Gå til innhold

Martinaleksander

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Martinaleksander

  1. Altså, leser folk artikkelen i det hele tatt? Står at man ikke MÅ restarte men man må få ny forbindelse som man også kan få gjennom flymodus. Seriøst, 12-åringer klarer å forstå dette, men ikke voksne folk. Flaut!

     

    For det andre så forstår jeg chili godt. Folk her bruker jo hundrevis av gb i måneden. Er jo helt sykt. Bruker telefonen som et streaming abonnement? Godt at Chili slår ned på dette. Folk får bruke kobberlinje eller leie god gammeldags DVD om de har behov for å bruke MOBILdata til dette. Alle andre får jo en dårlig opplevelse på grunn av enkelte personer makser linjekapasiteten 24/7.

    • Liker 1
  2. Klarer ikke å ha sympati med Apple her. Ikke har de (Apple) til min viten hjulpet noen ting med CMDA patenter/utvikling.

    De oppfører seg ekstremt hyklersk, da de driver med det samme selv. Både med app-store (ingen andre muligheter for app'er) og ved stopping av non-apple reparasjons-butikker.

    Se saksøkning av den norske reparasjonsbutikken, og tilsvarendes de har gjort

     

    For det første så er AppStore laget slik at det ikke skal bli fullt av søppel slik som på PlayStore. For det andre, nei vent, jeg tror vi starter med det første, så kan du tenke litt over det.

    • Liker 1
  3. Jeg har iphone nå, men vurderer om jeg skal ta en annen produsent neste gang jeg trenger ny telefon.

     

    Begrunnelse: I den siste uka har jeg forsøkt å legge inn en egen ringetone på telefonen foruten de forvalgte man får fra apple, og de tulletonene man får kjøpt i itunes.

     

    Metoden er som følger, som burde være mye enklere: Finn låten du vil ha, rediger ned til 30 sekunder maks via itunes, konverter til AAC format, flytt låten fra vanlig mappe du må søke opp på laptopen (ja alt må gjøres via en pc/mac), kopier filen til skrivebordet. Gå inn i kontrollpanel og fjern haken på alternativet "skjul kjente filetternavn", velg så låten du vil endre og høyreklikk, gi nytt navn. Endre filetternavn fra M4A til M4R. koble så telefonen til pc/mac. Be til gud om at det ikke blir tilkoblingsproblemer på veien. Åpne itunes. høyreklikk så på filen du vil kopiere. Kopier, gå inn på telefon i itunes, finn de tre vannrette prikkene i høyre øverst i vinduet. Velg lim inn. Synkroniser så med iphone. I teorien skal det gå lett nå og velge låten fra listen i iphone, men hos meg får jeg aldri synkronisert likevel.

     

    I android? Finn låt i mange formater. velg som ringetone..

     

    Å velge en egen ringetone i en iphone føles litt ut som den tiden da jeg hadde en sony p800 i 2002 da jeg måtte gjøre noenlunde samme metode for å velge egne ringetoner. Nesten.. Det var litt enklere. Jeg vet at argumentet til Apple er at de nå tjener litt mer penger på mikrotransaksjoner, men om de vil beholde meg som kunde så bør de gjøre det litt mer lettvint å velge noe så enkelt som en ringetone!

     

    *edit* La inn noe klaging..

     

    Okey. Du er der ja. Bytte telefon fordi du ikke kan få ringelyden du ønsker deg. Det er bare å kjøpe deg en 10 år gammel telefon med mono-lyder, får dem til 500kr på Finn.no. Eller så kan du kjøpe deg en Android. Der får du ikke bare et stort utvalg av egne ringelyder men du får også et udatert operativsystem med svak sikkerhet.

     

    Vi andre er mer opptatt av andre ting enn ringelyden.

    • Liker 2
  4. Mobilprisene har blitt spinnville, uten at det har skjedd fælt mye med selve telefonene. Litt mindre rammer, raskere cpu og mer minne frister ikke meg til å legge 8000 pluss på bordet for en telefon. Fikk meg en S7 til 1400 kr denne uka, og jeg ser virkelig ikke hva som gjør at en nyere telefon skal koste 8-13.000 kr.

     

    Har i det siste brukt en iPhone 7 som er 2 år gammel, og klarer heller ikke å forstå hvorfor en nyere iPhone skal koste 11.000 kr. For litt mer skjermareal og litt bedre prossessor? Nei takk.

     

    Når man ikke vet bedre, så har man ikke vondt av det. Tror ikke du skal ta deg et stup-dukk inn i mobilteknologiene. Tror heller ikke du har så stor forståelse for at mange jobber på mobilen, eller har et inntrykk av hvor mange timer på mobilen en gjennomsnittlig nordmann bruker på mobilen.

