Gå til innhold

Sigurd542

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sigurd542

  1. Det er i teorien mulig å få eit universitet til å sette saman ein eigen mastergrad for deg, men i praksis må du nok finne deg ein ferdig studieplan som du kan følge.

     

     

    Den store forskjellen på å gå eit 5-årig mastergradløp, kontra å fyrst ta ein 3-årig bachelor etterfulgt av 2 år med påbygging til mastergrad er vitnemåla.

     

    Går du for 3+2 år så vil du ha muligheita til å gi deg etter fullført bachelorgrad dersom du ikkje ønsker eller orker å stå løpet ut.

    Starter du på eit 5 årig masterprogram så må du fullføre alle åra for å få ein grad, dropper du ut før det så sitter du tilbake med kun vidaregåande som høgste fullførte utdanning.

     

    Men fordi 5 årig masterløp krever litt mer så har denne modellen ofte litt høyere status.

    Men er det mer attraktivt for en arbeidsgiver å ansette en med 5 årig masterprogram enn en med bachelor etterfulgt av master? Eller har ikke dette noe å si for karrièren?

  2. Hva mened du med å sette sammen din egen mastergrad? At du velger alle fagene selv? 

    Ja, at man velger fag selv, i stedet for å ta en integrert master(eller hva det heter). Jeg har lyst til å studere matte og fysikk ved NTNU, men jeg lurer på muligheten til å få en mastergrad i matte og/eller fysikk, uten å følge det 5-årige masterprogrammet matte og fysikk. 

  3. Går det an å sette sammen sin egen mastergrad ved universiteter? Jeg begynner på VG3 etter sommeren, og vurderer å studere ved NTNU etter fullført vgs. Jeg har forsøkt å søke litt på google osv, men uten hell, som jeg håper noen her har noen erfaringer eller vet om dette er mulig? 

  4.  

     

    Jeg sykler på Landeveissykkel, og på min sykkel er det ikke plasse til ringeklokke, reflekes og lys på styre... Lys pleier å sitte dårlig og jeg har ikke funnet sykkellys som passer rundt styre(som er ganske tjukt), samme er det med ringeklokke.

    Tull. Det er fullt mulig å finne ringeklokke, refleks og lys på styre til racer. Jeg har ringeklokke både på cyclocrossen og raceren. Begge sykler har selvfølgelig bukkestyre. Det er kanskje vanskeligere å skaffe en ringeklokke som passer til bukkestyre, men ikke umulig. Og ringeklokke er virkelig nødvendig, bruker den så å si hver bidige gang jeg er ute. Hva frontlykt angår har jeg en fin lykt jeg fester på styret med en tykk strikk. Baklykt er null problem, den festes bare på setearmen, så der kan man kjøpe nær sagt hva som helst. Når det kommer til refleks på pedalene kan du kjøpe reflekstape og lime på striper på pedalarmen (de har det på Clas Ohlson). Jeg bruker klikkpedaler type SPD-SL (landeveispedaler). Så begge syklene mine er helt i henhold til hva en sykkel skal ha.

    Kanskje det går fint for deg, men som jeg skrev har ikke JEG plass til ringeklokke, lys og refleks på MITT styr på sykkelen MIN... Flott at du har plass til alt det, men det hjelper ikke meg. Så les gjennom hva folk skriver før du sier at det er tull

  5. Det er vel egentlig det jeg har gjort så langt. Har for øyeblikket kun reflekser i hjulene(fulgte med og gadd ikke skru de av) reflekser, lys og andre ting er i mine øyne bare noe juggel som detter av eller blir stjålet?

  6. Jeg vil nok tro at en hybridsykkel er bedre egnet til å sykle til og fra jobb. Jeg har det for meg at bysykler er veldig tunge å sykle på og at det ikke altid går så fort. Hybridsykler er bedre egnet hvis du ønsker å komme deg raskere frem. Bysykler er kanskje hakket mer komfortable, men neppe like raske. Jeg vil også anbefale at du tar en titt på landeveissykler hvis du er interessert, så sant veiene til dit du skal ikke er veldig dårlige. Landeveissykler er etter min mening den ultimate sykkelen.

  7. Heisann!

    Jeg har vært og sett litt på hva som er påbudt til sykkelen hvis man sykler på offentlig vei, og jeg har noen spørsmål angående det.

