Gå til innhold

64bit

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 64bit

  1.  

    Dersom konfilkten vedvarer vil majoriteten fort bli å finne i europa, forutsatt at flyktningsstrømmen er som den er i dag. De baltiske nasjonene har vedtatt til å ta imot en viss mengde av asylsøkere og kan ytterligere bli pålagt til å ta flere. Nå er det ikke snakk om høye tall, men hvorfor skal noen tvinge dem til det? når de ikke er modne nok da?

     

    Som et samlet øst-europeisk land, tror jeg ingen ville tatt godt i mot flyktninger. Men noen enkeltmennesker, definitivt. Nå er det vanskelig å svare konkret på spørsmålet ditt, da det kommer helt ann på situasjonen og forskjellige antagelser. Men forutsatt at jeg var 24 år, så tror jeg ville kjempet for fedrelandet mitt.

    Neida, det er absolutt ingen grunn til å tro at majoriteten vil havne i Europa. Det er snakk om et klart mindretall. Så, du har allerede bekreftet at øst-europeiske land generelt ikke er veldig villige til å ta i mot flyktninger. Så kan vi se til Ungarn, hvor de blir møtt med piggtråder, hvor de blir behandlet dårlig og hvor statsministeren har sagt at de ikke er velkomne. Da er det vil ikke rart at syrere gjerne forsøker å komme seg til et annet land enn Ungarn?

     

    Si at landet ditt hadde blitt styrt av en familie i 55 år. Si at denne familien hadde brukt de siste årene på å bombe og torturere egen befolkning. Ville du kjempet for denne familien?

     

    Enig med deg om det med øst-europa (du har godt poeng), men hvorfor pålegge slike land å ta imot flyktninger? når verken flyktningene eller øst-europiske land vil ha hverandre?

     

    Nei, jeg hadde ikke kjempet for en slik familie, men prøvd å forandre det. Selvfølgelig er det enkelt for meg å mene noe her på forumet, når jeg ikke har opplevd og/ eller sett den frykten de har. Så en likeledes valg er situasjonsavhengig. Hadde jeg hatt barn ville flyktet, således støtter jeg flyktningsfamiliene sterkt. 

  2.  

     

    Jeg er redd at en så omfattende flykningsinnvandring til spesielt tyskland og sverige vil fremheve de radikale partiene.

     

     

    Jeg har poengtert i diverse tråder at "antall" overhodet ikke er avgjørende for tilstedeværelsen av fremmedfiendtlighet, intoleranse og hatkriminalitet.

     

    For 30 år siden var det bare et fåtall flyktninger/innvandrere her til lands, allikevel var f.eks. Arne Myrdal (FMI) og miljøet rundt innblandet i diverse kriminelle forhold mot innvandrere, asylmottak, osv.

     

    Slike miljøer skal selvsagt ikke få sette dagsordenen hverken i Norge eller andre steder, under dekke av at de "er bekymret for fedrelandet". Det er bare vås og vikarierende motiv.

     

    Det håper jeg virkelig, men jeg tror det bygger på en god og gjennomtenkt integrasjonspolitikk. For meg så er  det hjerteskjærende å se spesielt kvinner og barn lide av det vi i vesten har forårsaket. 

  3. Majoriteten av syriske flyktninger har flyktet til andre steder i Syria. Av de som har forlatt landet er de fleste i nabolandene. Derfor er det rett og slett feil at de bare flykter til (ikke invaderer) land i Vest-Europa.

     

    Hvilke land i Øst-Europa tror du ville tatt godt i mot flyktninger fra Syria? Hvis du var på flukt, ville du ikke foretrukket et land hvor du kanskje fikk lov å bli?

    Dersom konfilkten vedvarer vil majoriteten fort bli å finne i europa, forutsatt at flyktningsstrømmen er som den er i dag. De baltiske nasjonene har vedtatt til å ta imot en viss mengde av asylsøkere og kan ytterligere bli pålagt til å ta flere. Nå er det ikke snakk om høye tall, men hvorfor skal noen tvinge dem til det? når de ikke er modne nok da?

     

    Som et samlet øst-europeisk land, tror jeg ingen ville tatt godt i mot flyktninger. Men noen enkeltmennesker, definitivt. Nå er det vanskelig å svare konkret på spørsmålet ditt, da det kommer helt ann på situasjonen og forskjellige antagelser. Men forutsatt at jeg var 24 år, så tror jeg ville kjempet for fedrelandet mitt.

