Gå til innhold

birkerot

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av birkerot

  1. 24 og 35 mm har jeg forstått at det ikke skiller all verden imellom fabrikatene. Så vi kan konsentrere oss om 50/58mm og 85mm.

     

    Nå går vel den nye 58 mm til Nikon for å være spesiell også slik som Canon sin 50mm, så hvordan vil dere sammenligne de på skarphet og bokh?

     

    Det samme med 85mm, skarphet og bokh ?

     

    Fokuspresisjon antar jeg er upåklagelig for alle 4 nevnte brennvidder?

     

    Bruksområde: ala brullypsbilder, portrett etc og ikke arkitektur, landskap etc

  2. Kan fo2re komme til dansegulvet for sin rumba? :dribble:

     

    tenkte det var mest spennende å se på canon vs nikon, (for min del)dels pga pris(zeis) og fokusproblemer(sigma). Jeg har sett forskjellige dyktige brullypsfotografer har brukt fastoptikken til canon og lovpriser de, selv om de tydeligvis er sløve. Lurte derfor på om nikon kan skilte med samme kvalitet som canon på de nevnte brennvidder....

     

    har inntrykk av at mange profesjonelle sverger til orginaloptikk, selv om det sikkert ikke er alle og at det er en grunn til det.

     

    her er en meget dyktig kar, i mine øyne, som bruker orginaloptikk:

     

    http://henrikbeckheim.no/fotoutstyr/

  3. Hei,

     

    Kjører nå Windows 7 pro, og tenkte og oppgradere til Win 10 når jeg får mulighet til det. I utgangspunktet hadde jeg tenkt og formatere maskinen før jeg oppgraderer slik at jeg ikke drar med meg gammel grums, men så ser jeg dette om Win 10:

     

    "

    Kan jeg installere Windows 10 på nytt etter oppgradering?

    Ja. Når du har oppgradert til Windows 10 med gratisoppdateringen, kan du installere den på nytt eller foreta en ren installasjon på den samme enheten. Du trenger ikke å kjøpe Windows 10 eller gå tilbake til forrige Windows-versjon og oppgradere igjen.

    Du vil også kunne opprette ditt eget installasjonsmedium, for eksempel en USB-minnepinne eller DVD, og bruke det til å oppgradere enheten eller installere på nytt etter at du har oppgradert

     

    "

     

    For meg som må ha det inn med teskje, betyr dette at jeg like godt kan oppdatere til Win 10 ved første mulighet, også kjøre den så lenge jeg måtte finne for godt. Og når jeg på et senere tidspunkt vil formatere maskinen kan dette gjøres uten å starte på nytt med Win 7? Altså foreta en formatering fra den oppdaterte Win 10?

  4. Hei,

     

    Og mange takk for tips :)

    Angående svart dress har du helt sikkert rett, "problemet" er at jeg kun har en dress og den er svart, hehe. Kleskode var mørk dress.

     

    Burgunder rødt slips så friskt og fint ut :) Men et spm i den forbindelse. Jeg har en gullklokke(arvet) som er tiltenkt slike anledninger. På denne sitter det nå en gulaktig reim på, i vente på at jeg finner meg ei flott reim av crocco.

     

    Fungerer burgunder farget slips til denne klokka, eller vil du da anbefalle et annet slips?

    Og, jeg har sølvfarrget mansjettknapper som er svarte inni, om du forstår, dette har jeg lest er for knapper til smoking. Burde jeg gå for nye mansjettknapper og hvilken farge burde disse være?(sett mot gulluret)?

    Om dette gulluret med gul reim tuller det til, kan jeg eventuelt gå for en annen klokke, med mørkbrun reim på, denne er vel noe mer nøytral...

     

    Og burde jeg ha tørkle i jakkelomma?

     

    Setter pris på innspill :)

  5. Hei,

     

    Skal i brylup på ettersommeren å skal ha svart dress, svarte sko, og hvit skjorte. Hvor bredt skal slipset være om dagen? Jeg er en slank mann på vel 180, om det har noen betydning.

     

    Noen tips til hvor en kan kjøpe bra slips til en bra penge, gjerne på nett??

     

    Og hva slags stoff bør slipset være av?

  6. Sjekk ut denne reima, har kjøpt denne og er utrolig fornøyd!

     

    http://www.fotovideo.no/bareutstyr/Tilbeh%C3%B8r/Reimer--and--belter/Black-Rapid-Kamerareim-RS-SPORT-Kamerareim-med-smart-design135639-p0000176514

     

    Et spm:

     

    Tror det var i en test av D750 jeg leste det, at en kunne gjøre slik at kamera husket hvilket fokuspunkt som var brukt når en varierte mellom horisontalt og vertikalt. Noen som har plukket opp dette?

    a8 :)

    genialt :)

  7. Sjekk ut denne reima, har kjøpt denne og er utrolig fornøyd!

     

    http://www.fotovideo.no/bareutstyr/Tilbeh%C3%B8r/Reimer--and--belter/Black-Rapid-Kamerareim-RS-SPORT-Kamerareim-med-smart-design135639-p0000176514

     

    Et spm:

     

    Tror det var i en test av D750 jeg leste det, at en kunne gjøre slik at kamera husket hvilket fokuspunkt som var brukt når en varierte mellom horisontalt og vertikalt. Noen som har plukket opp dette?

  8.  

    Vil de bli like konsistente som Nikon sine etter kalibrering eller vil de aldri nå helt opp på fokusbiten?

    Kan du ikke heller ta en titt på denne videoen.....så får du litt mer info om "fokusbiten" ?

     

     

     

    Men hva medfastoptikken deres med tanke på fokusnøyaktighet og konsistens? Altså f/1.4 art?

     

    se denne linken også, her kom faktisk den grisebillge f/1.8 G bedre ut....

     

    https://photographylife.com/nikon-d810-and-sigma-50mm-f1-4-art-performance

×
×
  • Opprett ny...