Gå til innhold

Henniepennie

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Henniepennie

  1. Jula er vanligvis ei tid for gode stunder med familien. Men det er langt frå alle som opplever juletida slik. I følge ein statistikk frå "Statens Institutt for rusmiddelforskning", gruer omlag 200 000 barn seg til jul på grunn av foreldra sin alkoholmisbruk.

    Eg synst ikkje det er rett av foreldre å drikka framfor barna sine! Når deira aller kjærate ruser seg, er det skremmande for barna å sjå forandringa som inntreff. Foreldrena oppfører seg ansleis. Dei blir meir egoistiske, uniteresserte og utilgjengelige. Barna synst nok ikkje det er ein kjekk opplevelse, og blir usikre og redde. Tryggheita eit barn skal føla hos sine foreldre berre forsvinn når det som er forutsigbart blir tatt vekk, og pappa eller mamma ”blir ein anna”.

    Det går heilt fint å feira jul utan rusbruk, så kvifor ikkje prøva denne jula?
    Det er garantert det beste for både barn og vaksne!

  2. Me lever i eit godt land -uten krig, sult og den type elendighet. Men det er likevel mange unge som synst livet er tøft. Fleire og fleire slit med psykiske problem. Samfunnet har forandra seg mykje dei siste åra, og dagens ungdom har veldig mykje å forhalda seg til. Det er eit enormt press til å vera vellukka på alle områder. Kanskje me skulle lært meir om livsmeistring på skulen? Læra meir om kva ein kan gjera når ein har blitt såra (eller for å unngå å såra andre), med skyhøge forventninger frå omgivelsane, og korleis forebyggja depresjon?

    Mange meiner det kunne vore lurt å ha ansatt psykologer på skulane, og ein del skuler har også allerede gjort det. Kva meir kan gjerast?
    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...