Gå til innhold

sumyherbst

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sumyherbst

  1. Hei

     

    Har en S7 med Android 7.0. Problemet er at telefonen kun spiller av videoer i Chrome. Den spiller ikke av fra google bilderappen, YouTube, snap, messenger og lignende. Får feilmeldinger som at det var et problem under avspillingen eller kan ikke spille av video. I Spotify starter noen sanger som normalt, mens jeg for andre er nødt til å spole noen sekunder ut. Slettet cache med en cache cleaner i går og har også gjort en hard reboot. Funket bare med en gang, men problemet er tilbake i dag. Hvordan løser jeg dette?

  2. Samboer starter på arkitekturstudier nå. Tenkte å donere min macbook pro som ble brukt mye det første året jeg hadde den, men som siden har stått og støvet ned. Har formatert den, og den er tilsynelatende i svært god stand.

     

    Det er en mid-2012 13-tommer med i5-prosessor, 4gb ram og 500gb harddisk. For å kjøre de tunge programmene hun trenger, må ram utvides til 8, men det virket ganske enkelt å få til.

     

    Spørsmålet er egentlig om dere tror den vil funke i tre år til eller om vi bør kjøpe en ny en før vi kjøper dyre programlisenser.

     

    Edit: lurer også på om dere tror den er kraftig nok

     

    Takker for hjelp ?

  3. Hei,

     

    Bestilte en jakke fra Spania på onsdag, og sporingen viser at DHL fikk pakken torsdag formiddag den 14.. Estimert leveringstid var da innen dagens slutt fredag. Natt til fredag står det at pakken har ankommet sorteringssted i Brüssel, men så skjedde det ikke noe før for halvannen time siden - det står at den er prosessert i Dakar, Senegal.

     

    Kundeservice hos DHL er inne åpent før i morgen, så jeg kommer ingen vei før det.

     

    Antar at den bare er feilsendt og at den kommer hit i løpet av uka. Noen som har oppleve lignende? Evt vet om jeg kan kreve prisavslag eller noe sånt?

  4. Hei,

     

    Jeg disponerer to forskjellige biler, men har aldri mer enn en av dem stående hjemme hos meg. Nylig tok et nytt selskap over driften av parkeringsplassene her jeg bor, så jeg kjøpte en avtale til registreringsnummeret på bilen jeg hadde med hjem den dagen. I går, noen dager senere, hadde jeg med den andre bilen.

     

    I e-posten jeg fikk da avtalen ble inngått, står det at "I mine sider kan du når som helst endre kjennemerke ved behov". Dette lot seg ikke gjøre, og da parkeringsautomaten var ute av drift, så jeg ingen annen mulighet enn å kjøpe en ny avtale og kontakte dem ved første virkedag.

     

    I dag sender en representant for selskapet meg en e-post og sier at de ikke refunderer beløp.

     

    Har de lov til dette? Jeg forklarer jo grunnen, tjenesten lot meg ikke endre kjennemerke til tross for at de tidligere har sagt at jeg kan det. Er dette også noe som kan dekkes av forbrukerkjøpsloven?

  5. Håper noen kan hjelpe meg med denne:

    Bodde i Japan en periode, og så en japansk film om en sosialt udyktig mann som jobbet i et selskap som vasket og ryddet dødsbo. Han forelsker seg i en dame som, så vidt jeg husker, også begynner å jobbe i samme selskap. Filmen dreier seg mye om forholdet mellom de to, og avsluttes på trist vis mtp deres forhold, og godt vis mtp hovedpersonens sosiale tilpasningsdyktighet. Den er under 10 år gammel.

     

    Håper noen kan hjelpe meg

  6. Asfaltert veg til høgre? Dvs. trikkeskinnane? Det høyrast ut som ein dårleg ide å sleppe bilar til på dei.

    I hele Oslo sentrum deler trikk og bil trase. Dette er et av få steder hvor trikken får kjøre alene, selv om også buss og politi bruker traseen. Å slippe bilene til der, hadde ikke betydd noe som helst for sikkerheten, men det hadde redusert rushet og køene drastisk.