     

    Å bruke 5 timer på mobilen hver dag er ikke overdrevent mye. Kanskje greit å ha litt mindre rammer, litt raskere cpu og mer minne da? Kanskje?

     

    At du ikke i det hele tatt vet hva Face ID er for noe, sier jo ganske tydelig at du har en iPhone 7.

  5. - iPhone 8 klatret opp på Telias liste over mest solgte mobiler i oktober, og havnet på en tredjeplass – kun slått av iPhone Xs (2) og iPhone Xs Max (1).

     

    Ironisk at du nevner dette i samme kontekst med at det går "dårlig".

     

    - Hvis ikke Apple klarer å snu det fallende iPhone-salget kan de ha et enormt problem innfor neste års lansering.

     

    At det asiatiske markedet har en nedgang betyr neppe at det er et "enormt" problem for Apple. Tror du de finner opp neste års modell noen måneder før lansering? Å hjelpes.

  6. Har tidligere jobbet med å bytte glass på tlf så har sett og selv erfart at nyere tlfr knuser lettere, de eldre galaxy tlf tålte mye mer enn de nye.. men kansje ikke så rart når de skal krølle glass rundt på siden av tlf.. 

    Jeg vil nok tro dette er gjort bevist i fra produsentene. Det er jo et faktum at veldig mange bare kjøper seg en ny tlf når den "gamle" blir ødelagt, å hva skjer da? produsentene tjener mer penger. Gorilla glass versjon 20 kan du nok ikke se for hardt på før det knuser, 

     

    Kan de ikke bare lage et forbanna tlf glass som ikke knuser, teknologien er der og har vært der lenge, men er viktigere med 6 kamerar enn å bytte ut et glass som sprekker i lomma om man slipper en fis.. Men det ville jo vært krise tenk om folk ikke byttet ut tlf vært år :O

     

    Produsentene har funnet en måte å dra mer penger ut av forbrukerne på så er nok lenge før vi ser glass som ikke knuser.

     

    (Ja jeg vet det finnes tlf som har bedre glass, feks den motorola tlf, sikter mer til top modellene)

     

     

     

    Dette er tull. Produsentene lager ikke telefoner for at de skal knuse enklere som en årsak. Apple er eneste produsenten som legger til rette for at telefonen skal repareres og være enklest mulig til å reparere. Samsung har vært billig plast-telefoner som har gått i søpla enn å bli reparert. Nå er de over på glass dem også. Huawei har mindre skruer i hele telefonen enn i skjermen til en iPhone og har flere lag med lim.

     

    Produsenter følger markedet, og folk flest som bruker 10k+ på en telefon ønsker en telefon av kvalitet, som kjennes og føles godt. Dette får man med glass og ikke med plast.

     

    Til slutt; klarer du ikke å passe på telefonen (les knuser den) så må du kjøpe deg beskyttelse rundt telefonen. Jeg har aldri brukt deksel eller skjermbeskytter og aldri knust en telefon, og jeg har hatt bla. iPhone X og har XS Max nå. Jobber med å reparere telefoner.

  7. Jeg vet ikke om noen reparatører som kan garantere tetthet etter reparasjon. Umulig som maunelt håndtverk.

     

    Til og med produsenter garanterer ikke at telefonene er vanntette, da kommer nok heller ingen eksternt verksted til å garantere for dette. Drar du et sted som utfører reparasjon med kvalitet, så setter dem på gummiteipen rundt kantene under skjermen som gjør den vanntett. Den teipen går 100% rundt skjermen og er tilpasset typen telefon/skjerm. Dette får man nok ikke ved å dra på billig-sjapper.

  8. Med stor risiko og mangel på reparasjon i ettertid, høy pris og nydelige konkurenter, så er jeg ikke overrasket over dette. På meg så blir det antakelig vis Nokia i neste runde for eksempel, å leve uten å bry seg om apple blir enklere desto mindre irritasjoner de fikser opp i. For du vet jo: "Tenk Annerledes".

     

    Mangel på reparasjon i ettertid? iPhoner er nesten de eneste telefonene du kan reparere i 2018. Ja, det går an å reparere gluegate telefonene fra Huawei, men det er mer lim enn det er skruer. I tillegg kan du se på verksteder rundt omkring som reparerer iPhoner. Jeg har enda til gode å finne Samsungspesialisten, hvorav man har eksempelvis Applespesialisten.

