Gå til innhold

astensland

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av astensland

  1. Hei

    Jeg vil gjerne ha litt tilbakemeldinger, tips og kommentarer på sammensetningen av komponenter til en ny selvbygger pc. Jeg har en 8 år gammel pc jeg skal skrote og skal bygge ny fra scratch. Jeg kommer til å ta med meg 3 deler fra den gamle pc'en:

    - Nvidia 1080 TI Founders edition

    - Samsung 860 EVO 1TB SSD

    - Samsung 840 PRO 256 GB SSD

    Hovedprioriteten vil være stabilitet og lavt støynivå. Jeg kommer ikke til å overklokke hverken CPU eller RAM. Det estetiske er heller ikke viktig, som f.eks blinkende LED lys. PC'en kommer til å stå under en pult slik at den blir ikke så veldig synlig uansett.

    Her er komponentene jeg vurderer:

    Kabinett: Fractal Design Define 7 Mid Tower

    Hvorfor: Det er stort og godt støydempet. Tenker 2 vifter i front som suger inn luft og 1 bak som flytter luften ut. Trengs det flere vifter? I bunn? på toppen? Andre kabinett jeg bør vurdere som er romslige og stille?

     

    CPU: AMD Ryzen 9 – 3900X

    Hvorfor: God performance og fremtidsrettet. Har egentlig ikke noe mere argumenter.

     

    Hovedkort: Gigabyte Aorus X570 Ultra

    Hvorfor: Gigabyte har et godt rykte så vidt jeg vet og har stabile bios. Jeg planlegger å bruke 2 RAM slotter (2x16 GB). For å utnytte dual channel memory trenger jeg å bruke slot 2 og 4 på hovedkortet, hvor slot 1 er nærmest CPU og slot 4 er lengst i fra. Forhåpentligvis vil Noctua cpu kjøleren passe med 2 vifter. Trenger jeg forresten X570 chipset, eller tror dere det nye B550 chipset vil gjøre samme nytten siden jeg ikke planlegger noe overklokking? Eller vil jeg ikke klare å utnytte en Ryzen 3900X med et B550 chipset?

     

    RAM: G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600Mhz (2x16) CL16 (16-19-19-39)

    Hvorfor: Har lest en plass at 3600Mhz CL16 er raskere enn 3200Mhz CL14,  men jeg kan ta feil her. Hva tenker dere? Vil denne komme i konflikt med Noctua CPU kjøleren (se også kommentar til hovedkortet angående dette)? Kjøleren er 165mm høy, og kabinettet skal ha plass til 185mm max. Dette betyr at jeg har rom for å justere den ene viften opp litt hvis det skulle bli nødvendig.

     

    SSD: Corsair MP600 1 TB M2 SSD

    Hvorfor: Ser ut til å være en rask og stabil PCIe 4 M2 SSD’s. Vil kjøleribben på denne komme i konflikt med nevnte CPU kjøler? I tilfelle, kan jeg bare montere den i en annen M2 slot på hovedkortet? Jeg tenker at denne M2 disken skal være boot device som kjører windows 10. Burde jeg vurdert en mer utprøvd PCIe 3 M2 i stedet? For eksempel Samsung 970 EVO Plus 1TB?

     

    Power supply: Corsair HX850i, 850W PSU

    Hvorfor: Ønsker en 850W power supply. Corsair ser ut til å være gode og levere stabile og stille PSU'er.

     

    CPU kjøler: Noctua NH-D15 SE-AM4

    Hvorfor: Ser ut til å gjøre det veldig bra i tester og skal også være veldig stillegående. Ligger ikke langt bak vannkjølingsløsninger ser det ut til, i tillegg til å være mere stille slik jeg forstår det. Tar jo en del plass i kabinettet, så er jo viktig at denne for plass (med begge viftene montert på) og at det ikke går på bekostning av andre komponenter som RAM og M2 SSD.  Burde jeg vurdert vannkjøling i stedet? Husk jeg prioriterer lavt støy nivå, og skal ikke overklokke. I tillegg ønsker jeg ikke noe vedlikehold, så det må i tilfelle være en vannkjølingsløsning som ikke krever noe etterfylling av kjøleveske etc. Hva tenker dere?

     

    GPU: nVidia 1080TI Founders Edition

    Hvorfor: Har allerede et som ble kjøpt inn for å oppgradere den gamle pc'en. Denne har en lukket kjøleløsning som gjør at den varme luften blåses ut bak og ikke blir sirkulert inne i kabinettet slik som andre grafikk kort løsninger gjør.

    Noe jeg har glemt å tenke på? Noen komponenter som ikke passer sammen? 

