Gå til innhold

LisaE

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LisaE

  1. Jeg, intet unntak, lar meg lede og lure, la meg innrømme det.

    Men jeg VET at det er det som skjer og ut i fra det kan jeg ofte ta bevisste valg. Hvis jeg vil (:<

     

    (Jobber med saken, alle som er oppdratt i vestlig kultur burde vite at vi fikk det inn med morsmelka. Uten å skylde på foreldregenerasjonen, da de, med tidligere generasjoner har vært med på "moroa").

     

    Mine spørsmål er;

    -Har du noen gang kjøpt noe som du trodde skulle gi deg et bedre og innholdsrikt liv -på lang sikt? I tilfelle ja, hva da?

     

    -Hva er et bevisst valg for deg?

     

    -Hvis noen har en annen oppfatning enn majoriteten og du deler denne. Har du noen gang sensurert deg selv og din tanke/ide/mening i frykt for mennesker som lever tilsynelatende i "normen"?

     

    Jeg innser at dette kan være "ja og nei"-spørsmål -utdyp gjerne hvis du har lyst :)

  2.  

     

    RSD har vært lenge i bransjen, leeeenge før denne fyren ble med. Og de har et godt rykte meg bekjent. Jeg har fått mye ut fra den gjengen der selv.

     

    Ja, dette startet jo med Owen Cook eller Tyler Durden som han likte å kalle seg back in the days. Han har nå gått over til å jobbe med Anthony Robbins - "Guden" av selvutvikling i US.

    Så vidt jeg vet trakk han seg ut av RSD og overlot det til, blant annet Blanc. (Owen selv ble far til et par unger og det endret _kanskje_ hans perspektiv på livet).

     

     

    Har ikke fått med meg dette. Noe nytt? Vet jo at han er mer over i selvutviklingsbiten om dagen.

     

    Noe nytt vet jeg ikke - selvutvikling kan vel ikke sees på som et beskyttet fagfelt, så det som er "nytt" innenfor det segmentet, må i så fall være det du selv gjør research på :)

  3.  

    Syklister når det eksisterer gang- og sykkel(!)vei.

    Gang- og sykkelveger er lagd for gående og barn. De er generellt sett ikke egnet for sykkeltrafikk. Dette fordi:

     

    1. De blander gående og syklende trafikk (Hastighetsforskjell på 4-8x, mot en hastighetsforskjell mellom bilister og syklende på 2-4x)

     

    2. Siktlinjer, kryssutforminger og utkjørsler er lagd med tanke på gående og gangfart, for syklende medfører g/s veger sterkt økt sannsynlighet for påkjørsel av bil.

     

    3. Trafikk på slike veier får vikeplikt for alle (Inklusive trafikk som kommer bakfra på paralellveien) i alle kryss, de er derfor kompromittert med tanke på fremkommelighet.

     

    4. Ankomst til og fra g/s veger er slettes ikke alltid lagd slik at man kommer seg frem dit man vil på en rasjonell måte. mange g/s veger er også bare ganske korte veistubber og medfører risikable manøvre for å komme seg av og på.

     

     

    Kanskje du burde sette deg litt inn i andres situasjon før du kritiserer. Du ser ikke så mange syklister som avkrever bilistene å holde seg på motorveiene. Selv vegvesnet anbefaler syklende å holde seg til vegen:

    http://www.vegvesen.no/Om+Statens+vegvesen/Media/Siste+nyheter/Vis?key=219894

     

    Ingen kritikk ment herfra, bare god gammel klaging! Ikke ta det personlig.

  4.  

    Finnes det artsfrender som føler seg fristet til å "vaske" syklister litt i forbifarten, med vindusspylervæske?

    Jeg har blitt utsatt for dette, heldigvis hadde jeg på meg et par briller den aktuelle dagen..

    Dessverre for taxikusken måtte han stanse i rundkjøringen drøyt 50 meter senere.

     

    Resten av hendelsesforløpet egner seg ikke for formidling her.

     

    Godt å høre at du var beskyttet. Får håpe du følte deg noenlunde justified :)

  5.  

     



    Har du tenkt på at hat og kjærlighet også må vær et resultat av årsak/virkning?


