Gå til innhold

Atle Slettingdalen

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Atle Slettingdalen

  1. Flott bilde!

    Jeg har virkelig sansen for lav kameravinkel og vidvinkel som gir en fin effekt med god dybde. Motiv som dette finns jo nesten "overalt" - om man bara har öynene med seg. Dette virker som å väre et ganske enkelt bilde sett i forhold til de andre bildene du har presentert. Tror ikke forberedelsene var så omfattende her :)

     

    Det har du helt rett i Rolf Magne...!!

    Jeg skal forklare bakgrunnshistorien til dette bildet. Jeg hadde planlagt soloppgangen på en annen plass helt ytterst på Østerøya i Sandefjord. Tror jeg kjørte rundt kl.05 og jeg gikk en time i helt mørke for å komme frem til en plass ute ved Tønsberg Tønne. Den lokkasjonen jeg hadde så var jeg ute etter et lys man får rett før soloppgang og det varer bare rundt 5 minutter. Jeg hadde stilt opp/inn kamera og koblet trådløs sender med overføring til min Ipad. Det var for risikabelt å risikere å dette i sjøen på denne tiden.

    I det lyset som jeg var ute etter kom, så mister jeg Ipaden ned i en fjellsprekk. I det jeg får den opp igjen så var lyset som jeg var ute etter over og det endte med en knust Ipad.

    På vei hjem så passerer jeg denne stranden med dette flotte motivet. Så du antok helt rett :)

     

    Mvh Atle

  2. Helt topp bilde, Tove.

     

    Jeg legger inn noen tips her, og det kan godt hende du vet dette fra før.

     

    Softboksen din skulle vært en liten tanke høyere, og jeg ser at du bruker softboksen rett opp og ned. Du vet sikkert at den kan vries rundt, og grunnen til det er at da kan man stille inn skyggene i ansiktet. Ikke noe feil på dette bildet, men da kan du eksperimentere med dette. Uansett så har du masse fine bilder. :)

     

    Mvh Atle

  3. Hei igjen Olav

     

    Faktisk så har du helt rett i det med iris, og det har ikke jeg tenk på :) Uansett hvor gode vi tror vi er så vil det bestandig være noe nytt å lære.

    Jeg tar ikke så mye slike bilder lengere dessverre. Jeg konsentrer meg mest om landskapsbilder for tiden, og ta gjerne en titt inne på siden min www.atleslettingdalen.no

     

    Jeg skal prøve å følge med på bildene dine og gi deg noen gode råd jeg også. Ha en fin helg videre :)

     

    Mvh Atle

  4. Nydelig bilde! Flott lys og farger. :) Håper det gikk bra med fotograf og utstyr..at du ikke ramla igjennom isen i din jakt på fotoet... ;)

     

    Takk, Helene..!! Det var tykk is når dette bildet ble tatt. Noen ganger tar man nok litt for store sjanser for å få det beste bildet, så det gjelder å tenke seg om. Hender faktisk at jeg har med sikringsutstyr på enkelte bilder som jeg tar :)

  5. Hei Atle!

     

    Takk for et supert bilde og for at du deler kunnskap og har satt i gang en flott og fruktbar diskusjon.

     

    Men så vidt jeg kan se har du ikke nevnt noe om hva du har gjort i etterbehandlingen av bildet. Jeg tenker spesielt på hud og øyne.

     

    Hilsen Olav

     

    Hei Olav

     

    Jeg bruker Photoshop CC og har en masse forskjellige teknikker. Det vil ta litt lang tid å forklare dette, men du får både bøker og videoer om dette.

     

    Jeg tar litt bare om øynene for ellers så vil jeg bruke litt for mye tid på resten.

     

    Jeg tar vekk eller reduserer blodårene man har på det hvite i øynene. Etterpå gjør jeg det hvite i øynene hvitere, men ikke mer enn kanske 8 - 10%. Så lyser jeg opp pupillen litt og etterpågjør jeg den svarte ringen rund pupillen litt mørkere.

     

    Jeg skulle gjerne tatt dette mye grundigere men tiden strekker ikke til i dag. Søk litt på internett så finner du filmer og alt annet du trenger til å bli hel profesjonell på rekordtid :)

     

    Mvh Atle

  6. Hei Atle!

    En liten kommentar til kommentarene du har fått for dette bidraget. Dette er vel et bilde som er laget først og fremst for brudeparet, blant annet med tanke på minner fra vielsen og kirken dette foregikk i. Sett fra en slik synsvinkel synes jeg bildet er kjempeflott og det synes som du skriver også de lykkelige på bildet.

    Når du legger ut et slikt bilde på Bildekritikken så får jo kommentarene et litt annet utgangspunkt hvis du forstår hva jeg mener. Sett ut fra en slik synsvinkel er litt kritiske synspunkter ikke så overraskende og egentlig ikke så mye å bry seg om fordi hensikten med bildet ikke var utlegging på for eksempel på Bildekritikken.

     

    (Høyjord stavkirke er jo for øvrig Vestfolds eneste stavkirke og det må være fint å ha denne som bakgrunn)

     

    Vennlig hilsen Ragnar

     

    Nei da, dette går helt bra. Og det er mye riktig i det som kommer frem. En annen historie med dette bildet er at jeg kom nesten i toppen på en konkurranse med kreative brudebilder i USA.

