Gå til innhold

eekeroth

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eekeroth

  1. Hei

     

     

    Litt flaut å spørre det :blush:  men, lurte på Hvordan åpne panseret ?

     

    Jeg har Opel Corsa 1,4 og klarer ikke å finne "håntaket" får å åpne panseret..

    hvor ligger den ? hvordan ser den ut

    9333218[/snapback]

     

     

    Opel har "alltid" hatt en spak nede til venstre for pedalene, på veggen mot "utsiden" av bilen. Det har ofte vært en utsparing som denne ligger i.

     

    Hvordan det ser ut på utsiden vil variere litt etter alderen på bilen. Men, instruksjonsboken er et godt tips her. Hvis du ikke har den - ta kontakt med forhandler - de skaffer.

  2. Du MÅ ikke kjøpe en gammel bil som spiser 2 liter fuel for å starte da....

     

    Sett opp vrakpanten til 20.000kr.

    Øk årsavgiften på de som forurenser.

    Øk drivstoffprisen til 20kr pr liter.

    Fjern HK avgift.

    Senk generell nybilavgift med 40%

     

    Dette hadde blitt bra!

    9336912[/snapback]

     

    Du er inne på noe her. Det er jo kombinasjonen av disse som betyr noe. Det jeg synes er håpløst i dag er at at man blir straffet i avgifter selv om man slipper ut mindre. Vi må få på plass et regelverk som gjør at det blir lønnsomt å slippe ut lite. Hvor mye HK eller vekt en bil har - er uvensentlig. Hvorfor er det så få som lager lette biler? En bil som for 10 år siden veide 1200 kg veier i dag 1600 og bruker mer suppe enn den gjorde den gangen. De bilene som brukte minst suppe - mange av disse ble laget i 85-86 - før cat'en kom.

     

    Hvis man ikke skulle tenke på de som har store avstander burde man ha forenklet hele systemet - ingen avgifter på noe som helst bortsett fra drivstoff.

     

    Personlig synes jeg at modellen vi har i Norge i dag ikke er så dårlig - vi får bilene til å vare lenge, noe som sparer miljøet med tanke på nyproduksjon, og vi har en ganske sikker og bra bilpark.

  3. Ikke hvis jeg kjører skikkelig?

    Problemet mitt før har vært at jeg har brukt vill bilkjøring til å roe meg ned osv, da jeg har slitt med psyken.

    Men nå har jeg sluttet å vrenge over rattet i svinger, og har sluttet å generelt kjøre som en idiot.

     

    Men, enda noe jeg lurte på nå.. Jeg har noen piggfridekk..

    Hva om jeg setter de gode sommerdekkene frem, og 2 gode piggfridekk bak?

    Vet det fortsatt ikke er lovlig, men må bli en del tryggere enn de er nå..

    8943354[/snapback]

     

    "Vill" bilkjøring sliter etter min erfaring på yttersiden av dekkene...

     

    Du kan gjøre en kontroll av forstillingen selv med en meterstokk. Mål fra innside på felg til motsatt side forran senter og bak senter. Det skal helt klart ikke være som omtalt tidligere

     

    /\

     

    Hvis jeg har gjettet riktig er det en Mazda 626, 88 mod?

     

    Da skal det være slik som vist i vedlegget.

    post-37038-1186232698_thumb.jpg

  4. Jeg har et problem med en Opel Kadett '91 med en C16NZ-motor (innspøytning). Bilen har automatgear.

     

    Etter å ha skiftet plugger, olje m/filter, kjølevæske, bremsevæske, luftfilter og skiver/klosser foran, så sto bilen i ro noen dager mens jeg fikset noen rustskader.

     

    Da jeg skulle starte den nå, så går den litt ujevnt på tomgang (park og nøytral) for så å stoppe momentant (det høres ikke ut som den kveles, heller som at man slår av tenningen), med mindre jeg gir den gass. Det putrer en del i bakpotta når jeg akselererer. Den går derimot bedre hvis den står i "reverse" eller "drive" og når jeg kjører merker jeg ikke så mye, bortsett fra at den virker litt "dau".

     

    Alle slanger er på og alle kontakter er i orden inkl. tennningskabler. Alt ser også bra ut under fordelerlokket. Jeg har stort sett det meste av reservedeler til denne bilen, så jeg kan stort sett prøve å bytte de fleste komponentene. Det eneste jeg er usikker på er styreenheten, siden den jeg har i reserve er hentet fra en bil med manuelt gear (vil den fungere med auotmat-gear og er det eventuelt andre komponenter som ikke vil kunne brukes fra samme bilen med manuelt gear?).

