Gå til innhold

Magellan

Medlemmer
  • Innlegg

    227
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Magellan

  1. Her var det mykje rart. Tydelig at intervjuet er gammalt.

     

    Å bruke Xbox Live innlogginger som tall på kor mange som bruker Xbox blir noko rart om man ikkje legger til grunn kva brukerene logga inn for.

     

    Reaksjonene etter E3 er vel heller at XO-salget har stupt og at usikkerheten dermed er blitt større etter avsløringane om at det dukker opp to nye konsoller. Dvs at visepresidenten for PR i Xbox avdelinga er på bærtur med sine høge tanker rett ut av E3-bobla. Det demrer dermed litt meir rundt Xbox si PR-avdeling og den rævva jobben di har utført rundt XO.

     

    Play Anywhere er såpass nytt konsept innafor MS at di sjølv ikkje egentlig veit kva di vil med det. Det viser seg og når Play Anywhere i ettertid har forandra seg til å ikkje innkludere alle spill som kommer til XO, dvs at alle XO spill ikkje blir mulig å spille på win10.

     

    XOs er heller ikkje lavt prisa, og man kan difor lure på om MS har skutt seg sjølv i foten? Her har MS ein stor mulighet til å innta markedsandeler ved å prise XOs noko lågare. 2TB burde ikkje koste meir enn maks 3000,- kr.

     

    At MS har forska nøye på kva som skal til for at spillere vil oppgradere må være noko av det største tøvet eg har høyrt på lenge. Hittil har MS gjort alt di kan for å rette opp i fadesen rundt XO, pga låge salgstall og misfornøgde kunder. MS håper nå at Xbox 360 spillere vil oppgradere til XOs, men med eit stupande XO salg og ein XOs som krever oppdatering for å spille av 4k synast det som usikkert at XOs vil gje den boost'en MS håpa på.

     

    Her var det mykje merkeleg synsing. Trur du verkeleg at Microsoft kun ser på antall innloggingar? Trur du ikkje at dei også har oversikt over kva konsollen blir brukt til også?

     

    Når det gjeld antall faktiske brukarar, så er dette et betre tal å ta utgangspunkt i forhold til å vurdere om ein har eit bra produkt. Antall solgte konsollar seier kanskje meir om god marknadsføring (her har PS4 komt best ut).

     

    Du seier at XO-salget har stupt. Kan du dokumentere dette?

     

    Når det gjeld pris på Xbox One S, så er denne prisa lavt med tanke på at den kan spele av 4K BluRay, og konkurrerar då med BluRay-spelarar som kostar det dobbelte.

  2. Angående søk i Outlook, så høres det ut som du har et indekseringsproblem. Har du sjekket om du har utestående elementer som ikke er blitt indeksert? Indekseringsstatus finner du under Søkeverktøy på Søk-fanen.

     

    Du kan også kjøre en troubleshooter som kan finne eventuelle feil i indekseringen av e-poster. Dette finner du under Alternativer for Outlook->Søk->Alternativer for indeksering->Troubleshoot search and index.

  3. "Men her må vi jo få lov til å legge til at dette er en sannhet med modifikasjoner, ettersom mange brukere ikke engang vil vite hvor de skal gå i innstillingene for å slå av de forskjellige sporingsmulighetene som ligger der."

     

    Selv om mange brukere ikke VIL vite hvor de skal gå i innstillingene, så velger jeg allikevel å opplyse om dette her:

     

    All settings --> Privacy

    eller

    Innstillinger --> Personvern

    • Liker 5
  4. Jeg skjønner ikke helt problemstillingen her. Windows 10 lanseres 29. juli. Da vil 5 millioner insiders (i følge artikkelforfatter er dette en håndfull brukere) få lastet ned ny versjon automatisk. Windows 10 Pro, Home og Enterprise er også tilgjengelig den 29. juli. Bedrifter/skoler med volumlisens kan laste ned Education og Enterprise den 1. august.

     

    Poenget er, Windows 10 lanserers fortsatt den 29. juli, selv om artikkelforfatter forsøker å få folk her til å tro noe annet med en løgnaktig overskrift. Tragisk.

    • Liker 4
  5. Liker designet på denne og 930 veldig bra, men jeg har ikke helt sansen for WP...

    Ikke missforstå meg, har hatt en 720 og var veldig fornøyd men liker friheten med Android mye bedre.

    Hadde jeg kunne fått Android på disse hadde jeg kjøpt tvert! :)

     

    Problemet er at Android ikke funker på billigtelefoner. Det OSet krever heftig og dyr maskinvare for å kjøre glatt. Windows Phone er ene og alene grunnen til at Nokia (nå Microsoft) kan lage fantastisk gode telefoner til en billig penge, uten at det går på bekostning av brukeropplevelse.

