Gå til innhold

zapperline

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zapperline

  1. Heisann.

    De siste året, etter jeg har spist frokost, så føler jeg meg uvell og av og till må spy.

    Nei, jeg er ikke gravid, siden jeg er en mann.

     

    Er dette "normalt", eller er det noe jeg kanskje burde høre med en lege om?

     

    Dette kan bety at du har alt for mye enzymer i magesekken! Jeg ville helst gått til nærmeste lege!

  2.  

     

    nok er nok! alle er verdige mennesker. Slutt å klag over bagateller... vi har mye annet å klage over. Finn andre ting å bruke tiden på a!

     

    WASTE OF TIME!!

     

    Som f.eks. fotball?

     

    Er det en ting som er Waste of Time så er det fotball! Vær så snill å bytt profilbilde a Bmbn!

     

     

    Jeg liker ikke spydige kommentarer Bæder! En annen ting som kanskje er waste of time er benkpress?

  3. Nav er en god løsning for folk som trenger rehabilitering! I Norge er NAV en gratis tjeneste der du ringer inn, og får penger nesten uansett årsak! Du kan til og med jobbe imens du får trøkt penger lagt opp etter øra! Hvis du naver, er du hjemme. Du starter ikke ditt egent firma med 50 ansatte imens du naver. Jeg synes nav er en fin organisasjons, men det er for mange som utnytter systemet

    • Liker 1
  4.  

    Viktig at vi ikke mister fokus på hva dette handler om! Tollgrensa bør økes, fordi jeg mener at dette ikke får noen store betydninger i samfunnet. Vi kommer ikke til å merke hvis tollgrensa går opp 300 kr, det er bare et bra tegn på at våre egne varer er sterkere.

     

    Baserer du meiningane dine på noko? Finnes det eit godt underlag for påstanden om at å heve grensa til 500,- ikkje får store betydningar i samfunnet?

     

    Kva med framtida? Færre naturlege ressursar, det blir kanskje behov for større satsing på norske føretak.

     

    Komplett uttaler at dei vil flytte til Sverige dersom grensa blir heva. Fleire av dagens populære nettbutikkar er stasjonert i Sverige og Danmark.

     

    Utflytting av norske føretak går på bekostning av arbeidsplassar, som igjen kan påvirke næringslivet ellers i området der dei er stasjonert. Me kan miste store summar skatte- og avgiftsinntekter til staten. Velferdssamfunnet er i stor grad basert på at staten tar seg godt betalt for alt som føregår i landet. Jo meir av norsk næringsliv som forsvinn til utlandet, jo mindre hamnar i statskassa og etterkvart til våre velferdsgoder.

     

    Ikkje berre får det betydning for dagens aktørar, men dei som kan tenke seg å starte i framtida. Med ei grense på 500,- kroner går fort eit langt, langt større vareutval under grensa og kan handlast frå USA til svært låge prisar. Er det fleire som handlar frå utlandet vil og nettbutikkane i utlandet merke dette, og legge til rette for at me kan handle lettare.

     

    Du kan i dag handle frå iHerb, betale 60 kroner i frakt og få varene på døra om tre dagar. Ingen norske aktørar kan konkurrere med dei prisane. I dag er det avgrensa til 200 kroner. Blir den heva til 500,- så vil utanlandshandelen auke og det går fleire norske kroner ut av landet. Det går ut over nettbutikkar så vel som fysiske butikkar.

     

    Det er sjølvsagt mange i dagens samfunn som aldri har handla på nettet, men mange dei som vaks opp på 90-talet med PC-en og Internetts inntog veit å nytte seg av tilbodet om å handle frå utlandet til under 200,- kroner og unngå moms og toll. Me ligg på sjetteplass på lista over land med høgast inntekt og skal samtidig handle så billig så mogleg frå utlandet. Eg har ikkje tru på at dette er fornuftig politikk.

     

     

    Dette blir for dumt! Du må forklare bedre og mer tydelig. Hva mener du egentlig?

    • Liker 1
  5.  

     

    For å summe opp - øk grensa til noe fornuftig(f.eks. 500 ex frakt), eller la oss tollbehandle/momse selv.

    Mulig jeg er naiv, men jeg tror faktisk flere hadde betalt når det er opp til dem selv, at samvittigheten hadde virket inn - er det en høyverdi-pakke nå som sklir gjennom tenker jeg "Yes, slapp unna den momsen og det gebyret!" men hvis jeg visste at ansvaret var mitt hadde jeg nok betalt.

     

    Helt enig! :)

  6.  

     

    Det er ofte snakk om kun moms som tilkommer. Denne er stort sett på 25%, litt lavere for mat. Det som gjør netthandel i utlandet dyrt for varer over grensen er ikke momsen, men avgiftene man betaler for å få lov til å betale moms. Fjern disse avgiftene er nå mitt syn på denne saken. Da blir det "lik" konkurranse mellom utenlandske og norske butikker.

     

    Mener du at det skal være gratis å kjøpe varer i andre land?

  7. Helt enig Bmbn! Tollgrensen bør absolutt heves til minst 500kr. Det er ikke snakk om mange millioner som går bort i inntekter for staten. De som kjøper mye fra sider som Ebay, har ofte avtaler med selgerne som gjør at de slipper unna avgifter uansett. En hevet avgifts-grense vil derfor ikke ha så mye å si, kun gjøre det lovlig å importere varer for over 200NOK.

     

    Hei Bæder! ser ut som vi har samme tankegang over dette tema! Kunne ikke vært mer enig! :w00t:

×
×
  • Opprett ny...