Gå til innhold

herr_akkar

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av herr_akkar

  1. Note3 her, og den byttes ikke før det virkelig blir nødvendig.

    Det er de ferreste av dagens mobiler som klarer å levere noe mer enn det note3 og note4 har.

     

    En del nye telefoner er nok bedre på noen fronter (kamera, hastighet, fingeravtrykksleser, ...), men herregud hvor degraderte de er når man ikke kan bytte batteriet.

     

    Jeg ville selv oppgradere fra min Note 3 til ferskere hardware i høst, men måtte skyve det fra meg når så å si alle leveres i "Apple-stil" i unibody fylt med lim så levetiden skal være bestemt av batteriet. Fullstendig forkastelig, da jeg pleier å ha mobilene mine så lenge at jeg må bytte batteri minst én gang, for en symbolsk sum og uten å måtte levere den inn.

     

    Vi får se om/når LG V20 kommer hit, der kan man bytte batteri og den er mer robust mot fall enn flertallet, i hver fall disse nye "Edge"-variantene hvor skjermkanten knekker for et godt ord og hvor plastglass-baksiden er "lekker" den første uken, men er sårbar og et dårlig valg.

     

    Plast-pianolakk er for meg et mareritt. Snakk om dårlig materialvalg for noe som skal brukes og ikke bare stå til utstilling! Riper på riper.

    • Liker 1
  2. Endelig en aktuell telefon med utbyttbart batteri og minnekort. Synd at det er LCD, men pytt la gå.

     

    Etter å ha avbestilt Note 7 som ble bestilt under tvil pga glassbakside og ikke utbyttbart batteri er det stor sjanse for at det blir en V20 i vinter.

     

    Håper at Samsung lærer av mange-milliardutgiftene at det ikke gavner noen med batteri som ikke kan byttes. Med utbyttbart batteri kunne løsningen vært ganske mye billigere ved å sende ut nye batterier.

  3.  

    Bra med hastighet, men det er viktigere med stabilitet og der tror jeg nok fortsatt kablet nettverk er bedre på.

     

    Trådløst nettverk med (dyrt) kvalitetsutstyr er 100% stabilt. Ingen ping spikes, nedetid eller tapte pakker, og med utstyr som nevnt i denne artikkelen er hastigheten heller ikke noe problem om man ikke planlegger å kopiere tusenvis av GB hver dag.

     

    Kablet nett vil alltid forbli raskere, men stabiliteten er ikke lengre et argument.

    Asus som produsent koplet med høy innkjøpspris er i hvert fall ingen garanti for "kvalitetsutstyr". Black Knight (RT-AC66U) er det verste dritet jeg har hatt i huset. Funger fint en stund hvis man er alene, men la 4-5 brukere med to-tre enheter hver bruke den og det går som suppe etter noen få dager. Reboot hjelper ikke, må ta strømmen.

  4.  

    En ting er hastigheten, en annen ting er stabiliteten ... sverger fortsatt til kabel der det er mulig :)

    Kjører du kvalitetsutstyr slik som utstyret nevnt i artikkelen her, er stabiliteten på trådløs tilkobling helt upåklagelig. Inntrykket av at trådløst er ustabilt, er noe som stammer fra alt for mange med dårlig utstyr ferdig levert med billige bærbare, generiske rutere levert av bredbåndleverandører osv.

    Asus RT-AC66U (Black Knight) vant jo det meste av tester og har upåklagelig hastighet (over 300Mbps på tablet og mobil over 5GHz). Og den kostet vel over 2000 kr. Dessverre er langtidsstabiliteten under enhver kritikk, så strømmen må tas med noen få dagers mellomrom da alt blir tregt og lasting av sider i nettleseren timer ut.

     

    Av 8 trådløsrutere jeg har hatt i huset er denne blant de 3 verste når det gjelder stabilitet.

     

    Alt av stock firmware-versjoner er prøvd. Alternativ firmware får visstnok ikke utnyttet innebygget prosessor for kryptering ordentlig, så det har jeg har ikke prøvd ut (Tomato eller DD-WRT).

     

    Jeg vil derfor ikke skryte uhemmet av trådløst "kvalitetsutstyr", i hvert fall ikke ut fra hva testere konkluderer med er kvalitet.

  5. Det var da trist at Model 3 ser så kjip ut i forhold til Model S. Kunne tenkt meg en nedskalert S som ikke er så stygg som 3.

     

    Og med steinspruten her i Norge er det ikke noe sjakktrekk å dekke hele toppen av bilen i glass. Jeg bytter frontrute pga steinsprut nesten hvert år, og det vil vel koste meg eller forsikringsselskapet skjorta når hele taket og bakruta må byttes i samme slengen.

