Gå til innhold

TordMjøvik

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TordMjøvik

  1. Et problem med mange mennesker med psykiske problemer, er jo at de er for syke for å sove på glattcelle hos politiet, men allikevel for friske til at de kan tas hånd om av helsepersonell. Det betyr jo at de havner midt i mellom, altså ute i samfunnet, der de kan både skade seg selv og andre!

     

    Vi trenger et bedre helsetilbud til psykiatriske pasienter!

    ingen har nevnt psykiske problemer i denne diskusjonen da det ikke trenger og være psykisk sykdom i bilde. Å være suicidal er ikke sykt men en midlertidig vilet fase i et liv. Vist du mener at suicidale folk i fler tall er psyke. Da er 68% av befolkning syke for det de har tenk på selvmord minst en gang og vurdert det. Nei i alle saker trenger det ikke være et helse problem
  2. har selv vært veldig lei meg etter at det ble slutt med kjæresten ifjor og mitt lille barn som jeg sjeldent ser.

    Men hva får man gjort?

    Ting skjærer seg i livet, og det er vanskelig. Livet går i bølger og det er sånn at motgangen før eller siden vil komme, garantert.

    En eller annen gang får man det bare ass. Ett slag i trynet. Også er det sånn at folk takler det ulikt, og noen bedre enn andre. All ære til de som klarer å "drite i alt" og bare være seg selv og ha det bra.

    Jeg har noen sånne venner, som aldri er triste. De fleste vennene mine er igrunn happy.

    Selv tror jeg at jeg er i kategorien som tidvis har litt tunge tanker, er litt smådeppa og sånt.

    Men jamnt over, har jeg det ikke så mye dårligere enn mange andre. Smell i trynet må man jo tåle.

    Jeg har mistet førerkortet, vært i rettsak, mistet dame og unge, blitt nektet å ta med ungen hit og dit, blitt skjellt ut i familievernkontoret... Alt mulig.'... Jeg har tråkket i salaten jamt og trutt.

    Allikevel har jeg jobb, og jeg jobber med mennesker. ikke bare det, jeg møter alltid på jobb også, og jeg er svært sjeldent syk. Så hva faen skal man gjøre? Hva har jeg å klage over?

    Er selvmord veien å gå?

    Men så har du eksempel på andre som hadde ett "vellykket liv" men allikevel sliter, som Lene Marlin: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Lene-Marlin-Jeg-ville-ikke-leve-lenger-7688318.html

    vanskelige greier!

     

    Det interessante er at mange yngre, tilsynelatende vellykkede menn, visstnok tar selvmord nå for tiden.

    Det er trist. Sånne mennesker skulle jeg gjerne snakket med, blitt kjent med. Er sikker på at det er masse spennende å lære av dem.

    Det er så mye forventninger og dritt og møkk i dagens samfunn. Så man går jo dritt lei iblandt.

    Vist du hadde vist hva en suicide person tenker i det et selvmordsforsøk blir til om man klarer det eller ikke. Da hadde man tenkt annerledes om de menneskene . Men som du selv sider du vil prate med en suicide fyr. Finnes hundre vis av forum. Men vist du jobber med folk kan du kansje se coder før de tar live sitt og hjelpe de opp av grøfta .
  3.  

    Jeg ser ikke at det er noe særlig inngrep i min ytringsfrihet (eller frihet til å ikke ytre meg) at politiet kan kreve at jeg oppgir personalia. Heller ikke at rasistiske uttalelser eller lignende blir straffet. Hvis dine uttalelser gir grunnlag for å si at du er psykisk syk, så ser jeg heller ikke problemet med å tvangsinnlegge noen heller.

     

    Jeg ser svært annerledes på dette en deg. Politiet bør på ingen måte ha noen som helst rett til og vite hvem du er, så fremt du ikke har brutt noen lover.

