Gå til innhold

supersayain

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av supersayain

  1. Jeg mottar i løpet av den nærmeste fremtid noen hundretusen kroner. Jeg vil anta at det er snakk om ca 400.000 - 600.000 kr. 

     

    Planen min er å forvalte disse på en slik måte at jeg, om ca. 2-3 år, kan bruke disse som egenkapital for å kjøpe meg bolig. Derfor har spørsmålet om hvordan jeg skal spare disse pengene slik at det blir mest mulig i løpet av denne tiden. 

     

    Spørsmålet er jo om man bør opprette BSU og fylle opp denne og sette resten på sparekonto, eller om det er noe verdi i fondssparing og lignende. Det er jo relativt kort tid, så det vil jo ikke være alt for mye å tjene på å sette disse på konto...?

     

    Har rett og slett ikke peiling på sånt noe og lurer på hva de som kan noe om dette ville gjort med dette utgangspunktet.

  2. Hei.

     

    Var ute og kjørte i dag og var sliten av ulike grunner. På motorveien skulle jeg fra 4. til 5. gir, men bommet og traff 3. giret i stedet. Så fort jeg hørte motoren så forstod jeg at det var skjedd noe og skiftet gir til 5. slik jeg hadde tenkt i utgangspunktet. 

     

    På veien videre oppstod det ingen problemer jeg kunne merke. Det gikk smertefritt å kjøre videre, samt stoppe og starte i lyskryss osv. 

     

    Jeg lurer simpelthen på om det kan ha oppstått skader som jeg ikke har lagt merke til? Og hva slags type skader kan egentlig oppstå ved slik bomgiring? 

  3.  

     

     

    Jeg har også fått en faktura, men den er på 550kr :p

    Hmm, jeg har 60 studiepoeng på "aktive emne", så skjønner ikke hvorfor det bare står 350 kr.. Har vel ikke noe med hvor man skal studere, eller..?

     

    Hvor skal du studere da? Jeg skal til Oslo. Når jeg har tatt høyere utdanning før, har det alltid vært mellom 500-650kr i semesteravgift. Merkelig!

     

     

    Stavern! Ja jeg betalte 550 på universitetet ifjor, så er litt rart..

     

     

    Jeg skal også til Stavern og har 350 i faktura... Kan det være et hint?

  4. Jeg har nå fått faktura på studentweb, men ser den bare er på 350 kroner. Kan noen bekrefte om dette er rett? Trodde det var på rundt 500..

     

    Jeg har også fått faktura på 350 kroner. Trodde også at det var på rundt 500 og at begge semester skulle betales med en gang, men hva vet jeg som ikke har studert...

     

    Får bare betale og se hvordan det går?

  5.  

    Er så stressa over at det er noe jeg har glemt å sende inn eller svare på. Blitt helt paranoid etter å ha søkt og kommet inn... Sjekka samordna 10 ganger de siste dagene for å forsikre meg om at jeg faktisk har svart ja.

    HELT enig!! Men det skal vel bare stå et kryss under "ja"? Og i tillegg "tilbud, svart ja" på den kollonen med alle plassene vi søkte på?

     

     

    Antar det. Fikk kvittering på mail og, så skal vel være i orden. Så får bare håpe det ordner seg.

  6. Ja, om jeg ikke husker feil så var det kun vitnemål og tjenesteuttalelsen jeg leverte inn til kontroll. Det er vel alle papirer du sendte inn i forhold til poengberegning som kan bli kontrollert.

     

    Stemmer det. Ble bare litt usikker på om de ville ha helseattesten og politiattesten i tillegg. Men da har jeg det klart, takk for svar.

  7.  

    Hei,

     

    Vi kan dessverre ikke si noe om informasjonen du så er det endelige resultatet.

    Svaret er klart senest 20.juli, men sannsynligvis i løpet av de nærmeste dagene.

     

    Svar fra SO.

     

    Vet ikke helt om jeg tør å juble enda jeg altså! Sto jo Oslo i natt, men nå er det tilbake til slik det var før... "Hovedopptaket 20.juli" osv..

