Gå til innhold

martin12333

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av martin12333

  1. Hallo, en kompis av meg har en volvo s40 1999 modell. jeg har ikke selv vært å sett på det, men han har problemer med parklysene. parklyset det lyser når han har på kjørelys, men i det han kun tar på parklysene så slukkes de. noen som har en ide om hva det kan være? 

  2. Hallo, jeg har oppdaget en kraftig klunkelyd som kommer når jeg kjører på humpete og ugjevn vei, om jeg trykker et kjapt trykk på bremsen i fart og om jeg tar noen små rattutslag i lav fart (20-40kmt). Noen som har noe peiling på hva dette kan være, evnt noe jeg kan sjekke? Kjenner også dunkingen under beina på førersiden.

     

    Takker for alle svar.

  3. Ta av bremseklossene på skivebrems, rengjør og smør glideflater med kobberfett, glidere må tas ut for inspeksjon, evt, rengjøring/bytting og smøres med silikonfett. Monter opp igjen mens du skjekker at alt beveger seg bra.

     

    Bremsetromler må vel åpnes for å se hva som er feil, her gjelder også rengjøring og smøring av det mekaniske. Kanskje du vil se at bremsebånd må byttes.

     

    Annleggsflatene på bremseklossene mot bremseskive og bremsebånd mot trommel skal selvfølgelig ikke smøres.

     

     

    Stopp bilen i litt avstand foran en vegg på kveldstid, da vil du enkelt se om det venstre lyset står for høyt eller lavt i forhold til det andre (vanligst og enklest). Det er mer uvanlig med feil sideveis (vanskeligere).

    Takk for kjapt svar! angående lys, skal lysene da stå omtrent vannrett mot veggen da? jeg har en sånn høydejusterer inni bilen, bør den da stå på 0, altså det laveste alternativet når jeg stiller inn lys?

  4. Jeg bruker hvit keramisk fett for å smøre bremsedeler. Når du ber om hjelp, er det alltid lurt å skrive bostedet. Jeg har veiledet en som fikset bilen selv. Jeg tror ikke du har trommelbrems på bakakslingen da jeg selv har byttet skiver og kalipere på samme type bil før.

    Nå det gjelder lyset, snakk med de som tar etterkontroll og be dem å justere lysene samtidig. Koster rundt 180 kroner.

    Hallo, jeg er bosatt i Bergen. Det du sier er riktig, det er ikke trommelbrems på denne modellen. Det er skiver både bak og foran.

  5. Har 5 feil jeg må få rettet opp i og lurte på noen tips fra noen her inne. Dette er på en Toyota corolla 2002 modell.

     

    1.2.1 ytelse - driftbrems b) forskjell i bremsekraft mellom hjul på samme aksel strøøre enn 30% av høyeste verdi, eller kjøretøyet avviker sterkt fra en rett linje med prøving på vei, bak

     

    1.2.1 ytelse - driftbrems b) forskjell i bremsekraft mellom hjul på samme aksel strøøre enn 30% av høyeste verdi, eller kjøretøyet avviker sterkt fra en rett linje med prøving på vei, foran

     

    4.1.2 hovedlykter - instilling a) frontlyktens lysstråle er ikke innenfor grenseverdiene fastsatt i kravene ( feil instilling eller lysbilde mv.), instilling

     

    4.1.2 hovedlykter - instilling a) frontlyktens lysstråle er ikke innenfor grenseverdiene fastsatt i kravene ( feil instilling eller lysbilde mv.) lysbilde venstre foran.

     

    5.3.1 fjærer og stabilistator f) stabilistator, for stor slakk i foringer eller kuler, slakk ytre stabstag høyre foran.

     

    Litt usikker på hvordan jeg skal på fikset punkt 1 og 2, samt det med lysene. Stabstag er nylig byttet, så dette er antagligvis bare skrudd litt for slakt på og skal prøves å strammes litt opp.

  6. Hallo, jeg får en feilkode som kommer og går innimellom. koden er "P0420 - Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)".

     

    har søkt litt på nettet og prøvd å finne ut hva som kan være årsaken, men der får jeg så veldig spredte meninger og alt står på engelsk. noen her inne som har hatt det samme problemet og kan gi noen tips på hvor og hva jeg bør begynne å leite etter feil på ?  setter pris på svar

    Bilen er en Toyota Corolla 2002 modell.

     

  7.  

    Hallo, jeg lurte på om noen har noe tips på nye frontsett og diskanter? Lyst på noen 6,5" med litt trøkk i. Har allerede et sett med 6x9 og 12"SUV + 4kanal og 2 kanals forsterker.

    Trøkk kan du få med det meste av 6.5", men det må monteres skikkelig ;)

    Dette er et bra sett: http://www.dynabel.no/bilstereo/hoyttalere/komponentsett/65/gladen-sql-165-2-ohm-komponentsett

    Blir kanskje teit å ha så bra høyttalere, når du ødelegger lyden med 6x9" baki, men det får bli opp til deg. Jeg hadde brukr 6x9" som skyteskiver til hagla :p

     

    når du sier det må monteres skikkelig, hva ligger du i det? 

  8. Hallo, jeg har en toyota corolla 2002 modell. denne har en veldig "løs" håndbrekk, så har funnet ut at jeg må stramme den. har søkt litt rundt men vil ikke gå løs på bilen og gjøre noe feil. så lurte på om noen her har erfaring med å stramme håndbrekk på toyota og kunne hjulpet meg litt.