  4. Jeg har ikke lest gjennom hele tråden, men jeg har et par spørsmål angående dette tema. Hvordan kan disse flyktningene, i hovedsak menn i 20-30 årene forlate famileniene sine i et krigsherjede land? Hvorfor innvanderer de bare vest-europiske land med gode velferdsordninger? Ja såklart vil de det beste for familiene sine, men det er jo fredelig i de øst-europeiske land også. Hadde det ikke vært bedre å støtte nabolandene, så de kunne ta hånd om disse flyktningene? De har jo et større tilknytning til nabolandene. Jeg tviler på at Norge hadde sagt nei til innvandring fra sverige om en krise skulle inntreffe og omvendt. Jeg er redd at en så omfattende flykningsinnvandring til spesielt tyskland og sverige vil styrke de radikale partiene. Kontrasten er veldig stor og europa er ikke rustet opp for å håndtere en slik flykningskrise. Men jeg er enig i at vi skal bidra i likhet med resten av europa. Jeg husker å ha sett en debatt med Carl I. Hagen og en annen partileder (husker ikke hvem) på nrk for få dager siden, hvor den sistnevnte mente at vietnamesere er den best integrerte flyktningsgruppen i Norge. Kan det ha noe med at vietnamesere er katolikker og står nærmere den norske kulturen? 

     

    Til syvende og sist vil jeg si at jeg ikke er frp tilhenger selv og er for en bærekraftig innvandring. Jeg er selv en innvandrer fra øst-europa, men ser at det er store kontraster mellom vest- og øst europa når det gjelder flyktningskrisen. Ved å lese kommentarene i øst-europeiske aviser får jeg inntrykk av at 95 % av befolkningen er imot flyktningsinnvandring. Det å pålegge slike land å ta imot en kvote av flyktninger er en dårlig ide, frykter jeg. Øst-europa er ikke moden nok, de er for konservative. De fleste land i øst har operert med kapitalismen og demokratiet i alt for kort tid. Eks. Litauen 25 år. Den eneste løsningen for å dempe kontrasten er å ilegge dem rett til å ta imot kristne syrere.   

    • Liker 1
  5. Hei,

     

    Jeg får ikke koblet til skolens sitt nettverkskriver med Windows 10. Se vedlegg for mer detlajer. Har noen kommet bort i en lignende problemstilling? Jeg vil også påpeke at jeg brukte Windows 7 i fjor og hadde ingen problemer. Kan det være på grunn av sikkerhetspolicyinnstillinger? og hva skal man endre der? Takk.

     

    Skolens IT-brukerstøtte har prøvd å hjelpe meg, men de klarte ikke å løse problemet.

    post-368379-0-33050600-1440411901_thumb.png

  6. Fantastisk at Tina måtte gå. Makan til dobbeltmoral på Martine & Co. Deilig å se at det ikke gikk veien for dem. :D

    Helt enig :) plutselig så heier jeg på Harald, Per, Emilie og Elin. Jeg har mistet fullstendig respekt for de 3 andre jentene. Jeg synes ikke Emilie og Elin har fortjent seg til å bli behandlet slik av Martine og Co selv om jeg ikke er noe fan av løse jenter. Men man skal få lov til å gjøre hva man vil så lenge det ikke går utover andre. Hvem er Martine og Co for å sette normer og regler om hvordan man skal oppføre seg? Det er slik mobbing oppstår i dagens samfunn, når du avviker fra de fleste så blir du fort offeret. Men Per og Harald skal faen meg få respekt av meg! Bra gjort gutta!

    • Liker 1
  7. Hei,

     

    Jeg prøver å koble meg til VPN server men får en feilmelding 628. Men når jeg går til egenskaper og sikkerhet, og endrer datakryptering type til "ingen" eller "valgfri" så funker alt uten problemer. Men det går vel utover sikkerheten? Hva kan jeg gjøre for å beholde "krev kryptering" og fortsatt ha tilgang til internett?

  8. Jeg har siden One x kom ut byttet HTC telefon hvert år, men her ser jeg at jeg faktisk ikke gidder.

    M9 kontra M8 har ikke de alt for store forskjellene.

    Du får et bedre kamera i daglys og den er ikke like glatt som M8, det er kanskje de største forskjellene. Utover det så er det ubetydelige forandringer for daglig bruk.

