Gå til innhold

panda99

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

Innlegg skrevet av panda99

  1. Hei!

    Jeg er en jente på 22 år og har alltid følt at de bra guttene/mennene er tatt. De jeg er interessert i er aldri interessert tilbake, og de som er interessert i meg, er ikke jeg interessert i. Har forsøkt Tinder, men troen på kjærlighet har bare raknet ytterligere da de jeg har truffet kun har vært ute etter én ting. Jeg er utålmodig, men klarer samtidig ikke å slippe meg løs på fest og lignende når jeg skal bli kjent med nye mennesker. Det kan hende mye av problemet egentlig ligger der... Jeg føler ikke jeg får vist den jeg virkelig er uten å skjule det, og viser derfor ufrivillig nedtonede versjoner av meg selv. 

    Har dere noen råd? Føler menn det på samme måte? 

  2. Hvorfor er det slik at en kvinne helst skal være glattbarbert på leggene, tærne, magen, lårene, under armene, i bikinilinjen og generelt ved vaginaen? Er det virkelig så farlig? Hva tenker dere menn og kvinner om kvinner som er totalt ubarberte generelt og under sex? Hører så mange ulike meninger om dette...  :hmm:

  3. Heihei!

     

    Jeg vil sende inn en artikkel om feministiske verdier til en avis, men vet ikke hvilken det hadde vært best å sende inn til. Har tenkt litt på enten Aftenposten eller Dagbladet, men er ikke helt sikker. Er det slik at det er lov å sende samme artikkel til flere aviser? Mener jeg har lest noe om at det er noen regler på dette. Og er det slik at man får et honorar dersom artikkelen kommer på trykk? Kan ikke så mye om dette.  :hmm:

  4. Hei!

     

    Har søkt sommerjobb siden januar, og søkt på så mye som mulig av ledige stillinger. Nå er jeg 19 år og ufaglært, men har jo erfaring fra småjobber fra tidligere av (Tusenfryd og lagerarbeid). 

     

    Hvilke typer jobber er det realistisk at jeg søker på? Har søkt på butikker, som eksamensvakt osv, men selve jobbletingen er jo litt begrenset da jeg ikke er utdannet.

     

     

  5. Hei!

     

    Jeg ønsker å begynne og uttrykke meg og komme mer ut av hodet. Sliter mye med tåke og at jeg ikke føler at jeg "finnes" fordi alt er så uklart og jeg er mye fjern grunnet stress. Lurer derfor på om det er en eller annen mulighet for å begynne med noe kunst, fysisk aktivitet eller lignende hvor jeg kan uttrykke meg og begynne å føle følelser og livsgnist igjen? Hadde også hatt lyst til å belyse dette temaet da det er en god del som ikke har så mye kunnskap om det, og mange som ikke tør å dele egne historier heller fordi det er så vanskelig å snakke om det. 

     

    Tusen, tusen takk på forhånd. Hadde blitt vanvittig takknemlig for tips og hjelp i forhold til dette  :w00t:

     

    - 18.

  6. Militær seier har vist seg å ikke fungere, så det er mange som mener at en må søke dialog for å komme frem til forhandlinger i denne håpløse situasjonen. Spørsmålet blir vel da hvordan en skal få presset president Bashar Al-Assad ved forhandlingsbordet? USA har jobbet hardt for å få til dette, men det kan godt være at USA ikke lenger vil være av interesse da premissene til opprørsgruppene er uakseptable. 

  7. Hvis jeg forstår det første spørsmålet ditt riktig vil du sammenligne to år med 2,5 % rente med ett år med 5,0 % rente? Forskjellen i de to beløpene skyldes rentes rente.

     

    La oss si at du for eksempel sparer 100 000 kr. Da vil du etter ett år få 5 000 kr i renter ved 5 % rente (100000x0,05=5000). Tilsvarende vil du etter ett år med 2,5 % rente ha 2 500 kr ekstra på kontoen (100000x0,025=2500).

    Hvis du lar disse 2 500 kr stå på kontoen vil du neste år få renter også på de, altså at nye renter beregnes av 102 500 kr. Renter for dette året blir da 2 562,50 kr (102500x0,025=105062,5). Som du ser har du da 62,50 kr mer enn hvis du hadde hatt 5 % i ett år.

     

     

    Når det gjelder boligkjøpet ditt kan vi for enkelhets skyld anta at du ikke har betalt noen avdrag til banken før du blir nødt til å selge igjen, så lånet er dermed likt som når du kjøpte boligen, 1,7 millioner kr. Verdien faller med 10 %, og er dermed 90 % av 2 mill. = 1,8 mill. kr. Banken tar sine 1,7 mill. kr, og du sitter da igjen med 100 000 kr.

    Tusen takk!! Dette hjalp kjempemasse :)

  8. Jeg unngår både kjøtt og fisk fra kosten, men dette har med å gjøre at jeg rett og slett ikke klarer å spise dyr. Begge deler er også store bidragsytere til global oppvarming, men dette beror selvfølgelig på om maten kommer fra industri eller er vilt. Er det vilt, går det ikke utover miljøet, og i tillegg har dyret fått utløp for alle sine behov før døden og levd et naturlig liv på forhånd. Likevel velger jeg å unngå både industri- og vilt kjøtt, rett og slett av moralske grunner. Det føles riktigst for meg :) Ellers unngår jeg også pels og skinn, men er det skinn som er arvet tenker jeg det er greit fordi produktet allerede er kjøpt. 