     

    Jeg kunne sikkert prøvd å bytte alt mulig, men håper på at noen her kan gi meg en mer spesifikk løsning på problemet. Jeg har tenkt på vakuum-føleren og fordeleren, men er langt fra sikker.

     

    Noen forslag?  :hmm:

     

    P.s: Den gikk helt fint før alt dette ble byttet...

    9200945[/snapback]

     

    Du er sikker på at du ikke har byttet om noen tennkabler?

  5. Har en Opel Zafira TDI 2003 modell som jeg kjører et normalt gjennomsnitt på ca. 12.000 km året.

    Stor var forbauselsen da jeg hadde service på bilen den hadde gått 25.000 på ett år.  :dontgetit:

    Synes at den nettopp sto på 119.000km, nå står den på 132.000. Det er hovedsaklig kona som kjører bilen og jeg begynner å lure på om hun har begynt med piratdrosjetrafikk...:hmm:

    Forekommer det at en elektronisk trippteller gjør et hopp på 10.000 km?  :ermm:

    9162562[/snapback]

     

    Fyller dere drivstoff på kort eller annen løsning som enkelt lar seg følge opp? Da kan du i det minste finne ut om det er riktig eller feil ved å se på mengden drivstoff som er fyllt.

     

    Har selv en Zafira (bensin) og der kommer service lampa på etter ca 11-12 mnd eller etter 15000km vil tro at hvis den har gjort et "hopp" så har service lampa kommet på da. Lang kjørelende forresten for en 2003, min 1999 har gått 136'

  6. Muttertrekker og rørtang :) Har du ikke det for hånd kan du jo altids ta med deg fjærbeinet til et verksted og spørre om ikke noen kan løsne på muttra for deg. Tviler på noen gidder å ta seg betalt for det. Når den først er løsna burde den ikke by på nevneverdige problemer.

    9168127[/snapback]

     

    Dette er et helt vanlig problem (i det minste hvis du har Opel... som jeg har). jeg har klart det hver gang enten vha rørtang (selv om det er utrolig vanskelig å få tak da stålet er utrolig hardt) eller vha 8 + 18 mm'eren på toppen. Det skal finnes noe spesialverktøy her - tror jeg har sett det på Biltema en gang i tiden. Problemet er at ofte vil ikke den minste nøkkelen holde hvis du bruker nøkler. Det kan kanskje også hjelpe å varme, men der er fare for å ødelegge evt. lager i holderen oppe (og den skal du bruke igjen).

     

    Bu the way - umbrakoen er ikke så mye bedre den, den tåler mer, men ikke alltid nok. Tipset med å ta med fjærbeinet til verkstedet er ikke så dumt som det høres ut, selv om du da må ta løs nede også noe som er ekstra jobb.

     

    Jeg har sett dempere som har et spor for fastnøkkel på nedsiden av mutteren, du kan jo se om du er så heldig.

  7. Dette gjelder bremsene FREMME..

     

    Til KRZT: OK, takk for info. Såpass, så det er noen små deler som byttes i calipperen altså, det visste jeg ikke, trodde man bare rengjorde rust og andre støv som lå der, hehe :)

     

    R det lett å se hvor pakninger er osv, hvis jeg skrur ut calipperen fra holderen?

    Også evt fjær?

     

     

     

    Til Yngvejos: Byttet klossene for ca 1 mnd siden og jeg så at mekanikeren smurte fett, men når jeg ser på klossene nå, rr det ikke mye der tror jeg. Skal sjekke nøye etterpå idag.

    9172840[/snapback]

     

    Har du sjekket at det ikke blir varmgang i bremser på et av hjulene? Ganske enkelt kjenne på felgene etter at du har kjørt en tur. OBS! du kan brenne deg hvis det skulle være slik at bremsene henger på!

     

    Med bare hendene skal du ikke kunne kjenne forskjell i mellom sidene med tanke på varme. Er det forskjell er det noe feil.

  8. Ok , takk til alle 4 svar. Har lest litt og funnet ut at Audi A8 skiver er løsningen sammen med caliper-holder for Audi TT. Da kan man bruke ekisterende caliper og  klosser og få

    bedre bremser.

