende bra :) Man har et hav av muligheter for input til mobilen :) disse forskjellige måtene for å få tekst/tall/etc inn på telefonen har også veeldig mange muligheter for videre personlig tilpasning :) Eneste jeg reagerte på der og da var at man måtte tappe for hver bokstav man skulle fjerne (backspace) funka ikke å holde inne altså. Men det er mulig dette også kan stilles inn.

     

    Skjermen er helt konge! Den er krystall klar og har en meeeget behagelig oppløsning :) visning av bilder og film fungerer meget bra. kjørte litt youtube på den og det funka meget bra :)

     

    Ble også meget positivt overrasket over det innebygde 3.2 mpix kameraet med autofokus :) bildene jeg tok fremstod som meeeget skarpe og med korrekte farger samt hvitbalanse :) I denne omgang tok jeg kun bilder steder hvor det var godt med belysning. Så har ikke fått prøvd ut hvordan den gjør det i litt mørkere omgivelser enda. Prøvde forøvrig kun stillbilde så video gjenstår å prøve .)

     

    Ellers kudos for en kjempe stilig innpakning :) selve esken er formet som en diamant (selvfølgelig) og tar seg meget bra ut. eneste negative må være at det er nok av overflater i innpakningen som blir fulle av fingermerker med en gang ;) Men det gjør jo ikke så mye :)

     

    Dette er bare en liten hurtigoppsummering av mine raske erfaringer med HTC Diamond. Håper det var til nytte for noen av dere :)

     

    Så langt har jeg ihvertfall bare positive erfaringer med denne :)

×
×
  • Opprett ny...