     

    Rasistiske ytringer, hva er det? Her er det ulike meninger. Rasisme er egentlig troen på at mennesker er delt inn i ulike raser, der en rase er mer overlegen en annen. Det er rasisme. I dag løper mange populister rundt og hyler om at kritikk til islam er rasisme, eller kritikk av andres kulturer. Det er selvsagt ikke rasisme. Det og straffe et menneske som har troen på teorien om at mennesker er av ulike raser, er for meg et grovt overgrep mot det frie individ og et brudd på retten til og ytre. Det skal selvsagt være legitimt og være rasist. Alt annet er uakseptabelt.

    Men brems litt. Vist du blir skrikt etter på gata spyta på og kansje får en omgang juling for det det var en fyr som ikke likte at du var mørk/mørkere i huden det er ikke riktig da blir det rasisme og det er fysisk/sykisk vold . Og vold har ingenting med ytringsfriheten å gjøre. Da går vi over på fundamentalister og ekstremister fra forskjellige hold i samfunnet. Rasisme går begge veier er det en mørk gitte gjeng som banker en lys gutt er det rasisme og motsatt. Ingen kan bruke vold å si de har ytringsfrihet det ligger i ordet . Å ytre IKKE volde en annen person
  4. Jeg føler at Wikipedia har en grei forklaring på saken:

     

    Ytringsfrihet omhandler retten til å ytre seg og til å gi eller motta opplysninger (informasjonsfrihet), uansett hva slags medium man benytter, og uten innblanding fra myndighetene.[1] Ytringsfriheten omfatter også såkalt negative ytringsfriheter, retten til taushet (i de aller fleste tilfeller har man også rett til å nekte å si noe) og retten til å ikke bli informert om noe man ikke ønsker å vite. I praksis finnes det ingen stater som har en absolutt ytringsfrihet, men den begrenses, for eksempel ved oppfordringer til å begå kriminalitet, rasisme, pornografi, ærekrenkelse og bevisst villedning. Ytringsfriheten reguleres i praksis ikke bare av formelle lover, men også av normer (uformelle lover) og fordeling av ressurser (for eksempel tilgang til medieutstyr).

     

    Wikipedia,/ikkepedia er en lure sak fra et hemmelig hold. Mye som står der blir redigert av hvem som helst og det tar lang tid før riktig oppdatert fakta er på plass
  5.  

    VI SKULLE ALDRI SAKT HAN VAR NARKOMAN! 20min tok det før ambulansen var på plass midt i Oslo. Å når de først kom ville de ikke ta han med. Men vi stod på vårt å sa han er alvorlig sjuk . Etter 15min ble han lagt på båra. Staten velger og sorterer hvem som skal prioriteres

     

    Så du som privatperson er mer skikket til å ta en avgjørelse enn medisinsk personell? Du mener at ambulansepersonellet tok han med seg pga. dere "stod på deres"? Det har jeg vanskelig for å tro.
    de var uenig i at han var haste sak. Vi/min venn sliter med rus og han så situasjonen fra den andre sia. Ambulanse folk kan også gjøre feil. Uansett om de har studert fage halve livet
  6.  

     

    Ifølge fødselsattesten vår, som forteller at navnet vårt er en juridisk person, har vi ikke menneskerettigheter engang. Vi er eid av staten, og kan selges eller gis bort slik staten måtte ønske.

     

    helt enig. Staten gjør hva de vil.

    Vi er alle under pisken. Staten kontrollerer stort sett alt vi gjør. Forsøk og bryt statens regler. Da kommer statens menn i uniform og setter deg på plass. Man legitimerer deres overgrep med propaganda som folk kjøper. Se hvordan de opptrer mot de svakeste her i samfunnet, rusmisbrukerne.
    helt ening . Var i Oslo en gang. Da jeg og en av og på venn kom over 2 slitne godt voksene rusmisbrukere. Den ene trenkte akutt helse hjelp etter å ha tatt en over dose da kameraten bærte han til et sted vi la han ned. Ingen i uniform hjalp han verken NSB ansatte som gikk forbi eller Securitas som enkelte steder har myndighet "Oslo sentralbanestasjon" vi ringte ambulanse å sa at en rusmisbrukere/narkoman hadde tatt overdose. VI SKULLE ALDRI SAKT HAN VAR NARKOMAN! 20min tok det før ambulansen var på plass midt i Oslo. Å når de først kom ville de ikke ta han med. Men vi stod på vårt å sa han er alvorlig sjuk . Etter 15min ble han lagt på båra. Staten velger og sorterer hvem som skal prioriteres
    • Liker 1
  7. Ytringsfrihet er noe alle vil ha & mene noe om!MEN_For å være Ærlig ... Finnes den i det hele tatt.

