Gå til innhold

Jedimaster007

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jedimaster007

  1. Likestillingsloven som ble vedtatt i 1978 hadde en grunn med seg, nemlig å sikre seg at menn og kvinner skulle bli behandlet likt. Norge har kommet langt, og i løpet av de neste tiårene er vi kommet enda lengre. 

     

    Samfunnsutvikling tar tid og det Norske samfunn har aldri hatt så mange "karrierekvinner" som vi har idag. Det er bra!

     

    100 % likestilling er best framfor favorisering. Favorisering er et negativt ladet ord i denne sammenhengen, og kjønnskvotering kan på mange måter være litt påtvunget. Det KAN skape et dårlig arbeidsmiljø. 

     

    Likestillingsparadokset kan være et viktig begrep å nevne i denne sammenhengen. Kvinner og menn er forskjellige fra naturens side. En skjev arbeidsdeling kan jo kanskje gi utrykk for at kvinner velger mer i tråd med sine naturlige interesser. Ettersom Norge har bygget ned sosiale barrierer for kvinner, kommer kanskje biologiske forskjeller sterke til uttrykk? 

     

  2. Sluttscenen i filmen Babel er vel den scenen som har gjort sterkest inntrykk på meg. Selve scenen i seg selv gir ikke så mye mening, men med hele filmen i bakhold gir den følelse av undring over menneskeheten og hvordan vi kommuniserer på tvers av land. 

×
×
  • Opprett ny...