Gå til innhold

papegøya

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av papegøya

  1. Så..

     

    Jeg har noen litt gamle arr på store deler av den ene armen og litt på låret som jeg selv har forårsaket. De er jo nokså synlige, men ikke før jeg tar av meg klærne. Det jeg lurer da på er om hva dere ville tenkt hvis dere hadde truffet ei jente med slike arr? Ville dere ha tenkt noe på det i det hele tatt, da med tanke på samleie f.eks.? Jeg synes de er nokså uattraktive å se på og tenker så at da vil alle andre også synes det, og dermed avslutte det vi i det hele tatt begynte med. Jeg mener - hvis jeg treffer noen ute på byen, også utvikler det seg videre og begge parter er klare for neste steg, men så ser han alle arrene på kroppen i det klærne går av - vil han da bare løpe vekk uten å se seg tilbake, eller ikke bry seg så mye i det hele tatt?

     

    Noen som kan dele egne tanker?

  2. Hei

     

    Jeg ble nå innkalt til intervju som skiftleder på Starbucks. Jeg er kun 19 år og har kun tidligere jobbet som fulltidskokk, kafemedarbeider og selger i en smykkekjede. Jeg hadde helt glemt at jeg i det hele tatt hadde søkt på denne stillingen, og ble ganske overrasket da jeg ble innkalt til intervju. Men hvordan er det egentlig mulig? Altså er det virkelig en sannsynlighet for at jeg kan bli skiftleder på Starbucks eller driver jeg bare å drømmer meg bort? Når jeg forteller det til folk så begynner de bare å le og egentlig lure litt på hva de som innkalte meg til intervju egentlig tenkte, i og med at jeg ikke har noe erfaring innen det å være skiftleder, og jeg bare er 19 år. 

     

    Er det noen her som kan gi noen tanker om dette? 

  3. Jeg begynte i en ny jobb etter sommeren, og har nå blitt sammen med den ene kollegaen min som har jobbet der mye lenger. Vi har vært ganske mye med hverandre i det siste, og det er alltid han som spør om vi skal finne på noe. Ikke at jeg ikke har lyst, er bare at han er veldig engasjert ol., noe jeg syntes er ganske bra! Tingen er at vi ikke har fortalt noen om dette forholdet, annet enn til familie og venner, slik at ingen på jobben vet noe om det. Vi har snakket sånn smått om hvordan vi tror de resterende kollegaene ville reagert hvis vi fortalte dem om forholdet osv., men ellers ikke noe annet. Så når vi jobber sammen, så oppfører han seg veldig merkelig mot meg.

     

    Han snakker sånn generelt ikke noe mye til meg, og ignorere meg nesten. Han prater en del med de andre kollegaene, men ikke med meg. I tillegg så fortalte han at han på en måte hadde likt hun ene som har jobbet der en stund, men han skjønte han ikke hadde noen sjanse i og med at hun har kjæreste. Og da han, hun og jeg jobbet samtidig en gang, så snakket han nesten bare med henne. Jeg følte meg så og si litt sånn utenfor, og begynte da å tenke om han faktisk ikke vil at noen skal vite om forholdet vårt fordi han er flau over meg. 

     

    Jeg er jo ikke akkurat pen, og har ikke den perfekte kroppen, så det er jo egentlig forståelig. Men så sier han hele tiden hver gang vi er sammen bare han og jeg at jeg er perfekt og at han kunne ligget og sett meg i øynene sånn for alltid. 
    Noen ganger så lurer jeg også på om han bare bruker meg for å få sex eller andre ting. Men han virker utrolig forelsket når bare han og jeg er sammen, men ikke på jobben eller sånn generelt i offentligheten. 
    Noen som har noen råd? 

  4. Jeg valgte ikke å være russ. Like før russetiden så begynte jeg bare å angre mer og mer jo nærmere det kom, og tenkte at jeg kom til å være den eneste som ikke gikk med russebukse. Men så viste det seg faktisk til at det var veldig mange som var russ men ikke valgte å ha på buksa. Var rundt halvparten av klassen som ikke hadde på seg russebukse hver dag, slik at jeg aldri følte meg alene eller noe liknende. Og jo lenger ut i russetiden jo mer sikker og glad ble jeg for at jeg ikke valgte å være russ. Å kun være sjåfør for noen grupper var mer enn nok. Angrer ikke i det hele tatt på valget, og tror heller ikke du vil gjøre det heller :-) 

  5. Helt siden jeg fikk vite at jeg fikk jobben har jeg grublet, og rett og slett gruet meg med tanke på arrene jeg har på armen etter selvskadingen og det med jobbuniformen. Da jeg var på jobbintervju, la jeg merke til at uniformen besto av en svart bukse og en svart t-skjorte.
    Jeg verken viste eller fortalte om disse arrene jeg har da jeg var på intervjuet, redd for at det skal hindre meg i å få jobben.
    Nå aner jeg ikke hva jeg skal gjøre i morgen, da jeg ikke vil vise arbeidsgiveren min at jeg har arrene. Først tenkte jeg at jeg kan ta godt på med sminke over, men det har etter tidligere forsøk ikke akkurat gitt så gode resultater. Men så tenkte jeg at jeg kan kanskje prøve å få til å ha en svart langermet genser under denne t-skjorten. Men dilemmaet her er om han plutselig skal si at det er ikke mulig med tanke på deres regler angående uniformen. 
    Jeg er utrolig nervøs, og er helt sikker på at kollegaene mine kommer til å se dem hvis jeg ikke får gjort noe, i og med at de er så godt synlige, spesielt i lys. 
    I mine tidligere jobber, har jeg heldigvis sluppet å gå i slike uniformer, og heller fått gå i nesten hva jeg vil. Derfor har det ikke vært noe problem tidligere. 
    Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre, da jeg skal jobbe her mer enn i ett år i tillegg.