    • Liker 1
  7. Min gravide fru og jeg har vært på to turer under svangerskapet. En by med lavt prisnivå og som ligger nærme Norge, er Berlin. Hoteller der er også grisebillig, både midt i byen og litt utenfor. Dersom du vil ha boblebad på rommet er du nok avhengig av å finne et hotell litt utenfor bykjernen, eller reise i lavsesongen. Januar er lavsesong, men da går du glipp av julemarkedene :)

     

    Se på sider som agoda, de har gode tilbud i Berlin.

     

    Ellers er London også bra, men det er en mye dyrere by å reise til. Vi bodde cirka 45 minutter fra byen, og tok buss og t-bane til sentrum.

     

    Det er mange muligheter, og nå som det også er mange lavprisflygninger til Polen, kan du også tenke på byer som Krakow og Gdansk - men min favoritt er nok nevnte Berlin.

  8. Jeg vet ikke hvor godt dere kjenner Oslo sentrum, men jeg irriterer meg grønn over en totalt unødvendig veisperring i Schweigaards gate, akkurat her: https://www.google.no/maps/@59.9109765,10.7608575,3a,75y,142h,80.62t/data=!3m4!1e1!3m2!1sCcd-xI8H3GohAjb3dsPjHg!2e0

     

    Det er, som dere ser, mye arbeid på gang i området. Tidligere var det Oslos fattigmannssentrum, i dag er det en av byens mest moderne strøk. Allikevel er denne sperringen idiotisk. I krysset er det nå ikke lov å kjøre rett fram i retning Galgeberg, fordi byggingen av et nytt boligkompleks sperrer det ene kjørefeltet. Nå er det ikke lenger fasadearbeider her, og da er det for meg komplett uforståelig at ikke dette åpnes. På toppen av dette, ser dere jo en asfaltert vei rett til høyre for krysset, som jeg mener kunne blitt åpnet midlertidig for privatbilister. Men i dag får kun politi, buss og trikk bruke denne, så jeg må kjøre om trafikkaoset på Grønland, som i rushen tar 10-15 min.

     

    Illustrasjon: Jeg bruker kortere tid fra leiligheten i Schweigaards gate til Ski enn jeg gjør fra Jernbanetorget og hjem. Fra Jernbanetorget til min leilighet er det 1km, til Ski er det 20km. Alt dette pga den alt for korte tredeling av filene i Schweigaards gate, så de som skal til høyre blir stående og midtfila for oss som skal rett frem, og sperringen som tvinger meg gjennom Grønland.

  9. Det stilles ikke krav om det, men jeg er redd de begynner å si at vi har forbigått andre i køen eller lignende, og derfor ikke vil få leiligheten fordi vi har fått en fordel vi ikke skulle fått. Det hele er en slurvefeil fra søknaden ble skrevet for flere måneder siden - studiestart ble ført opp i 2014 på begge, istedenfor 2015 på min samboer.

     

    Feilen ble oppdaget av meg da jeg ved en tilfeldighet tittet gjennom søknaden i dag.

  10. Hei,

     

    Min samboer og jeg venter en liten en i februar, og med allerede smal studentøkonomi har vi derfor søkt og fått innvilget en liten leilighet i studentby her vi bor. Problemet er bare dette: Vi har vært helt åpne i søknadsprosessen vår, og intensjonen har aldri vært å lure noen. En av oss er student, den andre har et friår på grunn av graviditeten. Det er studenten som er satt som hovedleietaker, og den gravide er kun satt som medleier. Problemet er bare at det i søknaden står at vi begge startet studiene i august, mens faktum er at jeg gjorde det, og min samboer ikke begynner før neste år, pga den lille.

     

    Så er det da når vi skal hente nøklene:

    Kommer de til å be om studentbevis fra oss begge, eller spør de bare hovedleietaker? Jeg bare ønsker å høre hva deres erfaringer var, og om dette er en så stor sak at jeg bør ringe inn og at vi kan risikere og miste leiligheten.

     

    Bør jeg (1) møte opp alene, vise studentbevis og signere på kontrakt og dra, (2) krever de at vi begge er der og viser studentbevis og (3) er dette alvorlig nok til at vi bør ringe og forklare at det har skjedd en feil, evt (4) forklare om feilen der hvis tema kommer opp?

     

    Setter stor pris på hjelp og råd :)

×
×
  • Opprett ny...