     

    Android-telefoner er laget for å gå i søpla når de ryker, og hvis du ikke tror det er det kun fordi du ikke jobber i bransjen. Serviceverksteder bytter telefonene i en erstatningsenhet tvert.

    • Liker 2
  9.  

    Synes det er rart at ikke Apple gjør det mulig å velge mellom iOS og MacOS tilpasset nettbrett. Det burde vel ikke være en så stor jobb og implementere dette?

     

    Tror de ville solgt mange tablets til de som for eksempel jobber mye på farten men som trenger en "fullblods" pc til jobbrelaterte ting da.

     

    Så utrolig enig i det du sier. Fatter det ikke selv

    Nettopp fordi dette er et nettbrett og ikke en PC. Forstår dere ikke forskjellen? Lurer du på hvorfor en iPhone ikke har PC-OS også? En iPad er nettopp en iPhone med større skjerm, nesten identisk hardware.

     

    Kjøp deg Macbook om du er ute etter en PC. Det er en tablet uten touch med tastatur og PC-OS. Skulle du brukt en iPad til jobb så ville 9/10 brukt et eksternt tastatur. De har laget Air for å ha en lett PC på farta.

  10. jeg ville nok heller kjøpt kina mobil istedenfor samsung\huwei med mindre jeg har testet den før kjøp

     

    Huawei fra Kina.

     

     

    Merkevare er kjent for å være overpriset, at folk er idioter sier ingen ting om verdien.

     

    Definer overpriset. Det er en individuell mening. Ved en iPhone så blir feil på telefonen fikset med en oppdatering som regel noen dager etter, hva med Android? Du vet, det gratis operativsystemet fra Google som blir prioritert på Pixel lenge før andre telefoner.

     

    Ved å kjøpe en Kina-telefon, som du nevner, eller eventuelt en Sør-Koreansk en, så viser det seg at oppdateringer kommer svært sjeldent. Totalt er det under 30% av Android-telefoner som har Android 8. Og nå er Android 9 lansert. Tallene har sikkert endret seg etter at Huawei lanserte Mate-telefonen, men det er under 10% av Android-telefoner som har den siste Android 9.

     

    Tidligere i år så ble flaggskipet Huawei P20 Pro lansert. Får de telefonene Android 9 nå? Nei. Også kan man snakke om kryptering og sikkerheten. Det finnes software som kan dekryptere informasjonen til Android-diskettene før i det hele tatt telefonene får siste oppdatering.

     

    Skal du spare penger på mobil er det viktig å vite hva av kvalitet som blir kuttet for at du skal spare penger.

  11. Apple presenterte vel litt skuffende forventede salgstall for neste kvartal.

     

    • 2014: $42.1 billion
    • 2015: $51.5 billion
    • 2016: $46.9 billion
    • 2017: $52.6 billion
    • 2018: $60+ billion

    Wall Street analysts forecast that Apple will report $61.5 billion revenue, above the midpoint of its guidance, and earnings per share of $2.78, according to 32 estimates averaged by Yahoo Finance

     

     

    Ikke veldig skuffende tall, ei heller ikke veldig flatt som Tek skriver, men blir dumt å lage artikkel om dette noen dager før vi kan kjøpe XR.

    • Liker 1
  12. Kanskje Tek blander litt. Apple presenterte vel litt skuffende forventede salgstall for neste kvartal.

     

    Tek skriver også "Blir dyrere å være Apple-kunde"

    Det blir også dyrere å være Samsung-kunde og Huawei-kunde. Dette unnlater man å skrive. Samsung sin Note 9 med sitt utdaterte gratis Android-operativsystem kostet omtrent like mye som iPhone X.

     

    Det er så mange faktaer som ikke kommer på bordet når man snakker om Apple og pris. Du får mer verdi for pengene ved å kjøpe en Apple-telefon, det viser trade-in-verdiene på iPhoner kontra Samsung og Huawei. Det er 20-30% av original kjøpspris i forskjell etter 1 år mellom Apple og Samsung sine telefoner. Det vil si, sparer du 2000kr på å kjøpe en billigere Samsung-telefon så viser det seg at du taper mer penger på dette enn hvis du hadde kjøpt en dyrere iPhone, når tiden er inne for å kvitte seg med denne.

     

    At Apple slutter med sine salgstall er forståelig. Folk leser også at en iPhone koster typ 500 USD å lage også ser de at en Huawei koster nesten det samme, men Apple koster noen tusenlapper mer. Det folk ikke tenker over er at Apple bruker millioner-milliarder på å utvikle sitt eget OS og funksjoner. For å kunne vite hva som er kvalitet så må man først forstå hva som er kvalitet. En limet skjerm slik som Huawei, en telefon med mindre skruer enn i skjermen på en iPhone, er liksom mer kvalitet fordi de lokker med høy GHz.

