Gå til innhold

MB212

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MB212

  1. Jeg har en Asus G20 CB med Gtx1080/i7-6700 og den kjører de nyeste spillene jeg har prøvd på høyeste kvalitet uten problemer. Minuset er at den ikke lar seg  så lett oppgradere. På expert har de en til kr 17 999,- (Asus g20 CB-NR095T-DT). Alternativt en litt større med samme specs (Asus G11CD-NR117T DT) til kr 18 999,- som vel kjøler noe bedre og muligens er lettere å oppgradere. Du får jo maskiner på elkjøp/lefdal med samme specs og hadde selv valgt gtx1080/i7-6700 når en først skal bruke mye penger på en maskin. 

  2. Skal du kjøpe bærbar spill-pc nå (før evt 1070m/1080m) velger du 980m. Det er ofte tilbud på maskiner fra Asus og andre. Jeg kjøpte en Asus G751 i fjor høst på tilbud for 15-16 000 og den kjører de nye spillene på minimum high/very high. Følg med på helgetilbud/ukestilbud hos de ulike butikkene. 960m og 970m ville jeg styrt unna, da mobile grafikkort blir utrolig fort utdaterte. Litt kjipt å betale 13-15000 for en maskin for å spille litt nyere spill i 720p kvalitet, men det er min mening. 980m tilsvarer stasjonær 960 og er derfor ikke noe "super kort" i utgangspunktet.

    • Liker 1
  3. Jeg har ikke peiling på WOW (er ikke min type spill) og det kan godt hende at 920m kan kjøre det veldig bra, det kan sikkert andre her svare bedre på (mange flinke folk finnes på forumet her). Problemet er prisen. 5-6000 er lite for å få en brukbar spill-Laptop. Selv har jeg to stykker. En litt eldre med 770m (tilsvarer vel omtrent 960m) og en med 980m (beste mobile grafikkort du får i dag). En 960m går greit til eldre spill, men jeg ville ikke kalle det en gaming-pc i dag (2016). Det greieste for deg er om noen her som har prøvd WOW og Counter Strike på en litt svak pc kan fortelle om sine erfaringer. Hadde heller ikke kjøpt pc fra ukjent forhandler, men har man begrenset budsjett så er det begrenset hva du får. Min erfaring er at de beste kjøpene på pc gjør man i helgene (helgetilbud).  

  4. Hadde uten tvil gått for 980m (med eller uten G-Sync). Forskjellen mellom 980m og 970m er riktignok ikke stor (grafikk), men problemet er at spillene blir mer og mer krevende hvis du skal prøve nye spill. En 980m er vel bare marginalt bedre enn 960 (stasjonær), så noe nedjustering av grafikk må man ofte gjøre med 980m (på krevende spill). Det er også ulik ram (grafikkort) på de ulike modellene. Prisene varierer, så det gjelder å følge med på ulike helgetilbud osv.

  5. Jeg hopper over sitatene, men for å avklare dette med nøkkel på steam vs uplay:

     

    Dersom jeg kjøper det med nøkkel til uplay så kan jeg fremdeles legge det til steam - men vil da steam håndtere all automatisk oppdatering av spillet, eller ligger det egentlig bare der som en snarvei?

    9

    Dersom jeg kjøper nøkkel gjennom steam - behøver jeg da fremdeles å forholde meg til uplay?

     

    Du kan legge til en uplay nøkkel (og alle andre typer "ikke steam spill") til steam som en "snarvei" og spillet/spillene blir ikke oppdatert av steam. Kjøper du en uplay nøkkel må du opprette en uplay-konto kjøre spillet gjennom uplay, men steam laster ned og oppdaterer spillet. Vanligvis får du en uplay nøkkel billigere (på nyere spill).

     

  6.  

     

     

     

    http://www.expert.no/baerbar-pc/asus-rog-g751jt-t7004h-173-laptop/p/32462/

     

    Expert har prisgaranti, om du ikke ønsker å bestille på nett :)

    Pc'en du linker til har jo dårligere prosessor, og koster 2000kr mer enn hos andre?

     

    Mente denne; http://www.expert.no/baerbar-pc/asus-rog-g751jt-t7128h-173-laptop/p/43999/

    Som sagt, de har prisgaranti, så om TS vil kjøpe i butikk, så skal han få denne i butikk til samme pris som komplett/CDON

     

    Dette er bare tull. Prisgaranti hos expert gjelder kjøp hos konkurrenters FYSISKE BUTIKKER.

