Gå til innhold

Nicolae

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Nicolae's innlegg in [Løst] Fikk parkeringsbot på ett felt som ikke var merket?! ble markert som svaret   
    Det hadde hjulpet om du hadde skrevet hva du hadde fått bot for. Men siden det er en offentlig plass regner jeg med at du har fått et parkeringsgebyr på 500 kr, og ut fra bildene har du vel fått det for og ikke ha fulgt bestemmelsen om urskive/maks parkeringstid.
     
    Det går klart og tydelig fram fra skiltingen (både ved innkjøringen og inne på plassen) at dette er en offentlig regulert vei/p-plass, altså gjelder bestemmelsene som er gitt i vegtrafikkloven med forskrifter (og de skal du kunne når du har førerkort) og trafikkskilter. Dette er gitt ved at det er brukt offentlige trafikkskilt.
     
    Skal du klage må du redegjøre godt for hva du mener er feil ved ileggelsen, ikke bare si at det var vanskelig å skjønne skilter, mangler bilde osv. Bilde er dessuten et dårlig argument, dommere tror mer på offentlige tjenestemenn enn sure bilførere, i ditt tilfelle også helt korrekt..
     
    I utgangspunktet gjelder skiltet som er satt opp i innkjørselen hele plassen. Fra skiltforskriften om skilt 552 (parkering): "Er skiltet plassert på eller ved særskilt avgrenset område, f.eks. parkeringsplass, gjelder skiltet for hele området".
     
    Men. Det ser ut som det er flere typer reguleringer/skilter inne på plassen. Det er bl.a. merket noen rullestoler i asfalten. Er det skiltet handicap-parkering der? Også kan det skimtes et parkering forbudtskilt på det ene bildet innerst på plassen. Poenget er at om skiltet i innkjørselen skal ha gyldighet på hele plassen kan det ikke være flere typer skilt/reguleringer der, da skal det i så fall skiltes med skilt 376, Parkeringssone, i innkjørselen. Utfra dette kan det se ut som at plassen er feilskiltet og at feltene i midten ikke er omfattet av skiltet som står i innkjørselen.
×
×
  • Opprett ny...