Gå til innhold

Zork-

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zork-

  1. Alex_Tc skrev (På 11.8.2023 den 13.18):

    Jeg took nesten ett år med c++ programmering på høyskole, samtidig tok jeg frontendt kurser på udemy.com,så lagde jeg en utvidelse av den nettsiden jeg bygde gjennom kursene, så lagde jeg en generell søknad som jeg sendte 3 steder og det ble 1 jobbtilbud. Det var for ca. ett år siden jeg startet som junior frontend utvikler.
    Jeg føler det var litt vanskelig å overbevise arbeidsgiveren om å ansette meg, jeg tror dem var litt på gjerdet, men veldig gode referanser og en jobbtilbud i en annen bransje samtidig har nok hjulpet å overbevise at jeg var seriøs og var å stole på.
    Nå jobber jeg i et lite team (meg og 2 fullstackere) lager app som skal brukes av hele Norge. Jeg har aldri hatt det så moro på jobben. Er ikke lei ett sekund for å ha gått ned i lønn.

    Nå endte jeg opp med å ta frontend. Driver å jobber med det på fritiden også nå. Skal starte på egne prosjekter imens jeg studerer. Håper at jeg også klarer å få en jobb som frontend utvikler i løpet av neste sommer. Det er godt å lese det du har skrevet, det beste er å jobbe med noe man liker.

  2. rulleguru skrev (20 minutter siden):

    Svarer på det som går på frontend/utvikling, siden jeg ikke kjenner markedet for nettverk og sikkerhet.

    Slik markedet er nå er det ganske usannsynlig, det er nå ganske mye tyngre for nyutdannede med bachelor og master, så med kun ett år vil man være bakerst i køen.

    Selv i gode tider har man med kun ett-årig utdanning mer å bevise under intervju, og bør ha mye å vise til annet enn at man har gjennomført studiet. Det vil si hobbyprosjekter og resultater av selvstudier. Man bør ha en stor interesse for utvikling om man skal lykkes med å overbevise en arbeidsgiver til å velge deg fremfor en med bachelor/master, det at du vurderer både utvikling og nettverk/sikkerhet sier meg at du ikke har den brennende interessen for noen av fagfeltene?

     

    Ja, det er akkurat det jeg tenker. Blir nok mye mer å måtte vise til/bevise når man bare har ett år med studie. 

    Jeg kan si at jeg har interesse for både frontend/backend, hadde IT på VGS hvor jeg jobbet med SQL, dreamweaver og fikk bra resultater. Ikke så veldig interessert i nettverk/sikkerhet, men jeg har hørt at jobbmulighetene er ganske gode der. 

    Generelt sett så har jeg stor interesse for IT og elektronikk, jeg mener jeg hadde klart meg godt uansett hvilken retning jeg hadde gått, vet jo at det innebærer selvstendig jobbing for å kunne lykkes. For meg akkurat nå er målet å få en sikker jobb jeg liker å gjøre, fremfor å fortsette med det jeg driver med akkurat nå som jeg ikke trives med.

  3. Hei alle, jeg kan starte med å si at jeg allerede har en bachelorgrad og en fast jobb, men jeg trives egentlig ikke med det og føler jeg kommer til å bli lei av det i lengden. Jeg lurer på om noen her inne har erfaring med Fagskole innen IT? For eksempel ta frontend fagskole studie eller nettverk sikkerhet? Fikk dere jobb etter en slik utdanning? Virker forsåvidt greit for meg, kort studie på 1 år og ifølge disse private aktørene som for eksempel noroff så skal man kunne få seg en jobb etter det. 

    Det jeg vurderer nå er å ta enten fagskole utdanning innen det overnevnte eller en bachelorgrad privat. Jeg kom ikke inn på offentlig IT studie ettersom snittet ikke var høyt nok og jeg har ikke mulighet til å flytte. Holder til i Oslo.

  4. nightowl skrev (2 timer siden):

    Veldig god på hva da? Hva ønsker du å jobbe med? Å jobbe med IT kan være så mye.

    Generelt sett så er jeg ganske flink med elektronikk og data, tar ikke så lang tid for meg å forstå. Har vært bort i MySQL, dreamweaver og et par andre andre ting. Har også prøvd å lære å programere som en hobby. Jeg har interessen, må bare finne hvilken vei jeg skal ta. 

  5. Hei, jeg har i det siste lurt på om det finnes noen IT relaterte studier/videreutdanninger eller kurs der ute for en som meg som ikke tok realfag på VGS? Jeg har en bachelorgrad, men den virker ganske ubrukelig og jeg må nok ta en master hvis jeg skal få fullt nytte av den. Jeg har ikke lyst til å ta master i den retningen og har heller lyst til å satse på noe IT relatert som jeg burde ha gjort for et par år tilbake. Jeg vet at man kan ta de nødvendige realfagene som privatist, men det ser jeg på som en siste løsning. Jeg har faktisk veldig mye interesse for IT og elektronikk generelt og er veldig god på det, men da jeg var litt yngre tok jeg bare noen dumme valg med tanke på utdanning noe som jeg angrer litt på nå.

