Gå til innhold

sperryper

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sperryper

  1. Det er plukket ut cirka 50k som skal kontrolleres, men Lånekassen har ikke sagt at dette blir et fast innslag i søknadsprosessen eller deres kontroller.

     

    Det kommer an på hvor mange de treffer. Husk at dette er ganske mange arbeidstimers kontroll for Lånekassen, de gjør ikke dette en gang til hvis det er lite å hente.

    Jeg har nå fått ordnet alle papirene mine, og alt er vel :D

    Det eneste jeg lurer på er hva skal hindre andre i å gjøre det samme selv om de har bodd hjemme? Om man har oppført seg på familiemedlemmer eller noe slikt, og de går med på å skrive dette. Det tryggeste alternativene som jeg kan se er kontroll på døren.

  2.  

    Tror jeg skal sende et brev med bekreftelse fra huseier at jeg bodde der den perioden. Når man trykker på borteboer under søknaden står det ingen steder at man skal kunne dokumentere dette med leiekontrakt, eller noe slikt. Holder ikke det brevet så er det fryktelig synd at man skal straffe de unge som skal ut i arbeidslivet og betale rikelig tilbake i form av skatt.

    Det sier seg selv at du må kunne dokumentere det du påstår på en eller annen måte.

     

    Ja, kan dokumentere det med at de jeg bor hos kan skrive et brev og signere, eventuelt kan de komme inn og se på huset. Noe mer kan jeg ikke få til.

  3. Tror jeg skal sende et brev med bekreftelse fra huseier at jeg bodde der den perioden. Når man trykker på borteboer under søknaden står det ingen steder at man skal kunne dokumentere dette med leiekontrakt, eller noe slikt. Holder ikke det brevet så er det fryktelig synd at man skal straffe de unge som skal ut i arbeidslivet og betale rikelig tilbake i form av skatt.

  4. Ring lånekassen og forklar situasjonen, så er du sikker. Det vil ikke skape problemer for ham å signere en attestasjon på at du faktisk har bodd der, så lenge det stemmer. Om det holder for deg i første omgang er derimot ikke sikkert. Men i så fall gjør lånekassen feil. De er i en maktposisjon og kan dessverre tillate seg det, det er du som må gå til sak for å få kjent vedtaket ugyldig om de nekter å godta den dokumentasjonen du gir. Derfor: Snakk med dem.

    Fikk mailen i dag, og føler meg rett og slett dårlig, hadde jeg jukset meg til dette så hadde jeg sett på det som en lærepenge, men å bli straffet for noe jeg ikke har gjort er utrolig tungt å ta. For øyeblikket sitter jeg hos foreldrene mine og lurer sterkt på hva jeg skal gjøre. Snakket med svigeren og han gikk med på å skrive et slikt brev, men spørsmålet er hvorvidt det holder. Skal få ringt dem i morgen.

     

    Jeg kan dessverre ikke mye om jus, men slik jeg ser det er jo at jeg har følgende bevis; brev sendt dit i mitt navn, samt at eieren av huset har gått med på å skrive et brev som bekrefter at jeg bor der. Lånekassen har jo per definisjon ikke noe som helst bevis på at jeg ikke bor der, er man ikke uskyldig inntil det motsatte er bevist?

  5.  

    Herregud, sitter litt i saksa selv merker jeg. Jeg har bodd sammen med kjæresten min i kjelleretasjen til foreldrene hennes. Jeg kommer meget godt overens med foreldrene hennes, så vi har ikke hatt noe problemer. Men vi har ikke signert noe kontrakt ettersom at jeg ikke betaler noe, og han har nå etter å ha lest nyhetene bedt meg flytte hjem igjen. Jeg er folkeregistrert der, og all posten min og alt kommer dit. Må jeg flytte hjem igjen, eller kan han eventuelt skrive på et brev "Per, bor hos oss, han betaler ikke noe, men kjøper sin egen mat og holder sin del av huset rent"? Ønsker nødig å flytte hjem igjen, siden jeg ikke kommer så godt overens med foreldrene mine.

    Så kjedelig. Men er det svigefar som vil du skal flytte ut ? Kan jo ikke være noe problem dersom de har syns det har vært greit tidligere !? Hva gjør du ?

     

    Ja, han mente at man måtte ha et av de to dokumentene noe jeg ikke har som sagt, og at dette kunne skape problemer for meg, han og datteren hans. Har vært litt dårlig stemning etter den samtalen, så vurderer å flytte til foreldrene mine igjen, ønsker ikke å ødelegge forholdet til kjæresten med faren. Er det ingen som kan veilede meg hvor vidt et slikt brev kan holde? Har post som er adressert til den adressen, og han har jo sagt seg villig til å skrive det brevet om det holder. Ønsker absolutt ikke å feildatere en leiekontrakt, og å spørre han om noe slikt ville også vært helt uaktuelt.

  6. Herregud, sitter litt i saksa selv merker jeg. Jeg har bodd sammen med kjæresten min i kjelleretasjen til foreldrene hennes. Jeg kommer meget godt overens med foreldrene hennes, så vi har ikke hatt noe problemer. Men vi har ikke signert noe kontrakt ettersom at jeg ikke betaler noe, og han har nå etter å ha lest nyhetene bedt meg flytte hjem igjen. Jeg er folkeregistrert der, og all posten min og alt kommer dit. Må jeg flytte hjem igjen, eller kan han eventuelt skrive på et brev "Per, bor hos oss, han betaler ikke noe, men kjøper sin egen mat og holder sin del av huset rent"? Ønsker nødig å flytte hjem igjen, siden jeg ikke kommer så godt overens med foreldrene mine.

×
×
  • Opprett ny...