    • Liker 2
  6. Ikke rart at det kommer en billigere Xbone når man ser hvor ufattelig elendig konsollen faktisk yter i Tomb Raider: DE sammenlignet med den billigere konkurrenten PS4:

     

    gxflkf.png

    http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=758979

     

    Grafikken er visst også dårligere i Xbone versjonen av Tomb Raider: DE...

     

    Disse tallene viser vel bare at på Xbox One er det lagt opp til fast framerate på 30 fps (gjennomsnittlig avvik er bare 0,16 fps), mens på PS4 lar en fps gå som en jojo mellom 33 og 60 fps. Hadde man ikke låst frameraten på 30 fps på Xbox One så hadde jo Xbox One også hatt peaks på 60 fps og da også fått en høyere gjennomsnittlig framerate.

     

    Tallene viser vel egentlig bare at PS4 ikke er kraftig nok til å kjøre Tomb Raider stabilt på 60 fps (gjennomsnittlig avvik er 9,02 fps). Hadde i grunn vært interessant å sett hva Xbox One hadde lagt på her dersom framerate ikke hadde vært låst, men i mine øyne er det riktig å låse framerate for å sikre en jevn flyt i spillet.

     

    Den riktige sammenligningen her blir jo å se på laveste fps på begge konsollene. Dette blir 24 vs 33. Jeg vil ikke si at Xbox One da er ufattelig elendig i forhold til PS4.

    • Liker 4
  7. Jeg skjønner ikke problemet. De kan jo bare bytte ut APUen med den sammme som Sony har i PS4. Litt ekstraarbeid men det burde kunne gå ann.

     

    Er nok ikke så enkelt. Microsoft har jo lagt vekt på å lage systemet så stille og så stabilt som mulig. Å bytte til PS4 sin APU vil nok kreve enda mer i forhold til kjøling. Det blir egentlig interessant å se hvordan Sony løser problemet med varmeutvikling når de har valgt en kjappere APU, men samtidig har en langt mindre boks som alt er puttet inn i.

  8. Jeg irriterer meg over at det kalles for 4K nå oppløsningen er 3840 x 2160. Det samme som å betaler 800$ for 1000$.Kall en spade for spade, kall det 3.8k. Suckers always pay a premium for disse såkalte 4k skjermene. Mao. de blir ikke aktuelt for oss vanlige arbeidstakere før slutten av 2014.

     

    Litt av grunnen til at det kalles 4K er vel at oppløsningen er 4 ganger så stor som Full-HD-oppløsning. Uansett, K-en er jo misvisende i denne sammenheng.

  9. Kan noen spørre om Mr. Blow er kjøpt og betalt av Sony? Hans neste spill The Witness er jo ekslusivt for Playstation 4.

    Han har jo faktisk økonomisk interesse i snakke nedlatende om Xbox One. 10 000 virtuelle servere på en vert....

     

    Uansett 40 ganger mer kraft er nok å ta i, men det må jo være en fordel å kunne fordele prosessering slik at Xboxen kan konsentrere seg om det mest kritiske med tanke på grafikk og prosessering som må skje i realtime. Med skalerbarheten til nettskyen så er jo mulighetene uante. Et eller annet siet meg at vi kommer til å se en ny type spill med enorme, levende verdener.

  10. Varför kan man inte installera photoshop eller andra windowsprogram på den? Det är en helt vanlig windowsmaskin. Finns väl ingen som köper 64gb versionen? DET är ett dåligt köp. 128GB är plenty. Har haft 128 på min stationära i fem år och aldrig haft problem med lite plats. Vi är 8000 maskiner i nätverk på jobbet och standard är Office, 3 adobe program och några olika crm beroende på ställning. Det får vi inte till på vare sig android eller ios.
    Prøver du å fortelle meg at Surface Pro er et alternativ til en stasjonær PC i jobbsammenheng? Dette blir jo tullete. 128GB på din stasjonære som står i nettverk (og antagelig kjører en eldre mindre disk-sulten versjon av windows) er antagelig helt greit fordi du har det meste av lagring på nettverksdisker. På en laptop som du skal ha med deg rundt, og gjøre arbeid på, er det ikke nok, ihvertfall ikke for meg. Med windows og office intstallert har du mindre en 80GB å klare deg på, det skal dekke ditt behov for underholdning og jobb når du er på reise, og ikke kan regne med kjapp nettlinje. Stikk fingeren i jorda er du snill. Min nyeste jobblaptop kom riktignok med en 128GB SSD, men jeg slengte kjapt inn en 300GB SSD der hvor DVD-spilleren skulle stått. Hva er prisen for en Surface Pro med 128GB disk i Norge?

     

    80 GB

    + 64 GB minnekort

     

    = 144 GB ledig plass

     

    + eventuelt en 3 TB ekstern disk koblet via USB 3.0

     

    Denne vil i hvert fall dekke mine behov for diskplass.

