Gå til innhold

despVGstudent

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av despVGstudent

  1. Hei, folks!

     

    Har tenkt å kjøpe meg en ''backup'' PC. Har stasjonær/gaming PC fra før av, og ønsker bare å ha den til overs. Det jeg lurer på er om Lenovo Z50-75 kan fungere som det? Ser jo at den ikke er optimal, men trenger bare at pcn bare kjører lette spill som f.eks league of legends osv.

    Hva tenker dere? :)

  2.  

    Vurderer å kjøpe en ''backup'' PC. En PC som kan greie å kjøre lette spill osv. Tenker sånn 4-5k.. Ene jeg har sett på er Lenovo Z50-75 som er på tilbud på fredag på lefdal til 2999. Ser ut som en grei PC som jeg kan ha som backup. Er litt usikker på om det kommer til å komme noe flere PC-tilbud fra lefdal/elkjøp, og evt om expert kjører gode tilbud..

     

    Noen tips til greie PCer på tilbud? :))

    Den er sikkert grei nok til vanlig bruk, men noen gamingpc er det absolutt ikke.

    Den + en billig ssd er grei "bang for buck"

     

    Ja, ikke sant. Får vel bare vente og se på fredag. Håper lefdal/elkjøp klinker til med andre tilbud, samtidig som at expert også melder seg på krigen :)

  3. Vurderer å kjøpe en ''backup'' PC. En PC som kan greie å kjøre lette spill osv. Tenker sånn 4-5k.. Ene jeg har sett på er Lenovo Z50-75 som er på tilbud på fredag på lefdal til 2999. Ser ut som en grei PC som jeg kan ha som backup. Er litt usikker på om det kommer til å komme noe flere PC-tilbud fra lefdal/elkjøp, og evt om expert kjører gode tilbud..

     

    Noen tips til greie PCer på tilbud? :))

  4. Hei, folkens!

     

     

    Jeg trenger litt hjelp til kjøp av en bærbar PC. Jeg er ikke så flink når det gjelder det her med SPECS ogsånt, så derfor lurte jeg på om noen kunne være så snille å anbefale en rask PC. PCen bør selvfølgelig være rask osv. Skal bl.a brukes til lekser/notater/arbeidsPC. Samtidig så tenkte jeg å spille på PCen. Og bør kanskje derfor kjøre spill som CS:GO og League of Legends med høy fps/bra kvalitet. 

     

    Skal ikke være allverdens PC, så budsjettet er vel rundt 4-5k pga studier osv. 

    En annen ting som jeg også er litt usikker på, er om jeg bør kjøpe en PC nå i de nærmeste dagene, eller vente til Black Friday.

     

    Håper noen kunne anbefale en sånn PC :)

     

    Takk på forhånd, heh! :)

  5. Hei!

     

    Vet ikke om jeg er på riktig kategori på forumet, så beklager på forhånd!

     

    Jeg har TV og internett fra Get. Jeg har antenneuttaket installert i stua og der får jeg både TV og internett. Det er slik at jeg ikke har en såkalt multimediakontakt, men heller en gammeldags to-veis kontakt, altså en for tv og en annen for radio. Derfor har jeg også fått en 3-veis split fra Get. En for internett, en for tv og en annen for radio. 

    Jeg har tenkt til å se på tv på soverommet, men jeg har for tiden ikke lyst til å punge ut 1200,- som Get skal ha for installasjonen. 

    Så det jeg lurer på, er om jeg kan ta vekk spliten jeg har fra Get, og heller bruke en T-split, og koble tv og modemet på t-spliten? Funker det bare på TV, eller kan det funke på internett også? Vil da internetthastighet være den samme som før eller tregere? 

     

    Noen som vet noe om dette og som kan hjelpe meg? :)

     

  6. Universitetene og høgskolene tar opp flere studenter enn det er plass, fordi de vet at en del av studentene kommer til å droppe ut.Jeg mener at poenggrensene vil øke på grunn av det er vanskelig å få seg jobb uten utdanning pr. dags dato (jo mindre du har lang erfaring fra før).

     

    Hvis du ikke kommer inn på NTNU, så bør du søke på en bachelorgrad på en høgskole i nærheten for så bruke de karakterene til å søke på 2-årig master.

     

    Det at poenggrenser øker eller minker er jo avhengig av antall søkere? Antall søkere som søkte seg til ind. kjemi og bioteknologi doblet seg fra 2013 til 2014. Men ser vi på året 2012 så har poenggrensen blitt mindre selv om antall søkere har blitt enda flere.

     

    http://poenggrenser.no/p/194764

  7. Jeg ser at du går ut i fra snittet du hadde nå første år. Du må også huske å ta med avsluttende fag fra VG1 og VG2.

    Allerede gjort :)

     

    Karakterkalkulatoren hos utdanning.no gjorde jobben :)

  8. Målet mitt er å komme inn, og jeg har ikke tenkt på hva jeg skal gjøre hvis jeg mislykkes, om jeg skal gå på høyskole, eller ta friår whatsoever, så det eneste jeg fokuserer på er å komme inn. Har 6 mnd på meg til å gjøre dette. Så tiden får vise om jeg kommer inn eller ikke, hadde uansett vært j@vlig kjedelig å ikke komme inn.

