Gå til innhold

artiPer

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av artiPer

  1. Hei!

     

    Når dere først har 2000 kroner å bruke på dette vil jeg anbefale dere å kjøpe Adobe Premiere Elements i pakken sammen med Adobe Photoshop Elements. Det koster ca 1300 kroner

     

    Her finner dere det:

    https://istore.adobe.com/b2c_adobe/b2c/init...=EN&areaID=PEPE

     

    Å lære seg brukergrensesnittet til Adobe er kjempelurt hvis dere har tenkt til å drive en del med videoredigering, bildebehandling og websider. Når dere er vant med det er det lett å sette seg inn i de andre programmene til Adobe.

     

    Man kan diskutere i lange baner om hvilket videoredigeringsprogram som er best. Men jeg mener at kompabiliteten mellom Adobe sine programmer gjør det til det beste siden det er liten forskjell på mulighetene i de forskjellige videoredigeringsprogrammene. Jeg regner med at dere har tenkt til å lage hjemmeside til prosjektene deres etter hvert og da kommer man ikke utenom Photoshop til å lage grafikken.

     

    Photoshop kan brukes til å lage grafikk dere legger på filmen også hvis mulighetene i selve Premiere blir for kjedelige.

     

    Jeg regner med dere må levere et regnskap som beviser hva dere har brukt pengene dere har fått til. Hvis dere kjøper denne pakken får dere brukt opp mer av budsjettet deres på ting dere har lov til å kjøpe ut fra det dere søkte om. (og få et program ekstra :) )

     

    Resten av pengene kan dere kanskje bruke på et "lageDVDprogram", jeg har ikke noe forslag der utenom Adobe Encore DVD som blir for dyrt. Men noen andre har kanskje et forslag. Premiere kan brenne rett ut til DVD, men da uten menyer. Men dere har da MPEG-2 codecen (som ikke er gratis) slik at dere kan bruke gratis DVDbrenneprogrammer som benytter seg av denne.

  2. Hvis du eksporterer filmen i DVkvalitet fra Premiere Elements kan du bruke VirtualDub (http://www.virtualdub.org/) til å ekspotere etterpå.

     

    Dette programmet er gratis og helt genialt til slike oppgaver.

     

    Her er en guide: http://www.divx.com/divx/divxpro/guides/vdub.php

     

    Hvis du fremdeles ikke får det til ville jeg prøvd med xvid-codec i stedet.

     

    Når du skal laste ned er det lurt å laste en versjon som det står "stable" på. :D

  3. At folk anbefaler Adobe Premiere Pro i hytt og vær er jeg også overasket over. Å investere i det som privatperson er jo tullete! Men derimot koster premiere elements og photoshop elements ca 1300,-.

     

    Disse to programmene inneholder mer enn nok funksjoner som en glad amatør trenger. Samtidig som de har den samme enkle brukergrenesnittet som de MYE dyrere orginalutgavene av programmene.

     

    Et par timer med hjelp-fila i hvert av programmene og du er i gang!

  4. For at skjerm og utskrift skal bli like må du kalibrere skjerm og skriver mot hverandre. En enkel og billig måte er å ta en utskrift og holde dette opp ved siden av skjermen og stille inn fargene på den. Ikke særlig vitenskaplig men det kan funke sånn tålelig.

     

    Hvis du igjen skal ha dette kalibrert mot noe du har fra en annen plass må du f.eks kjøpe deg en Spyder Colorvision. Denne kalibreren skjermen mot spesielle fargestandarder som trykkerier bruker..

     

    Dette vil funke hvis du skal trykke det du lager. (Du må også ha fargeprofilen trykkeriet bruker.)

     

    Selv med en slik Spyder er det ikke lett å få dette til å bli helt bra. Selv store trykkerier har problemer med dette.

     

    Hvis du igjen skal klare å skrive ut de rette fargene må du klare å stille inn skriveren din rett også. Med i tankene må du også ha at fargene blir forskjellige etter som hvilket papir du skriver ut på.

