Gå til innhold

picatta

Medlemmer
  • Innlegg

    617
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av picatta

  1. Hvordan kan man være så "gal" å ta seg betalt for bilder tatt med et 6 år gammelt Nikon D3,jeg synes i det minste noen som skal ta seg betalt for dette burde kunne investere i et Nikon D3s.

     

    Ser trådstarter underkjenner et 8 år gammelt Canon kamera, så da er vel dette 6 år gamle Nikon kameraet i faresonen også.

     

    For IQ utgangspunktet på en 8 år gammel Canon INNTRO kamera og ett 6 år gammelt PRO Nikon kamera er helt likt!

    Hvis du noen gang har tatt bilder med 350-500 serien av Canon har du en forståelse for HVOR DÅRLIG KVALITET disse kameraene produserer mtp bildekvalitet. Kort sagt ELENDIG!

    Men det betyr ikke at bildene kan bli dårlige, men her klager trådstarter på komposisjonelle dårlige bilder, og bygger opp om usikkerheten sin på om dem faktisk er dårlige ved at fotografen brukte ett gammelt kamera.

     

    Legger man diskusjonen rundt utstyrsvalg her og heller fokuserer på resultatet i bildene kunne vi ha fått til noe mer konstruktivt for trådstarter!

  2. Er det flere her som ikke ser ut til å bli kvitt støv problemet på sin D600?

    Har hatt min på service 2 ganger allerede pga dette. Fikk tilbake kameraet nå på onsdag etter at det har vært på rundtur i Europa for fix i over en måned. Tok med kameraet ut på fototur i dag, og har kun byttet objektiv tre ganger siden onsdag.

     

    Slik ser støvsamlingen seg ut etter dagens fotoshoot....

    post-36746-0-70839800-1368214611_thumb.png

    Dette er jo ikke annet enn horribelt i mine øyne? :no:

     

    Tatt nytt bildet med annet objektiv og uten filtre denne gangen, f16.

    post-36746-0-11679200-1368215923_thumb.png

    Litt støv vil vel alltid forekomme, men å få en slik samling øverst i venstre hjørne så fort da?

  3. Veldig minimalistiskt og smått surrealistiskt det her. Du har gjort veldig mye bra med det bildet her. Hvor sanden kutter bildet er veldig bra plassert. Og det lille treet veier opp for stolen. Legger også merke til litt lens-flare som går mot stolen. Gøyal detalj =)

  4. I følge tester som jeg har lest yter RX100 bedre enn X20 jevnt over, men med marginale forskjeller. Må huske at sensoren til RX100 er en del større enn X20, og tar man med dette i betraktningene yter X20 veldig bra.

     

    Med en maks blender på 2.8 på lengste tele, gir faktisk X20 smalere DOF enn RX100. Det er slike småting som skiller de to.

     

    X20 ser ut som ett spennende reisekamera sammen med en ekstern blits =)

  5. Utrolig stilig resultat! Dette bildet skal du være fornøyd med ja =)

    Når det kommer til tips så er ødelegger gatelyktene noe av fargeharmonien i bildet, kanskje kunne bildet også croppes like før der vannkanten mot veien? Men likte virkelig blåfargen i sprekkene her!

  6. picatta, hvordan kan prisen på X100s være for høy? Den koster bare 3500kr. mer enn X100, lanseringsprisen er 500kr. under X100 og den er ikke kommet ut i butikkene ennå.X100 holdt seg ganske godt i pris for å være et dårlig kamera, X100s kommer til å holde seg på 9-10K lengre enn X100.Nå må Fuji få fingeren ut! Jeg vil ha min X100s nå!!!

     

    Den er ikke for dyr i seg selv, men jeg den er for dyr for lommeboka, der har jeg ikke 9000 kroner akkurat i dag nei :p

    Men 4500 til X20 ser ut som en lønnsom investering for familieturer =)

  7. Tror du bare du har et vanskelig utgangspunkt (bilde) dersom du ikke får til en bra hvitbalanse i ettertid med RAW. Ved å velge en ferdig hvitbalanse, justere kelvin og deretter kanskje rød/grønn skal man vel egentlig kunne redde det meste?

    Det var det bildet jeg tenkte på ja.

     

    TS skriver i sitt kompendium:

    "f/5.6 slipper inn halvparten så mye lys som f/2.8, samtidig som den resulterer i lengre dybdeskarphet. Det vil også kreve dobbel så rask lukkertid for å få lik eksponering på f/2.8 kontra f/5.6"

     

    Dette stemmer ikke.

    f5,6 slipper inn 1/4 mengden lys som f2,8 og man får 4 ganger så lang lukkertid på f5,6 vs. f2,8

    Det funker slik, tallen under er forholdet mellom arealene :

    f2,8=(2,8*2,8)= ca 8

    f4 = (4*4) =16

    f5,6=(5,6*5,6)= ca32

    f8 =(8*8) = 64

    osv

     

    Rart at ingen har sett denne feilen før, snodig når det til og med er komentert på første side uten at noen oppdager en slik stor feil når her er så mange kompetente lesere !

     

    Dette var jeg faktisk ikke klar over! men er en genial utregning som jeg garantert kommer til å få behov for =) Takker!

     

    [On-topic]

    Så over den prislisten og forslag til utstyr. Med tanke på innholdet antar jeg at brukermassen du sikter til har grunnleggende forståelse av foto og allerede har ett billig DSLR?

     

    For her er det viktig at du nøyaktig vet hvilken brukergruppe som er i ditt interesseområdet.

    Hvis jeg hadde sett en slik prisliste når jeg skulle oppgradere fra min 450D, hadde jeg mistet all tiltro til dokumentet ellers, rett og slett fordi den prislisten er så langt utafor mitt området, som på sikt hadde gitt meg inntrykk av at dokumentet ikke var tiltenkt en på mitt erfaringsnivå. Ett slikt utstyrsforslag må gjennspeile innholdet i dokumentet. Eventuelt kunne du ha satt opp flere alternativer, starter, erfaren, semi-pro. Jeg har aldri hatt behov for alt av utstyret på den listen, selv om jeg i enkelte tilfeller kunne hatt nytte av det, så går ikke kost/nytte faktoren mtp pris opp.

  8. Vet ikke om dette er nevnt, men på punktet om lukkeren illusterer bildet faktisk noe som ikke stemmer med teksten. Ett slikt bildet som dette lages ved en "lang" lukketid, men det er blitsen som fryser bildet.

     

    Vet ikke om dette er nevnt tidligere dog.

    Faktisk kan du se at det har vært brukt lengre lukkertid enn 1/1000 ved at melkedråpene ut mot kanten er uskarpe da det er minst mulig lys som treffer her.

     

    Men det ligner litt på dette:

     

    8534161021_79d34332a2_z.jpg

    Red by jonasbg, on Flickr

     

     

     

    Edit:

    Jeg leste ikke avsnittet under før jeg merket meg dette her på forumet, du har faktisk nevnt dette med blits og frysing av bildet. Men kanskje bytte plass på disse to tekstene slik at man ikke misforstår?

×
×
  • Opprett ny...