Gå til innhold

SK26

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SK26

  1. Hei!

    Jeg begynte i høst på 1.året Økonomi og Administrasjon på HVL (Høgskulen på Vestlandet), men har egentlig et ønske om å studere på NHH. 

    Jeg har to alternativer, og lurer på hva dere synes virker mest fornuftig å gjøre?

     

    1) Ta opp noen fag fra VGS ved siden av studiet på HVL i år, og søke meg inn på NHH neste sommer.

    2) Gå tre år og ta bachelor på HVL, og deretter søke meg inn på masteren på NHH.

     

    Kommer jeg inn på NHH neste år, må jeg starte 1.året på nytt siden NHH ikke har noen overføringsordninger med andre læresteder, men kan selvsagt søke fritak i emner jeg allerede har hatt.

    Dermed må jeg altså benytte seks år på å ta bachelor+master, men fordelen (slik jeg ser det) er at jeg da får fem år på NHH på CV´en, istedenfor kun to år (master). 

     

    Noen som har noen anbefalinger ift. dette eller har vært i lignende situasjoner tidligere?

     

  2. Hei, jeg trenger hjelp med hvordan jeg kan komme unna forsvaret. Er innkalt i april 2020, mens fristen for å søke utsettelse/fritak er 15 februar.

     

    Jeg er litt usikker på hva som er den smarteste fremgangsmåten, så lurer på om det er noen som har erfaringer med dette. Basert på det jeg har hørt fra venner og bekjente er det beste å komme seg unna før du må reise inn. Å komme på innrykksdagen og bare si at du ikke er motivert, holder ikke. 

     

    Hvilke alternativer er best, og hvilke andre har jeg?

    1) Sende inn søknad om fritak basert pasifisme. Noen som har erfaringer med dette, og som vet om man da blir overført til Sivilforsvaret?

    2) Ringe inn og si at jeg har prøvd diverse rusmidler. Er det noen som vet om dette blir loggført på helseattester eller lignende til senere?

    3) Møte opp på innrykksdagen med papirer på at jeg sliter med fysiske eller psykiske skader.

  3. Hmm, du får velge mellom mange oppgaver. 2 av de MÅ du svare på, den 3. er valgfri oppgave.

    I langsvarsoppgaven valgte jeg en oppgave der du skulle skrive om hvordan du kan gjøre en forskjell på verden.

    I oppgave 1 så skrev jeg om hva vi kunne gjøre med flyktningskrisen (husker ikke oppgaven)

    Oppgave 2 handlet om sweatshops som du får et vedlegg om og noen spørsmål du skal svare på i teksten. Håper det var til hjelp :)

    Tusen takk :)

  4. Det første jeg tenkte på var at når du bruker saktekster, har du retorikken som et ganske kraftfullt "våpen", hvis du bruker det riktig. Motsatt inneholder skjønnlitteratur mange virkemidler, noe som kan utfordre tradisjonelle tanker, gjøre sterkt inntrykk på leseren fordi man lever seg inn i teksten, i tillegg til at virkemidler i skjønnlitteratur ofte gir ord og sammenhenger en annen betydning, slik at man kanskje ser ting på en annen måte.

    Takk :)

  5. Vi har spansk de 2 første timene, og prøve i den andre timen, en prøve jeg ikke kan ha før jeg er ikke litt klar. Så jeg trenger en unnskyldning for å ikke komme. Men kan ikke si jeg er syk, for jeg har allerede en del sykedager, så føler at det ikke passer helt å si jeg er syk igjen. (forresten spansk læreren tror på det meste og har tillit til meg). Noen som har noen tips?

  6. Hei, trenger litt hjelp.

     

    Jeg ønsket å gjenopprette og slette alt på en iMac. Så jeg slettet en disk på diskverktøy, for å så prøve å installere Mac OS X på nytt. Når jeg har skrevet inn Apple-id kommer det bare opp "objektet er ikke tilgjengelig for øyeblikket".

     

    Er det mulig at jeg ikke har installert Mac OS X 10.7 på denne Apple-IDen?

    Isåfall er det mulig å kjøpe Mac OS X Lion på Apples nettside for å så prøve på nytt?

     

    For nå står jeg fast og kommer ikke videre.

     

     

    Takk for svar :-)

×
×
  • Opprett ny...