Gå til innhold

aglaea

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aglaea

  1. Men med tanke på at Olympus nå tar M5 ut av produksjon, så er det kanskje litt dumt å gå for det? Jeg tenker mtp kjøp av ekstrautstyr osv. Da er det vel gjerne bedre å gå for M10? Men den batterikapasiteten de oppgir (320 bilder) er det beregnet på live view? Jeg har ikke sett noe batterigrep for M-10, bare det vanlige ekstra grepet. Men tror kanskje jeg heller mot dette nå. Evt, bare gå for et standard speilrefleks, som ikke er for stort. Enten Nikon D3300 eller D5300, kanskje.

     

    Takk for hjelp iallefall! :)

  2. Om optikk er dyrere enn kamerahuset så er det jo ikke negativt.

     

    Optikken kan man ha i mange år, mens kamerahuset kan man bytte ut hvis man ønsker en nyere modell.

     

    De to zoom objektivene fra Olympus og panasonic som går til 300mm koster begge rundt 5000,- ny og det er de absolutt verdt.

     

    Jeg har selv Panasonic 100-300mm, bruker det nå på et Olympus E-M10 hus som jeg kjøpte for et par måneder siden og har tidligere benyttet objektivet på et panasonic G-5 kamerahus.

     

    Hvordan synes du Olympus er i forhold til Panasonic? Jeg var og så på Olympus M-5 idag og det virket veldig lite og lett, nesten for lite. Så kjapt på GH3 fra Panasonic nå, det virker som det har et bedre grep, og en god del bedre batterikapasitet?

  3. Ja, jeg har 42-150 på Olympus allerede, så det blir samme som på E-M10 osv. Men jeg vil helst ha litt større. Men er disse objektivene veldig dyre? Enkle å få tak i i Norge? Litt dumt å betale sånn 5000 kr for et objektiv til et kamera hvor kamerahuset koster 5000-6000, synes jeg.

    Men jeg var egentlig litt mer ute etter hvilket av disse kameraene som anbefales, eller andre tips osv:)

  4. Jeg har til nå brukt Olympus E-420 speilreflekskamera, og har vel hatt det i sånn rundt 7 år, så tenker at det er på tide med en oppgradering nå.

    Jeg har vært ganske fornøyd med det, særlig at det er såpass lite og lett i forhold til mange andre DSLR, og dermed blitt til at det har blitt med på en del turer osv. Men det er ikke før de siste årene at jeg har begynt å eksperimentere litt mer med andre funksjoner enn autofunksjonene. Så jeg vil vel si at jeg ikke er helt nybegynner, men langt ifra noen ekspert.

     

    Uansett, det er så mange ulike kameraer i "jungelen" nå at jeg blir helt ør.. Har blitt litt interessert i speilløse kameaer, ettersom jeg foretrekker kameraer som er litt mindre og lettere. Men samtidig virker det som en del av de er veldig små og lette, og jeg blir da usikker på hvordan stabiliteten og grepet i hånda er på disse? Jeg vil helst ikke bruke mer enn sånn 8000 på kamerahuset.. Har vel kommet frem til noen favoritter:

     

    Ettersom jeg har vært fornøyd med Olympus, og liker deres oppsett osv, så har jeg sett på E-M5 og E-M10. Men selv om disse har en del mer objektiver enn andre speilløse, visstnok, så synes jeg telelinsene ikke går særlig høyt opp? Høyeste jeg finner er iallefall 40-150.. Kan godt tenke meg en telelinse som går fra 45 eller 50-200 eller opp til 300.

    E-M1 virker jo fantastisk, men er dessverre litt for dyrt..:(

     

    Ellers har jeg også sett på Panasonic Lumix GX7, de skal jo også ha ganske bra objektiver i Micro FT?

     

    Og det siste jeg har sett på av speilløse er Sony A6000.

     

    Hvordan er disse sammenlignet med Canon EOS 100D f.eks?

     

    Håper noen kan hjelpe meg å bli litt klokere her..

×
×
  • Opprett ny...