    Er det noen som har noen gode råd eller erfaringer, så del dem gjerne! 

  6. Hei

     

    Har i det siste fått litt problemer med touchpaden til macbooken (pro). Det fungerer ikke å trykke på noe, altså et trykk med en finger. Men går tydeligvis an å bruke to, men da som "høyreklikk". Dette har skjedd før også, men da har jeg bare restartet mac-en, også fungerer den igjen. Men nå har jeg prøvd å restarte tre ganger, uten noe hell. Men ved innloggingen inn, så fungerer den å klikke med en finger. Hva er det som kan være galt?

     

    Noen som kan hjelpe meg litt her?

  7. Det som er meint er at det skjer noke som gjer at berre nokre få individ overlever, enten totalt sett eller på eit isolert område. Det er dette som er meint med flaskehalseffekten, at berre nokre få kjem gjennom. Etter min meining er samanlikninga med ein flaskehals litt missvisande sidan alt innholdet i flaska vanligvis kjem ut gjennom flaskehalsen, men alt kjem ikkje ut samtidig.

    I biologien er meines det at berre nokre få individ kjem gjennom flaskehalsen og resten blir igjen i flaska.

     

    Uansett, det som skjer når nokre få individ blir splitta frå resten av gruppa så er det kun eit veldig snevert genetisk mangfold igjen som resten av arten har å utvikle seg på.

     

    Takk for svar. 

     

    Men skjønner ikke hvordan jeg kan illustrere dette og vise videre. Husker vi farget papirlapper i tre forskjellige farger, men hver farge hadde forskjellig antall. Også skulle vi slippe ut da et ‹‹kast›› og se om antallet farger som kom ut hadde likt forhold som forholdet av fargene i flasken. Hva vil dette igjen illustrere egentlig hvis du skjønte? 

  8. Hei

     

    Har eksamen i biologi på fredag, og skal i løpet av den 20 minutters lange presentasjonen illustrere og vise til ‹‹Flaskehalseffekten››. Men hvordan jeg gjøre det? Altså, hvilken art burde jeg ta som eksempel, og hvordan skal jeg forklare, da også selve prinsippet? For forstår sånn sett ikke hvordan det fungerer i det virkelige, da at en hel populasjon plutselig blir utsatt for en ytre påvirkning f.eks. da at de blir splittet til to populasjoner, kan sammenliknes med at individer innenfor samme art er i en flaske og skal ut gjennom denne flaskehalsen? 

     

    Trenger litt hjelp her ja 

  9.  

    Nei, tittelen var faktisk det jeg ble servert og forventes at skal kunne besvares 

     

    Oh dear. Ved anledning ville jeg bedt om en klargjøring av spørsmålet og begrepsbruken. Det passer overhodet ikke med min begrepsforståelse.

     

     

    Har fått en videre følgespørsmål: Hva er årsakene til at organismene vi finner på jorda i dag har de tilpasningene de har? Som skal kunne hjelpe med besvarelsen 

  10.  

    Ja, du har nok rett der. Men jeg klarer ikke å se forskjellen på de to? 

     

    Evolusjon i biologi er utvikling på artsnivå, ikke individnivå.

     

    Jeg antar at tittelen var noe du selv kom på, ikke et spørsmål du er blitt servert til eksamen...?

     

     

    Nei, tittelen var faktisk det jeg ble servert og forventes at skal kunne besvares 

  11. Fødsel og evolusjon er da ikke gjensidig utelukkende?

    Hele problemstillingen virker suspekt ...

     

    edit:

    Individer fødes, arter/grupper evolverer (over flere generasjoner)

     

    Tror nok spørsmålet hinter til at jeg må konsentrere om arv, da DNA men også samtidig om hvordan miljøet påvirker en. At det her er viktig å fokusere på blant annet naturlig seleksjon, miljøutfordringer, aerob og anaerob nedbrytning av glukose, transkripsjon og translasjon av et gen, hvordan energistrømmen påvirkere økosystemer, klimaendringer osv.

  12. Hei

     

    Vi har en skoleoppgave der vi skal finne en filosof fra antikken og sammenlikne den filosofen med en mer moderne filosof.

     

    Her tenker dere vel nok at jeg burde velge enten platon, Sokrates eller Aristoteles, men det er slik at de fleste kommer til å velge akkurat en av de tre, og jeg vil helst prøve å skille meg litt ut, for å hindre at jeg skriver mye av det samme som andre. 

     

    Tenker på Simone de Beauvoir som den mer moderne filosofen, men hvis noen har noen andre ideer så tar jeg gjerne i mot. 

     

    Takk på forhånd 

×
×
  • Opprett ny...