Gå til innhold

Triganstar

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Triganstar

  1. Det er på grunn av rekkevidde som gjør det populær. Har det ikke vært for det, så har Tesla 3 ikke vært populær.

     

    Du må i tillegg ha en følsom personlighet, siden du beskylder meg for trolling.

    Er litt enig. Er jo fasinert av konseptet Tesla og at folk kjøper en bil omtrent usett på internett av en produsent som er/var ganske ukjent. Takket norsk avgiftsystem ser man i dag flere Tesla enn Golf i Oslo og det er i prinsippet jo bra. Bilen er spennende og virker som "til rett tid på rett plass". Sånn sett heier jeg på Tesla og andre som er innovative. Jeg hadde nok vært en potensiell kjøper, men må innrømme at jeg personlig ikke synes at designet er noe fristende, men det er jo smakssak.

    • Liker 1
  2. Hvordan har du tenkt til å kjøpe inn varer? Betale lønn og andre driftskostnader? Betale husleie?

    Hei, Takk for svar. Butikken har allerede omsetning og vi kjøper varelager. Ansatte har provisjon og jeg driver et annet selskap som jeg faktisk vurderer å la 33% av aksjene stå på. Mitt firma er meget likvid og har mye egenkapital. Jeg tenkte at 150.000 må jeg uansett spytte inn og kan ikke røres. Så da tenkte jeg at om jeg bruker det som depositum så "slipper" jeg å binde 30000 til i AK. Det var tanken. 

  3. Hei,

    jeg har fått tilbud om å overta en liten butikk i Oslo.

     

    Jeg har fått en pris og vil jo nå gjerne vite om det er rett pris.

     

    Det er ikke et AS og den har ikke vært i drift mer enn 6 mnd.

    Så det finnes ikke noe regnskap ennå.

     

    Jeg forstår at det da blir vanskelig å verdivurdere dette, men kanskje dere kan hjelpe alikevel?

    Jeg vet hvor stor omsetningn er pr. mnd. de siste 6 mnd.

    Jeg vet hvor mye lønn som betales, strøm/internett, husleie og offentlige utgifter. Videre så må jeg vite hvilke forsikringer og hva regskapsføring koster.

     

    Er dette alt? Hvilken innvirkning har f. eks. husleieavtalen på verdien? Lokasjonen er meget bra og det er den som har en verdi for butikken.

     

    Jeg kan litt for lite om disse avtalene, men jeg regner med at en 5 års avtale er mer hvert enn en 2 års avtale og så vil det også ha en betyding hvor mye det vil koste å komme seg ut av en avtale om man vil flytte (rent hypotetisk)

     

    Noen her som kan gi meg noen innspill?

     

    Takk for hjelpen.

     

     

     

     

     

     

     

  4. Hei,

     

    Jeg ble også utsatt for dette da jeg startet eget firma. Selv om jeg sa nei til 180 fikk jeg faktura fra disse såkriminelle luringene.

     

    Jeg skrev deretter denne eposten til dem pluss kopi til Lindorff, som samarbeider med denne bedriften, noe som sier litt om Lindorff spør du meg (Jeg trodde de var seriøse)

     

    Til den det angår.

     

    Jeg ble for en tid tilbake oppringt av en selger fra dere. Han skulle sjekke om opplysningene dere hadde stemte. Jeg sa at jeg ikke ønsket å bli oppført hos dere. Han ville allikevel «bare» høre om alt stemte.

     

    Jeg har ikke bestilt noe hos dere og ikke bekreftet eller på noen måte gitt beskjed om at noe er bestilt. Jeg kan ikke se at jeg juridisk på noen måte kan knyttes til noe som er oppført på den fakturaen. Jeg har på ingen måte inngått en avtale og heller ikke bekreftet noen leveringsvilkår på baksiden av deres faktura, ingen av disse er oppfylt/inngått fra vår side. Vi har aldri vært og kommer aldri til å bli kunde hos dere. Vårt firma ønsker heller ingen avtale/samarbeid av noen slags med dere (180.no eller nettkatalogen.no). Bare slik at det er helt klart  vi ønsker absolutt INGEN forhold av noen art til dere og krever at dere sletter oss fra alle register/lister eller «kontaktlister» dere har! Vi er i motsetning til dere et seriøst firma og våre verdier gjennspeiles på ingen måte i fremgangsmåten hos dere, noe vi legger stor vekt på hos en potensiell samarbeidspartner.

     

    Jeg er også meget overrasket over at Lindorff opplagt indirekte kan knyttes til denne katalogsvindelen?

     

    Dette kan heller ikke være en lovlig fremgangsmåte. Jeg vil derfor selvsagt at dere skal frafalle faktura nr xxxxx med øyeblikelig virkning. Dette er en innsigelse på kravet, så dere kan ikke sende den til inkasso, da dette i følge Norsk lov ikke kan utføres. Om dere ikke frafaller kravet, krever jeg at dere straks sender saken til forliksrådet. Jeg vil der gi den samme skriftlig beskjed som dette. Derfor skal dere gi oss umiddelbar skriftlig tilbakemelding på at kravet er slettet.

     

     

    Samme dag fikk jeg denne:

     

    Hei

     

    Etter en gjennomgang av våre kundesystemer har vi valgt å kreditere faktura. En kreditnota vil om kort tid oversendes pr post.

     

    mvh

    180.no Nummeropplysningen AS

     

    Jeg håper du og andre kan bruke denne teksten slik at de i hvert fall må møte i forliksrådet. I og med at det er mange saker av samme karakter så vil du nok ligge godt an. Viktig er det som står i bold teksten. Håper du får kvitte deg med inkassoene på denne måte. Du har ikke noe å tape.

    • Liker 1
  5. 4302 Innkjøp av varer for videresalg fra utland

    13 Grunnlag inngående avgift ved innførsel, høy sats 100%/ 0%

     

    Hei takk for svar. Må innrømme jeg ikke helt sikker på om jeg tolker den siste setningen din rett. Er det f. eks."1662 - Grunnlag inngående merverdiavgift kjøp tjenester fra utlandet - 0 NOK" og så fører jeg det som et vanlig salg - ikke sant?

  6. Hei. (jeg bruker fiken.no)

     

    Jeg har kjøpt programvare til en kunde. (aldri noen fysikk vare)

    Kjøper det med kredittkort. (ikke tatt med kortgebyrer her)

    Ved å oppgi mitt org. nummer får jeg kjøpt uten mva. (er registrert i mva registeret)

    Jeg legger på litt margin og mva. og sender faktura til min sluttkunde.

     

    Et enkelt tall eksempel (som ikke har rot i virkeligheten):

     

    Inngående faktura uten mva er på 1000.

    Faktura til kunde er 1100 pluss mva. 275,- og føres på konto 3000?

    Jeg har ingen inngående mva - kan 1000,- da føres på 4300 konto u/mva?

     

    Er det mange som rister på hodet nå? :hmm:

     

    En bekreftelse eller rettelse blir begge mottatt med stor takk.

     

    Takk

    René

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...