    Ingen har egentlig Ytringsfrihet men folk LIKER & TRO DET.

    Sier du noe om emne "selvmord" Blir du tvangs innlagt på psykiatrisk avd. Sier du noe om religion"alle" blir du kalt rasist eller religions krenker m.m det gjelde fra !alle! Hold i samfunnet.

    Blir du rana banka opp lignende og er frustrert og forbanna du sier noe i ren frustrasjon DA BLIR DU ANMELDT. Sånn går det vidre og videre og videre. Jeg tror ikke ytringsfriheten egentlig finnes. Det er stat kommune og rike folk som eier og drifter ytringene her i verden. Hva mener du om saken

  8. hei, jeg oppdaget et synsfelt på venstre øye som skrurret, ikke et stort område, med de har nå utvidet seg. hva er det?

     

    men jeg skrev de to øverste linjene så skurrer det ikke lenger, men litt vansklig, og litt lenger tid å fokusere.

    er det noe farlig?

    kansje skeive horn hinner. Oppsøk opptikker
  9.  

     

    Hei!

     

    Jeg har et ganske irriterende problem etter barbering (Jeg er en 23 år gammel mann (gutt?), bare sånn at det er klart).

     

    Når jeg har barbert meg med maskin (eller høvel, for den saks skyld) og barten vokser ut til en viss lengde, begynner det å stikke noe jævlig så vidt jeg berører barten. Det kan være med tunga, det kan være med fingrene.

    Det virker som om når barten nærmer seg 1 mm lang, så begynner dette.

    Det er kun barten dette gjelder, og det er veldig nærme leppa.

     

    Vanskelig å forklare hvordan det er, men det er såpass vondt at jeg blir forbanna hver gang jeg er borti barten.

    Dette skjer på forskjellig steder etter hver gang jeg har bartert meg.

    Dersom jeg lar barten fortsette å gro lengre, går dette problemet bort.

    Så er det på'n igjen med barbering og smerter.

     

    Er det noen som har vært borti lignende? Kan det være inngrodde hår? (Det ser for øvrig ikke slik ut).

    Jeg forsøkte å google dette, men det var lettere sagt enn gjort.

     

    opplevd det det samma selv. Vet du hva unge man. Du begynner å bli stor kar. La barten vokse da vell . Du sa probleme slutta når du lot barten gro. Da har du jo løsninga. Kansje du er fin med bart og passer det. Da kan du vel prøve en stund. Funker det ikke og du selv ikke liker det . Ja da kan du jo prøve hud lege. F.eks. ellers må du ha lykke til kompis ;o)

    Haha, jo, takk for det!

    Noen mener jeg kler det, andre ikke. Jeg har derfor bestemt meg for å ikke ha det slikt :)

    Jeg trengte hovedsaklig en bekreftelse på at dette ikke er noe utenom det vanlige.

     

     

     

    BuffyAnneSummers

     

    BananKrem

     

    Takk for gode svar!

    :)
  10. Hei!

     

    Jeg har et ganske irriterende problem etter barbering (Jeg er en 23 år gammel mann (gutt?), bare sånn at det er klart).

     

    Når jeg har barbert meg med maskin (eller høvel, for den saks skyld) og barten vokser ut til en viss lengde, begynner det å stikke noe jævlig så vidt jeg berører barten. Det kan være med tunga, det kan være med fingrene.

    Det virker som om når barten nærmer seg 1 mm lang, så begynner dette.

    Det er kun barten dette gjelder, og det er veldig nærme leppa.

     

    Vanskelig å forklare hvordan det er, men det er såpass vondt at jeg blir forbanna hver gang jeg er borti barten.

    Dette skjer på forskjellig steder etter hver gang jeg har bartert meg.