    Det står at det er påbudt med ringeklokke, refleks foran og bak, refleks på pedaler og lys foran og bak hvis det er mørkt. Jeg sykler på Landeveissykkel, og på min sykkel er det ikke plasse til ringeklokke, reflekes og lys på styre... Lys pleier å sitte dårlig og jeg har ikke funnet sykkellys som passer rundt styre(som er ganske tjukt), samme er det med ringeklokke.

    Men på en annen side har jeg aldri lagt merke til landeveissykler med alt dette. Er det egentlig så nøye om jeg har alt som egentlig er påbudt, og hva er i såfall boten for manglende utstyr hvis jeg skulle bli stoppet?

    Det er bare å stille flere spørsmål hvis noe er uklart.

    På forhånd takk for svar

  8. Som sagt disse tingene her er elementert selv på ungdomsskolen. At faren din ikke tar oppgavene betyr ikke at du ikke skal klare dem. Selv om man underviser på VGS er det helt andre oppgaver en trener seg på der.

    Men er du sikker på at du har fått den til selv? siden hvis du går inn her: http://www.matematikk.net/matteprat/viewtopic.php?t=36809

    ser du at korteste katet ikke er halvparten av hyp...

    • Liker 1
  9.  

    Fikk til å legge ved bilde tror jeg :-) takk for hjelp!

     

    Men dette er en av de oppgavene jeg ikke skjønner. jeg skjønner ikke hvordan man kommer frem til at r=2,5... 

    cgGLAFb.png

    *Da den korteste kateten er halvparten av den lengste i en 30-60-90 trekant. Hvorfor du har en slik trekant

    kan du selv få kokelure på. Herfra burde det være greit å finne lengden av det røde linjestykket? Altså radiusen.

     

    Tusen takk for svar! trodde det var en trekant med vinkler 30-60-90, men slo det fra meg mens jeg satt og grublet over den. Men igjen, tusen takk :-)

  10. Hei! jeg ble trekt opp til matteeksamen og har at spørsmål angående noen øvingsoppgaver...

     

    dette er en link til eksempeloppgaver jeg fant på matematikk.net under ungdomstrinnet. Jeg har sett gjennom hele heftet og lurer på om det er meningen at jeg skal kunne løse alle oppgavene i dette heftet. er alle oppgavene relevante til 10. trinns-eksamen? det er noen av de oppgavene der som ikke en gang pappa klarte å løse(han er mattelærer på vgs). noe annet jeg la merke til var at det virket som at vanskelighetsgraden på de oppgavene var et par hakk høyere enn oppgavene på tidligere eksamen.

     

    Så spørsmålet er: Er alle oppgavene i dette heftet ting jeg burde klare å løse på eksamen?

     

    Link til eksempeloppgaver: http://matematikk.net/res/eksamen/10-kl/Eksempeloppgave%20ny%20ordning%20fra%202015.pdf

  11. Hei!

    Jeg går i 10. klasse nå og må søke vgs innen 1. mars. Jeg har vært på besøk hos Mailand og Skedsmo. Foreløpig ligger jeg ann til å velge Lillestrøm som førstevalg, Mailand som andre og kanskje Lørenskog som tredje. Problemet er at jeg virkelig ikke har peiling på hva jeg burde velge.... Lillestrøm appelere fordi jeg har hørt at læringsmiljøet og innsatsen der er veldig bra, men også at det er veldig mye press på karaktere osv fra de andre elevene. Det har gjort at jeg frykter litt å bli sett ned på hvis jeg ikke helt klarer å henge med i svingene og ikke får 6 i snitt. Mailand virker som en grei skole. Jeg valgte den mest fordi den er så ny. Lørenskog satte jeg opp mest fordi man måtte ha 3 skoler.

     

    Er det noen som har erfaring fra disse skolene? helst lillestrøm.

     

    Jeg bor i Fetsund, skal søke studiespess og har over 5 i snitt

  12. Hei :-) Jeg er ikke helt sikker, men regner med at dette er riktig sted å stille dette spørsmålet.

    Jeg lurer på om noen vet hvor mange prosent av det Norske statsbudsjett som kommer fra oljepenger? skal skrive oppgave om "Det Norske Oljeeventyr" og tenkte at jeg kunne skrivet det hvis jeg finner det ut :-)

    Takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...