Gå til innhold

Zeroet

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zeroet

  1. De arrangerer turer dersom det kun er en person påmeldt også. Jeg spurte guiden min om det og han sa at han hadde hatt en slik tur en gang, men da hadde personen fått tilbud om å bli med en gruppe med flere personer, men siden vedkommende ikke hadde mulighet til det, arrangerte de en tur kun til den personen.

     

    Ellers står det på sidene hvor mange plasser som er igjen på en tur. Det er vanligvis maks 16 personer på en gruppe (så vidt jeg husker), så om det er 2 plasser igjen, så får du en gruppe.

     

    Turen min het Vietnam, Laos & Thailand on a Shoestring. Jeg kunne gjerne tatt en slik tur igjen. Ellers kan jeg anbefale deg å ta en titt på tourradar.com, for der har de samlet alle slike turer fra de fleste operatører og gir en del rabatter. Du får også 5% rabatt her dersom du kjenner noen som er medlem der allerede og lar deg verve (noe jeg selvsagt kan om ønskelig).

  2. ville prøvd å få med meg sjøorgelet.

     

    Sjøorgelet i Zadar er en av de mest oppskrytte severdighetene jeg noen gang har besøkt, så du bør ikke reise til Zadar på grunn av det. Ellers er Zadar en fin by å vandre rundt i, men du trenger neppe mer enn en dag i byen for å ha opplevd den tilstrekkelig.

  3. Ser fra mine mail at 16. feb var siste gangen de hadde tilbud til Evenes, så det nærmer seg nok en ny innenlandskampanje. Når det er sagt, så er det sjelden mange billetter som blir lagt ut til en billig penge i helgene, det er helst mandag-torsdag du bør reise om du ønsker å fly billig. Du kan jo alltids vente til tirsdag og se om de har ny innenlandskampanje da, men siden du skal reise om ca 2 mnd, så er vi inne i den perioden det statistisk sett er billigst å bestille flyreisen, som vanligvis er 6-10 uker før avreise om vi skal tro diverse undersøkelser.

  4. Det finnes mange byer i Europa som burde passe til dine kriterier (jeg vet ingenting om fotball vel og merke), men jeg kan kjapt fortelle litt om mine favoritter:

     

    Krakow er en by ekstremt rik på på både eldre og nyere historie og har mye flott arkitektur, spesielt når det kommer til byens mange kirker. Auschwitz og Schindlers fabrikk er to ting verdt å få med seg (og saltgruvene har jeg hørt rykter om).

     

    Budapest er også en vakker by hvor du kan tilbringe mye tid uten å gå lei, kanskje spesielt om du er ute etter en god fest eller fem. Også denne byen har mye historie og Terror-museet er det jeg vil anbefale høyest i Budapest når det kommer til mer historiske ting.

     

    Tallinn er en by med en godt bevart gamleby hvor mange av murene fortsatt står og du kan får nesten en middelalder-følelse av å vandre i noen deler av gamlebyen. I tillegg kan de skilte med mye historie, blant annet vil jeg anbefale KGB-museet i toppen av et av byens mange hoteller. De har også et nedlagt fengsel som skal være verdt et besøk, men som dessverre var stengt da jeg var der.

     

    Hamburg er en by jeg i fjor skulle gjøre et kort stopp i, men ble værende i over en uke fordi jeg rett og slett falt pladask for byen. Mye historie og mye flott arkitektur, det sistnevnte spesielt i HafenCity.

     

    Rent økonomisk, er øverste by billigst og nederste dyrest når det kommer til kostnader å være i byen, men fly fram og tilbake akkurat nå fra Oslo ser jeg koster rundt 500 kroner hos Norwegian.

     

    Har aldri vært i Belgia, men Brugge er definitivt en by jeg vil til.

    • Liker 1
  5. Har du noe erfaringer med å sende suvenirer hjem fra Sørøst Asia? Ser for meg at det kanskje kan bli litt dyrt..?

     

     

    Ja. For et par år siden sendte jeg tre pakker hjem, to fra Kuala Lumpur og en fra Bangkok. Alle tre kom frem i løpet av en ukes tid. Prisene er ikke veldig avskrekkende. Så vidt jeg husker betalte jeg ca 200 kroner for å sende en pakke på 2 kg hjem til Norge.

  6.  

     

     

    6. Når jeg drar på ferier på over to måneder, har jeg en helårsforsikring fra et norsk selskap de første to månedene. Etter dette stikker jeg ut på det internasjonale markedet og rasker med meg en forsikring fra World Nomads.

    Hvordan fungerte forsikringen fra f.eks World Nomads? Fikk du noen gang brukt den? Alarmsentral etc? Dekning/pris i forhold til Norsk reiseforsikring? :)

     

     

     

    Har fortsatt til gode å sende krav til World Nomads.

