Gå til innhold

marensijo

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marensijo

  1. Noen som kan hjelpe meg med denne? 

     

    1.      Standard entalpiendring for dekomponering av sølvnitrat slik reaksjonen er gitt i ligning (III) er +159,34 kJ/mol, dvs. per mol O2 dannet eller per to mol AgNO3 dekomponert. Dekomponeringen skjer etter reaksjonen

     

    2AgNO3 (s) à 2AgNO2 (s) + O2 (g)                          (III)

               
                
    Standard dannelsesentalpi for 2AgNO3 (s) er -123,02 kJ/mol, dvs. per mol AgNO2
                dannet fra elementene. Beregn standard dannelsesentalpi for AgNO2 (s)

  2. Hei! 

     

    Etter et par uker her på NHH har jeg innsett at økonomistudiet ikke er noe for meg. Fagene falt ikke i smak (har ikke vært innom økonomi på videregående, så jeg visste ikke hva jeg gikk til, dessverre), og jeg ser nå at økonomi egentlig ikke er noe jeg vil holde på med resten av livet. Dette gjør at konsentrasjonen og motivasjonen min er relativt dårlig, og uten disse tror jeg det kan bli rimelig vanskelig i eksamensperioden... Jeg kommer forresten rett fra videregående.

     

    Jeg tenker at det beste blir å flytte hjem, få meg en jobb, virkelig finne meg selv og gjøre meg klar for å studere til neste år igjen, i stedet for å bruke mye tid og krefter på litt av et studie som jeg ikke kommer til å ha mye bruk for, og som bare kommer til å gjøre meg sliten til neste år igjen. Til neste år vil jeg gjerne gå bioteknologi, eller eventuelt bruke våren til å ta opp fag slik at jeg kan gå noe annet liknende, som jeg nå ser at er det jeg vil. 

     

    Det sosiale er helt topp og jeg elsker livet mitt her i Bergen og på NHH, og det er mange arrangementer jeg gleder meg masse til framover, så ingenting står på det og jeg skulle gjerne bare vært her i Bergen og på NHH alle årene hvis eksamenene ikke eksisterte! Det å droppe ut er nesten trist med tanke på alt det fine jeg har fått her på så kort tid. 

     

    Men tilbake til poenget: Nå som jeg ser at dette ikke er noe for meg, er jeg usikker på hva som egentlig er den beste løsningen. Bør jeg bare droppe ut nå, så tidlig som mulig, eller bør jeg prøve å presse meg og stå på eksamenene? Hva er fordeler og ulemper med alternativene? Hva skjer om jeg ikke står på en eksamen, og hva er best med tanke på Lånekassen? Og på hvilken måte er det best mulig å gå fram når man dropper ut? 

     

     

  3. Jeg har også planer om å begynne på NHH neste måned. Jeg fikk ingenting gjennom SiB, så jeg fant bare et rom i et bofellesskap til 4300,-, som er 3-4 minutter fra skolen. Har hørt at det er greit å bo rett ved skolen, spesielt når man er ny student, så da ville jeg bare få det i boks så fort som mulig.

  4. Hei! 

     

    Jeg har bestemt meg for at det er siviløkonom jeg vil bli, men jeg er usikker på hvor jeg skal studere og jeg vil finne ut litt mer før jeg tar det endelige valget. Karakterene mine er mer enn gode nok til at jeg kan komme inn på NHH om jeg vil, men problemet er at jeg vet ikke om jeg vil ta hele graden der.

     

    Årsaken er at jeg gjerne skulle tatt bacheloren ved HHiT. Da kunne jeg fått 3 år i Trondheim med kjæresten (som skal på NTNU, og som virkelig er en keeper) før jeg dro videre til Bergen. Studiestarten og å finne leilighet osv. ville blitt mye lettere, da vi kunne finne noe sammen med en gang. I tillegg er han også en motivasjonskilde for meg (men selvfølgelig, jeg klarer å finne motivasjon uten han også) som hadde vært godt å ha. Skal jeg rett til Bergen derimot, vil begynnelsen bli litt hardere antar jeg. Selv ser jeg på det som positivt med en hard start, og jeg ser på det som en mulighet til å utvikle meg, men det skal jeg ikke gå mer inn på nå. 

     

    Planen er jo i bunn og grunn å bare begynne på NHH og ta alt som det kommer, fordi det er det som vil være den beste veien å gå med tanke på utdannelsen. Allikevel er jo dette valget noe som vil påvirke hele livet mitt, og jeg vil derfor være helt sikker før jeg tar valget. Jeg er nemlig ute etter en god utdanning og jeg vil helst ha masteren min fra NHH, men fem år borte fra kjæresten vil også bli hardt. Nå som dere vet litt om hva jeg tenker, kan jeg komme med spørsmålet:

     

    Hvis jeg ville tatt bacheloren min ved HHiT, ville det da vært hardt for meg å komme inn på NHH?

     

    Jeg har sett på kravene, og det virker jo som om man må være rimelig flink. Men det er vanskelig for meg å vite hvordan det vil gå når jeg studerer, da jeg ikke har peiling på vanskelighetsgraden. Jeg er som sagt flink på skolen og får stort sett toppkarakterer i de fleste fagene, og har ingen problemer med å jobbe med skolearbeid hver dag og å være strukturert. Da blir et annet spørsmål: 

     

    Er det hardt å få toppkarakterer ved HHiT? Hva kreves det av meg som person? 

