Gå til innhold

DIY 8x10

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DIY 8x10

  1. Ser at designen har utviklet seg med skifte fra trekantet til 1" firkantrør (Cambo 4x5" og 5x7" SC). Jeg har noen sterke X-rør som jeg kan gi bort.

     

    Det er 3 svake punkter som jeg kan se:

    1. Overgangen fra vannrett til loddrett standard, både foran og bak. Jeg har et av Joe Bender sine 8x10" kameraer hvor jeg har skiftet ut vannrett standard-stang både foran og bak -loddrett stang er festet med 2 stålskruer i dag.

    2. Senterskruene som objektivplan og filmplan er festet med. Det kan gå bra foran, men bak ønsker du at den ikke skal rotere nå filmholderen tres i - jeg har montert et stålstag på skrå bak med festeskrue i sideplate og i filmplan. Foran blir dette for svakt hvis du noen gang skal montere fortunge objektiver.

     

    Jeg ville ha studert nøye hvor mye bakstandard kan roteres til loddrett posisjon når benken og kameraet peker nedover (og oppover), på mitt 8x10" er den loddrette delen av standarden kuttet inn.

     

    Jeg ville også ha vurdert å tilpasse for Linhof 96x99mm objektivbrett som er passe stort og meget utbredt.

     

    3. Bildet som viser når filmholder er på plass - imidlertid så tres filmholderen fra siden - du MÅ plassere filmplan lenger bak for at dette skal fungere - det sammen med roteringen tilsier at du gjør noen bruk på data før du setter i produksjon. Lykke til!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...