     

    Når det kommer til pris, så er den mye billigere enn norske forsikringer. RIngte til et norsk forsikringsselskap en gang og spurte hva 6 måneder ville koste, da kom det opp i over 10.000 kroner, mot 4000-5000 kroner hos World Nomads. Hos World Nomads har du til gjengjeld en egenandel på noe slikt som 60 dollar. De gangene jeg har fått tilbake hos norske forsikringsselskap, har jeg ikke hatt noen egenandeler.

  7. 1. Jeg reiste i sørøst-asia noen måneder for et par år siden og besøkte Thailand, Vietnam, Laos, Kambodsja, Malaysia, Singapore og Myanmar (Burma) i det området. Jeg reiste for det meste på bakken. Kun til Vietnam (hvor jeg tok fly fra Thailand) fikk jeg litt problemer siden jeg ikke kunne vise frem en gyldig billett ut av Vietnam. Jeg fikk da etterhvert et skjema hvor jeg fraskrev flyselskapet alt ansvar for eventuelle probelmer jeg fikk. Fikk ikke noen problemer.

     

    Om du er litt usikker på når du skal reise ut, men landet du besøker på død og liv skal ha returbillett, er det mulig å bestille en fullflex-billett og bare avbestille denne og få pengene tilbake, eller skaffe seg en billig bussbillett ut av landet.

     

    4. Jo mindre, jo bedre. Før reiste jeg rundt med en 70+10 liter, mens jeg nå fint klarer meg med en på ca 30-35 liter. Pakk smart og send heller hjem det du kjøper underveis som suvenirer. Husk at du skal bære sekken ganske mye og det er ganske kjipt å bære rundt på en stor en.

     

    5. Malaysia er et land du kan tilbringe mye tid i, for her er det mange spennende passer å besøke. Min favoritt i Malaysia er George Town på øya Penang. Her er det så mange severdigheter at du aldri blir ferdig og det florerer med ulike kulturer her, samt mye god mat. Det er også veldig billig her. En annen by du bør vurdere er Melaka. Ikke like spennende som Geroge Town, men vel verdt et besøk. Hovedstaden Kuala Lumpur er også helt grei.

     

    6. Når jeg drar på ferier på over to måneder, har jeg en helårsforsikring fra et norsk selskap de første to månedene. Etter dette stikker jeg ut på det internasjonale markedet og rasker med meg en forsikring fra World Nomads.

    • Liker 1
  8. Tirsdag er dagen da flyselskaper normalt starter sine kampanjer, så tirsdag ettermiddag er en fin dag å bestille på. Rett etter skoleferier pleier de å ha de gode kampanjene.

     

    Rent statistisk sett er flybilletter visstnok billigst ca 10 uker før avreise. Her strides de lærde, men jeg mener dette er en god regel på når man bør bestille, med mindre man skal reise i en skoleferie eller til et stort arrangement, da bør man bestille i meget god tid.

  9. Kan egentlig ikke huske passkontrollen på flyplassen i Ulan Bator, så regner med den var helt grei (kan ellers nevne at jeg måtte ha visum, men det er endret nå ja).

     

    Jeg hadde personlig ikke noen ubehagelige episoder mens jeg var i Mongolia, men det var tipsene jeg fikk og valgte å følge dem.

     

    Med mindre de har gjort noe radikalt i hovedstaden siden jeg var der i 2010, så er den ekstremt kjedelig, og jeg har aldri møtt noen som har ment det motsatte :p

  10. Tilbrakte noen dager i Mongolia for noen år siden, hovedsaklig i Ulan Bator. Kan komme med følgende tips:

     

    1. Ikke tilbring for mye tid i Ulan Bator, byen er sett på noen få timer.

    2. Dra ut på landet, det er der det skjer.

     

    Usikker på om ting har endret seg siden jeg var der, men da jeg var der fikk jeg beskjed om å ikke gå alene etter mørkets frembrudd, helst være tilbake på hostellet rundt 22, aldri sette meg i en taxi med flere personer enn sjåføren og ikke snakke med mongolske jenter (siden jeg er gutt). Alt dette kunne visstnok føre til svært ubehagelige situasjoner (vold).

  11. Hvor mye penger burde man egentlig ha spart opp for en slik tur?

     

    Når jeg er ute og backpacker regner jeg ca 10.000 kroner i måneden (ca 300 kroner om dagen). Noen plasser er billigere (er i Ukraina nå og kunne klart meg med 100 kroner om dagen om jeg hadde ønsket det), andre er dyrere. I Asia (kanskje utenom blant annet Korea, Japan og Singapore) og Russland er det fint mulig å leve greit for den summen om du backpacker, men det blir vanskeligere på Island og i USA. Afrika har jeg ingen erfaring med.

     

    Så om du ikke vil jobbe underveis og bare leve livet og ha det gøy, ville jeg regnet 10.000 kroner i måneden, pluss 20% som backup, for i løpet av ett år vil det alltid komme noen kjipe og uforutsette utgifter, som f.eks ødelagt kamera, utlegg pga sjukdom som forsikringen ikke alltid dekker osv...

     

    Er det noe problem å søke visum når man oppholder seg ett annett land?