    • Liker 1
  13. Leste du artikkelen? Hva er fake?

     

    Ja, i artikkelen står det "Til tross for at Apple ikke selger flere iPhoner"

    og: " Apple har altså for første gang ikke solgt flere iPhoner enn tidligere."

     

    Men hvis vi sjekker litt opp i dette:

    Best Fourth Quarter Ever Today Following iPhone XS and iPhone XS Max Launch

    Og som jeg skrev, solgt flere telefoner dette kvartalet enn i fjor, og det er en ny modell som ikke er til salgs enda.

     

    Dette blir litt som at BMW skal selge en ny modell og rett før den nye modellen selges her i landet så skal avisa skrive at det er flatt BMW salg.

    • Liker 1
  14. Jeg byttet fra Android til iOS for mange år siden. Og har ikke sett meg tilbake. Men etter å ha tenkt litt på saken gjennom helgen så tror jeg joggu jeg bytter tilbake til Android neste gang jeg skal ha en telefon eller surfeplate.

     

    Når Apple viser en så til de grader forakt for kundene sine at det nå snart bare blir "de rikeste av de rike" som får handlet hos de, så ser jeg ikke lenger poenget med å gi de også av mine penger.

     

    Skulle ønske fler gjorde det samme. Altså å sluttet å handle Apple sine enheter en stund. For å vise Apple at dette er en uting. Men det er jo helt i tråd med Trump sin tankegang da. Så overraskende er det jo ikke. Han har jo en liten hånd nede i de fleste bukser "over there".

    Fint hvis du kan presisere hva du er misfornøyd med enn at fokuset ditt skal være å nå ut til folk med din rene misnøye.

    Er du misfornøyd med produktet i sin helhet så er det bare å bytte vekk. Har du problemer med telefonen i seg selv så er det forhandler og serviceverksted som skal hjelpe deg. Det er ofte den flaskehalsen i dagens samfunn som skaper misnøye mellom produsent og kunder.

    • Liker 1
  15.  

    Oioioi, hva skal de bruke som unnskyldning for å kaste ut kunder nå da? :)

     

    Kaste ut? Har ikke fått testet abbonementet, men skulle gjerne gjort det med UHD episoder fra netflix, brent gb'ene fort..

     

    Håper det blir, vet flere venner som trenger det ettersom og få satt opp fiber i ødemarken koster flesk mens bruken på gb'en demmes er på over 200-300 gb i/mnd.

    200-300gb i måneden, tegner meg et bilde at det ikke er så mye annet å gjøre der borte før snøen kommer.

     

    Jeg bruker mobilen hver dag, mye på jobb, ca. 5-6 timer totalt med effektiv bruk, og jeg bruker i underkant av 20gb i måneden.

     

    Nå streamer ikke jeg serier på mobilen, det har jeg TV til, men forstår at det blir et problem for Chili når folk skal bruke sitt mobil-abonnement til å supplere nett til PC, TV og alle andre enheter enn mobilen for å bruke abonnementet til Netflix.

     

    Veldig synd at folk skal bruke mobilen som en hotspot ruter, det ødelegger for alle andre som bruker mobilen til ikke-ekstreme tilfeller. Bor du så langt på landet at selv koaksialkabel ikke kan laste ned en film eller serie, så må man holde seg til gode gamle DVD'er..

    • Liker 1
  16. "Mate 20 Pro er sannsynligvis den ene telefonen du bør se etter i butikken denne høsten og vinteren"

     

    Unnskyld, hva sa du? Det er kun 1 telefon man burde se etter, og det er en kinesisk android telefon? Beklager, du mistet meg før du i det hele tatt startet. Her er det ikke mange faktorer inn i bildet. Det er mest fokus på kamera, som at alle er instagram-avhengige. Snakker om at 4200mAh er så sinnsykt stort at du glemmer å lade. Har du glemt Samsung S9 i slengen mens du glemte å lade? Det er andre telefoner lansert nylig med dobbelt så mye batteri som Huawei og dere sier at Huawei sitt er enormt? Beklager, dere har mange bra tester men her har dere fokusert på helt feil områder og glemt en hel mange faktorer. Sløvt arbeid. Halve testen handler om kameraet. Hvorfor betaler man for en fingeravtrykksensor i skjermen når man har ansiktsgjenkjenning som fungerer? Er det liksom jævlig bra å betale for den funksjonen i telefon-prisen når du sier selv at det ikke er noe særlig vits? Hvor mye penger har Huawei brukt på dette? Kunne telefonen vært 1000kr billigere uten denne unødvendige funksjonen? Ikke er det trygt heller. 1/50.000 på fingeravtrykk kontra 1/1m på ansiktsgjenkjenning. Hadde ansiktsgjenkjenningen fungert optimalt så hadde de aldri trengt fingeravtrykksensoren, så her motsier man seg selv.