     

     

    Tullprat. Det gjelder komplett, netonnet, cdon osv. MEN, om netonnet oppgir frakt på sitt produkt, så legger expert også på dette. Expert er ivrige på å kapre markedsandeler. Om de taper 500 eller 1000kr på å selge en PC på prismatch spiller ingen rolle

     

    Sitert fra expert.no: "Gjelder kun i konkurrenters fysiske butikker, og ikke internett". Men du vet altså at dette ikke stemmer. Elkjøp prøvde seg vel med noe sånt en gang og sluttet med det.

  7.  

     

    http://www.expert.no/baerbar-pc/asus-rog-g751jt-t7004h-173-laptop/p/32462/

     

    Expert har prisgaranti, om du ikke ønsker å bestille på nett :)

    Pc'en du linker til har jo dårligere prosessor, og koster 2000kr mer enn hos andre?

     

    Mente denne; http://www.expert.no/baerbar-pc/asus-rog-g751jt-t7128h-173-laptop/p/43999/

    Som sagt, de har prisgaranti, så om TS vil kjøpe i butikk, så skal han få denne i butikk til samme pris som komplett/CDON

     

    Dette er bare tull. Prisgaranti hos expert gjelder kjøp hos konkurrenters FYSISKE BUTIKKER.

  8.  

    Du kan sikkert spare noen kroner på å kjøpe den i USA, men problemet at du mister 5års reklamasjonsfrist som du får i Norge. Da får du bare veie opp om de hundrelappene du sparer er verd det. I tilegg må du vel ha norsk plugg til laderen utenom som koster noen kroner. Selv bruker jeg www.prisjakt.no for å sammenligne priser, men dette hjelper vel lite om du tenkte å handle i USA.

     

    Sparer mer enn noen kroner. Kan spare ca. 4 tusen. http://www.bestbuy.com/site/asus-rog-17-3-laptop-intel-core-i7-16gb-memory-1tb-hard-drive-256gb-solid-state-drive-black/9826247.p?id=1219438698921&skuId=9826247

     

    Trådstarter viser til en 980m fra expert (Norge) og en 970m fra best buy (USA) og sier han sparer 4000,- på å kjøpe  den fra best buy. Poenget er jo at de to maskinene er helt ulike. Hvis man sjekker prisene på en 980m kjøpt på Amazon.com sparer han ikke noe på å kjøpe en fra en norsk butikk. Det er heller ikke noe forskjell på å kjøpe en 970m fra USA eller fra Norge. Dette er grovt anslag ut i fra de priser og eksempler som er fremkommet i tråden og jeg har heller ikke finregnet på valutakurser eller sjekket ulike priser og konfigurasjoner. Jeg vil tro at det eneste man kan spare litt penger på å kjøpe i USA er en "eple" maskin. Jeg ville aldri ha kjøpt en så dyr ASUS maskin fra USA hvis den ikke var vesentlig rimeligere enn en norsk. I så fall med en utvidet global garanti 3 år (som koster noen kroner). De gangene jeg har kjøpt laptop'er eller mobiler og sjekket pris på tilsvarende produkter i utlandet har det vært minimale forskjeller.

    • Liker 1
  9.  

    Se der ja.. Da får du vurdere om det er verd det å spare 4000kr for å ikke få Norsk reklamasjonsfrist, Norsk tastatur og Norsk lader.

     

    Til sammenligning kjøpte jeg en TV for 18.000kr i Norge som jeg kunne få for 14.000 i utlandet alt inkludert. Første kvelden tok TV'n kveld. Etter en samtale til Elkjøp kom de dagen etter med en ny TV levert på døren og montert. I tilegg tok de med seg den defekte Tvn, så jeg slapp å løfte en finger.

     

    Norsk tastatur fikses jo bare ved og kjøpe klistremerker som de selger på eksempel ebay. Å så sette tastaturet på norsk i windows.

     

    Vel, finnes vel en overgang fra USA lader til NORSK lader?

     

    Men kjøper eg den med engang eg kommer ned så får eg jo brukt den i 3 uker? Skjer det noe da er eg jo i USA og kan få det fikset.