     

    Jeg takker på forhånd for eventuelle svar, og håper de kan hjelpe meg med valget jeg skal ta!

  5. Hei!

     

    Til sommeren har jeg søkt på flere sommerjobber (det er første gang jeg har søkt på så mange som jeg har nå). Jeg vet ikke når jeg får tilbakemelding på dem, og jeg antar at det kommer til å variere, og det er det som får meg til å lure på det jeg lurer på:

     

    Hva skjer hvis du blir tilbudt en sommerjobb, som ikke er den mest optimale av de du har søkt på, og du vil vente for å se om du får noen av de andre og mer optimale sommerjobbene?

     

     

  6. Hei!

     

    I religionsfaget skal vi ha en større oppgave hvor vi velger en problemstilling innenfor et valgt tema, og hvor vi skal ta for oss stoff fra islam, kristendommen og hinduismen.

     

    Vi har valgt problemstillingen "Hvordan er kvinner i kristendommen, hinduismen og islam brukt som kvinnelige forbilder i dag?", og vi ønsker gjerne litt innspill og tanker rundt hvilke kvinner vi bør ta for oss. Vi skal velge kun én kvinne fra hver av de nevnte religionene, som for eksempel kan være gudinnen Durga fra hinduismen.

     

     

    Alle innspill settes pris på!

     

     

  7. Hei!

     

    Jeg går i tredjeklasse på videregående, et er snart tid for å velge studier som dere sikkert vet. Jeg har et par utdanninger jeg vurderer, men jeg er svært usikker på hva som er et lurt valg å ta. En ting som er sikkert er at jeg kommer til å studere i Trondheim.

     

    Jeg er nemlig veldig glad i biologi og kunne gjerne studert bioteknologi, men etter noen undersøkelser på nettet har jeg funnet ut at en mastergrad ikke er lurt å ta. Dette er fordi man blir overkvalifisert for noen jobber og underkvalifisert til noen. Stemmer dette? I tillegg, hvordan er egentlig jobbmulighetene? Hvis jeg ville studert bioteknologi, hadde bachelor vært det lureste da? Å ta en doktorgrad høres ikke særlig aktuelt ut for å være ærlig. Jeg ønsker meg jo egentlig en god lønn også, men ut fra det jeg har sett er det ikke akkurat verdens beste lønn som bioteknolog generelt. Er man veldig flink og får jobb rett sted, er det allikevel mulighet for å få en høy lønn? Skal jeg studere bioteknologi tenker jeg å gjøre det ved NTNU.

     

    I og med at jeg føler at en bachelor er "svakt", har jeg også sterkt vurdert å bli siviløkonom. Jeg er glad i matte og slikt, men må man være ekstremt interessert i hvordan økonomien er rundt i verden og se økonominyhetene hver dag? Jeg har ikke lest meg så altfor godt opp på hvordan studiet er enda, men håpte noen her kunne fortelle litt om det istedenfor at jeg lester på diverse sider (utdanning.no for eksempel), da det ofte har hendt at jeg leser noe på disse sidene, men så kommer jeg her og finner ut at det ikke stemmer helt allikevel. Enda en ting jeg lurer på er om det er best å studere ved BI eller HiST isåfall? Et sted leste jeg at det var best ved HiST, men det er jo BI jeg hørt mest og best om.

     

    Er det noen andre utdanninger som også er bra å ta hvis man ønsker rimelig god lønn og en spennende jobb? Jeg var dessverre dum nok til å ikke ta fysikk eller R2, så utdanninger som krever disse fagene kan jeg ikke ta. Snittet mitt er allikevel høyt, så det hindrer meg ikke.

     

    Jeg setter pris på all hjelp!

     

  8. Hei!

     

    Til særemnet har jeg valgt Matched-trilogien av Ally Condie, som kort sagt handler om en jente som lever i et samfunn som bestemmer alt, og som ender opp med at hun gjør opprør mot det.

     

    Jeg er snart ferdig med den første boka, men jeg har begynt å tvile på problemstillingen jeg hadde tenkt meg først. Det er derfor jeg tenkte jeg kunne spørre her: Hva er en lur problemstilling å ha når man har en slik trilogi?

     

    Det jeg opprinnelig hadde tenkt meg var problemstillingen "Hvordan utvikler hovedpersonen seg, og hvordan påvirker miljøet (eller konkret Samfunnet, noen tanker omkring det?) utviklingen". Læreren vår har egentlig ikke sagt så veldig mye om hvordan særemnet burde være når det kommer til norskfaglig innhold, men jeg antar at det burde være et pluss å få med så mye som mulig, eller i hvert fall noe.

     

    En annen problemstilling jeg derfor har begynt å vurdere er "Hvilke virkemidler bruker forfatteren for å holde spenningen gjennom trilogien" eller noe i denne duren. Hvordan kunne jeg muligens formulert problemstillingen bedre? Jeg tenker at dette er en problemstilling som er litt mer unik og som gjør at jeg kan vise til kunnskaper fra norskfaget.

     

    Noen som har noen innspill? Jeg setter pris på alt!

     

×
×
  • Opprett ny...