  6. Brattus: Jepp! Det er på vei, men vi venter på et par late arrivals - HTC 10 og Sony Xperia X - begge er rett rundt hjørnet. Enn så lenge kan bildene i denne saken være en indikasjon: http://www.tek.no/artikler/vi-dro-pa-fotosafari-med-markedets-beste-mobilkameraer-i-tokyo/346272

     

    Der mangler HTC 10 og Lumia 950, samt at Xperia X-en vi har brukt er en prototyp, så resultatene fra den kan endre seg noe når ferdig testeksemplar er inne :)

     

    Håper det legges vekt på utbyttbart batteri under testingen, slik at fabrikantene får en viss tilbakemelding på de negative endringene vi har sett i den siste generasjon mobiltelefoner. Planned obsolescense / begrenset levetid gavner ikke forbrukerne.

  7. Blåfargen kan skyldes Marsh-mellow, grønne er Lollipop. Jeg orker ikke å kjøpe ny mobil fordi jeg syns det er latterlig å ikke kunne bytte batteri(her er det mange som har fulgt etter) og at mange mangler plass for SD-kort. Det har jeg brent meg kraftig på. Hadde gått for Z5, men kan ikke bytte batteri.

     

    Helt enig. Jeg boikotter mobiler hvor man i praksis ikke kan bytte batteri. Mine mobiler går vanligvis i arv etter to år, i mint condition og med nytt batteri, Jeg forstår hvorfor Samsung vil at jeg skal miste denne muligheten -- det vil jo føre til mindre salg når mobilene varer lenge.

  8.  

    Kan ikke hovedkortprodusentene forstå vi ikke vil ha svake hovedkort?

    Pico-ITX Board with 1.2GHz VIA Eden X4 CPU, Mini HDMI, VGA, LVDS, 2 USB 3.0, 6 USB 2.0, Gigabit Ethernet, 2 SATA, 12V DC-in

     

    Slik kunne jeg ønske meg, eller noe med usb 3.1, HDMI v2, PCI-E sata express.

    Førstnevne ser ut som en sata kontroller til gammel harddisk.

     

    via-epia-p910-12qe-43.jpg

    Det er jo totalt forskjellige produkter. En Arduino skal være liten, billig, bruke lite strøm, og ha et lass av simple analoge og digitale inn- og utganger, så den kan brukes til allverdens simple oppgaver som å lese status på en bryter, styre en servo etc. GigE, USB3 og HDMI vil gjøre den for stor, for dyr, for strømkrevende, og alt for komplisert til de små enkle oppgavene. En Arduino er ikke et svakt hovedkort - det er et sterk liten problemløser.

    Enig, og prisnivået på Arduino Uno (siste innkjøp var en 10-pakk til 27 kroner stykket inklusive frakt) gjør at det blir noe man kan bruke til de minste automatiseringsprosjekter uten å tenke seg om. Kan til og med bruke flere til et prosjekt, og fordele oppgavene for å kompensere for manglende multithreading. Selv om det omtalte kortet ikke koster mer enn 250 kroner gjør det det uaktuelt for en del automatisering man ikke "trenger". En 50-lapp hadde vært fint.

  9. De har "tatt en Apple" med denne! Jeg tenker ikke på hardwaren men på at det nå plutselig koster en tusing for hvert trinn i økt minnestørrelse -- akkurat samme prinsippet som Apple bruker for å suge brukernes lommebøker tomme.

     

    Nei takk! Samsung good-bye hvis de kjører samme prinsipp på Note 5 til høsten. Jeg vil ha SD-kort og utbyttbart batteri, det er hovedsaklig derfor jeg har valgt og sett med velvilje på Samsung til nå.

  10. Kameraet og sensorene som ligger bak frontruteglasset vil nok holdes rene av vindusviskeren, men de som er montert i og under støtfangerne vil nok gjøre at mye av automatikken ikke virker om vinteren her i slapselandet. Gjelder sikkert både adaptiv cruisecontrol og ryggesensorer, samt ryggekamera fordi rompa på bilen blir nedgriset etter bare noen mil på norske vinterveier.

     

    Jeg har samme problemet med radaren på min E-klasse. En halv-cm slaps som legger seg på fronten av bilen og det kopler bare ut, og det er med slike forhold at man kunne ha bruke for å ligge pent i køen på automatikk.

     

    Har fundert på hvorfor ikke det er montert visker eller spyler for å holde radaren i funksjon, men det er selvfølgelig fordi bilene ikke er produsert for Norge.

     

    Men sikler litt etter denne bilen, ja. Firehjulstrekk og antakelig luftfjæring med variabel bakkeklaring gjør den absolutt brukbar om vinteren, og 4matic'en min begynner å trekke på årene og er rimelig dorsk i forhold.

  11.  

     

    For meg virker det mye mer interessant å finne en UHD-skjerm med samme pixeltetthet som jeg bruker nå, jeg mener det inntreffer på 42 tommer, som da vil tilsvare et 4x4 Full HD-oppsett. Og da like lettdrevet (vel, tungdrevet) som den ene lille 24" UHD-skjermen.

    Da er jo denne her så nærme som man kommer:

    http://www.tek.no/artikler/test-philips-bdm4065uc/167416

    Rart den ikke ble nevnt i artikkelen.

     

    Jeg vil ha litt begge deler. Større enn 27" som jeg bruker i dag, men også høyere pikseltetthet. 5K 32" hadde vært ålreit.