     

    Du sammenligner jo to ulike maskiner. "USA" maskinen har 970m kort, mens den "Norske" du viser til har 980m kort. Uten at jeg har full oversikt Asus' priser verden over, vil jeg tippe at du sparer fint lite på å kjøpe i Usa så fremt det ikke er et spesielt godt tilbud man kommer over. Det tilbudet du viser til kan du jo regne over til norske kroner og søke etter samme modell i Norge. Konkurransen på elektronikk-produkter i Norge er hard og prisene kommer som regel godt ut sammenlignet med andre vestlige land (tatt i betraktning 5-års reklamasjon).

  10. Normalt, uten å vite hva den bærbare skal brukes til er det ikke så lett å komme med anbefalinger. Den du har funnet er bra og rimelig til sin bruk, men om du for eksempel vil spille litt så kan du i denne prisklassen faktisk like greit gå litt ned i pris til en bærbar med AMD APU som er en god del raskere til spill enn den integrerte løsningen hos Intel CPU'er.

     

    Men, i dag er det veldig lett å komme med en anbefaling uansett bruk. Komplett har tilbud på denne. Til samme pris som den du linker til får du FullHD skjerm, mye bedre CPU, og MYE bedre grafikkort. Du får også mye mer lagringsplass, men da i form av en SSHD i stedet for en SSD som ville vært raskere. Min erfaring med SSD vs SSHD er at det spiller ikke så stor rolle. Jeg gikk fra 1stk. SSHD til 3stk. SSD i RAID 0. Joda, det er raskere, men jeg har ikke den samme halleluja følelsen som mange andre angående hvor mye bedre det er med SSD. I daglig bruk merker jeg rett og slett ikke så mye til det. I dag og i morgen tror jeg ikke det finnes bedre kjøp av bærbare...

    Må bare si meg enig her. Lenovo'en til denne prisen må være det beste du kan få for 5 lapper nå. 30% er en meget bra rabatt. Skal man ha mindre enn 15" må man gå ned på spesifikasjonene eller øke prisen. Å tro at man skal få en pc til 5' med grafikk-kvalitet som en playstation 4 er ikke realistisk. De koster vel 3500-4000 i utgangspunktet-

  11. Jo, det er sant Jada-jada. 20-30% virker da som noe man vil merke, om ikke med en gang men i senere tid når nye spill kommer ut? 

     

    Skal gå mekanisk ingeniør jeg og, men vil ha en laptop med krutt i når jeg først skal kjøpe. 4K-skjerm er jeg ikke interessert i. Valget står mellom JY og JT modellen, JY da i demo-modell og JT som ny. De klarer jo heller ikke å svare meg på kundeservice hva som følger med på demoen jeg linket til, så det gjør ikke valget noe enklere.

    Beste valg er JY når du først "strekker" budsjettet så mye. Men er skeptisk til demo; redusert garanti og hva som faktisk er med i esken. Utskjelte Dustin selger vel også JY til en grei pris. Har du sett der? Hvis du ikke har hastverk, kan det lønne seg å vente litt for å se om det kommer noe tilbud fremover. Expert, Komplett og Dustin kjører tilbud (spesielt helger) fra tid til annen.

  12. Bare som info så er GTX765M og GTX850M omtrent like kraftige ;) Men ellers er jo PC'en på finn.no designet for gamers og har også en kraftig CPU, så til den prisen er det et godt kjøp, selv om det er en gammel modell.

    Det er prosessor som gjør denne "overliggeren" til et brukbart kjøp mht spill. i5 og/eller AMD til spill er en dårlig deal uansett. Men skal man ha en bra bærbar, så må man godt over 10 000,-. Alternativet er bruktmarked, kjøpe en "overligger" eller kjøpe en spill-konsoll.

    • Liker 1
  13.  

    Hei! Er det noen her som kan anbefale pc for 6000 kr? Skal kunne brukes til enkle spill som sims 4, og tyngre som det nyeste gta spillet. Er noen av disse gode? 

     

    http://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/gaming-og-spill/datamaskiner/asus-x550ze-dm004h/213791.5652/

     

    http://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/gaming-og-spill/datamaskiner/hp-pavilion17-f281no/215513.5652/

     

    Ligger en  ASUS G750JW-T4013H LAPTOP fra Jensen Elektriske AS (ny pc/Nividia 765m) til kr 6999.-. Vil tro at det er den beste/billigste spill pc'en du får kjøpt for en billig penge (hvis de har flere igjen). Denne skal dra Sims 4 veldig bra og det nyeste GTA-spillet brukbart. Prisen er imidlertid 1000,- over budsjett.

