Gå til innhold

Aza

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aza

  1. Hvorfor vil du deaktivere WiFi fysisk? Du kan deaktivere både wifi, og knappen for å slå wifi av og på, i menyene. Da vil den funke som en router med en 4-porters Gb-switch.

     

    Får du ikke router med Gb-porter fra Eidsiva?

    Hei Zanta. Deaktivering pga el-sensitiv person i huset, og rutere har en tendens til å re-sette seg og slå på Wifi igjen ved oppgradering sentralt fra nettleverandør, etter strømbrudd,osv. Har opplevd dette tidligere, og tåler da ikke denne strålingen. Vil vite at det ikke er noe Wifi eller annet trådløst som kan slå seg på. 

  2. Men

     

    Å, sånn sett. Dette er ikke en vanlig ruter, det er et rutermodem som Telenor bruker til DSL. Men i så fall ville jeg satset på en Netgate SG-3100. Jeg har en sånn selv, og den er både stabil og rask og fleksibel. Men det er jo småbedriftsnivå. Hvis du bare trenger noe så enkelt, fins det sikkert rimelige løsninger å finne på Prisjakt blant rutere som ikke er trådløse.

    Men er det da ikke mulig å bruke denne ZyXEL ruteren fra Telenor sammen med bredbånd fra Eidiva? Bruke kun WAN inngangen og ethernet utgangene? Og vet du eventuelt hvordan deaktivere Wifi fysisk på motherboard?

  3. Å, sånn sett. Dette er ikke en vanlig ruter, det er et rutermodem som Telenor bruker til DSL. Men i så fall ville jeg satset på en Netgate SG-3100. Jeg har en sånn selv, og den er både stabil og rask og fleksibel. Men det er jo småbedriftsnivå. Hvis du bare trenger noe så enkelt, fins det sikkert rimelige løsninger å finne på Prisjakt blant rutere som ikke er trådløse.

    Takk for svar og hjelp da :-)

  4. Jeg tror ikke Telenor kan overstyre bridge. Man må slå av bridge mode og så ta en fysisk nullstilling for å gå over i vanlig modus. Bridge betyr at ruterdelen av ZyXEL-en er koblet ut, og den fungerer som et rent modem. Så må en annen ruter (en fysisk boks, en server eller en virtuell maskin) gjøre ruterjobben.

    Da er jeg vel like langt, siden jeg nå har fiberbredbånd med modem fra Eidsiva på veggen her, og trenger en ruter som har minst 300 Mbits /sek (helst 1 gigabyte) for å gi interne IP-adresser til alle brukerne i huset her. Det var dette siste jeg tenkte å bruke ZyXEL ruteren til...

  5. Tror ikke det. Ikke uten å lodde/kappe loddebaner. Selv knapper for trådløst nett på utsiden av rutere pleier å kunne overstyres fra grensesnittet.

     

    Edit: Det holder ikke å sette den i bridge og bruke en ruter uten trådløs mulighet?

    Vet ikke helt hva bridge innebærer....

    Må ikke være mulig at den trådløse funksjonen aktiveres gjennom oppgradering eller på andre måter fra nettlevrandøren, restart, osv

  6. Jeg er ute etter en mikrofon som bruker 3,5 mm plug. Det jeg skal bruke den til er å koble den til en vanlig hustelefon, sammen med en høyttaler, slik at jeg ikke trenger å bruke headset eller telefonrør. Så mikrofonen trenger å klare å utelukke lyden fra høyttalerne (så de i andre enden ikke hører ekko eller forvrengt lyd på noen måte). Noen forslag til slik mikrofon?
    Skal gjerne også kan brukes til PC, for opptak av veiledninger, powerpointpresentasjoner, osv.

×
×
  • Opprett ny...