Gå til innhold

vargvinter

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vargvinter

  1. Hei!

    Lurer på om noen husker noe til et dataprogram som florerte en gang for mange mange år siden, som het "Opplev Norge"?

    Jeg husker det fantes, og har funnet en cd-plate blant sakene etter min far, men jeg husker ikke hva dette programmet var til.

    Er det noe å ta vare på? Og kan det inneholde noe informasjon som er verdt å ta vare på?

  2. Hei!

     

    Har ikke noe konkret maleroppdrag, men har fundert litt på hvilken maling som er mest slitesterk. Har lest litt på nett, og til f.eks. trapp blir det anbefalt Oxan gulvmaling, og stort sett anbefales det vanlig oljemaling til hyller og slikt, men jeg har fundert på om ikke Bengalack vil være like sterkt. Finnes jo både i blank og matt utgave, og er vel en ganske sterk maling. Vet jo vi har brukt den til å male skjær til traktoren og div. annet jordbruksutstyr hjemme på gården.

     

    Meninger?

  3. Hei!

     

    Driver å mekker meg et pedalbrett for mine diverse effekter. Jeg har en god blanding, både marshall, behringer, boss mm. ikke alle disse stemmer sammen helt med tanke på adapter. Ikke vits i å investere i Boss adapter og parallell-koblings-plugg-saken deres, for den passer ikke med behringer'n. forsjell på plassering av minus og pluss på pluggen.

     

    Derfor:

     

    Hvis jeg tar et adapter, klipper av pluggen, stripper ledningene, kobler den i en stor sukkerbit, og går ut derifra i en mengde andre ledninger og kobler til de på batteriterminalene under dekslet på hver pedal. Skal man ha plugg med adapter i, så skal pedalen ha VAC (Volt - vekselstrøm), men batteriene har VDC (Volt - Likestrøm).

     

    Noen som vet hvordan en pedal funker med AC inn på DC-inngangen for batteriet?

     

    Takker for svar!

  4. Hei!

    Jobber i et firma nå, og jeg mistrives fullstendig, både på jobb og på fritida. Er tilflytter.

    Har nå fått muligheten for å få meg jobb hjemme, hvor jeg kommer fra, men jeg har 4 måneder igjen av læretida.

    Firmaet jeg kan begynne å jobbe i vil ikke ta på seg styret med å overta en lærling midt i læretida og ser helst at jeg gjør ferdig den.

     

    Men, slik som det er nå vet jeg ikke om jeg klarer 4 måneder til. Sliter med depresjon og sliter generelt psykisk.

    I firmaet nå, fungerer jeg som ferdigutdannet ansatt, og ifølge ledelsen er den eneste planen fremover å vente på fagprøve.

     

    Vil det la seg gjøre å slutte i firmaet, begynne i det nye (uten noe styr for dem), og på et eller annet vis få godskrevet de månedene, og så gå opp til fagprøve?

     

    Blir skjelven og på gråten når jeg tenker på å måtte være her hele vinteren....

  5. Kjøpte meg en Marshall MG30DFX for en stund siden, men jeg kjøpte ikke med en fotbryter til denne.

    Jeg har funnet ut at jeg trenger en Marshall PED801, men jeg lurer på om det er noen et sted som vet hvordan den fungerer?

     

    På forsterkeren er det jo bare en vanlig jack-inngang, så det vil jo bety to ledere i kabelen. Fungerer da fotbryteren slik at ved rein lyd ikke er kortsluttet, og at den med vreng kortsluttes?

     

    Tenkte jeg kunne ta en helt vanlig påvegg lysbryter å bruke den som footswitch. Ville vært litt hardcore :p

  6. nei, var ikke den siste. har nettopp sittet 5 timer i buss for å hente nødnøkkelen (den lille), men den vil ikke starte nå heller. Jeg har 2 hovednøkler, pluss en nødnøkkel. Den ene hovednøkkelen er den jeg mistet ned, så den funker ikke, men det gjør ikke nødnøkkelen heller. Den siste hovednøkkelen ligger ca. 10 timer unna.