    De som ikke tør å skille seg litt ut de blir bare en del i mengden. De som intet våger, intet vinner :) :)

  7.  

     

    Flott bilde, men brudeparet ser ut som de er limt inn ... vet ikke hvorfor, noe med lyset eller overgangene mellom for og bakgrunn.

     

    Hei Roar

     

    Bildet er ekte og ingen ting er limt inn i bildet. På min høyre side så er det en studioblits med en 120cm octaboxs. På min venstre side så er det en 2 meter lasolite skylite reflektor for å lys opp skygger på siden av brudeparet.

    (...)

    Jeg var inne på profilen din for å danne meg et inntrykk av hvordan bilder du tar og liker, men jeg fant ingen bilder som du hadde lagt ut. Det må du gjøre. Det er dette vi alle lærer av med å få både negativ og positiv kritikk.

    Jeg mente ikke å insinuere at brudeparet faktisk var limt inn, men det er vel noe med at de er perfekt opplyst fra alle kanter, til forskjell fra bakgrunnen som har naturlig belysning, som får dem til å "stå litt ut".

     

    Jeg la ut en del bilder tidligere, men fikk egentlig ikke noe feedback på dem. De var nok ganske dårlige. Fjernet dem og bestemte meg for å legge litt mer sjel ned i det jeg legger ut, så har bare tre bilder ute nå.

     

    :-)

     

    Roar

    Nei, det går veldig bra Roar :) Bildet var egentlig litt fri fantasi og jeg testet ut noen nye teknikker. Men du har helt rett at dem kunne vært limt inn i bildet og det er fullt lov å spørre. I disse dager med Photoshop så er det snart umulig å vite hva som er hva.

    Trenger du råd og tips så er det bare å spørre om hjelp. Ikke ta ting for høytidelig inne på slike forum, det viktigste er at du, dine nærmeste og de du ellers tar bilder for er fornøyd. Det er det som betyr noe :) :)

  8. Hei Tore

     

    Du har litt overeksponering av blitsen i ansiktet hennes. Jeg liker selv at man ikke skal kunne se at det er brukt blits på bildene, men vi har alle forskjellige meninger.

     

    Hvis du vil så kan jeg godt hjelpe deg med å forklare hvordan du unngår dette og hvordan rette det opp i photoshop hvis feilen er ute. Eller så likte jeg bildet ditt veldig godt. :)

     

    Mvh Atle

  9. Flott bilde, men brudeparet ser ut som de er limt inn ... vet ikke hvorfor, noe med lyset eller overgangene mellom for og bakgrunn.

     

    Hei Roar

     

    Bildet er ekte og ingen ting er limt inn i bildet. På min høyre side så er det en studioblits med en 120cm octaboxs. På min venstre side så er det en 2 meter lasolite skylite reflektor for å lys opp skygger på siden av brudeparet.

     

    Omgivelseslyset var på 5600 kelvin og blitsagregatene mine gir nøyaktig 5500 kelvin, så det er mikroskopisk forskjellig fargetemp på dette bildet. Men hvis du ser over på min kommetar til Ulv over her så har jeg mikset mye med dette bildet.

     

    Jeg var inne på profilen din for å danne meg et inntrykk av hvordan bilder du tar og liker, men jeg fant ingen bilder som du hadde lagt ut. Det må du gjøre. Det er dette vi alle lærer av med å få både negativ og positiv kritikk.

  10. Her synes jeg det er en del å gripe tak i.....for det første tar kirken oppmerksomheten bort fra brudeparet i og med at den er kuttet (ser hva du skriver, men er ikke enig), "HDR preget" virker på meg forvrengt/kunstig, jeg vil si kraftig "Photomatix preg".....HDR er en teknikk som er lagd for å hente mer bl.a i skyggepartier for å få mer dynamikk i bildet, det bør aldri få et kunstig preg, eller sagt på en annen måte, betrakteren skal ikke engang se at HDR teknikken er brukt....så sorry Atle, her kom du i mine øyne ikke i mål.

     

    mvh Ulv

     

    Hei igjen Ulv

     

    Jeg kan ikke forvente at alle liker bildene mine bestandig. Det viktigste for meg var at dette slo veldig bra an hos brudeparet det gjaldt.

     

    Helt enig med deg det du skriver om HDR og trodde jeg hadde skrevet ++ en del mer i photoshop. Det er både HDR pluss en masse ting til.

     

    Du skriver at slike bilder ikke burde få et kunstig preg. Som jeg skriver om dette bildet så lager jeg noen bilder i bunken med fri fantasi eller jeg kunne kanskje heller skrevet kunstnerisk preg. Brudeparet fikk forresten også det orginale bildet.

     

    Hvis man gjør som alle andre så er det ingen som legger merke til deg, tørr man ikke gjøre ting annerledes så gjør man heller ikke feil.

     

    Men så må jeg komme inn på det aller viktigste.....dette selger. Jeg har et mål med en sånn type fotografering, og det er å gjøre kunden mine fornøyde. Ingenting er viktigere enn det :) :)

×
×
  • Opprett ny...