    Hadde vært ideelt med en kort utdanning, eller lignende som kan gjøre meg i stand til å jobbe på IT relaterte stillinger. Håper på innspill på noen som faktisk har erfaring med noe slikt :)

  6. Litraphy skrev (1 time siden):

    Maskinen min fra Elkjøp blir levert i dag. Men maskinen fra cdon står fortsatt som forhåndsmeldt. Ingen ny oppdatering fra cdon siden fredag. Tar sin tid med de. 

    @Litraphy Jeg lurte på siden du også bestilte fra elkjøp, fikk du også 2 forskjellige leveringsdatoer? På sms og epost står det at jeg skal få den levert hjem idag, men på sporingssiden står det en annen dato. Veldig forvirrende, men mulid det bare en feil fra deres side.

  7. Litraphy skrev (10 minutter siden):

    Godt spørsmål. Begynner å lure litt på om når vi får maskinen. Jeg kan vel ikke helt ærlig si at at jeg tror den kommer i dag. 

    Nei, tviler selv på at den kommer idag. Man får heller ikke kontaktet dem på telefon eller chat siden de har "stor pågang". Skjønner at det er liten beholdning av PS5 og sikkert mye pågang, men de kunne ihvertfall gitt noe mer informasjon. Akkurat nå forstår jeg ikke hva som skjer.

     

  8. KennyKimba skrev (52 minutter siden):

    Venter enda på den selv. Dukker nok opp en bekreftelse i løpet av helga. De sa selv i mailen at man ikke skulle være bekymret, da det tar litt tid å sjekke alle ordre om de er troverdig. Blir mest sannsynlig sendt søndag eller tidlig mandag.

    Takk for svar, da får jeg bare være litt tålmodig. Håper ihvertfall jeg får den på mandag :D

  9. The Avatar skrev (På 17.3.2021 den 10.16):

    Det er heilt uproblematisk å utsette eksamenen. Det er likevel eit par utfordringar som du må sjekke opp i:

    1. Sjølv om du kan ta eksamenen samtidig som kullet under deg så er det ikkje gitt at du får følgje undervisninga. Skal du følgje undervisninga så må det mellom anna være ledig plass til deg i klassa.
    2. Ved å ikkje gjennomføre/bestå eksamenen no så får du ikkje studielånet omgjort til stipend. 1 år er relativt udramatisk men blir du forsinka med meir enn 60 studiepoeng så mister du retten til stipend og lån fram til du har bestått ein eksamen og komt under grensa igjen. Av økonomiske grunnar og for å ha litt sikkerheitsmargin så burde du vurdere å likevel avlegge ein eksamen i år for å kome deg godt under 60 studiepoeng som du ikkje har fullført. For lånekassa er det berre eit spørsmål om du har bestått, så å bestå ein eksamen og heller bruke neste år på å forbetre karakteren kan være fornuftig.
    3. CV'hol er nemnt men ikkje er veldig stort problem. Det er omtrent berre halvparten som gjennomfører bacheloren på 3 år av ei rekke ulike grunnar. Eg vil gjette på at koronaen gjer at langt fleire som studerer no ikkje kjem til å fullføre på normaltid. Det er likevel fornuftig å utnytta studietida best mulig. Så om du neste år startar på nytt med å følge undervisning som du alt har (delvis) tatt ein gong før så bør du vurdere om det frigir så mykje studiekapasitet at du kan ta eit ekstra fag parallelt og på den måten ta meir studiepoeng enn nødvendig. Skal du fyrst bruke 4 år på ein bachelorgrad så ser det litt betre ut på CVen om du har brukt 4 år på 210 studiepoeng kontra at du har brukt 3 år på å ta minimumskravet på 180 studiepoeng.
    4. Undersøk kva som er studieplanen for din bachelorgrad. I utgangspunktet er det slik at høgskulen berre har krav på seg til å tilby deg 3 forsøk på å bestå eksamenen. Dersom innholdet i faget blir endra så er det ikkje gitt at den undervisninga du har gjennomført gjer at du kvalifiserer til å gjennomføre eksamenen. Eller at ein eksamen du alt har avlagt ikkje lenger oppfyller kompetansekrava for bachelorgraden etter omlegginga. Dette er eit typisk problem for dei som etter nokre år i arbeidslivet kjem tilbake til høgskulen for å forbetre karakterar, då kan fagsamansettinga ha endra seg slik at du ikkje berre kan ta ny eksamen i det faget du vil forbetre, du må kanskje også ta nokre av dei andre faga på nytt fordi du ikkje har eksamen på at du har fullført rett type matte, språk og liknande.
    5. Kanskje litt i same retning som punkt 3, men ettersom det fortsatt er igjen ein del tid på dette semesteret så bør du vurdere å bruke tida fram til sommaren på å forberede deg skikkelig godt til neste studieår. Har du starta på bacheloroppgåva? Klarer du å fullføre den i løpet av våren og sommaren så kan det være at du har bacheloren din alt til jul. Eller i det minste at den blir langt betre ettersom du har brukt over 1 år på den i staden for berre eit semester,

    Takk for svar, jeg har bestemte meg for å bare å stå på og bli ferdig med bacheloren til sommer. Skulle ønske dette Covid tullet tok slutt, men ting ser bare ut til å bli verre. Gjør jeg det dårligere på et fag eller to får jeg bare ta det opp senere.