    Glemte å nevne at Philipsen har merkbart høyere ppi enn f.eks 2560x1600 30'tommeren jeg har ved siden av. Og også 22-24 tommere med full HD.

     

    Så man får i pose og litt i sekk.

     

    Ulemper med den er:

    1. Det tar noen få ekstra sekunder før bildet dukker opp på Philipsen i forhold til Dell 30-tommeren som kommer i løpet av et halv sekund, når man vekker maskinen.

    2. Den er halvblank/halvmatt, i motsetning til Dell'en som er helmatt. Noe mer refleksjoner men bedre sortnivå, farger og skarphet.

  12.  

     

    For meg virker det mye mer interessant å finne en UHD-skjerm med samme pixeltetthet som jeg bruker nå, jeg mener det inntreffer på 42 tommer, som da vil tilsvare et 4x4 Full HD-oppsett. Og da like lettdrevet (vel, tungdrevet) som den ene lille 24" UHD-skjermen.

    Da er jo denne her så nærme som man kommer:

    http://www.tek.no/artikler/test-philips-bdm4065uc/167416

    Rart den ikke ble nevnt i artikkelen.

     

    Jeg vil ha litt begge deler. Større enn 27" som jeg bruker i dag, men også høyere pikseltetthet. 5K 32" hadde vært ålreit.

    Jeg har hatt denne Philips'en en stund nå, og er storfornøyd. Som å bli kvitt skylapper jeg har gått med uten å vite det. Og trenger ikke endre skalering i Windows -- bare myye mer plass.

     

    Den støtter 60Hz, så animasjoner, vindusbevegelser, filmavspilling etc fungerer greit. 30Hz er direkte plagsomt selv om man ikke spiller eller ser på video, så de skjermene som bare leverer dette er ubrukelige til noe som helst i mine øyne.

     

    Har ikke prøvd spilling ennå, bruker den mest til programmering, surfing, bilderedigering, tekstbehandling og annen dokumentbehandling etc men som sagt fungerer den bra til film, selv 60Hz-oppdatering via SVP (Smooth Video Project) så fremt grafikkort og prosessor henger med..

    • Liker 1
  13. Noe av behovet for dette hadde ikke eksistert om en ikke på "død og liv" skal privatisere og gi muligheter til å selge "strømnettet" til private eiere som i størst mulig grad er ute etter å hente ut sitt overskudd på det de har investert i.

     

    Dette dreier seg om tidligere kommunale strømnett, som tidligere er bygget og driftet av et lokalt e-verk. Hele det kommunale strømnettet er jo bygget opp av innbyggerenes penger i form av strømregningen og de kommunale avgiftene. Da gikk også "overskuddet" til e-verket tilbake til forsterkninger og utvidelser av distribusjons nettet, og stort sett bare det.

     

    I dag så går kun den lille delen de er nødt til å tilbakeføre til "strømnettet" dit, mens behovet for oppgraderinger og forsterkninger er stort. Det meste av strømnettet er overbelastet som bare det, for mye av dette er bygget på 50-60-70 tallet, og da var ikke behovet for strøm så stort, altså kapasiteten. Men nå blir det hele tiden oppgraderinger og utvidelser av boliger med mange elektriske komponenter og energibehovet øker. Men strømnettet som husstandene er tilkoblet har det jo skjedd svært lite med siden det ble bygget for flere titalls år siden.

     

    Mens resten av overskuddet stort sett går til utbytte for eierene, og i enkelte tilfeller også bonuser til de ansatte i nettselskapene, for at de klarte å holde utgiftene nede og tjente mest mulig penger. Dvs at de unngikk å bruke mer penger enn nødvendig på det strømnettet de har kjøpt, og ikke måtte forsterke strømnettet slik intensjonen var.

    Det burde jo ha ringt en "bjelle" hos myndigheter og de folkevalgte når store investorer kjøper et kommunalt strømnett, det er ikke for å være snille med kommunene og innbyggerene, det er kun for å tjene penger.....

     

    Dette skulle det aldri vært "lov" å frigi strømnettet til kommunens innbyggere på den måten det ble gjort, for dette er jo omtrent helt uten kontroll av myndigheter og de ser ikke hva som skjer før det omtrent er for sent......

     

    Ang. to-veis kommunikasjon på strømmålere, så er det i utg.pkt for å kunne innhente strømforbruk og kunne hente informasjon om når de forskjellige kundene bruker mest strøm.

    En "heldig bi-effekt" er selvfølgelig også at nettselskapene enklere vil kunne "stenge strømmen" til de som ikke har betalt. Dette gjør jo tilgangen til alles strømmålere mye enklere fra et "kontor", enn å måtte kjøre ut til kundene for å fysisk stenge strømmen der det er nødvendig grunnet manglende betaling.

     

    Du glemte å nevne rushtidsprinsippet. Selvfølgelig vil dette føre til at strømmen blir mye dyrere når man har bruk for den. Og nattsenking vil bare øke regningen.

×
×
  • Opprett ny...