Gå til innhold

NapHill

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NapHill

  1. Hei

     

    Håper å få litt hjelp ang. dette ettersom jeg har fått avslag på avslag uansett hvor jeg henvender meg.

     

    Jeg har nettopp utdannet meg på et universitet i USA, og skal bli her et år til for å få jobberfaring i mitt felt.
     
    Jeg har kone og barn og ønsker å tegne livsforsikring for å gi dem litt ekstra trygghet.
     
    Siden at jeg er ferdig med studiene så blir jeg fjernet fra Folketrygden. Derfor virker det som at ingen norske forsikringsselskaper vil opprette avtale med meg. I USA nekter de å tegne avtaler med folk som ikke bor i USA permanent.
     
    Er det helt umulig å få livsforsikring i denne situasjonen?
     
    Setter pris på svar!
  2. Mye av dette er veldig diffust. Hvilke partier på Stortinget har stadfestet at de ikke støtter kvinner og barns rettigheter, at de er imot likestilling eller for dødsstraff? Mindre jobber eller redusert ytringsfrihet er det nok heller ingen som strever for.

     

    Jeg foreslår at du leser partiprogrammene og ser hvem du er mest enig med. Snakk med folk på begge sider som vet hva de snakker om, og spør om ting du lurer på. Finn ut hva som er viktgist for deg og stem på det partiet som står deg næmest.

    • Liker 2
  3. En ting jeg lurer på, hvilken grunn har amerikanske nettbuttikker til å ikke ville sende enkelte varer til utlandet?

     

    Det har nok noe med at man ofte må betale frakt i dyre dommer for å få pakkene 100 % trygt levert på døra med sporingsnummer og signatur. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, da vanlig USPS First Class mail er 99,99 % trygt, og leveringstiden på 7-8 dager er ikke dårlig fra ett kontinent til et annet.

     

    Jeg har solgt hundrevis med produkter på den billigste måten fra USA til Norge, og har aldri opplevd en eneste klage på lang leveringstid eller at pakken ikke har kommet fram.

     

    Mange land har også strenge importregler som gjør at en pakke som opprinnelig koster $50, ofte kan komme opp i mer enn det dobbelte. Tror at amerikanske butikker vegrer seg litt mot dette i frykt for misfornøyde kunder, klager og returer. Dette kjenner vi jo til i Norge med 140 kr tollgebyr og 25 % MVA på de fleste varer over 350 NOK.

  4. Hei og tusen takk for svar, Geir!

     

    Det er snakk om en tjeneste der du handler på nett fra USA og bruker vårt lager som leveringsadresse, så sender vi videre til din postkasse på billigst eller raskest måte (etter kundens behov). Vi vil også gjøre det mulig å handle for kunder på bestilling, da det er mange butikker som ikke tar utenlandske kort eller blokkerer IP-er utenfor USA. En annen ting er at det ofte er salg i butikk som ikke finnes online.

     

    Ser ut til at problemene du har er nettopp det vi ønsker å fikse.

     

     

    Varer som jeg ikke får tak i i Norge prøver jeg å få tak i andre steder. Typiskevarer som ikke fås tak i i norske nettbutikker er deler til kamerastativ, bordstativ, etc.

     

    Dette er noe jeg ikke har tenkt på. Supre forslag!

     

     

     

    Tviler på at økning av toll-grensa bidrar til mer handling fra utlandet.

     

    Tror neppe det blir noen stør økning blant nordmenn generelt, da frakten nå er innbakt i grensa. I de fleste tilfeller vil "økningen" tilsvare en liten økning. La oss si for eksempel en t-skjorte fra Levis eller hvilken som helst butikk. Den koster mello 50 og 80 kroner å sende fra USA til Norge. Så den effektive tollgrensen blir da 270 til 300 kroner i det tilfellet mot 200 før nyttår. For tyngre varer kan tollgrensen til og med ha blitt lavere etter endringen ved nyttår.

  5. Hei!

     

    Jeg jobber med en ny tjeneste som vil gjøre det enklere for nordmenn og europeere generelt å handle fra USA. Den vil ligne mye på JetCarrier og MyUS, men med enkelte justeringer som tar det beste av hver av disse tjenestene og litt til.

     

    I den anledning vil jeg gjerne ha litt feedback fra brukere som enten har brukt disse tjenestene før eller ofte handler fra den andre siden av Atlanteren.

     

    • Er det noe som kunne ha vært bedre med disse to (eller andre) tjenestene?
    • Hvilke problemer støter du på når du ønsker å handle fra USA? F.eks. butikker som ikke sender til Norge, høye fraktgebyr, mistede pakker, vanskelig å returnere varer osv.
    • Hvor mye pleier du å handle for når du kjøper ting fra utlandet på nett?
      - 0-200
      - 200-500
      - 500-1000
      - 1000+
    • Hvilke varer pleier du å handle fra utlandet?
      Klær, elektronikk, sportsutstyr, helsekost, kosmetikk osv.
    • Kommer tollgrense-endringen til å øke din handel av varer fra utlandet?

    Alle på forumet som svarer på ett eller flere av spørsmålene innen 22. januar er med i trekningen av en Polo Ralph Lauren-tskjorte :)

     

    57_844535926.jpg

     

    Setter VELDIG stor pris på input!

  6. Du misforstår litt ang. eBay. Det kan være at du har handlet fra selgere som skriver ned prisen på pakken, men i utgangspunktet skal du betale tollgebyr og MVA på alle varer over 350 kr (bortsett fra bøker). Det spiller ingen rolle om du kjøper det på Amazon eller av Hang Pang fra Hong Kong på eBay :)

    • Liker 1
  7. Som Petter nevner så er må du ha en spesialkompensanse som er vanskelig å oppdrive i USA. Det er ikke slik at man bare kan reise over og håpe at man får noe uten utdanning. Selv med bachelorgrad kan det være veldig vanskelig.

×
×
  • Opprett ny...