Gå til innhold

Markus333

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Markus333

  1. Ok, nå skjønner jeg hvertfall litt mer! Tusen takk!

     

    Skal snakke med sjefen idag og be han hente det frikortet så fort som mulig slik at det ikke blir noe tull med det!

     

    Men er det noe mer jeg trenger å gjøre etter at han har henta det?

  2. Hei!


    Jeg har nylig startet jobb i ved siden av skolen på en butikk, og fikk høre fra noen venner at jeg trenger å bestille meg et frikort. 


     


    Så jeg bestilte meg et frikort nå, og som jeg har forstått det så må arbeidsgiveren hente det selv fra skattetaten nå, siden det er elektronisk og ikke i papir-form.


     


    Men jeg har jo ikke fått noe melding om at han hadde henta det, og begyner nå å bli litt bekymret for hva som kan skje hvis han ikke gjør det, vil ikke bli trukket noe ekstra i skatt bare på grunn av det! Sjekket også på altinn og der står det heller ikke at noen hadde henta det.


     


    Har kun en arbeidsgiver, og har ikke fått første lønninga mi enda, får den på fredag som kommer nå til uka. Men stresser jeg med grunn nå? Eller kan jeg bare slappe av?


     


    + som jeg har fått vite fra chatten med en på skattetaten, så må jeg bestille et nytt skattekort etter den 10.des, som skal gjelde for 2017. + at jeg må bestille skattekort nå, og ikke frikort, siden jeg tror jeg vil tjene over 50000 i året (spørsmål: hvis jeg har skattekort men likevel tjener under 50000 i året, betaler jeg da skatt eller ikke?) Men er dette riktig da at jeg må bestille et nytt ett etter den 10.des?


     


    Eller er det sånn at arbeidsgiver bestiller og ordner med dette selv?


     


    Unnskyld for at jeg er litt grønt på detta, er 17år og det er min første jobb  :D

  3. Hei!

    Jeg har nylig startet jobb i ved siden av skolen på en butikk, og fikk høre fra noen venner at jeg trenger å bestille meg et frikort, siden det er usannsynlig at jeg tjener over 50 000kr i året (+jeg kan jo alltid endre det til vanlig skattekort tror jeg)

     

    Så jeg bestilte meg et frikort nå, og som jeg har forstått det så må arbeidsgiveren hente det selv fra skattetaten nå, siden det er elektronisk og ikke i papir-form.

     

    Men jeg har jo ikke fått noe melding om at han hadde henta det, og begyner nå å bli litt bekymret for hva som kan skje hvis han ikke gjør det, vil ikke bli trukket noe ekstra i skatt bare på grunn av det!

     

    Har kun en arbeidsgiver, og har ikke fått første lønninga mi enda, får den på fredag som kommer nå til uka. Men stresser jeg med grunn nå? Eller kan jeg bare slappe av?

     

    + som jeg har fått vite fra chatten med en på skattetaten, så må jeg bestille et nytt skattekort etter den 10.des, som skal gjelde for 2017. Er dette korrekt? Unnskyld for at jeg er litt grønt på detta, er 17år og det er min første jobb :D

  4. Hei. Som sagt alle inntakene er nå ferdig, og jeg har svart JA til plassen min som jeg hadde på ønske nummer to, men jeg finner ikke informasjon om skolestart (tidspunkt og skole) som det pleide å stå og som det står hos alle vennene mine, det står bare det her på side nr7(kvittering for svar):

     

    ff4fe1bf313e9c6c283bdfc7f330a1d8.png

     

    er det den skolen jeg skal begyne på? Ble litt forvirret nå faktisk.

     

  5. Hei. Blir ferdig med VG1 Elektrofag i år, og hadde tenkt meg videre inn på flyfag.

     

    Vil gjerne at folk som har gått/går den linjen (særlig på skedsmo, men andre skoler også) sier sin mening om den. Har hørt at det er mye vanskelig og krevende der, også mye teori og vanskelig med læreplass (?)

×
×
  • Opprett ny...