Gå til innhold

Røykepus

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Røykepus

  1. Når det kommer til programmering, så ville jeg anbefalt deg å iallefall lære deg grunnleggende programmering, selv om du ikke trenger å kunne skrive fulle program. Så er det veldig grei kunnskap å ha når man skal skrive programmer for å lage script som automatiserer ting for deg.

     

     

    Hvilket av studiene tror du er mest nyttig?

     

    http://hist.no/informasjonsbehandling/

     

    http://www.hin.no/nor/hovedside/bli-student/vare-studietilbud/?&displayitem=585&module=studieinfo&type=studieue&subtype=1

  2. Det tror jeg du vil ha ja!

     

    Men husk at selv om du utsetter nedbetaling av lån så må du betale renter av lånet den perioden du ikke studerer. Dette kan fort bli noen hundrelapper i måneden alt etter saldoen på lånet.

     

    Ring lånekassen og spør om du fordele avdragsfriheten slik du vil.

     

    Renter må man betale, ja. Regner med at det bare blir lagt til månedsbeløpene når man begynner å betale igjen. Rentene er uansett så lave at man ikke taper noe på det. Vil tro at rentene spises opp av inflasjonen og vel så det.

  3. Har tenkt i samme baner seg, og ved hjelp av en liten time en sen lørdags kveld var disse tre eneste jeg fant som var nettstuide og bachelor studie. Da ikke undersøkt noe mer rundt disse studiene annet enn hva som er å se på de tre medfølgende lenkene.

     

    http://www.studentum.no/utdanning/informasjonsbehandling-nettbasert-bachelor-i-informatikk-183034

    http://www.studentum.no/utdanning/nettbasert-bachelor-ingeni-rfag-datateknikk-241053

    http://www.noroff.no/studier/hoyskole/digital-etterforskning

     

    Takk! Fant faktisk HiST-studiet selv for en liten time siden. De to siste har jeg ikke hørt om før nå.

     

    Hvilket tenker du å ta selv? Jeg er mest opptatt av hva som er etterspurt på jobbmarkedet. Vil også gjerne ha en jobb hvor jeg kan jobbe fra hvor som helst i verden.

  4. Eit problem med slik som f.eks programmering og liknande når du jobber hovedsaklig frå eit heimekontor over internett er at du effektivt sett konkurrerer mot personar i andre land som gjer omtrent den same jobben men med eit langt lavare krav til lønn.

    Det er ikkje utan grunn til at mange som vil utvikle f.eks. ein app hyrer inn indiske programmerere.

     

    Fordelen med å være programmerer i Norge er blant anna at du kan møte oppdragsgiver ansikt til ansikt og dermed få ein betre forståelse for kva kunden eigentleg vil ha enn du ville fått dersom ein skulle funnet ut av dette over epost.

     

    Alle de som bor i utlandet men jobber for norske IT-firmaer har likevel gjerne god lønn, har de ikke?

     

    Hva slags utdanning tror dere det vil være lurt å ta? Bachelor i informatikk?

  5. http://hinesna.no/studier/informasjonssystemer-bachelor for å nevne en, er den linjen jeg snart er ferdig med og mitt oppmøte på skolen er stort sett bare hvis jeg lurer på noe. Men, vær klar over at det da blir selvstudium og ikke nødvendigvis så mye hjelp av lærere utenom svar på obligatoriske oppgaver.

     

    Takk for svar. Lærer dere programmering der? Noe á la bachelor i informatikk?

     

    http://www.uio.no/studier/program/inf-pro/oppbygging/

  6. Men nå skal du også ha i tankene at det er veldig godt å være hjemme, men at man kan bli noe "spesiell" dersom man aldri møter folk i hverdagen (kameratgjeng og kone teller ikke), det er fint å lære å være sosial i flere settinger...

    Og sist, det er noen som skal betale lønna di. De forventer at du produserer noe av verdi.

     

    Sosial kan jeg være på fritiden :) Kunne godt tenke meg å sitte i et lavkostland og jobbe foran PC-en for eksempel. Så kan kona lage mat til meg og passe på ungene, og så kan vi dra på utflukter/ferie og møte venner når det passer oss.

  7. Jeg ønsker fleksibilitet i hverdagen, og ser egentlig på det som ideelt om jeg kunne jobbet hjemmefra og dermed var fleksibel med tanke på bosted, arbeidstider osv. Jeg har hørt om folk som jobber hjemmefra og til og med bor i utlandet, uten at det er noe problem.

     

    Hva slags type jobber er dette typisk snakk om, og hvilken utdanning (eller hvilke kurs) bør jeg ta for å kunne jobbe på denne måten?

×
×
  • Opprett ny...