Gå til innhold

Catch.

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Catch.

  1. Det går dessverre ingen andre transportmidler på den tiden der. Jobber selv på OSL (Dutyfree Avgang) med flere skift som starter 04:00. Det er en grunn til at jobbene på OSL krever at du har et førerkort og evnt. kan disponere en egen bil. Valgene som jeg ser at du står igjen med er 

     

    1) samkjøring med noen fra jobben (eller bli kjørt av familie/venner)

    2) ta taxi

    3) kjøre selv

  2. Hei!

     

    Jeg går i 9.klasse og hadde nettopp eksamen fra 2014 som tentamen. Vi har nå fått tilbake den rettete versjonen av tekstene våre, men jeg er veldig missfornøyd med karakteren min, og mener den er satt på litt feil grunnlag.

     

    Jeg lurte derfor på om det er en sensor, som rettet denne eksamen, som har lyst til å ta en titt på min tekst og sette en karakter. Jeg vil helst ha en sensor, men gjerne også en norsk lærer!

    Du kan først be læreren din begrunne hvorfor du har fått den karakteren som han/hun har satt. Om du fortsatt er misfornøyd, kan du evnt. prøve å spørre en annen norsk lærer på skolen din. Normalt sett har de ikke noe i mot å komme med en nøytral kommentar.  ;)

  3.  

    Kan noen legge ut oppgaven (ikke besvarelse), vil helst løse den. Oppgaven kommer ikke inn på Udir før om lenge...

     

    EDIT: Vet ikke om dere fikk PGSA brukernavn og passord, men om dere fikk bruker informasjon, kan dere laste ned oppgaven her fra:

     

    https://pas.udir.no/AuthenticationWeb/kandidat.aspx?RequestApplication=PGS-A&returnURL=https://pgsa.udir.no/LoginCandidateCallbackPage.aspx

     

    Det er samme sted dere leverte oppgaven (tror jeg).

     

    Om noen er vennlige å laste den opp etter at du har lastet den ned (oppgaven).

    Nei, får ikke lastet ned, den ber om dagspassord. Altså samme side som man kommer til før eksamen. Kan være fordi jeg skal ha flere eksamener.

    Det har ingenting å si om du har en eller flere eksamen(er). Har du levert besvarelsen din i PGSA en gang i det faget du er oppe i, så er det levert. Dette er for å hindre eksamenskandidater å levere en "rettet/forbedret versjon" av besvarelsen etter endt ordinær eksamenstid. Mao. for å hindre eksamenskandidater som prøver å jukse på PC etter at eksamen er avsluttet. Jeg vet ikke hvordan dette behandles på de diverse skolene, men for Privatistkontoret i Oslo, er det kun eksamensledere/PC-ansvarlige som har autoritet til å åpne opp en tilgang slik at du får levert en ny besvarelse under eksamen.

     

    Ps. Hvis du har lastet ned eksamensoppgaven og .zip filen fra PGSA under eksamen, så sjekk download/nedlastnings mappen din. Kan hende at den ligger der.  ;)

  4. Generelt sett er 3 dager og 12 timer med fravær ingenting å bekymre seg over - da det ikke blir skilt mellom legitimt fravær og ugyldig fravær på vitnemålet. Er man syk, så er man syk og har man en legetime å rekke, så må man bare rekke den. Dette er helt normalt. Arbeidsgiver hadde nok satt et spørsmålstegn om du hadde hatt et unormalt antall dager/timer fravær samlet sett over tre år.  :)

  5. Dersom kravet om førarkort og bil kun er begrunna i at det er lettare å komme seg på jobb, så er dette eit veldig urimelig krav å stille til arbeidstakaren.

     

     

    Off topic:

    Kva koster det for ansatte å parkere i 8 timar på Gardermoen?

    Sjølv om det er dyrt med taxi så tilseier magefølelsen at kostnaden ved å disponere bil, kjøyre til Gardermoen og betale for å parkere den tilseier at det ikkje kan være så mykje dyrare å bruke taxi for å komme seg til og frå jobb. Vanligvis treng ein vell også berre taxi ein veg? Dersom arbeidsdagen starter på eit ugunstig tidspunkt så betyr vell det at skiftet er over når bussane starter å gå igjen, alternativt omvendt.

    For å svare på "hvor mye det koster å parkere på Oslo lufthavn for ansatte". Spurte om dette selv på intervju og fikk da beskjed at TRN subsidierer på P11 (P1-P10 er for reisende) og ansatte trekkes 130kr (eller var det 150kr  :laugh: ) i lønn per måned. Så parkeringsbiten er relativt billig i forhold til vanlig parkering på Oslo lufthavn.

  6. Ah. Mange gode svar her! Tusen takk! :love: 

     

    Tok kontakt med arbeidsgiver og fikk følgende svar ang. kilometergodtgjørelsen:

     

    "Alle kostnader med å komme seg til og fra jobb må du som medarbeider dekke selv. Grunnen til at vi stiller førerkort/bil som et krav er fordi vi har arbeidstider hvor det ikke lar seg gjøre å komme til gardermoen med kollektiv transport"

  7. Heisan !  :)

     

    Har vært så heldig og fått et 100% sommervikariat hos Travel Retail Norway (TRN) ved Oslo lufthavn. Man må ha førerkort og disponere bil selv for å komme seg på jobb da buss/tog ikke alltid går når du har skift. Lurer nå på om noen her som har peiling på dette kunne fortelle meg om det var mulig å få noe igjen på kilometergodtgjørelsen? Isåfall hvordan pleier man å dokumentere dette? Tur-retur mellom Oslo lufthavn og der jeg bor er tilsammen 82km (målt med GPS på mobilen).

     

    Ser frem til en informativ tilbakemelding!   :new_woot:

×
×
  • Opprett ny...