     

    Jeg klager ikke på bremsene, men kulere med bedre bremsekraft. :)

    9172875[/snapback]

     

    Bare pass på at felgene dine fortsatt går på... at caliper ikke butter i felg hverken ene eller andre veien.

  9. Har en Beetle 2000 mod, som rister når jeg bremser. Under hard opp bremsing, så rister den neste ikke noe. Det er ikke noe risting når jeg kjører.

    9149619[/snapback]

     

    Går pedalen opp og ned? Har byttet en del skiver pga kast og når det har vært ille kunne jeg kjenne det på pedalen også. Hvis det er skiver både foran og bak kan det kanskje være vanskelig å vite hvor problemet er. Uansett må du bytte begge på samme aksel.

  10. Har ikke løsnet ved bærekula fordi det sitter så hardt, og vanskelig tilgjengelig. Får jeg løsnet akslingen fra navet, detter uansett hele fjærbeinet, med styrestag og bærearm ut.

     

    Jeg er ikke bekymret for gjengene, det er ikke noe alternativ å slå på dem. Jeg tenkte kanskje noe av innmaten i drivleddet kunne bli ødelagt?

     

    Poenget var å la drivakselen sitte fast i differensialen. Men jeg syns det er rart at den ikke er festet ordentlig, for den følger med når jeg drar fjærbeinet inn og ut (noen centimeter).

    9165419[/snapback]

     

     

    Vet ikke om det er en mulig ide, men har du forsøkt å kile imellom bærebrua inne der du har løsnet? (du må jo være forsiktig slik at du ikke bøyer noe, men en trekile går det jo å prøve med)

     

    Jeg har byttet noen slike ledd i tiden (mest på Opler), men aldri hatt noe problem slik du har her. Leddene pleier å komme løs ganske lett. Det er såklart mulig at den som har satt sammen en gang i tiden ikke har hatt på fett på akslingen slik at den har rustet fast.

  11. Jeg tenker som så, at det er minimal sjangs for å bli tatt på grensa for en slik jobb utført på et svensk bilverksted. Kvittering for jobben gjemmer jeg selvfølgelig godt.

    9066199[/snapback]

    Sjansen for å bli tatt på grensa er vel bortimot ikke-eksisterende.

     

    Det som derimot kan skje er at utenlandske valutatransaksjoner blir rapportert.

    F.eks. ser jeg at hvis jeg benytter kredittkort i utlandet, står det et eller annet sted at beløp over en viss grense blir innrapportert.

     

    Men, hvorvidt noe skjer selvom/hvis transaksjonen blir rapportert vet jeg ikke noe om.

    9066293[/snapback]

     

    Hvis dere er 2 som skal på ferie så har dere 2x fribeløpet....og da begynner det vel å nærme seg hvis dere ikke handler for mye annet.

  12. Heisann kloke bilhoder!

     

    Aldri vært spesielt Opel fan, mer Honda etc. Men har nå kikket litt etter nybil i Civic-klassen. Synes igrunn ikke den nye civic'en (ikke hybrid) er noe særlig å se på, spes ikke i forhold til de gode gamle på 90+ tallet. Men det er jo sef smak og behag.

     

    Lurte på hvordan ståa egentlig er med opel for tida, og spesielt da Astra. Følte jeg fikk mer for pengene hos opel i akkurat dette tilfelle, da de lå 30000 under, samt ble da levert med råere motor.. 140hk bensin..

     

    Tenkt litt på Toyota au i samme klassen, da jeg har god erfaring med dem, men ser det litt an.. Tar gjerne imot gode råd med tanke på 5-dørs bil i 250k til 300k kroners klassen generelt!

     

    Takker på forhånd

    9100014[/snapback]

     

    Hvis du ikke har prøvd det før - sjekk opel sin easytronic girkasse - jeg er imponert over denne - kjenner mange som girer manuellt dårligere enn det den gjør. Den sparer også bensin.

  13. huff, min stakars Nissan Primera 2000 modell har fått kjørt seg litt. Jeg skulle rygge og så fikk jeg høyre forhjul ned i en grop. Bilen slo nedi men jeg kunne ikke se noe alvårlig galt, annet enn at noen av festene på forskjermen røyk.

