Gå til innhold

moho

Medlemmer
  • Innlegg

    331
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av moho

  1. Hei!

     

    for tiden består min kamerapark av

    - Canon G7

    - Canon EOS 450D

     

    Dette gjør at begge kameraene er noe store av størelse, og kan ikke bringes med uten at jeg har en sekk, bæreveske, jakke med store lommer etc etc..

     

    Det gjør at jeg ikke alltid får tatt med meg kamera, på alt fra julebord til konserter.

     

    Canon Ixus 120 IS er et svært lite kamera, og glir rett ned i en vanlig bukselomme. I tillegg kan det filme, og har dugelig med vidvinkel. Med andre ord: et lite kamera jeg kan ta med meg når jeg ikke har andledning til å ta med meg et større kamera.

     

    Så til mitt spørsmål: dersom jeg faktisk aktivt går inn for å dokumentere en situasjon ved hjelp av filming, hvor mye "taper" jeg ved å bruke et Ixus 120 kontra et reelt videokamera?

     

    Jeg har aldri eid et videokamera, så jeg vet ikke hvor bra kvalitet vi snakker om der når lysforholdene begynner å bli vanskelige. Vil et Ixus 120 kunne duge til noe særlig filming, eller er det mest en feature på kameraet som er lagt til for å selge mer?

     

    Takker for alle svar!

  2. Jeg snuser på et 18-200 objektiv selv. Har lest en del tester om dette canon objektivet, men også sigma 18-200 3.6 - 6.3 OS.

     

    Ihht fotovideo skal sigmaobjektivet være skarpere enn det fra Canon, dog har tester vist at det kan være litt varierende med AF på full tele og tendenser til "softhet" rundt 80 mm.

     

    På den annen side har Canon også sine ulemper, men en noe bedre stabilisering.

     

    Må også tenke på at prisen varierer noe, i Sigmas favør. Jeg låner for tiden et Sigma 18-200 3.6 - 6.3 UTEN OS. Dersom jeg liker fleksibiliteten i dette objektivet går jeg nok til anskaffelse av sigma objektivet med OS. (og prisen vil være en medvirkende faktor til det)

  3. Kjøp speilrefleks + Ixus 100

     

    Hvorfor: Jeg har selv G7 og EOS450D.

     

    G7 (og G10) er uansett for stor til at du kan ha den i lomma. Du må da ha den i en veske eller sekk.

     

    Ixus 100 går rett ned i lomma.

     

    G10 er et veldig bra kompaktkamera, men blir knust i fillebiter av speilrefleks hva hastighet, fokus og tilpasningsdyktighet angår.

     

    Angrer ikke et sekund på å kjøpe speilrefleks og ønsker meg nå et ixus 100 pga størrelsen...

     

    Men G7 er jo fremdeles et bra kamera, så får leve med det :)

     

    Du får speilrefleks med objektiv for samme pris som G10. Ingen tvil i mine øyne, og jeg tror du hadde erfart det samme selv etter en stund.

  4. Takker for svar, men hva bør jeg velge?

    Ser det er mange forskjellige typer. Jeg kommer nok primært til å bruke det til portretter av unger og bekjente tatt utendørs, hvilken størrelse trenger jeg? Bør jeg ha sølv eller gull? Finnes det noen norske leverandører så jeg slipper toll ol?

     

    Hva med denne?

     

    http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdin...aspx?plid=35795

     

    5 i 1 må jo være bra

  5. Dersom dere forstår spørsmålet:

     

    Tamron 17-50 F2.8 har ingen form for stabilisering

     

    Canon 17-85 mm 4-5.6 IS USM har IS.

     

    Dersom man skal regne på det, hvilket man sikkert kan, hvilke praktiske betydninger har det for lukkertid og stødige bilder?

     

    Vil det være en ekstrem ulempe at Canon har såpass mye mindre lysfølsomhet med tanke på at den har IS ?

  6. Da har jeg innsett at kit objektivet 18-55 mm 3.5-5-6 IS ikke gir meg like mye som jeg ønsker. Har et 50mm 1.8 til portrettfoto og simpelten elsker dette objektivet!

     

    Har et par kamerater som har Sigma 10-20 mm 4-5.6, som jeg har kjøpt på Elkjøp. Kommer derimot til å benytte meg av 30 dagers retur på dette, da det ikke gir meg like mys som jeg trodde. Ja, vidvinkel er flott, men fortegningen gjør at jeg synes dette objektivet blir mest til bruk for foto av landskap eller bygninger. Mangelen på IS og relativt "trang" blender gjorde også at jeg trengte en del lys, hvilket det ikke alltid er.

     

    Har lest mange tråder om oppgradering fra normalzoom, og tamron 17-50 2.8 får god kritikk, det samme med Sigma 18-50 2.8.

     

    Ser helt klart nytten av et slikt objektiv, særlig med den lysstyrken.