     

    Forstår heller ikke hvorfor de plutselig satte av og på knappen på siden?

    Av praktiske grunner fordi mobilen er veldig lang og det gjør at det blir vanskelig å nå av og på knappen med en hånd.

     

    QHD skjerm tar bare strøm. Overhode ikke vits å ha det på en 5.0" skjerm.

    Den har ikke QHD og det synes jeg er bra også.

  9. Tja det kan jo være forskjellige grunner for det. Det er jo ikke slik at iPhone automatisk er det beste du kan få på mobilmarkedet og om en Samsungtelefon blir dyrere så er det null vits i å velge dem? Som man ser over så kommer jo blant annet kamera til å være desidert bedre enn iphone sitt.

    Det er jeg enig i men det er ikke like mange grunner som det var før. Spesifikasjonsmessig så er jo S6 en beast i forhold til Iphone 6 Plus men de fleste spesifikasjoner har ikke noe å si lenger. Det er for eksempel ikke så stor forskjell på 1440x2560 og 1080x1920 oppløsning på en så liten skjerm. I tillegg så får du jo bedre batteri med 1080p. Eller på 3gb og 1gb ram da ios er smoothere. Men selvfølgelig så kommer da på personen og hans behov. Har man behov for et bra kamera så er det bra å kjøpe S6. Men jeg føler at man får så mye mer av å kjøpe en Iphone 6 kontra S6. Den oppfattes av de fleste som mer premium(for eksempel vw=samsung, bmw, audi, mercedes = iphone), har lavere verditap, bedre design(subjektivt) og en fingeravtrykkleser som er i særklasse. Altså jeg har aldri hatt Iphone og vet ikke om jeg kommer til å kjøpe en i fremtid men det ser sånn ut. Sliter med å finne argumenter for å kjøpe en S6

     

    Edit: Ser i hvertfall ut at det er mange som har forhåndsbestilt den da:

    http://www.itavisen.no/nyheter/galaxy-s6-sjokktall-20-millioner-enheter-forhåndsbestilt-361429

  10. Jeg sitter her og tenker på hva som har skjedd i smarttelefon markedet. Samsung har jo hatt en tendens til å være billigere enn Iphone men nå har jo alt snudd, nå koster de like mye. Hvorfor skal man da kjøpe en Samsung ovenfor en Iphone med mindre man er veldig integrert i android og brukt mye penger på den? Jeg vil påpeke først at jeg har aldri eid en Iphone og har vært skeptisk til den da den har vært relativt høyt priset i forhold til sine konkurrentene på Android siden. Men nå er det jo ikke slik mtp Samsung. Nå kan man selvfølgelig mene at android er et mer åpent system og man kan gjøre mer enn på ios men spiller det en stor rolle for en vanlig bruker? Jeg er generelt skuffet over det Samsung har kommet med men så sier jeg på ingen måte at det er en dårlig enhet, det er den langt i fra. Men at man skal betale like mye som for en Iphone... det fatter jeg ikke.

  11. Nå er jeg mektig imponert over Samsung det viser bare at de kan om de vil. Jeg har eid både s2 og s3 og det som irriterte meg mest var at de var så sene med oppdateringene at det var helt håpløst. I tillegg til touchwizen så var det no go for Samsung. Derfor har jeg kjøpt meg en HTC One M8 men nå viser det seg at galaxy s5 eiere vil få lollipop først... Jeg misunner dere.

  12. Å sette penger inn på en BSU-konto er noe av det lureste du kan gjøre og det er anbefalt at du fyller den kontoen aller først. Altså kr 25 000 første virkedag i januar. Når det gjelder sparing på en sparekonto så kan jeg skuffe deg for i utgangspunktet så sparer du ingenting. Ja, det kommer an på innskuddsrenten du får hos den banken du er kunde i men som oftest så beholder du bare det beløpet du setter inn i banken etter justert inflasjon. Altså bankinnskudd er for risikoaverse mennesketyper og du må spørre deg selv om du er en sånn en. Når det gjelder sparing i aksjefond så må du kunne tåle en del tap. Det er ikke gitt at du vil tjene mer på det enn på en vanlig sparekonto men sett fra historien så vil du det. Hvis du skal investere i aksjefond invester langsiktig. Nedbetaling av lån er ofte lurt men du må regne litt på det.

×
×
  • Opprett ny...