     

    Etter å ha kjørt en times tid, begynnte det å skje rare ting... i oppoverbakke ristet bilen noe inmari og mistet drivkraft. Mulig drivkaften på det ene hjulet var borte? plutselig fikk jeg veldig høyt turtall så jeg stoppet for å se om jeg kunne se noe galt, det kunne jeg ikke, annet enn at noen slanger under støtfangeren forran hang ned, men det så ikke ut til å være noen skader på dem så jeg stappa dem bare oppunder igjen... Da jeg skulle starte igjen ville den ikke i gir. Den gikk hverken forover eller bakover... Den triller så det kan virke som om den er låst i nøytral?

     

    Oljenivået er fint. Turtallet synker litt når jeg setter den i gir, men det er også allt. Er det noen som har noen idè om hva dette kan være?

    9056381[/snapback]

     

    Når du sier at oljenivået er fint - det er gir olje du har peilet og ikke motorolje?

  14. Heisann

     

    Før jeg begir meg ut på ett sinnsyk prosjekt med glassfiber og sparkling av gammel støtfanger med en liten kollisjonsskade utviklet til et svært rustangrep, noen som vet hvor jeg kan få fatt i nedre bakre støtfanger til en VW Polo 97-modell i bergensområdet?

     

    Blir å ta en ringerunde til opphøggerne imorgen, men hvis noen har noen stalltips, skrik ut. Farge spiller ikke noen rolle, men helst mørk blå.

    9097579[/snapback]

     

    sjekk www.veng.no

  15. Du har sannsynligvis en forgassermotor, som er gammel og sliten. Prøv å bytte ut: tennplugger, pluggledninger, fordeler, luftfilter, olje, oljefilter, girkasseolje, og rens og still inn forgasseren... burde hjelpe litt

    8999216[/snapback]

     

    Uten å vite noe mer, jeg ville også sjekke fortenning hvis denne er justerbar. Sjekk også om det er stifter på bilen og evt. skift disse i samme slengen.

  16. Jeg bestillte på onsdag. valgte pannacotta :)

     

    Hvis du bestillte bil forrige fredag mener jeg du hadde fått en 2007 mod.

    9076661[/snapback]

     

    I følge min forhandler var siste gang de kunne bestille 2007 modell 24 mai (mulig det var 24 juni). Siden du har fått bestille nå så har vel endelig 2008 prisene kommet.

     

    Er veldig usikker på farge - enig med deg at panaccotta er fin. Vurderer også ultra blue (det er vel disse 2 det står imellom)

  17. 2008 modell i 2007?

    9072953[/snapback]

     

    Bestillte bil for et par dager siden og produksjon starter i august... så ja... 2008 modell..... Du får ikke bestillt 2007 mod lenger

    9073247[/snapback]

     

    Jeg står omtrent på samme sted selv - det er helt utrolig hvordan opel gjør dette her - etter hva jeg vet så var siste 2007 modell man kunne bestille i slutten av mai, og 2008 modellene kommer ikke før ved månedskiftet september/oktober. Ikke lett å være forhandler da...

     

    Jeg spurte også om det kom noen nye modeller og farger på 2008 modellene, og importøren kunne ikke svare (dette var midt i uka)

  18. Har kjøpt ny bil og i den forbindelse fikk jeg tilbud på vinterdekk... Dette er ContiWinterViking dekk m/pigger. Dimensjon 205/55/16. I tillegg har jeg fått med Originale lettmet.felger til Opel Astra som er 9-eket. Første tilbud var 11990, har nå fått "Dekkpakken" for 9900,-

     

    Er dette en god handel?

    9046889[/snapback]

     

    Jeg tror det er en bra pris. Min lokale forhandler skal ha 10.000,- for samme dimensjon med stål og kapsler - noe jeg synes er litt mye. Hvor fikk du tilbudet?

  19. Jeg polerte bilen min og noe rart skjedde. På bagasjelokket i kanten ble det hvitt og går ikke ann å polere av. Så nå har jeg fått en hvit kant etter poleringsmiddelet. Ventet ikke lenge fra jeg la det på til jeg tok det av. Og lakken ble helt ru å ta på. Og på bakskjermen skjedde det også noe rart. For der har jeg litt fucka lakk siden forige eier har omlakert selv pga rust. Så lakken er matt og uten nok klarlakk. Og der sprakk hele poleringen. Noen ideer om hva som er galt og hvordan det kan fikses?

    8979828[/snapback]

    Du har polert så det gikk varmt,dette lar seg ikke fikse uten omlakkering!

    9040808[/snapback]

     

    Er det mulig å brenne lakken? Synes dette høres helt utrolig ut. Hvor varmt må det da være?

×
×
  • Opprett ny...