     

     

     

    Hei! Er det noen her som kan anbefale pc for 6000 kr? Skal kunne brukes til enkle spill som sims 4, og tyngre som det nyeste gta spillet. Er noen av disse gode? 

     

    http://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/gaming-og-spill/datamaskiner/asus-x550ze-dm004h/213791.5652/

     

    http://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/gaming-og-spill/datamaskiner/hp-pavilion17-f281no/215513.5652/

     

    Ligger en  ASUS G750JW-T4013H LAPTOP fra Jensen Elektriske AS (ny pc/Nividia 765m) til kr 6999.-. Vil tro at det er den beste/billigste spill pc'en du får kjøpt for en billig penge (hvis de har flere igjen). Denne skal dra Sims 4 veldig bra og det nyeste GTA-spillet brukbart. Prisen er imidlertid 1000,- over budsjett. Annonsen ligger på Finn.no (Torget/bærbar pc).

     

  14. Hei! Er det noen her som kan anbefale pc for 6000 kr? Skal kunne brukes til enkle spill som sims 4, og tyngre som det nyeste gta spillet. Er noen av disse gode? 

     

    http://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/gaming-og-spill/datamaskiner/asus-x550ze-dm004h/213791.5652/

     

    http://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/gaming-og-spill/datamaskiner/hp-pavilion17-f281no/215513.5652/

     

    Ligger en  ASUS G750JW-T4013H LAPTOP fra Jensen Elektriske AS (ny pc/Nividia 765m) til kr 6999.-. Vil tro at det er den beste/billigste spill pc'en du får kjøpt for en billig penge (hvis de har flere igjen). Denne skal dra Sims 4 veldig bra og det nyeste GTA-spillet brukbart. Prisen er imidlertid 1000,- over budsjett.

  15. "Normalt" så kommer det nye modeller hver vår/sommer, men som det nevnes i en kommentar her er det vel ikke ventet noen store forandringer mht grafikkort den nærmeste fremtid. G751JY (980m) har relativt store prisforskjeller i forhold til hvordan størrelsen ram/ harddiskene er (SSD/HDD) . Føler du deg komfortabel til bytte ut dette/øke dette selv kan du "spare" penger ved å gjøre det selv når behovet oppstår (kjøpe modell med mindre ram/harddisk). Det er fra tid til annen gode tilbud fra flere forhandlere. Expert hadde faktisk en "røverpris" en helg for en tid  siden. Det er derfor mye penger å spare på å følge med hos ulike butikker.

    Selv kjøpte jeg en G750 på nyåret i fjor (på tilbud) med "nestbeste" grafikkort da (770m) og har aldri angret på det. Maskinen kjører alt av spill (nye som gamle) uten så mye som et hikk. Det er aldri noen problemer mht å måtte "stille" inn "ørten" grafikkløsninger for å få nye spill til å kjøre (slik noen av våre venner som sverger til stasjonære selvbygde pc'er har en tendens til å måtte gjøre). Det tyder på at maskinen er veldig godt satt sammen fra fabrikken.  Maskinen er stille og de varmeste komponentene er faktisk hovedkort og prosessor ved belastning. Det jeg evt. angrer på er at jeg ikke kjøpte med det beste grafikkortet. Min neste maskin blir derfor Asus G-serie med den beste konfigurasjonen, da dette etter min mening er det beste kjøpet. Tviler du er det bare å lese ulike tester. Lykke til!

  16. Har allerede satt ytelsen til maks i strømstyringsplanen.

     

    attachicon.gifSkjermbilde3.PNG

     

    Jeg har også tv2sumo og har samme fps som deg, altså 26 og SD kvalitet. Min maskin har i7-prosessor, 12 ram og gtx770m. Jeg synes bildekvaliteten er helt grei og har aldri reagert på det (bruker ruter kobling). CPU belastningen er naturligvis lavere hos meg. Sikker på at du ikke lager et problem som ikke er her ang. tv2?

    En pc skal ikke være avhengig av et dedikert grafikkort for å streame tv-sendinger.

×
×
  • Opprett ny...