     

    Som forbruker har man stor makt til å påvirke markedet og jeg tror det er viktig (hvis det føles riktigst for deg selv) å være bevisst på alle valgene man kan gjøre for å hjelpe miljøet. Mange tenker at det ikke vil ha noe å si om f.eks ett menneske er vegetarianer, men dette hjelper mye mer enn man tror. I tillegg blir mange påvirket av andres kosthold og inspirert til å ta noen av de samme valgene innenfor vegetabilsk kosthold. Ellers er det også mange som dyrker egen mat i hagen og spiser kortreist mat, noe som også er fint for miljøet. Det er mange måter man kan hjelpe på! Er bare å finne ut hva som føles riktigst for deg som forbruker og om man selv ønsker å bidra til et bedre miljø dersom det er av interesse. 

  9. Hvorfor gir det mest sum i renteinntekter dersom man får 2,5 % rente over to år enn hvis man har en rente på 5 % over begge årene til sammen, altså ett år?

     

    Hvor mye egenkapital sitter man igjen med dersom man kjøper en bolig til 2 millioner kroner, har 300 000 kroner i egenkapital og verdien på boligen faller med 10 prosent når man skal selge den?

     

    (Det kan høres som to utrolig dumme spørsmål gitt at de fleste her er godt voksne og kan sikkert litt om grunnleggende økonomi, men dette er første gang jeg har om økonomi og jeg forstår dessverre ikke hva læreren sier. Han har dessuten lært oss mye feil om trinnskatt, så har søkt opp det meste på egenhånd... Er ikke helt sikker på hvordan man beregner dette heller..)

     

     

  10. Flyttet inn i fosterhjem i januar i fjor, så snart et helt år. Føler meg egentlig veldig usynlig rundt søstera mi, for hun får all oppmerksomheten rundt middagsbordet, i stua, i bilen osv. Det er så mye som skal dreie seg rundt henne, og jeg blir totalt glemt. Dette kan høres veldig overdrevent ut, men hun er alltid den som får matpakka smurt, og jeg blir helt glemt. Jeg får ofte høre "oi, jeg glemte deg denne uka også." Dette gjelder også når det er noe ny mat/drikke hjemme. Da blir ofte hun spurt først eller at hun er den eneste som blir spurt om hun vil smake. I tillegg blir fostermor sint på meg for ting jeg gjør galt, men er det noe hun gjør galt, snakker hun rolig til henne. Dette gjør veldig, veldig vondt og skaper mye frykt hos meg fordi jeg har PTSD og sliter med utmattelse fra før av. Tror fosterforeldrene mine rett og slett ikke forstår hvordan jeg føler meg generelt og når de også favoriserer. Hvordan skal jeg ta opp dette?

  11. Blir helt paff av alle som genuint tror at det å føle at man er født i feil kropp er synonymt med å ha en mental sykdom eller vrangforestilling. Man kan ikke noe for hvordan man er født, det er faktisk det eneste man ikke kan noe for. Hvorfor har mange av dere så vanskelig for å akseptere andre mennesker akkurat som de selv føler seg som? Hvorfor plager det dere at andre psykisk sliter med at de må leve livet sitt i fornedrelse fordi mennesker som dere ikke aksepterer at man er født i feil kropp? Disse menneskene er akkurat som dere selv, sitter akkurat med de samme følelsene og har også drømmer og ambisjoner her livet. Begriper ikke at dere orker å bruke energien deres på å irritere dere over medmennesker for at de ønsker å leve livet sitt slik de selv ønsker - uten engang å la det gå utover noen andre (men likevel så gjør det det for dere, way to go!). 

    • Liker 3
  12. Hey!

     

    Startet å prate med en fyr. Han virker ålreit og ganske kul, men nekter å skype meg før vi møtes. Han har sendt ett Photoshoppet bilde av seg selv. Jeg er 17, han er 23. Føler det er shady. Har tatt det opp med han og han vrir seg unna, sier det er greit selv om han hater skype, så vrir han seg unna igjen. I tillegg blir han irritert når jeg spør, som om det ikke er innafor. Han har også ingen annen info på facebooken sin utenom at han er født i 1993, men jeg har søkt opp navnet og det kommer opp en gammel artikkel som stemmer med det han sier. Kan jo være at han ønsker å være anonym på nettet, but still. 

     

    Hva kan være grunnene til at han ikke ønsker å gjøre det? Han har sagt at det vanligvis holder med ett bilde før han treffer noen via nettet, og der er vi veldig forskjellige. Jeg er ganske forsiktig av meg og vil være 100 % sikker på at personen jeg skal treffe er den han utgir seg for å være, men i denne situasjonen er jeg rett og slett usikker og tør ikke å gjøre det før jeg har hatt en skypesamtale eller lignende for å ha fått bevist hvem han er ytterligere. 

×
×
  • Opprett ny...