Gå til innhold

andris

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andris

  1. Det med støv på bildebrikken tror jeg er tull. Canon har jo skyvezoom på det nye 28-300 og 100-400, så hvis det hadde vært et problem på 35-350 tror jeg ikke de hadde benyttet det.

     

    Jeg har nå kjøpt 35-350 og er meget fornøyd med alt bortsett fra størrelsen. Jeg kjøpte det jo nytt til bruktpris og objektivet er helt perfekt. Bildekvalitet er bedre enn noen av canons ikke-L objektiver. Jeg hadde tidligere 85/1.8 - objektivet og synes bildekvaliteten kan samenlignes med denne.

     

    Jeg vurderer likevel å selge 35-350. Den viste seg å være litt for tung for kona, og det blir jo dumt når det skal tas bilder av unga når jeg ikke er hjemme. Ligger på foto.no

  2. Jeg har lenge vært eier av canon 28-70/2.8L, men solgte den nylig fordi jeg syntes den var for stor og tung som allroundobjektiv til 20D.

     

    Er på jakt etter en god erstatter. Ser på Sigma 18-125 og Tamron 24-135. Har sjekket på dpreview, men ikke blitt klokere. Sigmaen ligger lavere i pris i statene og folk der har derfor en tendens til å hype den opp pga prisen.

     

    For min del hadde det ikke gjort noe om den er bra, men Tamronen har fått veldig bra resultater i tester og skal være veldig bra. Ett viktig punkt er at Tamronen skal ha raskere og bedre AF. Jeg har ikke noe voldsomt behov for den ekstra vidvinkelen sigmaen tilbyr.

     

    Noen som har erfaring med en eller begge av disse?

     

    Har hatt canons 28-105 og 28-135 IS tidligere. Kommer ikke til å gjenta det.

     

    Eneste minus med sigmaen og tamronen er at de har laveste blender 3.5. Dette skal jeg kompensere med canons 50mm(enten f1.4 eller 1.8).

  3. Nei. Hadde 300D tidligere og var ikke fornøyd. 20D er en annen verden. Har funnet den perfekte kombinasjonen nå. Selger L-objektivene for å få inn penger og kjøper den billige sigma 18-125. Da får jeg et bruksområde som tilsvarer sonys 28-200, samtidig som det faktisk blir mer kompakt. Har ikke prøvd dete objektivet, men håper jeg blir fornøyd.

     

    Andris

  4. Jeg er den heldige eier av Canon 20D og L-objektiver. Dessverre er jeg i en uheldig økonomisk situasjon og vurderer å selge utstyret. Jeg må naturligvis ha et kamera, men har ikke råd til å kjøpe noe dyrere enn et high-end kompaktkamera.

     

    Sony F828 virker som det mest naturlige valget. Det skal visstnok være raskt nok til å ta brukbare actionbilder(knipser mye sport), ser utrolig proft ut og har ikke en zoom som kommer stikkende ut på tele(hater akkurat det fordi det ser skikkelig jalla ut). Samtidig har man alt i et objektiv(må ha tre L-objektiver for å få tilsvarende 28-200mm)

     

    Vil jeg bli utrolig skuffet ved denne overgangen? En av grunnene til at jeg vurderer å selge er naturligvis at utstyret mitt ikke brukes særlig mye, og egentlig ikke har behov for så proft utstyr.

     

    Bør jeg vurdere andre high-end kameraer?

     

    På forhånd takk for hjelp.

  5. Kameraet virker veldig OK. Vurderte det sterkt da jeg gik til innkjøp av 300D(og siden 20D m/div objektiver), men fant ut at jeg ikke kom til å trives uten muligheten av å ta seriebilder(særlig med blits). Jeg hater forsinkelse ettersom jeg stort sett knipser sport, og dermed var ikke f828 noe for meg.

     

    Kommer sony derimot med noe som klarer å tilnærme seg speilrefleks, vil jeg være villig til å konvertere. Ettersom plass også er en vesentlig faktor vil dette være aktuelt.

     

    Begynner å bli lei av å drasse på en svær bag hver gang jeg skal ut å fotografere...

     

    mvh

    Andris

    - eier av:

    Canon 20D

    Canon 200mm/2.8L

    Canon 28-70mm/2.8L

    Tokina 17mm/3.5

    Canon 2x extender

    Canon 480 speedlite

  6. Tror det er dårlig med butikker som tar inn Tokina i Norge. Kjøpte meg et objektiv (17mm/3.5 axt-pro) hos keh.com i USA til min 20D. Hadde det i løpet av tre dager. Frakt på 2-300 kr + moms(24%).

     

    Det er et fantastisk objektiv. Byggekvalitet av en annen verden og veldig gode bilder.

     

    Keh har det beste utvalget jeg har sett av Tokina, og det er også muligheter til å kjøpe brukt til reduserte priser.

     

    Pleier vanligvis å kjøpe privat brukt fra statene, men må si det ga mersmak å handle hos keh, selv om frakten er dyrere og det er umulig å unngå momsen(de sender med ups og de fortoller varene selv). Handler man privat sendes varene som vanlig post og tollen sjekker dem aldri.

  7. Jeg har hatt 70-200 f/2.8L og syntes denne ble for stor til allround-fotografering. Brukte den enten på full tele eller full vidvinkel. Solgte den derfor og kjøpte meg en 200mm f/2.8L og 85mm f/1.8. For pengene jeg fikk til overs kjøpte jeg også en Tokina 17mm f/3.5.

