Gå til innhold

evensen

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av evensen

  1. Kan det rett og slett være at jeg har fått 2 defekte hovedkort ?

     

    Tok strømmen i 20 sek og rebootet, da hadde BIOS resetet seg og fikk beskjed om  å entre setup to recover BIOS setting igjen. Skal jo noe til å få 2 hovedkort med samme feil også ?

  2. Update, testet maskinen i 2 dager og nå i kveld har den frosset 2 ganger innen 2 timer. Den ene skjermen blir orange, den andre blir grå og eneste som funker er å ta strømmen manuelt. Når jeg så rebooter får jeg beskjed om : enter setup to recover bios settings. Når det fryser går fortsatt cpu viften mens viftene på GPU har stoppet opp. Har testet med annen GPU som jeg vet fungerer og det har ikke hjulpet. Hjalp heller ikke med en annen SSD disk. Størst sjanse for at det er PSU eller RAM ?

  3. Event viewer har ikke stort å bidra med. Den registerer tap av strøm og det skylles at jeg må holde inne strøm knappen for å resete systemet når det fryser. Utenom det registreres det ikke noe.

    Kjørte ett program med navn Whatcrached eller hva det var, men det ble heller ikke generert noen dump filer som programmet kunne lese når systemet fryser.

  4. Det kittet her jeg har : https://www.komplett.no/product/822452/datautstyr/minnebrikker/crucial-ddr4-ballistix-sport-16gb?noredirect=true

     

    Kjørte memtest86 i ca 6 timer, 2 passes. Genererte ingen feil, ingen notations fra hammertest heller.

     

    Aldri lest om at en psu kan generere slik feil heller, de strømforsyningene jeg har vært borti som har feilet, der har pcn enten ikke startet i det heletatt eller så har maskinen bare skrudd seg av helt.

     

    Merkelige greier. Forferdelig irriterende å bruke penger på ett nytt system for så å ikke finne ut hva problemet er.

  5. Da jeg kjørte aida64 var det en eller to kjerner som spiket litt høyere i temp av og til, men det var aldri noen høye temperaturer å snakke om. Tror jeg aldri fikk noen temp på cpu over 60 grader. Har til og med prøvd med forskjellige cpu kjølere da jeg trodde det kanskje var noe galt med vannpumpa. Brukte først en Cooler Master Nepton 240M og deretter en Cooler Master Hyper 212 EVO. Temperaturene har vært greie med begge to. Har forsåvidt prøvd med alle driverene som lå på asus sin hjemmeside for hovedkortet. Og jeg bar prøvd med bare generiske windows drivere som windows selv fant med windows update. Da utenom ethernet som windows ikke fant selv og jeg måtte legge inn manuelt.

    Jeg kjører kablet internett.

  6. EHadmin97 : om jeg husker riktig var dette en feil som bare kunne reproduseres i prime95 og feilen kunne også fikses med en bios update. Jeg husker jeg satt å ventet på ny bios version da dette ble nevnt, men selv nyeste bios som kom etter at problemet ble oppdaget hjalp desverre ikke.

  7. Nei burde ikke utelukke noe på det punktet her. Kan gå igjennom biosen og sjekke EZ flash når jeg får igjen CPU fra komplett som ble testet i nesten 70 timer uten at noen feil ble funnet.

     

    Har også PSU og RAM å teste nå. Må nok sendes inn til komplett slik at de kan teste det der. Vet ikke hvor mye en memtest86 er til å stole på men den genererte ikke noen feil hos meg.

     

    Thobjo : kan gå igjennom parameters i bios og dobbelt sjekke når jeg får igjen CPU, er ikke alt for rutinert med alle slike settings der, men kan sjekke det du nevnte og eventuelt google for å finne riktige verdier.

  8. Hmm, hovedkortet kom ut rett før jeg kjøpte det, og jeg har prøvd alle bios versionene ifra den kortet ble shippet med, frem til den som kom i januar. Ingen av dem har fungert eller utgjort noen forskjell i mitt tilfelle desverre.

     

    Anngående PSU, om det hadde vært noe feil med den, ville ikke datamaskinen skrudd seg helt av i stedet for å fryse slik den gjør ?

  9. Ja kan virke som jeg må innvestere i en ny PSU når jeg får igjen CPU og kanskje teste minne også. Er vel noe av det siste som er igjen å teste også, så med mindre det er kompabilitets problemer med noen av komponentene må jeg snart finne feilen.

     

    Takker for forslag og svar.

  10. Hei og takk for svar.

    Jeg har kjørt furmark, occt, cinebench og memtest86 uten at noen av disse har klart å tvinge frem feilen. Skal nevnes at det er windows 10 som brukes og at systemet ikke har vært overclocket enda, ettersom jeg skulle få det stabilt før jeg gjorde det. Er egentlig bare PSU jeg ikke har prøvd å bytte ut snart. CPU er for tiden inne hos komplett for en test den også. 750W skal i utgangspunktet være bra nok for den setupen jeg har, med mindre det er en feil på den. Har bare opplevd at det har skjedd under spilling.

