Gå til innhold

Bæder

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bæder

  1. Jeg og min familie har nå vært uten Internett i 10 dager nå (16.02) og dette begynner å gå hardt utover tålmodigheten og lommeboka ettersom man er AVHENGIG av Internett i 2015. Løsningen blir derfor 4G noe som er tungvint og dyrt, har nå havnet på nermere 1000kr.

     

    Spørsmålet er da: er det rimelig å kreve erstatning for kostnader for 4G og for alle ulempene som følger med å ikke ha Internett i 10 dager?!

  2. For det første forveksler du migrogram og milligram. De du får på apoteket inneholder ca 1.6 mikrogram. Jeg skal ha 1000 mikrogram, noe som tilsvarer 1 milligram (mg).

     

    Sprøyter med B12 som du får hos legen inneholder også 1000 mikrogram, men opptaket fra en sprøyte kan være mye bedre enn fra en tablettm, så den er mye sterkere enn en tablett på 1000 mikrogram. Egentlig skulle jeg ha 1000 mikrogram i sprøyte en gang i uka.

     

    Er det rart nordmenn må bruke mye penger på kosttilskudd når dosene er lave at de ikke virker? <- Viktig poeng

    Ops! Beklager!

    Men hvor ofte skal du ha en slik sprøyte?

  3. Hvordan får man i seg 1000 mikrogram B12 i et godt kosthold?

    Var å så på vitaminer idag på apoteket. Du nevner at du skal ha 1 gram B12! På appoteket hadde de fleste rundt 1,5mg noe som sier meg at denne dosen ikke er helt korekt!? Bruker du diabetes medisiner eller andre medisiner som kan delvis hindre opptak av B12?

  4. Magnesiumet er vel det jeg merker mest forskjell på. Hele grunnen til at jeg begynte med det var at jeg slet med at jeg ofte fikk kramper i leggene mens jeg sov. Nå er det borte.

    Vitaminer og tran tar jeg primært fordi jeg ikke er flink nok til å spise variert, spesielt spiser jeg alt for lite fisk og vet med meg selv at jeg ikke er disiplinert nok til å klare å få til en varig endring.

    Kramper blir lett borte hvis man eter litt magnesium.

  5.  

    Ingenting som sier at man trenger noe ekstra.

    Hehe, jo tenk, det er det. Jeg har utskrift av blodprøvesvarene fra fastlegen som viser at jeg har mangel på B12. Og beskjed om å ta B12.

     

    Da skyldes dette at du har en sykdom eller at du har et dårlig kosthold. Spis mat og du blir fornøyd!

  6. Tror en del av det går på placebo. Tror du noe hjelper, så vil det mest sannsynlig hjelpe. Ikke at jeg er noe bedre, jeg tar vitamintilskudd, magnesiumtilskudd og tran til frokosten hver dag, men jeg synes (selv om det som sagt helt sikkert kan være placebo) at jeg merker forskjell.

     

    Dessuten tror jeg en del opplever det som litt tiltak å skulle spise veldig balansert og variert, og synes det er enklere å få i seg det man trenger i pilleform.

    Hvordan merker du en forskjell?

     

    Det kan være litt for krevende for mange å spise et perfekt kosthold, men man skal bruker piller til å supplere et normal kosthold. Problemet er at vi eter piller som ikke er nødvendig.

     

    En stor del av dette er placebo men man kan ikke merke en stor forandring med disse tilskuddene.

  7. Noen har kanskje allergier eller sykdommer som gjør at de trenger ekstra tilskudd av vitaminer siden de ikke klarer å få det fra maten.

     

    Det er jo selvfølgelig ikke disse personene jeg snakker om.De trenger jo ekstra tilskudd! Disse personene pisser jo derfor ikke penger i dass!

  8. Jeg ville ikke sett på dette som negativt, det betyr kanskje at vi nordmenn er mer opptatt av helsa vår, og gjør små grep selv for å opprettholde en god helse. Selvfølgelig, uvitenhet om ernæring kan jo føre til at vi bruker mer enn hva vi trenger, eller kanskje erstatter måltider med vitaminer, men allikevel så er dette bedre enn at vi spiser dårlig og usunn fast-food som man ser andre steder i verden, hvor DET er et problem. Hvis man ønsker å bruke penger på kosttilskudd, så er vel det greit? noe skal pengen brukes på uansett

    Det er ikke sunt for kroppen å ha for stort inntak av vitaminer og mineraler uansett om de er vannløselige eller fettløselige. Derfor bør man ikke bruke penger på dette.

  9.  

    Hvorfor kan ikke alle helsefriker bar spise mat!!!!!!

    Fordi de fleste spiser sunt nok, men blir overtalt og lurt av diverse markedskampanjer om at du trenger ProduktA og ProduktB for å leve et BEDRE og mer FULLVERDIG liv.

     

    Folk flest trenger ikke kosttilskudd og vitaminbjørner. Det er bare tull.

     

    Dette er jeg enig i!