  9. Tusen takk for hjelp!

     

     

    Ser du har sendt PM, men jeg svarer alltid i en tråd så det kan googles senere.

     

    Delenummeret på hele kittet er PZ417-E9512-00. Ring Toyota å spør hva de skal ha for dette delenummeret. Dobbeltsjekk (spør dem) om det passer til din bil for å være sikker.

     

    Fant ingenting på Ebay, men fant på Google. http://www.erabiler.dk/product/toyota-pz417-e9512-00

     

    Disse andre nummerene f.eks 84160 - 44020 er for hver enkelt del i kittet. De gir bare mening i Toyota sine interne systemer og dette nummeret funker ikke på google.

     

    Alle toyota delenr pleier å starte på PZ. Prøv å sett PZ foran.

     

    Google PZ 84160-44020 å se om du finner noe om tåkelysbryter.

    Eller PZ 52127-02040 for å finne et tåkelys deksel.

     

    Det er mye mas å handle deler på den måten der.

     

    Kjøpte et tåkelys kit (m/ledninger) til en kompis med 2015 Yaris hybrid i sommer. Jeg klarte bare å få 10% rabatt siden det blir kjøpt på reg.nr og som vanlig kunde(strenge regler), men det kosta ikke mer enn 2250,-. Jeg holdt på å falle av stolen. Dette er gratis. T.o.m pærene fulgte med!

     

    De er litt større de lampene du skal ha. Jeg syntes 2835,- høres riktig ut. Tror ikke de tar så ekstremt mye mer hos din lokale Toyota sjappe. Du må også spørre om rabatt. Hvis denne prisen stemmer så syntes jeg det er en helt ok pris for et par grøftelys.

     

    Det billigste blir sikkert å hente hos huggeren, men pass deg for gamle lamper, dugg, rust i reflektorer, stygge glass, knekt pæreholder/fester osv. Finn noen pene lamper som er i orden så du slipper å plages. Anbefaler nye siden du har tenkt til å bruke dem.

  10. Dette er da orginale lys. Delenummer står i manualen. Må bestilles hos Toyota eller google it ebay osv.

     

    Veldig ofte så ligger ledningsnett klart. Da trenger du det kittet her.

     

    https://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7BB5EA81CA-CBD4-4DE9-ABC8-5CB53FD758E4%7D/Fog%20lamp%20spare%20part%20%20PZ417-E9512-00%20(3&5%20dr).pdf

     

    Jeg bruker https://www.toyota-tech.eu/

     

    Under owner/accesory installation manual.

    har du lik bil? for jeg ser at det er lagt opp kabler allerede, men det er ikke noe form for bryter inni bilen.

  11. Hallo, jeg har en macbook pro som alltid har funket som den skal. men plutselig hin dagen når jeg var i en skype samtale ville ikke mikrofonen fungere. jeg skjekket instillinger og alt var som det skulle, så jeg prøvde å plugge inni et headset for å se om det bare var mikrofonen på mac´en som var ødelagt.


     


    Men dette fikset ingenting, og problemet var fortsatt der.


     


    Jeg har prøvd en del ting jeg har lest på nettet, men dette har ikke fikset problemet. Jeg fant også ut at hvis jeg har inni headset med mikrofon, og jeg har musikk på, så plukker mikrofonen opp musikken men ikke stemmen min om jeg snakker. 


     


    Noen der ute som har hatt det samme problemet, eller vet hvordan jeg kan fikse det?


  12. Ser ut til at det kan være utløst av et problem med Skype, som en del opplever. Se diskusjon og en del mer eller mindre seriøse forslag til løsninger her:

    http://community.skype.com/t5/Mac/Microphone-not-working-Mac/td-p/3226064/page/4

    http://community.skype.com/t5/Mac/Microphone-wont-work/td-p/781830/page/7

    http://community.skype.com/t5/Mac/Microphone-not-working-OS-X-10-9-5-Mavericks-MacBook-Air/td-p/3661461/page/2

     

    https://discussions.apple.com/thread/5910533

     

    Ville først prøvd å avinstallere Skype, laste ned siste versjon og installere på nytt.

     

    Her er en steg for steg beskrivelse av feilsøking for mikrofonproblem, og mulig løsning:

    http://www.onlinemictest.com/microphone-settings/mac-os-x

     

    Muligens kan det hjelpe å resette SMC og/eller PRAM:

    http://www.makeuseof.com/tag/reset-macs-smc-pram/

    Har prøvd dette nå, men ser ikke ut til å fikse problemet.

    Men jeg oppdaget en ting, hvis jeg går til systemvalg < lyd og ser på lyd inn, da beveger ikke lyd-nivå streken seg når jeg snakker. men hvis jeg har et headset plugget inn, og jeg tar på musikk, så fanger mikrofonen opp denne lyden. virker veldig merkelig.

     

    så jeg gikk inn på skype, og ringte test samtalen mens jeg hadde musikk på, da ble lyden plukket opp helt fint. Så jeg prøvde uten musikk, men da er det fortsatt helt stille.

  13. Hallo, jeg har en macbook pro som alltid har funket som den skal. men plutselig hin dagen når jeg var i en skype samtale ville ikke mikrofonen fungere. jeg skjekket instillinger og alt var som det skulle, så jeg prøvde å plugge inni et headset for å se om det bare var mikrofonen på mac´en som var ødelagt.

     

    Men dette fikset ingenting, og problemet var fortsatt der. 

     

    noen her som aner hva jeg kan gjøre? vil ikke gå til butikken å betale store summer om det bare er en liten bagatell. 

×
×
  • Opprett ny...