Gå til innhold

fiskeren873

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fiskeren873

  1. Får ta å kommentere denne tråden igjen :)

     

    Veden må hogges på vinteren/tidlig vår, for å få tørr nok ved til neste vinter. Så i tillegg at sirissen snakket noe om sanking på vinteren. Det du kan jakte lovlig på da er hare, rype, skogsfugl, storfugl, nøtteskrike og kråke. Alle kan spises. Vil personen fiske om vinteren, anbefales garn under isen. Da får man bedre resultat og bruker mindre energi på fiskingen. Anbefaler i tillegg å koke te om vinteren av granbar, som gir rikelig med C-vitamin.

  2. Hei!

     

    Jeg går naturbruk Vg1 nå. Jeg må si at jeg rett og slett er skuffet over skolen, etter at jeg byttet fra TIP tidligere i høst. Det er et par vanlige og greie kamerater der, men resten er skikkelige "orginaler" eller folk som ikke har kommet inn på andre linjer. Lærerne er bra til å lære, men liker ikke miljøet. Blir rett og slett plaget, truet og rakket ned på av flere Vg1 og Vg2 elever. Det er i tillegg liten skole med bare 12-13 elever. Jeg trivest ikke i det hele tatt.

     

    Vil fortsette gå på naturbruk, men på en bedre skole. Er det da mulig å bytte til en ny skole om det ikke er fulle plasser? Gjerne i samme fylke.

  3. Se en side tilbake så står det mer der, men jeg kan vel ta å repetere det jeg også, enda litt mer utfyllende. Du kan ta jegerprøven det året du fyller 14 år. MEN du kan jakte småvilt fra du er 14 år til du er 16 år, uten jegerprøve. Men dette er da med en person som er over 25 år, eller har hatt jegerprøven i 5 år. Du har da lov å bære et våpen som du låner, men kan ikke eie et enda. Du må i tillegg ha våpen godkjent til småviltjakt. Med småvilt, så menes alt småvilt som er lov å jakte på, utenom rådyr.

     

    Fra du er 16 år så må du ha jegerprøven for å jakte. Du kan søke om å erverve et jaktvåpen, så lenge du har foresattes underskrift. Du kan altså jakte småvilt alene med eget våpen, samt kjøpe ammunisjon i butikken.

     

    Når du er 16 år kan du også være med på opplæringsjakt på storvilt. Du må da være med en som er over 25 år, eller har hatt jegerprøven i 5 år. I tillegg må du ta en skyteprøve på 30 skudd hvor 5 av dem skal være godkjent treff. For de som lurer, så har man lov å skyte, når man er på opplæringsjakt på storvilt. Når man er 18 år, har man lov å jakte storvilt alene. Største problemet som ny på storviltjakt på jaktlag, er vel å få lov til å skyte et dyr av gamlekara i laget :rofl:

    Når du er 16 år og har godkjent jegerprøve, kan du også lage en trapline. En trapline er en rute med feller, slik at du kan fange f.eks mår. Husk å gjemme fellene, fikk et par feller stjelt av noen sinte hyttefolk forrige sessong :hrm: (Conibearfelle koster en god slant)

  4. Kjøp inn en del enkle varer som du tar med deg. Mel, bakepulver, bønner, ris, salt, sukker slik at du har mulighet til et skikkelig kosthold. Begynn på våren når snøen har smeltet, begynn å bygg en gapahuk eller ha en lavvo. Bær med deg alle tørrvarene som er i vanntette beholdere. Husk å lag en plan for hva du skal gjøre på de forskjellige tidene av året, da har du ihvertfall noe å gå ut fra.

     

    Uansett, lykke til! :)

×
×
  • Opprett ny...