    Dersom jeg lar barten fortsette å gro lengre, går dette problemet bort.

    Så er det på'n igjen med barbering og smerter.

     

    Er det noen som har vært borti lignende? Kan det være inngrodde hår? (Det ser for øvrig ikke slik ut).

    Jeg forsøkte å google dette, men det var lettere sagt enn gjort.

     

    opplevd det det samma selv. Vet du hva unge man. Du begynner å bli stor kar. La barten vokse da vell . Du sa probleme slutta når du lot barten gro. Da har du jo løsninga. Kansje du er fin med bart og passer det. Da kan du vel prøve en stund. Funker det ikke og du selv ikke liker det . Ja da kan du jo prøve hud lege. F.eks. ellers må du ha lykke til kompis ;o)
    • Liker 2
  11.  

    ... f.eks hopper foran toget...

     

    Det er litt spooky/creepy at du starter denne tråden og 5 dager senere beskriver at du er vitne til et selvmord der en person hopper foran toget. Skjedde denne hendelsen før eller etter du startet denne tråden?

    Uansett har du nok mer på hjertet som kanskje egner seg for en ekspert i helsevesenet?

    det er din mening
  12. Du knuses.. Google det på ditt eget ansvar.

    men kommer vel an på hvordan/hvor toge treffer deg.

    Samt krops vekt. Og andre ting. Har lest om folk som overlever. Og folk som blir skad men som også overlever. Kommer nok Ann på mye. Kaster du deg rett over skinnene ja da er nok løpe kjørt. Men hørte om en indisk kvinne som ble delt i to og som var i live å våken/klar etter hendelsen. Men hun hadde store smerter.

  13. Venta på lokal toget mellom Lillestrøm og Oslo da en fyr plutselig datt/hoppa foran en forbipasserende tog. Ting gikk så fort og folk fikk panikk.

    Toge hadde rimlig høy hastighet da det også var et gods tog. Så det tok fler minutter før toge stoppa helt. Jeg var en av de som stod nermest han som hoppa å så det meste. Men jeg hørte på musikk så registrerte ikke at han kom på perrongen eller hva han drev med før han hoppa. En annen som så det sa at han stod helt rolig og virka edru rett før han hoppa. Noen som vet hva som skjer med i kroppen når et tog treffer deg i fart da også trikk t bane. Tenkt mye på det i etter kant av hendelsen

  14. I de landene som tilbyr aktiv dødshjelp så holdes mennesker med psykisk sykdom utenfor da de ikke er istand til å ta rett avgjørelse, de trenger annen type behandling enn dødshjelp.

     

    Det virker som du er i denne kategorien.

    men i enkelte tilfeller der

    En person er suicidal. Trenger man ikke å være verken gal syk eller lide av en psykisk sykdom. Folk tar live sitt av de ekleste og mest merkligste ting. Andre av gode grunner og en 3 part av psykisk sykdom 3 grupper.

  15. Å hjelpe folk ta sine egne liv er jo å gi opp dem helt.

     

    Det synes jeg ikke det norske helsevesenet kan gjøre.

    Alle over 18 som er skikket til å selv kunne ta godt gjenom tenkte/selvstendige valg med god grunn og bakgrunn burde få tilbud om aktiv dødshjelp. Handler ikke om å gi opp folk. Folk blir kaste ball i helsevesenet. Da blir man gitt opp når de "proffe" ikke klarer å gi deg hjelp og sender deg rundt. Å live blir for enkelte satt på vent. Hvoreldre du er jo mindre hjelp får du etter fylt 20. Da gir systemet opp folk. Hardt og brutalt
    • Liker 1
  16. Jeg vil vekk fra min hjem by! MEN!! Jeg har ikke

    Penger ikke ikke en ny jobb å gå til. Ikke noen som kan hjelpe meg vekk. Men å søke en slags asyl i en

    Annen kommune,/Fylke .Helst så langt vek som mulig. Noen som vet hvordan man går frem eventuelt på nav? Eller kommune huset mitt ?? Bor gjerne kjipt en periode for å slippe å trøkke her jeg er nå står dønn FAST!!

×
×
  • Opprett ny...