     

     

    ¨There is no room for mistakes¨

     

    Takk for svar by the way :)

  9. Hm, jeg skjønner.

     

    Da anser jeg at muligheten for å komme inn blir vanskelig.

    Jaja, får vel jobbe enda hardere siste halvår. For jeg vil heller komme rett inn på uni enn å gå på høyskole.

     

    Men, takk for svar :)

  10. Men etter

     

    Universitetene og høgskolene tar opp flere studenter enn det er plass, fordi de vet at en del av studentene kommer til å droppe ut.Jeg mener at poenggrensene vil øke på grunn av det er vanskelig å få seg jobb uten utdanning pr. dags dato (jo mindre du har lang erfaring fra før).

     

    Hvis du ikke kommer inn på NTNU, så bør du søke på en bachelorgrad på en høgskole i nærheten for så bruke de karakterene til å søke på 2-årig master.

    Men ettersom de tar opp flere studenter enn det er plass, blir ikke muligheten for å komme inn større?

  11. Lurte bare på om noen vet eller har erfaring fra før av om man kan komme inn selv om man har lavere poeng enn poengkravet for studiet?

     

     

    For eksempel så har jeg tenkt på å søke meg inn på industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU der poengkravet er 52.8. Jeg har regnet ut at jeg får 52.5 i første halvår på VG3(forhåpentligvis bedre i andre halvår). Det er bare 0.3 som skiller de to så jeg tenker bare på om det er mulig.

     

    Har også hørt at flere universiteter tar opp flere studenter enn vanlig ettersom noen studenter dropper ut av studiet?

     

     

     

  12. http://poenggrenser.no/p/194769

     

    Er i lignende situasjon, og tiden begynner å tikke.

     

    Selv har jeg lyst til å starte på miljø og energi, men er veldig usikker på om snittet holder. Derfor vurderer jeg også 3 år på høyskole + 2 år master på NTNU. Selv har jeg lyst til å starte på NTNU med en gang, men er som sagt usikker. Er det noen som kan komme med noen forslag, evt innspill på hva jeg bør forvente, om det er vanskelig å komme inn på miljø og energi, eller vet om noen bra høyskoler der man kan ta bachelor i fornybar energi?

     

     

    Så skal du få råd av meg og dama her.

     

    Jeg: Gikk 3 år på høyskole og startet på 2-årig master på NTNU i electri power engineering i høst.

    Dama: Går i femteklasse på NTNU, Energi og Miljø (EMIL).

     

    Å gå 3 år på høyskole først kan sees på som en snarvei inn til NTNU. Det er mye lettere å få gode karakterer på høyskole vs NTNU, og arbeidsmengden/krav til dybdeforståelse er betydelig lavere.

     

    Hvis du derimot er flink i matematikk, flink til å utlede deg frem til løsninger som ikke er "rett frem", så kan du trolig overleve de første årene på NTNU basert på dette.

     

    Merk at siden snittet er veldig høyt på EMIL så vil du komme i klasse med "de beste av de beste", og det blir vanskelig å få gode karakterer.

     

     

    Men tilbake til min situasjon. Å komme inn på NTNU i fjerdeåret (som er i praksis hva du gjør når du starter på 2-årig master), så får du en kalddusj av de kalde. Jeg har slitt som en gris dette første semesteret, men siden dama både er studassen min og veldig glad i å hjelpe meg (hun sitter og lærer meg litt basic integrasjon nå), så ser jeg faktisk et lys i enden av tunnelen om halvannet års tid.

     

    Bare spør om du har noen ting du lurer på :)

     

     

    Takk for innspill!

     

    Det er bare så sykt vanskelig å velge hva man skal bli, hehe...

    Ønsket har alltid vært sivilingeniør spesialisert på fornybar energi / miljø og derfor passet studiet så bra for meg, men jeg er så usikker på om snittet holder.

     

    Vet du hvordan studiet industriell kjemi og bioteknologi er? Med tanke på jobbmuligheter + lønn?

  13. Er i lignende situasjon, og tiden begynner å tikke.

     

    Selv har jeg lyst til å starte på miljø og energi, men er veldig usikker på om snittet holder. Derfor vurderer jeg også 3 år på høyskole + 2 år master på NTNU. Selv har jeg lyst til å starte på NTNU med en gang, men er som sagt usikker. Er det noen som kan komme med noen forslag, evt innspill på hva jeg bør forvente, om det er vanskelig å komme inn på miljø og energi, eller vet om noen bra høyskoler der man kan ta bachelor i fornybar energi?

×
×
  • Opprett ny...