    E. Kant snurpet ganske bra inn kausalitet da, i alle fall det vi kjenner til fra nyere tid.

     



    Det du skriver her, og det jeg svarer ble og forutbestemt på samme tidspunkt. ;)


    Et godt argument det. Men vi kunne ikke vite HVA vi kom til å skrive, så det i seg selv sees på som et avvik?
  6.  

     

    Hvilket understreker en inkompetent gudeskikkelse. Burde ikke slik forvirring vært forutsett eller i det minste rettet opp i ettertid av en allvitende og omnipotent gud?

    Nei, dette gjelder en hvilken som helst tekst. Eller en hvilken som helst uttalelse, om du vil. Alt har rom for tolkning. Det er ditt valg om du tolker i beste eller verste mening. Men hva du velger sier om hva som bor i deg. Som det står skrevet: Noen er skapt til ære, andre til vanære.

     

     

    Mitt poeng er at dersom bibelen faktisk er et budskap som gud ønsket å gi mennesket, så burde det vært mye mindre rom for tolkning.

     

    Men så mye tolkning er det da ikke; en hevnende Gud, som laget helvete. Enten tror du og skal til himmelen eller så er du ikke-troende og skal du til helvete. Enkelt. Min subjektive oppfatning.

  7.  

    Finnes det artsfrender som føler seg fristet til å "vaske" syklister litt i forbifarten, med vindusspylervæske?

    Jeg bare lufter tanken!

     

    Det finnes massevis av folk som gjør det, og det er en uting.

     

    Akkurat. Jeg bare luftet fristelsen her, godt å vite at andre har tenkt det samme. Synd å høre at det faktisk er blitt gjort (kan jo ikke være helt sunt eller forsvarlig trafikkmessig).

  8. Syns det er artig at enkelte synes at 50-500 individer representerer 7 milliarder mennesker.

    Sier meg enig med deg.

    Når det kommer til statistikk, viser jeg sunn skepsis. Som jeg gjør til det meste vi får servert av politikk og forskning etc. Det er aldri noen som har spurt meg hva jeg synes ;)

    • Liker 1
  9.  

    Hvor langt strekker egentlig determinisme seg, det lurer jeg på.

    Tilbake til tidens begynnelse, dvs alt, inkludert hva du hadde til forkost idag, ble bestemt det første millisekund av det "Big Bang".

     

    Interessant det.

    Men hvorvidt det strekker seg i form av emosjoner og hvordan mennesker tenker? Da kan man trekke en konklusjon ut fra denne tesen, om at alt vi foretar oss OG lager av tankevirksomhet er forutbestemt.

  10.  

    Dessuten, dersom du angrer om noen år; hull i ørene fra frisørpistol gror aldri ordentlig igjen! (Erfaringsmessig snakket).

     

    En piercing derimot, når du tar ut smykket vil det danne seg nytt vev og gro igjen "forholdsvis" pent etter en stund :)

     

    Billig er ikke alltid bra, gå for kvalitet og gjør litt research!

     

     

    Helix som jeg fikk hos frisør når jeg var 14 som ble tatt ut noen år senere har da grodd helt fint, og er heller ingen merke. Så akkurat det kommer vel ann på personen.

     

    Men fremdeles, hold deg unna frisør.

     

    Gode greier! Vi er alle forskjellige. Men ja, ikke gå til frisør er vel gjengangeren her.

  11. Så lenge det er snakk om B-preparater (svært avhengighetsskapende, som du sikkert vet) og SSRI som kan gjøre ganske mye med hodet over tid, ville jeg tatt kontakt med fastlege for en seponeringsplan.

    Dersom du ikke opplever å få hjelp der, finnes det lavterskeltilbud i alle kommuner i Norge, med (p)sykepleiere og andre fagpersoner. Da tar du kontakt med helsetjenesten i kommunen du bor i.

  12. Hei.

    Tittelen beskriver vel det meste. Har lest mye på å stifte ENK kontra AS, men finner aldri helt fram til tydelige forskjeller og mengde papirarbeid, overskuddsskatt og så videre.

     

    Hvor mye papirarbeid er det egentlig forbundet med et AS kontra et ENK, og hvor ofte må papirarbeid sendes inn, og hvor mye av papirarbeidet kan gjøres selv? Er det mye større kostnader i et AS kontra et ENK med tanke på skatt og lønn for meg selv + 1 ansatt?

