Gå til innhold

Christian_S

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Christian_S

  1. Eg ser at på den Mewis ducten som det er linka til, ser det ut til at finnane er paralellt med fartsretningen. ville tru at det kunne vere besparelse i at finnane var skrådd litt med tanke på det roterande vatnet den skal ta imot. Men det kan jo fort hende at vinninga ville gått opp i "spinninga" :-)

     

    Om du ser litt nærmere er noen av de vinklet, men vinkelen til vannstrømmen vil også gi en større eller mindre effektiv vinkel.

  2. Å feste propellen på roret, slik bildet viser, er av de tingene hvor fantasien tar overhånd. En glemmer belastningene på rorstammen og vedlikeholdskostnader p. g. a. dette.

     

    Propell og ror er ikke sammenkoblet, det er glipe mellom ror-bulb og hubcap som tillater roret å dreie. Dette samt twist i formen på ror-bladet er gjennomprøvde løsninger som reduserer motstand og gjenvinner litt av rotasjonsenergien fra propellen. I bruk er ikke dette mer komplisert eller mer belastet enn med et standard ror, samtidig som effektbehovet reduseres signifikant.

     

    Angående utnyttelse av bølger tror jeg det ikke blir gjort i særlig grad fordi det rett og slett er enklere å fokusere på reduksjon av motstand under alle forhold.

    • Liker 2
  3. Hvorfor bruke en haug med penger for å få en serverpark nær Oslo? Kunne fått tomter og kjøling omtrent gratis ut på "bøgda".

    Om man tenker ekspandering er ikke ferdig utfylte områder veien å gå, dette er bare dårlig planlegging.

     

    2n redundant fiber direkte til NIX og/eller mørk fiber er nok mer tilgjengelig i Oslo enn på bygda.

  4.  

    "plasseres i en bane 35 800 meter over hodet ditt" - Da faller den raskt ned...

    Why? Den står da rimelig rett over hode ditt i 35800 meter høyde. I den høyden vil sentripetalkraften være like kraftig som gravitasjonskraften om du følger rotasjonshastigheten til jorden, noe som er et krav for at den faktisk skal holde seg rett over hodet "ditt". Ellers hadde den bare sust forbi.

    Fordi 35 800 m er godt inn i atmosfæren og langt lavere enn geosynkron bane som er cirka 35 800 km over jordoverflaten.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...