     

    Imidlertid merker jeg at jeg ikke er den typen som orker å gå og bytte objektiver hele tiden. Alternativer som 18-200 mm er vel stort og jeg vil anta at kvaliteten på objektivet (bildekvaliteten man kan få altså) vil gå på bekostning av at objektivet skal favne om såpass stor brennvidde.

     

    Er det en gylden middelvei her?

     

    Finnes det objektiver som går fra vidvinkel til moderat tele? Og kan disse være lyssterke?

    Og hva med stabilisering?

     

    Har sett et sigma 18-125 mm, men her mister man samtidig litt lysstyrke.. Dog hadde det stabilisering og sonisk motor.

     

    Canon har 17-85 mm, men nok en gang på bekostning av lysstyrken.

     

    Hvor mye vidvinkel og tele kan man egentlig dytte inn i et objektiv på en gang uten at dette går på bekostning av bildekvaliteten?

  7. Min 450d skrangler også i den innbygde blitsen. så hvis det bare er der du hører skrangling ville jeg tatt det med ro. spesielt hvis kameraet virker uts som om det virker.

     

    Nå vet jeg at jeg er paranoid, men dersom man rister på kameraet og samtidig holder "godt" på blitsen (mens den er "nede"), skal man høre noe da?

     

    Jeg kan høre at speilet "skrangler", men på den annen side er jo det en bevegelig konstruksjon og da er det mest sansynlig meget naturlig..

  8. Reiseforsikring dekker vel noe..

     

    Jeg begynner å lure veldig nå på om det virkelig gikk bra..

     

    Synes bilder med alle objektiver blir tilnærmet udugelige..

     

    Samboer tok et raskt bilde av meg i dag tidlig. Sigma linsen var på, kameraet i P, og bildet er så grumsete og ute av fokus at det er til å grine av...

     

    Fokus til side; Skal det være mye vignettering på vidvinkelobjektiv?

  9. sliter derimot med å få skarpe bilder men det kan jo være fordi jeg er relativt fersk med dette

     

    Eller fordi du har fått ett dårlig eksemplar.. rigg opp med stativ å ta bilder av f.eks en vegg med murstein eller lignende, så kan du se om hjørnene er uskarpe, eller om du evt har fått ett totalt mandagseksemplar. Bruk liten blender (F/8 f.eks)

     

    Will do

     

    Greia er at jeg tok bilder med stativ i går, 10 sek timer, låst speil, og fremdeles ikke skarpt..

     

    Ser tydelig at det er mørke hjørner ved 10mm, men det er kanskje normalt for vidvinkel?

  10. Da presterte jeg å miste mitt 450D i bakken i går. Byttet objektiv og kameraet glapp.. I visshet om at kameraet hang fast på meg med "stroppen". Stroppen var derimot ikke "på" meg, og kameraet dalte i slow-motion ned mot brosteinen og traff bakken med et lite dunk med baksiden ned. Kameraet falt uten objektiv.

     

    Så til skadene:

     

    Enten har jeg (kameraet) hatt englevakt, eller så er det skjulte skader.`

     

    Brostein er en ujevn overflate, som kan ha virket til min fordel i dette tilfellet.

     

    I venstre hjørne nede på skjermen er det en liten sprekk, ca 5 mm. I høyre hjørne nede (også på skjermen) er det en mindre sprekk, ca 3 mm.

     

    Disse sprekkene har ikke utvidet seg, og skjermen er like fin. Kun kosmetiske skader, virker det da som.

     

    Siste synlige skade er like ved "søkeren", mellom gummiringen og selve "firkanten". Her er det en liten "scratch". Kan virke som om gummien har fungert som en airbag.

     

    Utover dette er det ingen synlige skader på kameraet.

     

    Det traff bakken bemerkelsesverdig i vater, og oppførte seg ikke som en sprettball (ala mobiltelefon...). Nå vet ikke jeg så mye om hvordan kameraet er konstruert, men det kan virke som om rammeverket i kameraet har tatt imot sjokket på en ok måte.

     

    Men hva kan ha skjedd med innmaten? Testet kameraet etterpå, alt fungerer. Dersom jeg rister lett på det hører jeg litt lyder, men på den annen side ristet jeg ikke på kameraet FØR det traff bakken, så jeg vet ikke hva jeg skal høre. Speilet er jo hengslet på en måte, så det kan være dette jeg hører.

     

    Uansett: Alt later til å ha gått bra.

     

    Skal det være slik at dette kan ha gått bra?

     

    Hva burde jeg gjøre?

  11. Jeg har raskt sett på objektiver som strekker seg fra 50mm - 250mm eller 18mm - 200mm.

     

    Feks: Canon EF-S 55-250mm F4-5.6 IS eller Canon EF-S 18-200mm F3.5-.6 IS eller for den saks skyld Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS Canon som er litt mildere på pris...

     

    Vil noen av disse objektivene kunne matche 50mm F1.8 i optisk kvalitet?

    Det korte svaret er nei.