    Tror ikke du trenger å være alt for nervøs! I fjor var det samme opplegget med at ting ble lagt ut for tidlig, også ble det fjerna igjen, før det på nytt ble lagt ut. Fikk ikke sjekka på natta i fjor, da flere andre fikk resultatet, men det kom rundt kl 16 samme dag for alle. 

     

     

    Var jo også noen her tidligere som hadde fått svar fra SO om at det som ble lagt ut var de endelige resultatene. Så støtter denne fullt ut.

     

    Har allerede begynt å ta en titt på bosteder i Stavern.

  8.  

     

    Uten å si noe for sikkert vil jeg sterkt anta at du fortsatt har plassen din, og at det er tekniske grunner til at det har skiftet. Stor pågang og alle søkere skal ha svar, så det blir vel noe små-krøll vil jeg anta.

     

    Jeg har bare logget inn for å sjekke hvor jeg endte opp, feira med et smil og logget ut igjen.

  9.  

    Føles ut som jeg har venta i mange år på den dagen her, så håper for guds skyld vi får svar i morgen. Det unner jeg meg selv og alle andre som har ventet!

     

    For min del så burde jeg senke skuldrene mtp ingen epost som sier jeg er uegnet og at jeg har 48 konk poeng. Men jeg klarer ikke så tro det har gått bra før jeg ser det på papir. Reiser bort i 2 dager nå, og det er ikke akkuratt avslappende å reise og samtidig vente på svar til PHS.. Tror ikke jeg kommer til å tro det er sant om det står jeg blir tilbudt studieplass på SO i løpet av de neste dagene. 

     

     

    Jeg har heller ikke mottatt mail og har enda litt fler poeng, men føler meg alikevel ikke sikker av en eller annen grunn. Finner alltid ting i prosessen som kan ha gått galt. Så får bare prøve å få dagene til å gå fort ved å gjøre andre ting!

  10.  

     

     

     

    Jeg håper selv det ikke stemmer da det snittet er latterlig høyt.

     

    Men jeg trodde heller ikke på samme kilde i fjor da jeg ble informert om 44 i Bodø.

     

    For min del går det greit uansett, men jeg håper for alles del det ikke siger. Men siden Bodø har det laveste snittet er det også mest naturlig om noe skulle stige vil det være Bodø.

    Tror nok de største økningene vil komme i Bodø ja, med tanke på at det er lavest per i dag. Både håper og tror at Oslo ikke vil være noe særlig mye høyere enn i fjor. Dette blir selvfølgelig rene spekulasjoner, men flere søkere betyr ikke nødvendigvis at snittet blir så ekstremt mye høyere.

    Oslo steg jo ikke stort i fjor selvom bodø steg meget. Så det vill nok være samme scenario i år eventuelt .

    Da er vi enige!

  11. Jeg håper selv det ikke stemmer da det snittet er latterlig høyt.

     

    Men jeg trodde heller ikke på samme kilde i fjor da jeg ble informert om 44 i Bodø.

     

    For min del går det greit uansett, men jeg håper for alles del det ikke siger. Men siden Bodø har det laveste snittet er det også mest naturlig om noe skulle stige vil det være Bodø.

     

    Tror nok de største økningene vil komme i Bodø ja, med tanke på at det er lavest per i dag. Både håper og tror at Oslo ikke vil være noe særlig mye høyere enn i fjor. Dette blir selvfølgelig rene spekulasjoner, men flere søkere betyr ikke nødvendigvis at snittet blir så ekstremt mye høyere. 

  12. Det kan være lurt å søke bolig hos SiO eller SiBV, avhengig av hva førstevalget deres er, allerede i dag.

     

    Godt poeng. Ser dog at lite er ledig.

     

    Har i alle fall satt meg ned og satt opp en liste over aktuelle boliger på privatmarkedet og deltidsjobber, for både første og andrevalg. Så slipper jeg å bruke noe særlig tid på det om jeg skulle komme inn.

×
×
  • Opprett ny...