     

    Hvis du skal ha helt spesielle farger kan du plukke disse ut fra en Pantonevifte med cmykverdier, eller du kan f.eks. kjøpe deg en bok som Color Harmony som har masse fargekombinasjoner med CMYKverdier. Hvis du bruker disse og fargeprofilen fra trykkeriet vil du kunne få de riktige fargene

     

    Dette ble litt mye blabla og kanskje ikke så mye svar på spørsmålet ditt, men poenget mitt var å få fram at det ikke er så lett.. ..og med denne dårlige forklaringen kom vel det fram..

  5. Det er ganske ofte at det flimrer litt nederst og øverst på vanlig dv også. Men TVn kutter det bort. Regner med at du ikke så det i redigeringsprogrammet heller, men det kan hende at det er codecen som misforstår et eller annet og lager det grønt.

     

    Jeg synes jeg husker at det går an å kutte bildet litt øverst og nederst i virtualdub, eller så var det i codecen. Jeg har ihvertfall gjort det en gang. Holder sikker bare å kutte noen linjer overst og nesderst så er det borte

  6. Det er fryktelig enkelt å gjøre det selv. Finn en kompis eller vennine med platespiller. Koble phonokabler fra TAPE-rec utgangen (eller en annen tilsvarende utgang) på stereoen. stapp dem i pc-mic inngangen, og bruk et passende program til å ta opp. Finnes sikkert mange gratis der ut (sjekk sourceforge). Jeg brukte SoundForgy (mulig noen bokstaver er feil i det navnet), når jeg gjorde for en del år siden.

  7. I virtualdub:

     

    file/open videofile

     

    video/compression velg xvid og configure

    video/filter - add - deinterlace

     

    audio - full prosessing mode

    audio/conversion - 41 000 Hz

    audio/compression - ditt favoritt mp3 valg, hvis du ikke får opp noe, installer LAME MP3 codecen

     

    file/save as avi

     

    xvid codecen har en egen avkryssingsboks for "cartoons" en plass har jeg sett, men det vet du kanskje.. ..aldri prøvd den..

  8. Jeg har brukt et program som heter flaskMPEG, det fungerer bra. Har beskrevet litt om bruken i en annen tråd for ikke lenge siden. Den registrer at det er flere lydspor og du kan velge hvilket du vil bruke. Men det er vaskelig å se hvilket et som er 5.1. Men det kan du se en annen plass når du konfigurer til konverteringa.

     

    Hvordan det er å importere til premiere etterpå er jeg ikke sikker på. Jeg lagde bare divx av den.

     

    For å rippe DVDn brukte jeg DVD Decrypter, funker veldig fint. Men ofte er filmen delt inn i flere filer på DVDn siden den er lang. Hvis du stiller inn riktig i DVD Decrypter får du en fil av hele filmen, noen som gjør alt litt enklere. Tror jeg satte den opp med "splitt by file", i alle fall ikke det som er default.

     

    Begge programmene er gratis.

  9. En annen morsom måte å gjøre det på er den gode gamle hoppende prikken. Man kan lage en prikk i Photoshop, eller aller helst en sau, ku eller gammel mann med stokk. Så importerer man denne inn i Premiere og bruker motion og keyframes til å få den til å flytte seg.

     

    Så kan man legge inn litt saltoer og noen stifter også. KJEMPEMORRO!!

     

    Hvis noen har sett lumberjack med mothy pyton skjønner dere at ideen er stjålet rett derfra...

  10. prøv dette:

     

    -file-new-color matte, og lag den hvit

    -dra den ned på timelinen

    -lag den bare noen få frames kort, og prøv deg fram med opacityen i effect controls.

     

    Jeg prøvde nå nettop med at den var 3 frames lang og at opacityen var 40,80,40, så greit ut, men jeg prøvde ikke å se på tv, mulig det blir litt annerledes da. Filmen som lå under passa ikke helt til noe sånt heller, samt at jeg ikke hadde lyden, som sansynligvis har mer å si en selve effekten...

×
×
  • Opprett ny...