     

    Og hva er egentlig å anbefale? Jeg ser for meg at et 18-55mm objektiv + 55-250mm objektiv kan være "slitsomt" da man må bytte objektiv oftere enn hva man må med 18-200mm..

    Jeg velger optikk etter hva jeg vil/skal fotografere, sånn er det bare. Du kan velge en zoomglugge som dekker de fleste områder med det går på bekostning av kvalitet, spørsmålet er hva du vil?

     

    Vel, jeg ønsker å kunne dekke de fleste områder med ikke for mange objektiver.

     

    Ser at det må gå på bekostning av kvalitet, men at kvaliteten er tilsvarende lik eller bedre kitobjektivet på 18-55mm IS er jo ønskelig.

     

    Slik jeg ser det nå er min teori at 2 objektiver på 18-55 og 55-250 (feks) er mer jobb enn et enkelt objektiv på 18-200 mm.

     

    Men, det er kun en teori. Jeg har jo ikke hatt muligheten til å teste, så dersom noen med en del fler objektiver enn meg kan komme med innspill på dette så sier jeg takk :)

  12. Nå er jeg langt i fra noen ekspert, men jeg var i samme situasjon som deg!

     

    Jeg har et G7 og jeg var veldig godt fornøyd med det. Som kompaktkamera er det meget bra, og størrelsen er vennlig også.

     

    Jeg har for ikke lenge siden (2 mnd) kjøpt 450 D speilreleks.

     

    Og jeg angrer på ingen måte. Faktisk er jeg frelst, og fordelene man får med speilrefleks knuser det jeg ser på som ulempen; størrelsen.

     

    Det er en annen "verden" å måtte gå rundt med en egen bag til kameraet kontra det å ha det i en liten lomme i sekken. MEN, det er det verdt.

     

    Hastigheten på fokusering er som natt og dag (og G7 er jo rask til å være kompakt), oppstartstiden er tilnærmet null og kvaliten på bildene er MYE bedre. Og der hvor G7 begyunner å vise korn ved ISO400 får du til sammenligning "ingen" korn på 450D ved ISO1600. For meg en veldig stor fordel!

     

    Fremfor å pimpe din G7 og da "tyne" det kameraet videre anbefaler jeg deg å ta steget videre til speiolrefleks og beholde G7 som "nr 2 kamera".

     

    Jeg kjøpte "startsettet" med 18-55mm IS objektiv til 4.999,- på elkjøp. Grei pris for en ok pakke.

     

    Kit objektivet holder i starten til man finner ut hvordan den nye "fotoverdenen" fortoner seg.

     

    Jeg har nylig kjøpt et annet 50mm fastobjektiv, som tar absolutt nydelige portertter slik jeg ser det. Familien har allerede bedt meg komme og ta bilder av dem :)

     

    Min mening er klar: du vil få mye større rom for kreativitet med speilrefleks. Antar at du kjenner menyer og "canon" rimelig godt nå, slik jeg gjorde. Canon speilrefleks kan da være et "riktig" steg videre, men det er jo opp til deg.

     

    Synes 450D absolutt gjør en god jobb. 500D er jo også der ute, den gjør stort sett det samme bortsett fra å file i tillegg. Jeg vektla ikke dette så sterkt at jeg valgte å bruke 2.000,- ekstra på den funksjonen, men det er jo opp til den enkelte.

     

    Lykke til!

     

    Edit: beklager skriveleifer.. Sitter ubehaglieg på "huk" og bruker en liten mini-pc mens den lader....

  13. Canon 50mm F1.8 er innkjøpt! Og OH MY GOD for noen bilder jeg får!

     

    Bruker AV modus med bledner stilt til 1.8 og portrettene er nydelig skarpe med en herlig dus bakgrunn. Elsker det!!

     

    Men, dette har for alvor åpnet mine øyne til verdenen som finnes med flere objektiver.

     

    Slik jeg ser det nå trenger jeg en 10-20mm zoom, og her virker det som om Sigma sin Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Canon er et bra valg.

     

    Så var det tele...

     

    Jeg har raskt sett på objektiver som strekker seg fra 50mm - 250mm eller 18mm - 200mm.

     

    Feks: Canon EF-S 55-250mm F4-5.6 IS eller Canon EF-S 18-200mm F3.5-.6 IS eller for den saks skyld Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS Canon som er litt mildere på pris...

     

    Vil noen av disse objektivene kunne matche 50mm F1.8 i optisk kvalitet?

     

    Og hva er egentlig å anbefale? Jeg ser for meg at et 18-55mm objektiv + 55-250mm objektiv kan være "slitsomt" da man må bytte objektiv oftere enn hva man må med 18-200mm..

     

    Jeg liker det å kunne ta bilder uten for mange forberedelser, men samtidig liker jeg at kvaliteten er god. .Jeg mener å se en merkbar forskjell på 18-55mm IS (kit objektivet med 450D) og 50mm 1.8, i 50mm's favør.

     

    Hva mener dere om dette?

×
×
  • Opprett ny...