Gå til innhold

trakteren

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trakteren

  1. Har en HP Folio 9470m, den påstår at det ikke er noe minne igjen og at harddisken er full. Pcen blir brukt som skolepc, så jeg har i all hovedsak bare dokumenter lagret på den, men jeg kan ikke skjønne at det skal ta SÅ mye plass. Jeg har absolutt ingen bilder, musikk og svært få andre nedlastede programmer, men jeg får beskjed om at harddisken er full. Nå har jeg ca 500MB ledig av 98GB... Hva er det som kan ta så mye plass? Jeg har slettet unødvendige programmer, men det som er igjen er ting jeg ikke vet helt hva er og kan derfor ikke slette det... Hjelp anyone?

  2. Spansk nivå 1, år 2. Har om indefinido og imperfecto verb. Skal løse noen oppgaver, har ikke lærer og har et par spørsmål...

     

    Hvordan oversetter jeg følgende til norsk:

     

    1. Han gikk ut klokken fem (a las… = klokken)
    2. De danset til klokken to (hasta = til)
    3. Jeg dro til Spania for et år siden (hace un año = for et år siden)

     

    Hva er betydningsforskjellen mellom setningene i indefinido og imperfecto?:

     

    Los bancos cerraban a las dos (imperfecto)

    Los bancos cerraron a los dos (indefinido)

    TAKK for hjelp!

     

  3. Hei! Jeg har nå hatt ca. 3 uker på meg på å lese en bok (på engelsk). Boken skal være ferdig lest til i morgen og jeg har kanskje bare lest 40 av 250 sider... Jeg klarer ikke lese fort, og får aldri med meg hva jeg leser og spesielt når det er på engelsk. Boken heter "Pigeon English". Vanligvis må jeg sikkert bruke opp til 1-2mnd på å lese ferdig en bok, og da snakker vi bare 200 sider...

     

    Jeg skal neste uke ha en muntlig prøve, der jeg vil få spørsmål som handler om denne boken. men i morgen skal vi gå igjennom boken og forberede oss på denne prøven, altså få vite litt om hvilke type spm. vi vil få. Men jeg har ikke lest ferdig boken, og har jo da egentlig 1 uke igjen på meg. Vurderer å skulke timen i morgen så læreren ikke finner ut av at jeg ikke er ferdig med den enda.

     

    Har tenkt på å fortelle læreren at jeg sliter med å lese (har ikke dysleksi eller noe lignende), men jeg er bare dårlig på det, og får ikke med meg hva jeg leser, dette gjelder egentlig generelt alle litt lengre tekster, både på norsk og engelsk.

     

    Noen som har lest boken, og kan fortelle litt hva den handler om? Noen som kan komme med tips om hvordan jeg kan klare å lese ferdig denne boken til i morgen!?

×
×
  • Opprett ny...