  11. Hei alle sammen.

     

    Jeg satte i fjor høst sammen en ny pc som det bare har vært problemer med, og jeg har enda ikke klart å finne ut hva som forårsaker problemet. Håper noen her på forumet kan ha noen forslag til hva jeg kan prøve.

     

    Maskinen :

     

    Asus maximus hero VIII hovedkort

    Intel i7 6700k skylake cpu

    Asus GTX 980Ti Strix gpu

    Corsair RM750, 750W PSU

    Crucial DDR4 Ballistix Sport 16GB RAM

    Samsung 850 EVO 500GB SSD

     

    Litt om problemet og hva jeg har prøvd.

    Datamaskinen fryser helt, skjermbildet fryser der det er og ikke engang mus eller tastatur fungerer. Eneste løsningen når dette skjer er å holde inn strømknappen til den skrur seg av. Dette skjer under spilling og kan skje etter 10 min eller 6 timer med spilling. Temperaturen på CPU overstiger skjelden 50 Grader selv under spilling, og GPU har aldri vært høyere enn 77-78 grader.Jeg har prøvd med flere versioner av nvidia sine drivere, og prøvd andre skjermkort. Jeg har gjørt stress tests på gpu og cpu og har kjørt memtest i 6+ timer på minne. Alt dette uten noen feilmeldinger. Jeg fikk også tilsendt nytt hovedkort og samme feilen vedvarer. Prøvd med biosen hovedkortet kom med, og jeg har prøvd 3 forskjellige nye version av bios. Når problemet oppstår lyser kode 04 på Q-Code displayet på hovedkortet som ifølge manualen er : PCH initialization before microcode loading. Jeg skjønner i allefall ikke hva denne meldingen er og etter noen misslykkede google søk vet jeg fortsatt ikke hva det er.

     

    Håper noen her kan ha noen forslag til hva som er galt, ettersom jeg begynner å bli lei hele datamaskinen på dette punktet :D

     

     
  12. Ring Microsoft på 22022550 (support-telefonen deres) og så får du de til å bekrefte din kopi og så sender de deg nok en plate.

    9201053[/snapback]

     

    Hehe, jeg ringte til microsoft og etter 15 min i que gav jeg opp >D

    Lastet ned ett iso image og brente og min key funket. Happy ending :w00t:

  13. God ettermiddag.

     

    Da jeg kjøpte pc`n min fikk jeg med en windows xp sp2 home edition norsk.Problemet er at da jeg flyttet mistet jeg denne cd`en. Er det mulig å laste ned windows ett sted så lenge man har gyldig lissens nøkkel ? eventuelt fra en torrent side eller noe (regner med at siden min lissens nøkkel er gyldig så har vel det ikke noe å si) ?

     

    og hvis jeg da lastet ned engelsk xp home edition, ville min cd key da fungere på denne ?

     

    Frister lite å kjøpe XP en gang til bare fordi jeg ikke finner igjen cd`en.

  14. Ikke lett å formulere :)

     

    Det er HL1 jeg har. Så steam kontoen min er registrert med den cd keyen.

    Da jeg startet steam kunne jeg laste ned Counter - Strike. Står ikke noe om version eller om det er Source. Så jeg må ha HL2 for å laste ned den CS versionen som de fleste spiller ?

  15. :blush:

     

    Lasta ned Steam client nå. Har brukernavn og passord fra en stund tilbake med cdkey som er registrert til HL1. Laster nå ned Counter Strike fra Steam. Det jeg lurer på er det forskjellige CS versioner du har tillgang til med HL1 og HL2 ? Regner med at det er nyeste versionen steam laster ned :blush:

  16. absorb damage, tror du mener den blå dotten også kjent som viodwalker :D

     

    Tror aldri jeg har brukt den i pvp, og med felhunter får du bra resist mot det meste hvis du har talents i demonoligy (noe jeg ikke har). Har SM/ruin build så jeg liker å bruke impen og bare nuke. også succubus med seduce er gøy :D

     

    Vet ikke hva shadow priests gjør med meg men jeg dør da rimelig fort.

  17. Hei. Dette er ikke en whine tråd bare for å starte med det :p

     

    Jeg spiller en del pvp (lvl 60 warlock). Det virker for meg som om shadow priests er warlock X2 når de er shadow specced. Deres shadow word pain osv er kraftigere enn noen av debuffs til warlocken. Alltid når jeg møter på en shadow priest hører jeg bare masse rare lyder så er jeg nesten død :cry:

     

     

    +evnen shadow priests har til å bruke skjold er også veldig frustrerende :hrm:

     

    skal ikke klage på ud rogues (skal mye til å drepe de som warlock)

     

    Bare lurte på hva andre folk mener om shadow priests i pvp (synes de burde holde seg til healing, men det er min mening) :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...