    • Liker 2
  17.  

    Syns denne er litt unødvendig, hvorfor bruke tid på denne modellen da Ulefone Power 5 blir heller vurdert?

    Hva å skrive hvorfor iphone X eller ligdene har vesentlig bedre batteri selv for lavere kapasitet.

     

    Hvordan teknisk quick changer er forskjellig fra dash og power delivery.

    Syns tek.no kvalieten har falt, man må over på tek ekstra.

     

    Iphone x kommer ikke naer i batteritid det kan jeg garantere uten å ha sett den. Hvorfor en mobil med 13000mah? Blir irriterende stort å tungt. Er godt fornoyd med 5000mah 6000 er mer en nok for alle. Iphone sine 3000~ er bare tullete.

    3000mAh holder en hel dag. Har jeg lyst til å ha en mye tjukkere og tyngre telefon slik at den kan holde i 6 eller 12 timer mer? Nei. Og det har ikke Apple lyst til heller. Har du så stort behov for strøm så kjøp deg en powerbank, så kan du velge om du vil drasse med deg stort og tungt eller ikke, istedenfor å ha dette integrert i telefonen.

    Forøvrig så ser denne Ulefone'n ut som om den henger 10 år etter. Veldig veldig lite spennende med denne. Det er akkurat som Huwaei. Lokker med store tall på sin nisje men alt annet er dårlig.

  18.  

    Du vet vel at hvis du sender en iphone til reprasjon så får du mest sannsynlig en annen brukt en tilbake, såkalt refurbished, riktignok skal front og bakdeksel være byttet men er fortsatt en brukt iphone

    Det er ikke sikkert, så sant ikke hovedkortet eller flere deler er defekt.

    Da kan mobilen tenkes å bli skrotet mens de lager ny.

    Men reprasjon kan ta sin tid i verstefall 90 dager.

     

    Problemet med iphone X og nyere mobiler de er limt istedenfor skruer og clips som gjør det ekstra vanskelig å ungå riper og skader hvis man åpner mobilen. Riktignok det som gjør mobilen vanntett.

    Vær så snill a. Ikke snakk om ting du ikke har peiling på. #fakenews.

     

    iPhone X har adhesive teip for å hindre vann. Det samme har iPhone 8 og iPhone 7 også. Bunnskruene har blitt lengre, ikke byttet ut.

     

    Forøvrig er det vann- og fuktsensor i iPhoner, for dere andre som lurte. Det er neppe i billigere Kina/Korea-telefoner. Der er det forøvrig veldig mye lim også.

  19.  

    Mangt og mye dreier seg vel om å skape et marked for innbilte behov, slik at kundene kan ledes fram som sauer i en innhegning til å betale for noe de egentlig ikke har bruk for. Kanskje på tide å hente fram igjen Apple's gamle slogan "Think different".

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/Think_different

    Største problem med apple er de ikke lager ting for gjenbruk, er bruk og kast, man betaler dyrt og software oppdateringer sluttes etter 2 år. eller kanskje litt lengere. Liten lagringsplass er vel ikke eneste årsak.

     

    Noen som har informasjon om iPhone SE 2? Skulle dukke opp senere? Kommer den med 512 GB lagringplas til en pris under 5000 kr er et god konkurent mot billig telefone og usb3 og esim.

    Slutt. Å. Spre. Løgner.

     

    Du har overhodet ikke kunnskap om det du snakker om. Finner du disse faktaene et sted eller bare dikter du det opp på farta?

     

    Apple sine iPhoner har STØRST verdi av alle konkurrenter i markedet. Trade-in verdien er på ~70% etter 1 år hvor Samsung sin verdi er på rundt ~50%.

     

    Apple har designet alle iPhoner til å kunne repareres enklest mulig. På de aller fleste modellene kan man løsne på noen skruer og koble av kamera, ladeport, skjerm, antenner, kabler og det aller aller meste. Ta Samsung som et eksempel: igjen-limet! Vanskelig å komme til, ikke produsert for å repareres men produsert for å gå i søpla!

     

    Neste gang du skal uttale deg om noe så sjekk opp fakta og slutt med fake news. Hadde Trump sett deg nå ville du aldri fått visum til Amerika :-)

×
×
  • Opprett ny...