     

    Hvorfor funker ikke nødnøkkelen?

    post-36676-1249735937_thumb.jpg

  7. Hei!

    Har en 2000 VW Passat

    Mistet ned nøkkelen til bilen i dag, så den spratt fra hverandre, fant alt untatt pæra til lommelykta, og satte det sammen igjen, men nå funker ikke den "elektroniske enheten" lenger, så startsperra slår inn når jeg prøver å starte den. Spørs om den fikk seg en kakk.

     

    Siden jeg har "enheten" og alt annet kan de da kode den istand igjen på dagen, eller må det bestilles ny?

  8. Hei!

    Skal skaffe meg nytt anlegg i min 2000 Volkswagen Passat stasjonsvogn.

    Tenker på 2 stk. Pioneer 10" i en kasse i bagasjerommet. Porta kasse eller tett? Hvilken forsterker vil dere anbefale?

    Blir, ny spiller, muligens en Pioneer DVH-P4100UB, eller?

     

    Jeg skal også bytte ut originalanlegget i bilen. I hver dør har jeg en høyttaler nede (antagelig 6,5?), pluss en liten høyttaler oppe (foran er det oppe helt ved vinduet, og bak er det ved dørhendelen.), ca 2-3cm i diameter. Dørhøyttalerne skal gå på egen 4-kanals forsterker. Kan jeg koble den store og den lille høytaleren sammen på en kanal?

    Har dere noen anbefalinger å komme med vedrørende dette?

     

    Er det noen anlegg som er spesielt egnet til å spille rock/metal (ACDC, GNR, metallica, skid row, maiden osv.)?

  9. Har nettopp kjøpt meg denne GPS'en, og lagt inn 30dagers- prøvetid på fotoboksvarslingen. Kjørte fra Trondheim til Kongsvinger og oppdaget at den ikke sa i fra om en av fotoboksene der.

     

    La derfor inn nytt gratisprogram med stemme varsling. Vil stemmevarslingen fungere på denne GPS'en? Går det an å legge inn program slik at den til enhver tid sier ifra om fartsgrensene i området? Finnes det et sted jeg kan laste ned diverse norske stemmer for GPS'en?

  10. Hei!

    Driver på å vurderer om jeg skal kjøpe meg en tomt og sette opp en hytte. Grunneier er onkelen min, så det blir ikke noe problem med pris på den. En konjakkflaske eller to bare. Men jeg har hørt snakk om at det kan ta lang tid imellom man melder fra om kjøp av tomt til alt papirarbeidet og slik er i orden hos kommunen.

     

    Hvor lang tid må jeg regne med å vente?

  11. Hallo!

     

     

     

    Tok denne tatoveringa en gang jeg var i Danmark på ferie. Jeg både var og er fornøyd med den, men jeg angrer litt på at jeg tok en som var i katalogen til tatovøren, siden det godt kan hende at flere har samme. Tenkte jeg skulle legge den ut slik at jeg kunne få noen tips og forslag til hva som kan gjøres for at den blir mer særegen. Gjerne at den inkorporeres i en ny tatovering.

     

    Takker for svar.

    post-36676-1227093121_thumb.jpg

  12. Hallo!

    Jeg har en 1992 modell Nissan Sunny 1,4LX som jeg plages litt med.

    Titt og ofte vil den ikke opp i turtall. Jeg ligger i 80km/t i femte gir, og merker at den drar litt dårlig. Girer så ned i 4. men når jeg slipper ut clutchen bremser den. Prøver å botne gassen, men den drar ikke før jeg har holdt den i bånn en stund. Etter det , blir det som regel bare verre, for etter litt hjelper det ikke om jeg har gassen i bånn heller.

    Må så ned i 3. Bremser også da når jeg slipper ut clutchen. Gassen vil rett å slett ikke gi på.

     

    Hvis jeg trykker inn clutchen går det an å ruse den, men så fort det blir last på (slipper opp clutchen) går det ikke. Har vært borti at den har stoppet pga. følgende.