    Alle tilbakemeldinger, tips og kommentarer mottas med takk :)


     

  2. Hei alle sammen

     

    Jeg har stort sett samme problem som trådstarter med samme skjermkort (Gainward GTX 680 Phantom 2GB). Full spec på pc:

     

    Intel i7-3770k (Ivy Bridge) 3.5ghz

    ASUS P8Z77-V LE hovedkort, BIOS 0512

    16gb corsair dominator 1600hz ram

    1x samsung 512GB 830series ssd med Win7 64bit

    Gainward GTX 680 Phantom 2GB

    Corsair PSU AX850

     

    Jeg opplever mye av de samme symptomene som trådstarter, men kanskje ikke like ille. For meg fungerer alt av spill over lengre tid, og har heller ikke problemer med windows indexen. Jeg har derimot problemer med å komme gjennom 3DMark 11 og Unigine Heaven. Begge disse kræsjer med "Driver has stopped responding and has been recovered" evt får jeg bare svart skjerm og må restarte PC.

     

    Har debugget mye og kommet frem til at det som skjer er at denne filen feiler (ved hjelp av Windows Debug Tool): nvlddmkm.sys.

    Det virker som om dette er ett veldig stort problem for mange, faktisk så mye at det er opprettet en egen side for problemet: www.nvlddmkm.com

     

    Jeg har prøvd med drivere på CD som følgte med, samt beta driver 301.24 og 301.40. Ingen bedring. Nå skal det sies at R300 serien med drivere fra Nvidia er helt nye til 600 serien med skjermkort, så jeg har vel egentlig slått meg til ro med at det nok er driverproblemer og ikke selve skjermkortet som er feil. Jeg kan nevne at jeg tok ut skjermkortet og satte det inn i min 3 år gamle gaming PC og der fikk jeg akkurat samme problem (med de samme driverene jeg nevnte over). Prøvde og å sette inn mitt gamle AMD skjermkort (Radeon 4870x2) i den nye PC'en, og da funket Unigine Heaven helt fint (3DMark11 funket ikke på ett DX10 kort så det fikk jeg ikke testet). Satte jeg tilbake GTX680 kortet i den nye pc'en så var problemene tilbake. Som sagt får jeg disse kun i benchmark programmene og ikke i spill, så jeg kan leve med dette foreløpig. Men min konklusjon er at det er noget premature drivere.

     

    Noen andre som har gjort noen andre funn? Innspill til ting som kan prøves? Det kan jo såklart være kortet i seg selv, men litt rart at flere skal ha defekte kort fra samme produsent?

     

    EDIT: TYPO

  3. Har nettopp anskaffet meg en ny Samsung 24" (T240), men sliter bigtime med å få korrekt oppløsning på den. Den skal jo native være 1920x1200, men jeg får ikke velge mere enn 1680x1050. Har testet skjermen på 2 maskiner. Skjermen er koblet til via DVI.

     

    Den ene med XP og GeForce 6800 (som skal klare 1920x1200) og 1 helt ny maskin med Vista ultimate og Radeon 4870x2. Begge pc'ene hadde nyeste drivere til skjemkortene (og resten av systemet for den saks skyld). Har og installert nyeste skjerm driver lasted ned fra Samsung. I device manager viser den som Samsing T240, driver signert Samsung v3.0 og releaset i april 2008.

     

    Alikevel får jeg ikke velge høyere oppløsning enn 1680x1050. Meget irriterende. Det som er rart her er at Windows Update forslår at jeg skal laste ned driver for T220 (22" versjonen)... Så det virker nesten som om monitoren har 24" panel, men firmware fra en 22"...

     

    Noen som har vært borti dette før? Noen som har noen tips til hva som kan være galt, evt noe jeg kan prøve ut?

  4. Du vil få utnyttet den vis du har noe som kan kreve så mye hastighet.

    Men vis du bare skal surfe på nettet og sånne ting så vil du ikke få bruk for dette.

     

    Vis du gjør heftig bilderedigering og mye video redigering så kan det hende dette kan hjelpe deg ja.

     

    Mvh donnieakelefty

     

    Takker for svar. Så med andre ord så er det ikke noe poeng at minne hastighet og FSB har samme hastighet. Good to know :)

  5. Jeg har ett teknisk spørsmål angående hovedkort og FSB hastighet mellom CPU og RAM. Jeg skal kjøpe nytt hovedkort med X48 chipset som støtter DDR3 ram opp til 1600mhz. CPU'en jeg skal kjøpe er en Q9450 som har 1333mhz FSB. Spørsmålet mitt er da om det er noe poeng å kjøpe DDR3 ram på 1600mhz, eller holder det å kjøpe DDR3 ram på 1333mhz?? Hvis jeg kjøper den på 1600mhz, vil jeg da få utnyttet den ekstra hastigheten?

  6. Har installert vista rc2, og det fungerer helt fint. Men desktop ikonene mine har forsvunnet. Jeg hadde litt filer jeg hadde lagt på desktop pluss recycle bin, my computer etc. Men nå er altså desktop'en min helt tom. Hvis jeg går via windows explorer og navigerer til desktop mappa, så ser jeg at alt ligger der. Filene fungerer som ligger der fungerer helt fint og. Men jeg er altså nødt til å gå via windows exploerer. Noen som har vært borti dette før? Noen som har noen tips?

  7. Hei

     

    Har nettopp fått meg en 3com officeconnect wireless 54/108 11g ruter. Med den jeg hadde før (SMC) funket nettbanken min helt fint. Men med den nye nå får jeg en error 1114, som nettbanken sin support sier er relatert til firewall. Jeg har vært inne på ruter config og disablet det jeg kunne finne av firewall/sikkerhets instillinger, men ingenting hjelper. All annen surfing går helt fint. Noen som kjenner til dette problemet, evt denne ruteren og har noen tips??