     

    Legger ikke skjul på at jeg er storfornøyd med denne dealen. 200mm er skarpere enn 70-200mm(på 200) og gir bedre bilder. 85mm er vel det nærmeste canon kommer perfekt når det gjelder portrettbruk(med unntak av 85/f.1.2).

     

    17mm er faktisk den jeg bruker mest(ved siden av 28-70/f.2.8L). Rett og slett en utrolig god linse, med bildekvalitet som langt på vei matcher f.eks. 17-40/f.4L.

     

    :!:

  8. Ja, svaret fikk du over. Det kreves registrering for å komme inn i forumet "buy and sell". Når du har gjort det kan du enten bruke "search" for å se om noen selger det du er ute etter, eller legge inn en ny post med WTB(want to buy) foran det du ønsker. De fleste foretrekker at betaling foregår gjennom paypal, så det er like greit å registrere seg der (paypal.com) med en gang.

     

    Lykke til!

  9. Heisann

     

    Har hatt endel canon digital-speilreflekser med forskjellige objektiver.

     

    Startet med D2000 da jeg jobbet som journalist, og hadde canon-objektivene 16-35 f/2.8L og 70-200 f/2.8L.

     

    Solgte dette da jeg begynte å jobbe i TV, men kjøpte meg 300D og canons ef 28-105 f/3.5-4.5, ef 70-210 f/3.5-4.5 og ef 100 f/2.

     

    Byttet det ut mot Canon eos 1D og objektivene ef 28-135 f/3.5-5.6 IS og ef 70-200 f/2.8L.

     

    Til slutt har jeg byttet til EOS 20D, med objektivene ef 28-70 f/2.8L USM og ef 200 f/2.8L USM.

     

    Mitt råd til alle som skal kjøpe seg dyrt speilreflekskamera er å ikke kjøpe billig(og dårlig optikk). Da er det stort sett bortkastet.

     

    Jeg ser ingen vits i å rangere objektivene jeg har hatt. Alle L-objektivene har vært glimrende.

    (De behøver heller ikke være så dyre hvis man kjøper brukt fra USA. Prøv bruktmarkedet hos fredmiranda.com. Her er det seriøse folk som legger ære i å kjøpe og selge gode artikler. Er noe dårlig, blir de hengt ut i forumet. Har kjøpt fire objektiver der, og alle har vært strøkne. Prisen er halvparten av her og bruktprisene 20-30% lavere igjen. Frakt er $30. Selv om man i utgangspunktet skal betale moms på varer over 200 kr, har jeg aldri hatt dette problemet)

     

    Av ikke-L objektivene var 100 f/2 det klart beste. Superskarpt, raskt og billig. Personlig synes jeg fordelen med lysstyrken var større enn bakdelen av å være låst til 100mm.

     

    EF 70-210 f/3.5-4.5 USM er en utgått modell som kan kjøpes på bruktmarkedet for rundt 1500 kr. Regnes som det beste telezoom-alternativet til 70-200 f/2.8 og f/4. Jeg er ikke uenig, men bruksområdet ble et helt annet med bare f/4.5 på tele. Ellers var objektivet svært skarpt og behagelig å bruke.

     

    EF 28-105 og EF 28-135 IS er objektivene jeg har vært minst fornøyd med. Ikke særlig skarpe og dårlig lysstyrke. Avhengig av blits. Ville valgt 28-105 om jeg skulle måtte, ettersom det er langt billigere.

    Jeg har i dag 28-70 f/2.8L og det er en helt annen verden. Den er en utgått modell og ligger lavere i pris enn etterfølgeren 24-70L. Likevel regnes den som et av de beste allround-objektiver noensinne.

     

    Var ment som litt info til folk som lurer på hvilke objektiver de skal kjøpe, men det ble vel stort sett bare rot...

     

    Min konklusjon, som jeg har kommet frem til gjennom erfaring, er at lysstyrke er viktigere enn zoom-område. Kjøp aldri et dyrt kamera hvis du ikke har råd til god optikk. Har du råd er L-objektivene verdt pengene.

  10. Bytt optikk. Jeg hadde også 300D og byttet til 20D. Fra før hadde jeg 28-70 f/2.8 L USM og 200 f/2.8 L USM. Tror ennå ikke jeg har tatt et bilde jeg ikke er fornøyd med.

     

    Kan anbefale å kjøpe brukt fra statene. Prøv fredmiranda.com. Der har de et bruktforum som er svært seriøst. Har kjøpt endel objektiver her og har aldri fått noe som ikke er strøkent. Her går det på stolthet. Hvis folk selger noe drit blir de automatisk utelukket fra forumet.

     

    Priser i statene er omtrent halvparten av her. I tillegg ligger bruktprisene ca 20-30% lavere. Frakt er $30. Får du selger til å merke det som brukt utstyr er det svært sjelden tollvesenet gidder å kikke(har aldri hendt meg).

     

    Hadde 28-135 f/3.5-5.6 IS tidligere, og byttet til 28-70 f/2.8L. De to kan ikke sammenlignes. To forkjellige verdener når det gjelder lys. Glem IS, kjøp L!

  11. Hei

     

    Har akkurat kjøpt et veeeldig billig pressebrukt eos 1D. Kameraet er fin form, med unntak av to små sorte flekker som synes i viewfinder og på bilder i sterkt sollys.

     

    Går det an å fjerne dette ved å rense kameraet på noen måte?

     

    Jeg liker å ta bilder, men er helt blank på teknikken inne i kameraet. :blush:

     

    Alle tips tas i mot med stor takk.

×
×
  • Opprett ny...