Gå til innhold

Camino

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

Innlegg skrevet av Camino

  1. Alle operatørene har kundens epost adresse og tlf nr.

    De burde gi kunden en mulighet til å få epost eller SMS med beløp og kWh etter hver ladesession så ville man oppdage med en gang hvis kortet ble misbrukt.

    Så kunne man sperre kortet/kontoen i etterkant om nødvendig.

    Vær så snill å ikke ta fra oss muligheten til å bruke RFID for å starte lading.

    Inntil vi får en fungerende og standardisert plug and play løsning som dekker alle operatører så er RFID den enkleste/beste løsningen for mange av oss.

     

    mvh Hugo

     

    • Liker 2
  2. StigVidar skrev (23 timer siden):

    Dere som har elbil - hvor mange apper har dere på telefonen for å kunne lade i Norge? Og hvor mange "ladeavtaler" må en sette opp?

    Og er det tilsvarende i Danmark/Tyskland? Hvis en skal på utenlandstur, må en da sette seg inn i ladepraksis for de landene en kjører innom?

    Jeg vurderer elbil, men dette med lading og at en tydeligvis ikke kan betale for "drivstoff" på samme måte som en ellers betaler for varer i Norge er noe som frustrerer.

    Nei, hurtiglading er absolutt ikke så vanskelig og dyrt som det kan virke som når man leser om dette.

    Jeg anbefaler alle nybegynnere å melde seg inn i enten NAF eller Elbilforeningen.

    Da får man en RFID brikke fra disse, og ved å sette seg ned i en times tid så registrerer man denne RFID brikka og det kredittkortet som man ønsker å bruke hos alle operatørene. 
    Spander gjerne en øl/cola/middag på IT nerden i familien så får du god hjelp til dette ? 
    Her har Elbilforeningen laget en bruksanvisning for hvordan denne engangsjobben gjøres; det blir helt tilsvarende for NAF.
    https://elbil.no/lading/registrer-ladebrikken-fra-norsk-elbilforening 

    Selv har jeg gått over fra Elbilforeningen til NAF da man her får NAF XTRA kredittkortet som gir 15% rabatt på hurtiglading på alle de norske operatørene. Ved å bruke dette NAF kortet kun til hurtiglading så får man dessuten en grei oversikt over sitt månedlige forbruk til lading. 

    Fordelen ved å bruke en felles brikke på denne måten er at man slipper alle de brikkene som andre brukere forteller om her, samt at man slipper å knote med SMS eller APPer ved lading. Dessuten altså 15% rabatt, samt at man også kan lade på IONITY i hele Europa samt på de fleste ladestasjoner i Danmark og Sverige med denne brikka såfremt man har registrert den hos Circle K i Norge.

    mvh
    Hugo

     

     

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...