  11. Etter å ha brukt Windows 8 i to måneder så tør jeg å påstå at dette er bedre system en Windows 7. Grunnen til dette er startmenyen er fjernet.

     

    Etter min mening har startmenyen som ble introdusert i Windows Vista og videreført i Windows 7 ført til et vindushelvete uten like. Jeg ser for min egen del at jeg ble litt for glad i å alltid gå via startmenyen. Resultatet? Etter en dag på jobb så hadde jeg kanskje åpnet 50 utforskere (artig når man har åpnet nettverksmapper og tar ut pcen av dockingen).

     

    Microsoft gjorde et godt forsøk i Windows 7 med å introdusere muligheten til å pinne programmer på oppgavelinjen, men pga. den idiotiske startmenyen så klarte jeg aldri å bli flink å ta i bruk denne funksjonaliteten.

     

    Nå i Windows 8 så tok faktisk Microsoft og fjernet hele startmenyen. Det er kanskje det smarteste de har gjort. Resultatet? Jeg har faktisk tatt meg bryet med å planlegge litt i forhold til hvilke programmer jeg ønsker skal være lett tilgjengelige. Disse pinner jeg til oppgavelinjen. Samtidig har jeg blitt mye flinkere å gjenbruke vinduer. Har rett og slett fått bedre kontroll over vinduene.

     

    Søkefunksjonaliteten i Windows 8 er også overlegen den i Windows 7. Herlig å få en hel skjerm med sorterte resultater i stedet for en liten liste som i den gamle startmenyen.

     

    Jeg var skeptisk, men nå er jeg frelst :)

    • Liker 2
  12. Har installert Windows 8 både på jobb-PC og stasjonær hjemme-PC. Savner på ingen måte Windows 7, men nå brukte jeg aldri startmenyen i Windows 7 til noe annet enn å søke etter programmer. Søkefunksjonaliteten er den samme i Windows 8, men her blir ting presentert litt mer oversiktlig etter min mening. For rask tilgang til de mest brukte programmene, så har jeg pinnet disse på oppgavelinjen (på samme måte som i Windows 7).

     

    Metrogrensesnittet er perfekt for min lille datter som nå endelig kan ta steget fra konas iPad og inn i pappas PC-verden :) Her er alle de artige spillene presentert med svære filser som er lette å trykke på. Til og med kona liker denne.

     

    Jeg ser ingen grunn til å la vær å oppgradere til Windows 8 pga. Metrogrensesnittet. Windows 8 har alt Windows 7 hadde så det nye grensesnittet er jo bare en bonus slik jeg ser det.

     

    Tror også det var helt nødvendig å gjøre grep med grensesnittet i Windows nå om PC-er fortsatt skal appelere til folket. Se bare på ungene i dag som vokser opp med pads og smarttelefoner med touchskjerm. Tror neppe de synes det er særlig brukervennlig å sitte trykke med mus på startmenyer eller trykke på bittesmå ikoner på en desktop som ligger bak haugevis med vinduer. Jeg er vant med det, så det fungerer helt fint for meg, men tipper at vi om noen år kommer til å lure på hva i svarte vi holdt på med.

     

    Tror også at det er positivt for bedrifter at Microsoft har laget klare retningslinjer for hvordan brukergrensesnitt skal utformes. Det finnes utrolig mye elendig programvare i PC-verden der design og brukervennlighet er det siste man tenkte på. Hjelper lite med et brukervennlig OS om grensesnittet til fagprogrammene man bruker ikke følger noen som helst standarder. Dette krever også mye tid til opplæring bare for å forstå bruken av et program.

     

    Om Metrogrensesnittet er veien å gå blir spennende å se, men jeg mener det er positivt at noen faktisk våger å tenke nytt i forhold til brukergrensesnitt.

    • Liker 2
  13. Jeg digger Steam. Er jo genialt når man kan putte alle spill inn i et bibliotek der man har tilgang til spillene hvor som helst når som helst. For meg har det blitt et krav at spillet er tilgjengelig på Steam. Gidder ikke kjøpe en DVD i butikken som jeg garantert mister om noen år, eller gå inn på en eller annen random side og laste ned. Et par klikk i Steam og vips så er spillet på plass.

     

    Tror også det er en stor fordel for spillselskapene at vi har Steam, da dette garantert motvirker piratvirksomhet (jeg kjøper i hvertfall langt flere spill nå enn tidligere).

     

    Når det gjelder å sammenligne Steam med Apple sin modell, så mener jeg det blir helt latterlig. Apple sin modell er påtvunget, i tillegg til at spillselskapene må betale dyrt for å bruke den. Valve sin modell er valgfri, men samtidig mer inntektsbringende for spillselskapene enn om man skulle valgt en annen modell.

     

    Til dere som ikke liker Steam, hva synes dere er bedre? Hvis det finnes et bedre konsept, så vil jeg gjerne høre om dette.

×
×
  • Opprett ny...