     

    Jeg har gode erfaringer med å søke visum fortløpende på reise, så lenge landet du skal til har en ambassade i landet du befinner deg i. Om du reiser rundt i sørøst-Asia får du visum på de fleste grenser uten problemer. Å søke på ambassader i utlandet som nordmann pleier ikke være noe problem.

     

    Ønsker og å ha med kamera og data, er det noe spesielt man burde tenke på?

     

    Backup. Ta fortløpende backup av alt, helst til en eller annet nettsky, da har du alt som betyr noe selv etter å ha mistet alt.

     

    Evnt. noe annet man burde huske eller tenke over?

    Vaksiner. Undersøk dette i god tid. Noen vaksiner må taes med flere ukers mellomrom, og da hjelper det ikke å fikse dette et par uker før utreise. Da er det for seint.

    Jeg tenker og å kjøpe flybilletter etter hvert så jeg står friere til å reise dit jeg ønsker, å reise mest med buss og tog er og noe jeg vurderer.

    Smart. Ikke bind deg opp til billetter med mindre du vet du MÅ en plass på en gitt dato (pga visum el.). Fly, tog og buss i Asia blir ikke veldig mye dyrere selv om du bestiller seint.

  12. Jeg har skjegg på mitt passfoto, så det bør ikke være noe problem. Tror bare at hake og skinn, med eller uten skjegg, skal være synlig.

     

    Ikke smile, ikke le, ikke vise tennene, er vel det viktigste.

     

    Kan ellers være greit å ikke barbere seg rett før du skal krysse en grense om du har mye skjegg på passfotoet, det har jeg gjort og fått noen spørsmål :p

  13. Det første dere bør spørre dere selv om er om dere i utgangspunktet trenger en interrail-billett. Ved å bestille i litt god tid online (noen dager), så får man ofte svært billige billetter. Da får dere mer fleksibilitet. Buss er også et alternativ som funker helt fint og ofte er mye billigere.

     

    I landere dere skal til må billetter stort sett reserveres i forveien, og denne reservasjonen kan fort koste 10-15 Euro pr billett i Vest-Europa. Om dere tar nattog med kupé koster det fort enda mer for en reservasjon. En reservasjon bør gjøres når dere ankommer byen dersom dere VET at dere skal videre en bestemt dag, men stort sett kan dere møte på togstasjonen 1 time i forveien og reservere da.

     

    Kjøpte selv en interrail-billett i 2012 og dro fra Budapest nedover Øst-Europa før jeg tok fly til Sveits og fortsatte derfra nedover Italia. Da jeg regnet på det i ettertid, hadde jeg ikke spart noe nevneverdig. Har også brukt interrail-billett for Frankrike, og sparte ikke nevneverdig da heller kontra det å kjøpe billetter underveis.

     

    I ettertid har jeg kun kjøpt etterhvert som jeg har reist og føler ikke jeg har tapt noe på det.

     

    I tidsrammen bør dere også legge inn forsinkelser, for tog kan være forsinket også nedover Europa (ikke bare et NSB-fenomen). Da jeg skulle ta direktetog fra Sveits til Italia, endte det med 4 ulike tog og 1 strekning med buss for tog. Mistet dermed neste tog og bare flaks gjorde at jeg kom meg til siste stopp på turen med interrail-billetten.

     

    Ellers kan det nevnes at det å reservere ting på franske og italienske togstasjoner gjerne fører til sinte blikk, irriterte stemmer og henvisning til luker som er vanskelig å finne.

     

    Når det kommer til penger, er det ikke noe problem å budsjettere 300-400 kroner dagen, da får dere et hostell (hostelbookers.com er jevnt over billigst), mulighet til å spise de fleste måltider ute (billige restauranter), noen severdigheter og litt festligheter, samt reisingen selvsagt.

     

    Ekstra strøm til mobil/nettbrett kan være smart, for togturer er ikke fascinerende og batterier brukes fort. Last ned kart på mobilen før dere ankommer hvor bosted er markert, men ha også en adresse, siden markeringen på kart gjerne avviker litt med virkeligheten.

  14. Kommer på 49 i farten, har vært i 60 land

     

    Europa:

    Oslo

    Stockholm

    Helsinki

    Tallinn

    Riga

    Moskva

    Amsterdam

    Paris

    Monaco

    Andorra la Vella

    București

    Sofia

    Beograd

    Zagreb

    Ljubljana

    Sarajevo

    Roma

    Vatikanstaten

    San Marino by

    Athen

    London

    Dublin

    Budapest

    Bratislava

    Wien

    Vaduz

    København

    Berlin

    Praha

    Reykjavik

    Skopje

    Tirana

    Pristina

     

    Asia:

    Damaskus

    Jerusalem

    Muscat

    Amman

    Colombo

    Bangkok

    Kuala Lumpur

    Singapore

    Hanoi

    Vientiane

    Dhaka

    Pyongyang

    Seoul

    Ulan Bator

     

    Amerika:

    Havana

     

    Afrika:

    Kairo

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...