  8. Et par ting...

    Oppløsningen er lik på disse mobilene, men N73 har 2.4" skjerm, mot 2.0" i K800.

    Så K800 kan være håret skarpere, men N73 er altså større.

    :)

     

    Ser på Nokia sine sider at oppløsningen på skjermen er identisk med K800i sin. Så det som står oppført i lanseringsguiden til Hardware.no er med andre ord feil. Der står den oppført med høyere oppløsning enn K800i.

     

    Hvis du mener at K800i synker like bra mot outlook som N73, så tror jeg jammen jeg går for den da! Takker for meget bra tilbakemelding.

  9. En viktig detalj er etter min mening at K800 er pr idag er hele 700 kr billigere!

    Hadde valgt denne selv, om det ikke var for at jeg skal bruke GPS på mobilen. Så langt jeg vet er dette kun mulig på N73 av de to nevnte modellene!?

     

    Så derfor venter og venter og venter jeg..... KJEDLIG!

    6405353[/snapback]

     

    Hmmm, GPS hadde jeg ikke tenkt på, men det er jo et bra argument det. Kjekt å ha muligheten til å bruke det. Blir nok N73 ja. Snakket med Nordialog angående N73, de sa de skulle få den inn 27 juli. Så får vi se om det stemmer.....

  10. Jeg antar at begge mobilene vel ca har like bra kamera siden de begge er 3,2mp?? Da er egentlig resten av spec'en og veldig lik bortsett fra K800's mangel på EDGE samt dårligere oppløsning på skjermen. Hvis da N73 sitt OS i tillegg er mye mer avansert, så er nok sjansen for å kunne synkronisere den med Exchange server/Outlook større. Så foreløpig holder jeg en knapp på N73...

  11. Må si mange takk til den meget hyggelige herren på telefonsjappa på city syd i dag. Fikk klarhet i en del ting og det ser nå ut til at det kan bli en Qtek 8300. Mest på grunn av pris. Med prisen på 8300 så kan jeg fleske til å kjøpe GPS-enhet og stort memorycard i samme slengen uten at ferien min går i dass. Men gjerne fortsett å kom med synspunkter. Har ikke bestillt ennå så ingen ting er 100% sikkert.

    Det som Qtecman sier om windows er meget mulig. Men jeg har aldri hatt windows på mobil å er derfor veldig nysgjerrig på dette. Når folk samtidig sier at det er enklere å installere tredjepartsprogrammer på win så er vel ikke det noen ulempe.

    6399290[/snapback]

     

    Vet ikke hvor travel du er med å kjøpe ny tlf, men om du vurderer QTEK, så kommer QTEK 8600 i løpet august (ca). Det er oppfølgeren til QTEK 8300, og vil ha 100mhz raskere prosessor samt være en 3G telefon... Muligens noe å vurdere?

  12. Hei

     

    Skal ha meg ny mobil, og vurdere de 2 overnevnte. Er meget usikker på hvilken jeg vil gå for. K800i er ute nå, mens N73 har release date i slutten av juli (ca).

     

    Spesifikasjonene på de er ganske like, men N73 har EDGE, det har ikke K800i. Ser og at skjemen til N73 har høyere oppløsning (og er da sannsynligvis bedre).

     

    K800i: http://www.hardware.no/lanseringsguide/pro...=specifications

     

    N73: http://www.hardware.no/lanseringsguide/pro...=specifications

     

    Noen som vet noe mer om disse, hvilken som vil være det beste kjøpet etc.?

  13. Den prøver å boote fra usb-pennen, men den feiler og kommer med melding om "I/O Error".

    6039342[/snapback]

     

    Har du prøvd å oppdatere til siste bios versjon?? 1016 er den nyeste, mulig denne vil gjøre susen. 1009 er faktisk ikke en offisiell versjon ser det ut til, hopper fra 1008 til 1011. Men prøv 1016 uansett. Og husk at den krever siste versjon av nForce chipset drivere (tror det er 6.66).

     

    edit:skriveleif

    6039362[/snapback]

     

    Bios 1009 er vel den siste offisielle; http://support.asus.com/download/download....N-SLI%20Premium

    6039400[/snapback]

     

    Du har absolutt korrekt! Jeg så ikke at det var snakk om premium kort i farten, sjekket bare A8N-SLI Deluxe. Så 1009 er siste versjon ja! My bad....

  14. Den prøver å boote fra usb-pennen, men den feiler og kommer med melding om "I/O Error".

    6039342[/snapback]

     

    Har du prøvd å oppdatere til siste bios versjon?? 1016 er den nyeste, mulig denne vil gjøre susen. 1009 er faktisk ikke en offisiell versjon ser det ut til, hopper fra 1008 til 1011. Men prøv 1016 uansett. Og husk at den krever siste versjon av nForce chipset drivere (tror det er 6.66).

     

    edit:skriveleif

×
×
  • Opprett ny...