  10. Hvordan får man i seg 1000 mikrogram B12 i et godt kosthold?

    Viktigste naturlige kilder
    Vitamin B12 finnes kun i animalske matvarer
    Lever, oksekjøtt, svinekjøtt
    Melk, ost, egg
    Fet fisk
    Hvem trenger vitamin B12?
    Et variert og sunt norsk kosthold inneholder tilstrekkelige mengder av de fleste næringsstoffer sett i forhold til anbefalt inntak.
    Vegetarianere bør passe på at de får nok vitamin B12
    Eldre med lite inntak av mat. Man antar at 10% av de eldre i nordiske land lider av B12 mangel.
    Noen mangler et stoff i tarmen (intrinsic factor) som er nødvendig for at vitamin B12 skal tas opp. Da må B12-tilskudd gis som injeksjon.
    Ved visse sykdommer i mage-tarm systemet og ved kronisk diare kan opptaket av B12 svekkes.
    Symptomer på vitamin B12-mangel kan være anemi (blodmangel), plager fra det perifere nervesystemet og tegn til psykiatrisk sykdom.
    Vitamin B12 mangel kan maskeres dersom det er mye vitamin B9 (folat) tilstede.
    Ingenting som sier at man trenger noe ekstra. Akkurat dette som er problemet med nordmenn.
  11. Vi i Norge stapper i oss kosttilskudd og vitaminer for titalls millioner hvert år, mange av disse millionen går ut som urin og skylles ut i havet. Man kunne likså-godt tappet urin på flaske og solgt det til Afrika. Hvorfor Bruker vi så altfor mye penger på slikt? vi har jo nok penger til et godt kosthold! Hvorfor kan ikke alle helsefriker bar spise mat!!!!!!

  12.  

    PS4 er neppe så mye kraftigere. I det siste har gapet tettet seg mer og mer, så det er ikke noe som tyder på at dette stemmer. Du har faktisk mye bedre flyt om du kjøper CoD til Xbox One, i tillegg til servere som faktisk fungerer. Dessuten bruker Kinect 10% ekstra til Kinect i de spillene som benytter den. I spill der Kinect ikke brukes er disse prosentene helt frigjort. Du er vel klar over at det finnes kamera til PS4 også?

     

    Kinect var bare et eksempel, dessuten bruker nok kinect en liten prosent når den ikke brukes i spill ettersom den må være klar for å respondere. Snapp er ett bedre eksempel, men vil tro at hvis man ikke bruker denne funksjonen blir jo det jo noe annet.

  13. PS4 har ikke kraftigere maskinvare, men XBOX har valgt å bruke en god del av dette på andre oppgaver. Bland annet til snapp som selfølgelig krever en del kraft. Det er litt dumt at en del spill har 720p istedetfor 1080p på XBOX, men dette kommer ikke til å fortsette.

  14. Playstation har 50% større prosessorkraft ettersom XBOX bruker 50% av kraften til andre oppgaver som f.eks. kinect. Mange av de nyeste spillene er også laget i 720p istedet for 1080p(XBOX). Dette vill ikke merkes spessielt i spilling som ikke foregår online ettersom produsentene vil gjøre grafikken god selv om prosessorkraften er 50% mindre på XBOX. I online spilling vil playstation være klart bedre etter som det kreves en del kraft til dette. Men jeg mener at XBOX er en mere komplett underholdningskanal.

  15.  

     

     

    Han kan jo være en psykopat, hvis det er som du sier?! :-)

    Det er en glidende overgang fra å være et bra menneske til å være en såkalt psykopat og alle mennesker befinner seg et eller annet sted på denne skalaen.

     

    Man skal ikke bruke psykopatibegrepet mot noen ifølge sakkyndige med kunnskap om dette, og derfor vil ihvertfall ikke jeg gjøre det, men heller påstå at han har meget tvilsomme karaktertrekk som igjen gjør ham uegnet som politiker..

     

    Det er jo sånn at mange(de fleste) psykologer mener at de fleste store ledere som f.eks B. Obama, har markante psykologiske trekk. Det første man ser etter når man vurderer en person er jo om personen har en evne til å tiltrekke seg folk. Kan jo være derfor Olav er v.ordfører, siden vi først kom inn på psykopater. Derfor er han egnet som politiker.

     

    Derfor er han egnet som politiker???

    ----------------------------

    Med andre ord så mener du at det å kunne tiltrekke seg folk er et godt argument for å bli politiker?

     

    Da kan man jo si det samme om Adolf Hitler, Josef Stalin og en del andre verstinger som tiltrakk seg og forførte en hel nasjon. Vi vet jo alle hvordan det gikk..

     

    Egnet å egnet, men du skjønner hva jeg mener. Han kan få med seg folk.

    Adolf Hitler var ikke en "utviklet" psykopat i fra starten. Han oppdaget først at han var en god taler når han var 20år. Dette utviklet seg til at han ble en psykopat, ikke nødvendigvis en som hadde fått full skår på testen som viser om man er psykopat.

    Ledere som f.eks Obama skårer muligens 2 poeng på en slik test mens Stalin og Hitler får muligens 20.

    Det er en god egenskap hos en leder å være bare et snev psykopat. Missforstå meg rett.

  16.  

    Han kan jo være en psykopat, hvis det er som du sier?! :-)

    Det er en glidende overgang fra å være et bra menneske til å være en såkalt psykopat og alle mennesker befinner seg et eller annet sted på denne skalaen.

     

    Man skal ikke bruke psykopatibegrepet mot noen ifølge sakkyndige med kunnskap om dette, og derfor vil ihvertfall ikke jeg gjøre det, men heller påstå at han har meget tvilsomme karaktertrekk som igjen gjør ham uegnet som politiker..

     

    Det er jo sånn at mange(de fleste) psykologer mener at de fleste store ledere som f.eks B. Obama, har markante psykologiske trekk. Det første man ser etter når man vurderer en person er jo om personen har en evne til å tiltrekke seg folk. Kan jo være derfor Olav er v.ordfører, siden vi først kom inn på psykopater. Derfor er han egnet som politiker.

×
×
  • Opprett ny...