Gå til innhold

emhb

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av emhb

  1. Gjør det! Lykke til! :)

     

    Jeg vil dog fraråde Explorius, da jeg reiste var det mye rot, og det virket som de knapt hadde kontakt med vertsorganisasjonen i USA. Der var det ikke mye som var på stell, og kontaktpersonen var ikke helt til å stole på. På den norske siden virket alt derimot veldig profesjonelt, og det var god oppfølging i forkant.

     

    Men uansett hvilket selskap det er, vil det nok være noen råtne egg som jobber på andre siden. Gå for den du får best magefølelse for.

  2. Anbefaler deg å holde deg unna storbyer. I Tyskland behøver du hvertfall et klistermerke som viser at bilen har "lavt utslipp" for å kjøre inn i bykjernene. Løste dette i sommer ved å parkere på park and ride-plasser utenfor byene, og ta tog inn til sentrum. Slapp å betale for parkering, og stresse med bykjøring.

     

    Ellers kan det være en fordel å ha en god bilforsikring, gjøre deg kjent med hvilke avtaler du har på veihjelp, i tilfelle noe skulle skje på veien.

     

    Også er det ganske gøy å bare være spontan, og plutselig svinge av på severdigheter som er skiltet langs motorveien. 

  3. Hei,

     

    Kjapt spørsmål.

     

    Har kjøpt flybilletter jeg ikke får brukt selv, på en tur/retur-reise innenlands om ikke så lenge. Da jeg ikke får brukt de selv, ønsker jeg å selge/gi de bort til noen andre jeg kjenner som har anledning til å reise.

     

    Er det nødvendig å betale for navneendring når det kun er innenlands? Når jeg har reist før, er det jo ingen som har sett på billetten eller legitimasjon for den saks skyld.

     

    Hvis ikke er det jo billigere å kjøpe en ny billett, enn å betale navneendringa på den andre.

     

    Takk på forhånd for svar,

  4. Taxi er billig i Polen (som alt annet)! Tur fra flyplassen til sentrum ligger på rundt 120 kr-140 kr i følge Wikitravel (http://wikitravel.org/en/Gda%C5%84sk).

     

    Men anbefaler Uber, som nevnt over her. Da slipper man å bli lurt. Ellers kan jeg nevne at buss fra flyplassen til sentrum koster omtrent 7 kr tar jeg ikke helt feil. Altså helt kurrant. 

     

    Solidaritetssenteret, med museumet anbefales. Veldig moderne museum, og sikkert like gøy for 40-åringer som det var for 20-åringer… ;)

    Ellers tok jeg også en gratis guidet-tur, som også anbefales. Usikker på om de tilbyr dette når det ikke er sesong, men mulig å sjekke.

    Mat og drikke er også billig, og jevnt over god kvalitet.

  5. Noen som har erfaring med Norwegian gavekort?

     

    På siden deres står det:

    https://no.norwegianreward.com/kundeservice/faq

     

     

    Gyldigheten på gavekort er inneværende år + 1 år fra kjøpstidspunkt.

     

    Betyr det at når jeg kjøper det som en julegave så vil det gjelde ut 2015 + 1 år, altså 1.1.2017? Dvs at hvis jeg hadde kjøpt det 1.1.2016 så hadde det vart 1 år lenger, dvs til 1.1.2018? Isåfall er dette et mye dårligere produkt rundt juletider....

    Hei,

     

    Det stemmer nesten.

     

    De er gyldig til 31.12, pluss ett år. Det vil si at om du kjøper det i år, er det gyldig til 31.12.16.

     

    Kjøpte et par selv, og de har utløp da.

  6. Hei,

     

    Håper det er noen reisevante som kan svare på dette spørsmålet mitt;

     

    Skal reise til Longyearbyen, og har bestilt billettene for lenge siden. Nå har det blitt litt endringer i planene, og jeg vil bli igjen i Tromsø et par dager, hvor flyet skal mellomlande.

    Hvordan er det når man reiser fra Svalbard og til fastlandet? Må man ut av flyet, gjennom toll og ut i avgangshall for å levere bagasje, for å så gå gjennom sikkerhetskontroll på nytt? Slik man må på utenlandsflyvninger?

     

    Hvis så er tilfelle, bør det jo i teorien være mulig å ta med bagasjen og ikke sjekke den inn på nytt igjen?

     

    Hadde satt pris på om noen kunne hjulpet meg :)

  7. Jeg syntes Boston var en kjempefin by! Mye roligere enn New York i hvertfall, så godt med en liten avkobling. Er du interessert i amerikansk historie, anbefaler jeg freedom trail, som tar deg gjennom mange viktige steder i USAs historie.

     

    Ellers syntes jeg også Sam Adams sitt bryggeri var verdt et besøk. Du får besøke det opprinnelige bryggeriet deres, og får en proff tur med påfølgende ølsmaking etterpå. Koster ingen ting, men du bør helst donere en liten sum til en veldedig organisasjon. Tar ca 15 minutter med subway fra sentrum.

     

    Selv var jeg der på sommeren, og da var det ganske mye liv, og nok av ting å finne på.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...