  10. Vaniman skrev (32 minutter siden):

    Husk å sjekke datoer og frister for oppmelding/registrering. Kanskje best å ringe til universitetet for å spørre, bare for sikkerhets skyld? Forøvrig er det vanlig å ta bachelorgrad på 4-5 år, så jeg ville ikke bekymret meg så mye for det. Men ser jo bedre ut på CV en med 3 år, da. 

    Jo selfølgelig. Skal ta kontakt med universitetet. For meg personlig virker det bedre å bruke litt ekstra tid på å gjøre en bra jobb og få gode karakterer enn å gjøre det tja... dårlig 😂 Er bare i en kjip situasjon nå så dette virker som en god løsning. Takk for svar.

    • Liker 1
  11. Jeg er på siste året av en bachelor og lurer på om det er mulig å utsette dette siste året og ta det neste år med det andre kullet eller noe? Jeg har basically lyst til å ta dette året på nytt, ettersom pga covid situasjonen og lite motivasjon/depresjon for å si det mildt, så klarer jeg ikke å fokusere og gjøre det så bra som jeg ønsker.  Mye negativt foregår i livet mitt akkurat nå.. jeg skal ikke gå i detaljer, men som sagt klarer jeg ikke gjøre det så bra som jeg kunne ha gjort. 

  12. Nwader skrev (På 14.9.2020 den 15.11):

    Tre e ller flere måneder, antar du har et svar neste innen neste sommer.

    Om de ikke klarer gjenskape problemet, spør om å få sende inn hele pcen? Da burde de vel høre det ganske greit om det er tilfelle at du har ekstrem coilwhine.

    Håper å måte unngå å sende inn hele maskinen. Kan godt sende video istedet i et slikt tilfellet. Jeg har datamaskinen koblet til en 40 tommers 4K TV og jeg kan høre coil whinen fra en god avstand altså. 

  13. Flin skrev (5 timer siden):

    Joda, de er kompatible med hverandre, men det betyr ikke at de er optimale sammen. Du må være litt proaktiv, be komplett om litt bedre svar. Hvordan testet de kortet ditt? Hvis de ikke hørt noe whine med en annen PSU er det mulig at du kan oppnå det samme. Det er ikke uvanlig at det hjelper å bytte PSU. 

    La oss si at du tar klagen din videre, men ikke får medhold. Hva gjør du da? Det er absolutt verdt å forsøke å teste så mye som mulig. Hvis det viser seg at det er PSUen så kan du kanskje hevde at komplett burde ha vist om dette når de valgte ut delen du kjøpte.

    Ja, jeg kan prøve flere PSUer. Selv om det skulle vise seg at PSU/GPU kombinasjonen er grunnen til coil whine, så vil jeg egentlig ikke føle meg noe bedre, the damage is done. Som du sa så skulle Komplett visst om dette når de valgte ut delene. Deres dårlige valg vil da i et slikt scenario være grunnen til coil whine og frustrasjonen jeg har opplevd med å måtte sende skjermkort fram og tilbake i en periode på nesten 10 måneder! Jeg har hatt dette problemet siden de første dagene med "åpent kjøp". 

  14. MrMarbles skrev (4 timer siden):

    Siden de allerede har godtatt tidligere returforespørsler for samme feil og erstattet produktet, så er dette rett fram for Forbrukerrådet og få igjennom. Eneste aberet er at det tar tid. 

    Jeg ville sendt en generell klage til noen litt lengre opp i systemet til Komplett og forklart situasjonen. 

    Når de i 2 tidligere runder har anerkjent samme problem, så er det galskap og prøve å benekte det nå. 
     

    Har sagt det samme til dem så mange ganger nå. Forstår meg virkelig ikke på dem.

  15. Flin skrev (3 timer siden):

    Hvilken PSU har du? Har du sjekka om kombinasjonen av PSU og GPU er kjent for å skape problemer? Det kan kanskje forklare hvorfor, hvis det de ikke lyver, komplett ikke klarer å gjenskape problemet.

    Jeg har Corsair TX650M, som jeg sa tidligere så kjøpte jeg "PC i deler" fra Komplett. Alt skal ifølge dem være kompatible med hverandre. Første gang jeg bygget PC selv, men orket ikke finne deler selv.

×
×
  • Opprett ny...