    Ta kontakt med et revisorselskap, de vil kunne gi deg gode svar.

  13. Jeg hørte en gang en person si at: Det å skaffe barn er en egosentrisk handling siden man bare er ute etter å tilfredsstille sine egne behov for å forplante seg. Faktisk er driften så mye sterkere enn at vi tar inn over oss at jorden har blitt et ganske elendig sted å bo på. Vi burde vel ikke unne våre barn det helvete som det ser ut til at vi er på vei mot med klimarot, krig, sult, sykdom, etc?

    Jeg hørte en diskusjon mellom to kvinner der den ene måtte forsvare sine motiver for å ikke skaffe barn, grunnet oven nevnte filosofi. Den andre kvinnen hadde 2 barn fra før. Hun kunne for alt i verden ikke tenke seg et liv uten barn.

     

    edit: feilstavet.

    Helt enig i at å få barn er en handling ut i fra egoet. Det er rett og slett en voksen som sier; "JEG vil HA".

    Alle barn; enten du har født de selv eller de er adopterte eller fosterbarn - de er bare "til låns".

    Det handler om at vi voksne skal hjelpe dem å bli gode voksne en dag.

     

    Det blir en større og mer krevende oppgave i det samfunnet vi har vært med på å skapt.

  14. Dessuten, dersom du angrer om noen år; hull i ørene fra frisørpistol gror aldri ordentlig igjen! (Erfaringsmessig snakket).

     

    En piercing derimot, når du tar ut smykket vil det danne seg nytt vev og gro igjen "forholdsvis" pent etter en stund :)

     

    Billig er ikke alltid bra, gå for kvalitet og gjør litt research!

  15.  

    Når man fordeler ansvarsområder i huset er det jo greit om den som har de strengeste kravene til noe får råde over dette selv. På den måten tar man kontroll over det og slipper konflikter. Selvgjort er velgjort.

    Noen mennesker så ekstremt lave krav at de da slipper unna med å gjøre ingenting. Noen gjør faktisk ting dårligere med vilje for at de ikke skal bli spurt igjen.

     

    Fra faunaen kjenner vi hunder og katter. Katter kommer og går, gjør stort sett ikke en dritt annet enn å sove og spise. Hvis de gidder, tar de imot litt kos.

    En hund derimot driter seg ut på din kommando; sitt, dekk, sitt bamse, hopp. De tar også på seg oppgaven å beskytte hele heimen i form av bjeffing, selv om huset er forsikret.

    Hvem er smartest.

     

    Når det kommer til spørsmålet; så kan det være lettere å kalle en spade for "forskjeller", som Vidor sier her.

     

  16. RSD har vært lenge i bransjen, leeeenge før denne fyren ble med. Og de har et godt rykte meg bekjent. Jeg har fått mye ut fra den gjengen der selv.

     

    Ja, dette startet jo med Owen Cook eller Tyler Durden som han likte å kalle seg back in the days. Han har nå gått over til å jobbe med Anthony Robbins - "Guden" av selvutvikling i US.

    Så vidt jeg vet trakk han seg ut av RSD og overlot det til, blant annet Blanc. (Owen selv ble far til et par unger og det endret _kanskje_ hans perspektiv på livet).

     

    Subjektivt sett er det er ikke noe nyheter i dette i det hele tatt! Og jeg kan jo bare snakke for meg selv.

     

    Media drar det opp som en sak, slik at vi kan sitte å diskutere og evt. ergre oss over denne mannen som har tatt egoet sitt og opphøyd det i annen.

    OG slik at vi som borgere kan fortsette å "sove", mens resten av verden kan fortsette med systematisk folkemord, utsulting etc. uten at vi behøver å bry våre små hoder med det.

     

    Når det er sagt, vil jeg fra en kvinnes syn si at det ikke høres spesielt forlokkende ut å bli "kvalt" ved første møte med en mann på byen.

     

    Helt subjektivt sett mener jeg Blanc er høy på seg selv og selger det som hakka møkk til unge, søte guttunger som bare ønsker seg et ligg.

     

    Om han bør nektes innreise, er vel et spørsmål om hans bidrag i form av arbeid er hensiktsmessig.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...