     

    Mekanikeren jeg bruker ved store ting som jeg ikke fikser selv sier det kan ha noe å gjøre med vacumslangene, som ifølge ham er svakheten på disse bilene. Da jeg sjekket det, var det en som ikke satt skikkelig på, og den fungerte da greit da jeg kjørte hjem og tilbake igjen i helgen.

     

    Tirsdag var det i gang igjen. Ingen vacuumslanger var løse (Jeg plukket av luftfilteren og sjekket hver j*vla en).

    I dag var det like galt. Samme som ovenfor, og til slutt stoppet den. Fikk høre av faren min at det kunne vært bensinfilteret, ettersom at han kom på at det ikke hadde blitt skiftet siden bilen ble kjøpt.

     

    Vet ikke om det var tilfeldig, men jeg lot den stå en stund å kjøle seg litt (motoren hadde blitt forholdsvis varm), og så åpnet jeg tanklokket, skrudde ut toppen (det hveste godt da gassene kom seg ut), og inn igjen. Lukket tanklokket, satte meg inn, startet også... Gikk som ei klokke. Ikke noe problem bortsett fra at jeg kom en halvtime for sent på jobb, da.

     

    Hva er galt? Kan virkelig være så enkelt som at tanktoppen er skrudd til for hardt? Hva vil skje med en motor hvis man skruer til tanktoppen for hardt?

     

    Takker for svar.

  13. Hei!

     

    Driver å skal montere ekstra bremselys LED, fra Biltema, men plages litt.

     

    Etter å ha prøvt, feilet, målt og bannet, kom jeg frem til at jeg har kombinert kjøre- og bremselys.

    Altså, når jeg ikke bremser lyser pæra svakt, men når jeg bremser lyser den sterkt.

    Hvordan skal jeg da koble til de ekstra bremselysene?

    Inn til bremse/kjørepæra går det to ledere, og en minus ut.

     

    Når de var kobla til kombinert lyste LEDene vanlig og det var kun litt ekstra lysstyrke i midten som tydet på at jeg bremset. Det kan jo skape litt forvirring når jeg f.eks. kjører forbi noen, og det ser ut til at jeg bremser hele veien.

     

    Har en '92 Nissan Sunny 1,4LX.

  14. Hei!

     

    For tiden går jeg 2,5 års lærlingetid for å bli montør, og har gått GK Elektro og VK1 Elektro.

    Jeg har begynt å spekulere på å gå VG2 Automatisering som privatist samtidig som jeg går i lære, for så å være klar for ny lærlingetid rett etterpå.

     

    Har hørt snakk om at jeg da bare vil trenge 1 års lærlingetid siden jeg da har fagbrev som montør.

    Kan noen bekrefte/avkrefte dette?

     

    Kan noen som går VG2 Automatisering skrive inn hvilke bøker dere har? (Kun fag-relatert vel og merke. Trenger ikke å vite hva samfunnsfagboka heter :) )

  15. Jeg har en Pioneer DEH-4000UB i bilen min, og jeg begynner å bli lei av å løpe frem og tilbake å skifte sanger på Mp3-spilleren. Har derfor vurdert å kjøpe meg en ekstern harddisk med strømforsyning i USB-en, men vet ikke om dette vil fungere.

     

    Hva tror dere?

     

    PS. Er det flere som plages med USB-porten? Støtt og stadig når jeg skifter sang, henger den seg opp og restarter USB-tilkoblingen (Format read osv.). Error 19 er også en gammel kjenning.

     

    Er dette fabrikat feil, eller er alle sånn?

  16. Hei!

     

    Har planer om å spille Eit skot te av Hellbillies i bandet, men ettersom det er smått med tabs på nettet blir det litt verre.

    Generell tabbing er ikke et stort problem for meg, men jeg møter på hindring etter hindring på akkurat denne sangen.

     

    Planen er å spille versjonen fra Live Laga, men Mr. Lars H Haugen har for seg mye rart. De der harmonicene (flagetto eller hva det nå heter) feks. Attpåtil så er jeg selvlært på gitar, så om jeg kunne ha fått litt hjelp med introen hadde det vært supert!

×
×
  • Opprett ny...